Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 192
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 975
hailie  Hug Hug сега видях е-брошурата ,мерси на съвсем прилична цена е , след като казваш че си доволна, ще ходя да взема  един. Мин.седмица измъчих детето с другия през 3 часа да му меря Т , след ваксинацията. Не мисля да гомъча детето така всеки месец
Защо трябва да тормозиш така детето, че и през 3 часа ooooh!?
Вещи, които съм сметнала за безполезни и съответно не съм взимала са: бебефон, проходилка, уокър, люлка/шезлонг, залъгалка, уред за стерилизация, активна гимнастика, бънджи.

# 976
  • София

Защо трябва да тормозиш така детето, че и през 3 часа ooooh!?

Отговарям веднага : защото за първи път й биха 2 ваксини на един път , беше доста поспалива целият ден , което не е типично за нея и най вече по препоръка на педиатъра, според който трябваше и да давам панадол профилактично на 4 ч. ( но аз не й дадох)Може да изглежда пресилено в очите ти, но предпочитам да съм такава , отколкото небрежна спрямо детето си.

На всички останали се извинявам за спама

# 977
  • Варна
Разбира се. След първите двойни ваксини и аз мерех Т често-често. На следващите претръпнах и се доверявах на ръката си, но след първите почти не спах през нощта Wink

# 978
  • София
и аз да се включа, макар, още да сме на 9 мес. За мен напълно излишни покупки са: шезлонг - люлка, кенгуро, бънджи, четка, гребен, бебефон.
Много полезни: стерилизатор за микровълнова, препарат за бебешки съдове Бочко, кошара, активна гимнастика, количка, слинг, стол за кола, проходилка (ползвам я само за по 5 мин, защото бързо ни омръзва всичко), играчки бол, уред за затопляне Авент (за пюретата е идеален), чинийки, лъжички, аспиратор за нос от тези с тръбичката, стол за хранене, постелка за повиване, вана на стойка, гърне (много полезно, когато имаше запек), помпа за кърма, нощници за кърмене, сутиени за кърмене, BabyTV (без нея не можем да седнем да ядем  hahaha ) ако се сетя още нещо ще допълвам  Peace

# 979
  • София
Да,много сме различни и бебетата ни и те.
С баткото не съм имала езлонг не съм усетила необходимост от него.Малката първите 2 месеца спеше само върху мен или върху шезлонга и в случая се  оказа много полезна придобивка.
А без бебефон няма как да я чуем,че се е събудила вечер,докато гледаме ТВ и си говорим е токова шумно.А и няколко пъти ни е вършил чудесна работа на път.Например зимата в Боровец бяхме с приятели,децата ги приспивахме в нашия апартамент и в съседната стая се събирахме с компанията включвахме бебефона и само да изпука за 10 секунди съм при тях.Така не изпуснах партито  Wink

# 980
  • София
На нас гребенчето ни върши чудесна работа още от изписването  Mr. Green

# 981
Гребена ни беше излишен, но само докато не се появиха крустите. При нас се появиха по-късно от обичайното. Мазахме с крема на мустела и решехме с гребенчето внимателно, използвахме и шампоана-пяна на Мустела и минаха много бързо.
Люлката до ден днешен си я наричам златна - много добра работа ми вършеше.

# 982
  • UK
Без бебефона не мога и до днес. Спал е по терасите и дворовете по селата през деня, а и в големите къщи със спални на друг етаж няма как да мина без него и една вечер. Затова пък през ум не ми е минавало да купувам бебешки препарат за съдове. Не бих го нарекла необходимост в никакъв случай.

# 983
  • София
аз го ползвам от както се захранихме, мия с него само бебешките прибори, обикновеното веро ми се струва много силно за тях, а и преди да стерилизирам шишетата й ги миех пак с него  Peace не нужни при нас се оказаха бибероните, цокаме си палеца вместо биба  Laughing

# 984
  • Варна
В какъв смисъл "силно"? Да не ги разяжда Grinning

# 985
Това "бебешко" веро е само рекламен трик. Всичко е в доброто изплакване!

# 986
На мен пък бебешкото веро на Бочко си ми харесва на мирис и не е чак толкова скъпо, затова мия с него. Иначе има логика да е само рекламен трик.
Всъщност бебешки сапун би свършил същата работа. Една мека гъба без грапавата част и като се натърка със сапуна би трябвало да могат да се мият с това бебешките съдове Simple Smile

# 987
Само не разбирам къде му е проблема на обикновеното веро? Ако не изплакваш съдовете хубаво, с каквото и да ги миеш, все тая.

# 988
  • София
силно е за приборите, имам две лъжички на Авент, майка ми веднъж ги изми с фея и веднага почнаха да се белят Peace

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 09:31 от valentink-a

# 989
Аз пък докато ползвах Бочко за съдове миех само шишетата с него.Лъжичките и купичките с нашето веро и не съм забелязала промяна Thinking

Общи условия

Активация на акаунт