Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 300
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 870
Духи, никой не е казвал, че ако детето няма кошара, няма да се изправи и проходи Wink При вас вероятно пълната липса на кошара, каква да е е оказала някакво влияние, но ето, че и моят син, който 99% от времето си беше на пода се изправи именно в кошарата за първи път, не по мебелите... после ест и по тях почна. Иначе и той се изправи на 7 месеца и проходи на 9м, но това не мисля има връзка с  леглата Wink
Ам просто споделям, че не е нужно да имаш кошара, дървена или сгъваема, че детето да се изправи Simple Smile Simple Smile Simple Smile - защото се изтъкнаха предимствата и на двете...
Но за мен това определено е безсмислена вещ.. имах сгъваема за около месец - държах там памперсите и играчките - еми махнах я да не ми заема място само...

# 871
  • UK
Те си знаят и свикват, синът ми много добре си знаеше, че може да се удари и беше много внимателен при изправяне, пазеше се много, никога не се е пребивал в кошарата. Другите със сгъваема кошара може пък да са свикнали, че са на меко и безопасно отвсякъде и затова да не се пазят и спокойно се мятат като рибки вътре. Не значи, че ако спяха в дървена кошара щях да си чупят главите. Така както после си знаят, че вкъщи на дивана е едно, навън по катерушките е друго и се пазят.

# 872
Всеки преценя според ситуацията и детето си. Аз не можех без кошара, защото малкият пада два пъти от спалнята, именно защото много се въртеше  Peace  С кошара се чувствах по спокойна, ако трябва да го оставя за малко, например докато приготвя млякото.  Simple Smile

# 873
  • София
Ооо със сигурност не е наложително да имаш кошара, за да се изправи детето, предполагам, (и по лични наблюдения), че просто много бебета прекарват на тази възраст голямо време в кошарите си и за това така се получава, че се учат там точно да се изправят.
Иначе и нашата имаше един не малък период, в която беше склад, но понеже беше префасонираща се в легло, сега още спи на него, та не бих го нарекла ненужно при нас, но все пак за себе си, ако пак ми сеналожи пак бих купила кошара да си има детето, пък дали и колко би се ползвала - детето после да покаже...

# 874
  • София
така или иначе не намирам, че леглото е място където детето да прекарва будното си време

Съгласна съм напълно. Често обаче поради липса на място, финанси или по други причини се купува само легло, което от време на време се ползва и за игра. Добре е бъдещите родители да имат предвид и това, когато избират своя вариант.
Иначе и при нас кошарата почти не се ползва, малкото спи при мен. Но по няколко пъти на ден ми се налага да изляза от стаята за минута-две - не мога да си позволя да го оставя на пода без надзор. Та в тези моменти кошарата ми е незаменима  Peace

# 875
  • Варна
Още един глас за дървената кошара - една от най-добрите ми покупки, със съответно и хубав матрак.Нашата е от тези, люлеещите.В нея колко се е изправяла, разхождала, никога не се е удряла.Мята се като спи , ама много и пак не се е наранявала.Сега сме почти на 4 и си я ползваме вече като легло/ тя е от тези, които после стават легло/.Много съм доволна и живот и здраве, като се решим на още едно дете пак ще си я ползвам.Вярно повечко пари е, но си струва.
Сгъваема кошарка съм ползвала само на гости на свекито и честно казано не ми харесва никак.Някак дървените ми се виждат по-стабилни, удобни, а и красиви.А и люлеещият механизъм колко безсънни нощи ми е спести, че моята хич не е спането Crazy
Нашата беше на Кирев, ако някой се интересува Peace

# 876
Ние имаме и дървена кошара,и сгъваема.
От първия  ден си спи в дървената без проблем.Нашата също е от тези,които стават на легло+бюро.Малко по-скъпа е ,но мисля,че е дългосрочна инвестиция.
Сгъваемата я купихме за моментите,когато сме някъде на гости с преспиване.Все още не сме я ползвали,надявам се и тя да му е удобна и да нямаме проблем с нея.

