Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 241
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 945
Е, разбира се, че всички мнения се пресяват през призмата на собствените възприятия и си мисля, че така всеки може да определи лично за себе си кое му е необходимо предварително и кое може да почака Simple Smile А необходимите неща за мен се сведоха до доста малко (с растящ списък "може и да потрябва"), което определено ме радва Sunglasses Та даже и някои изключително ненужни "екстри" отписах - примерно водния термометър, който и Хетера по-горе споменава.

# 946
  • София
За термометъра и аз съм съгласна, ползвала съм го 1-2 пъти и май това ще му е работата. А към 2-рия месец ми подариха още  един. Вече сериозно обмислям  да отворя магазин със всички ненуужни подаръци  Laughing

# 947
Аз пък не можех без термометър,все ми се струваше,че или е прекалено хладка или прекалено топла Simple Smile,термометъра ми служеше за ориентир,не съм стремяла да е точно определени градуси!

# 948
  • София
Ненужна покупка, и то два броя - слинг. Пробвах няколко пъти, не стана, не ми беше удобно.
Далеч по-голям кеф ми беше да си я нося на ръце. Така и правих, по цели часове, а тя се гушеше в мен  Heart Eyes

Друга ненужна - активната гимнастика.
Детето се плашеше в началото от висящите предмети, а докато преодолее страха си - стана му безинтересно  Simple Smile

# 949
Доста мами споменаха,че активната гимнастика им е била ненужна...Аз изобщо не съм купувала,понеже малчо беше от нетърпеливите и не се застояваше на едно място дълго време(то и сега така,де) Mr. Green

Като казахте магазин ooooh!На село в една стая си е направо детски оказион CrazyИма дрехи и разни съоръжения от племеницата,сега нося от малкия там всичко,което му омалее,а черешката на тортата е,че сега и чичо ми започва да трупа там от близначетата си Crazy Crazy CrazyШегуваме се,че ако скоро се роди бебе няма да има нужда да му се купува каквото и да е Mr. GreenПримерно кошниците за кола са вече 4бр. ooooh! #Crazy

# 950
  • UK
На мен ми беше страшно полезна гимнастиката, играеше с часове на нея, на нея се научи да се обръща и търкаля, сменях играчките редовно, никога не му беше скучно. Все пак съм я взела втора ръка за 15 лв, не бих купила скъпа без да знам дали въобще ще я използва, но си заслужаваше. Предполагам, че бебетата, които са свикнали да прекарват повече време на ръце няма как да им е интересна, такова нещо се купува доста след раждането на бебето, когато може да се прецени какви са му интересите и как обича да се забавлява, не бих взела предварително. 

# 951
Точно за бебетата,които прекарват повече време на ръце е напълно излишна...Според мен се ползва между 3-ия и 6-ия месец долу-горе,но е за спокойни дечица и такива,които се заиграват самички PeaceМоят още и още реве за всичко и като малък винаги трябваше някой да му виси над главата,сега понякога пак не играе с нищо,ако няма компания в стаята ooooh!С две думи-като бебе аз му бях активната гимнастика Mr. Green Crazy

# 952
  • Плевен
 iani87-Точно така е.Моят като бебе беше ревлив,само в кенгуруто го носех,дори и в къщи.Баници съм приготвяла носейки го в кенгуруто  Mr. Green.Никога не ми е трябвала активната гимнастика,сам никога не искаше да се заиграва,дори заринат в играчки.Сега лека полека се заиграва сам,та мога да отдъхна на леглото.Нито термометри за вода са ми трябвали,нито проходилки.Всичко стана на земята естествено,там пропълзя,там започна да се обръща,там проходи.

# 953
И за мен гимнастиката беше много полезна покупка. Определено се заиграваше и му беше интересно. Разбира се за определен период от време  Peace Нашата не беше много скъпа и наподовяваше тази:

# 954
  • София
Друга ненужна - активната гимнастика.
Детето се плашеше в началото от висящите предмети, а докато преодолее страха си - стана му безинтересно  Simple Smile

Абсолютно същото беше и при двете ми деца.

# 955
  • София
Tаис  явно не слагаш слинга както трябва , или може би си взела модификация на слинг . за мен за момента това е най-полезната вещ . В количката не иска , само на ръце , за сега е малка и не тежи толкова, но след някой друг месец , няма да съм очарована да с болките в кръста. освен това хем е в мен , хем и домакинската работа си върша.

за активната гимнастика , още нямам наблюдения, играчки още не са й интересни освен ако не издават звуци, за да й привлекат вниманието

# 956
  • София
Кanye, със сигурност аз нещо не съм правила както трябва със слинга  Simple Smile Така или иначе не успях да свикна, иначе купихме даже два броя - истински, не разни модификации.

Домакинска работа първите месеци не съм вършила - мъжът за какво е  Mr. Green Аз се занимавах само с бебето и с помпата. Цеденето ми отнемаше толкова време и труд, че само ми оставаше и да гладя и да готвя. А после малката като заякна и засука сама, бяхме само по парковете...и пак не съм домакинствала много  Simple Smile

# 957
Страхотна темичка, определено активната гимнастика засега остава на stand by, ще купувам само ако наистина бебешока му/и е интересно нещо да виси и да издава звуци  Whistling Ще Ви следя внимателно, никак не ми се иска да се затрупвам с разни бебешки артикули особено ако не влизат в употреба  Hug

# 958
  • София
Като се заговорихме за термометри преди малко, искам да попитам , доволни ли сте от тези с инфра-ред  , които мерят за секунда. много се чудя дали да взема  newsm78. засега използвам обикновен дигитален, но не ми се иска да мъча детенце в ду*то.

# 959
Оф, тези дигиталните хич не са точни.
На мен в аптеката ми похвалиха някакви пак с течен метал.
http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=288

Общи условия

Активация на акаунт