# 877
Аз пък се чудя дали майките решили да стерилизират, вмсето да си купуват стерилизатор да си купят уред за готвене на пара и да стерилизират в него шишетата. И без това са по-евтини и после могат да си го ползват при правене на пюретата.
Аз и моя стерилизатор се чудя дали ще мога да го ползвам да направя зеленчуци на пара, но ме е страх да не вземе да изгори, че докато станат готови трябва да го пускам на няколко цикъла един след друг.

Иначе за кошарите твърдо за преносима кошара с пъти по-удобна е. Имам база за сравнение защото на баткото взехме комбинирано легло кошара, която става на легло и скринче, и малко повечко фантазия и бюро, но и с него купихме преносима кошара, защото той като се научи да се изправя и много си удряше главата и се изправяше насън. Пък и ходихме на гости за 2 седмици. Добре, че сега си спи на варианта голямо легло та се ползва.
С малката купихме кошара на 2 нива ( нова , че тази на баткото нямаше второ ниво и цип) и си е в нея. Баткото си спи на леглото. Дървената решетка  сме я сложили на входа на кухнята да не ходят дяцата да ми пипат, макар, че Митко се научи да я прескача. Но пак ми е в полза да пази свеки и мама да не ми влизат много много в кухнята Simple Smile

# 878
Ние имаме хубаво, голямо дървено легло, което използвам като място за дрехи и играчки на малкия  Mr. Green Така и не се научи да спи там, спи при мен на спалнята.

# 879
  • София
Ние имаме хубаво, голямо дървено легло, което използвам като място за дрехи и играчки на малкия  Mr. Green Така и не се научи да спи там, спи при мен на спалнята.

Познато. Ситуацията е същата и с двете ми деца. Имаме и преносима кошара, но никога не е използвана по предназначение. Само заемаше място.

# 880
  • на последния етаж

Познато. Ситуацията е същата и с двете ми деца. Имаме и преносима кошара, но никога не е използвана по предназначение. Само заемаше място.
Ето и при нас с второто дете е така... А дъщеря ми си спеше в леглото (и съответно в кошарата, когато пътувахме) от първия ден.

# 881
  • Плевен
За мен тези кошари за игра са непотребни вещи.Още на 6 месеца синът ми пролази и от тогава е на земята,постлано е меко и играчките са нахвърляни там.Там започна да се изправя по мебелите и съответно там проходи.Излишна е поради факта че ми заема място,струва пари,а и поради факта че моето дете е от дивите и никога нямаше да иска да стои в нея.

# 882
  • UK
Ние пък още си я ползваме в хола - от типа за игра и спане е, съхраняваме играчките в нея, стои отворена, когато си реши влиза вътре, плува из плюшките, рови за играчки, разхвърля, 2-3 пъти на ден се подрежда и сам си ги прибира обратно в нея. Каня се отдавна да я махна, но още се чудя къде да побера толкова играчки на друго място.

# 883
  • Варна
Имаме си и дървена и сгъваема кошара, и двете се ползват много и само за спане  Laughing. В дървената спи в къщи, а сгъваемата ползваме, когато сме на път /което се случва поне веднъж месечно/. Не ми заема място, защото си стои сгъната в сака, готова за път Grinning. Никога не ми е хрумвало да ползвам сгъваемата кошара за игра, когато малкият пропълзя, просто постилах меко на пода и си играеше там с играчките и изследваше на воля. С малко повече наблюдение и обезопасяване на дома, според мен няма какво толкова опасно да се случи на детето като е на пода. Случвало ни се е само 1-2 пъти да си прищипе пръстите на вратата, ама за сметка на това от този момент нататък се научи да затваря врати и чекмеджета внимателно, така че да не притиска пръстите Laughing.

# 884
  • Бургас
Музикалната въртележка за кошарата се оказа една от най-ненужните покупки за дъщеря ми, не я отразява изобщо, въпреки че взех достатъчно хубава, скъпа  Twisted Evil и с много приятна мелодия.

Кошара за игра нямам, имам само дървена, точно се чудех дали ще има смисъл или ще е поредната непотребна вещ из къщи ...

Последна редакция: пт, 12 юли 2013, 10:07 от Мон...

Общи условия

Активация на акаунт