Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 254 135
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 020
Има си отдолу възглавничка за дупенцето. Бебчето стои леко сгърчено, свитичко, като в ембрионална поза, и му се придържа главичката в началото. Общо взето, за бързо къпане и за сам човек. До 6-тия месец я дават да се ползва, после ще взема някаква друга, тип корито.
Казват, че на запад в родилните домове само такива ползвали....
Не съм ги виждала по нашите магазини, не знам в БГ дали може нова да се намери  Thinking

# 1 021
  • София
Има ги и то не съвсем от скоро, у нас...по родилните домове ме учудва леко да ползват изобщо вани...поне по нашите всички бебета ги мият на конвеир на чешма с душ, нещо не си представям по западните, да плацикат бебетата по такива...да не говорим, че по не малко запади, ако няма проблем бебето не седи и в болница, че да полват чак и вани. Wink Но иначе, вярно, като цяло са модерни тези кофи.
http://cherisemoerdyk.blogspot.com/2012/05/dutch-tummy-tub.html тук има снимки на доста малко бебе... http://babymeetworld.com/gallery.php и още доста на различни възрасти.

# 1 022
Покупките,за които съжалявам
-кошара(мда,Йойо не спи в кошарата)
-матрак
-устройство за светлина,музика и вибрация за кошарата
-люлеещ механизъм за кошарата
-ръчна помпа за изцеждане Томи Типи(ужас,ужас,ужас!!!)
-шишета Томи Типи

Нещата,без които НЕ мога
-количката Зупър Буги
-шишето МАМ антиколик самостерилизиращо.Откак го ползваме нямаме колики!!Не ползваме медикаменти
-силиконови зърна Авент стандартен размер.Благодаря ви,мили хора от Авент   bouquet
-100% пречистен ланолин Леамама(30гр за 11 лв).За сравнение-Медела 7 гр струва 11 лв.

# 1 023
По темата - нещата, които ми се оказаха страшно полезни, поне засега:

- шезлонг - Мече на Чиполино - обожава да спи в него, даже като ходим някъде, носим него, а не сгъваемата кошарка, в която вечер си спи вкъщи. Понякога, когато мрънка нощно време, слагам го и придърпвам шезлонга до леглото, люшкам го, за да не ставам постоянно. Вибрациите също успокояват.

- уред за затопляне на млекце - така и не си купих микровълнова, защото ми се е набило в главата от майка ми, че лъченията били много вредни, макар че едва ли някой да се е гътнал от използване на микровълнова, или поне не съм чула  Laughing Но пък това нагревателче само си знае температурата и може да се мъкне навсякъде (дори и в мола съм го носила!). Стерилизатор нямам, първите седмици изварявах в тенджерка, а сега мия шишетата с Бочко и вряла вода (отиват ми 2-3 опаковки на месец).

- кенгуру - Baby Bjorn - бебчо много обича да се разнася в него

# 1 024
хммммм......аз пък съм много доволна от Томи Типи шишета и ръчна помпа  newsm78 Явно вкусове различни..... Иначе залъгалка Томи Типи не поиска, ползвахме само на Авент и то най-обикновените.

# 1 025
  • Бургас
Замислила съм покупка на уреда на Авент за приготвяне на бебешка храна на пара, понеже не струва много малко, исках да попитам някой ползвал ли го е и доволни ли сте?
Ето за това говоря:

# 1 026
  • UK
Това сега го видях, че е около 200 лв. Бях се замислила за нещо подобно сега и аз, преди не съм ползвала, сега си мислех, че може да поръчам на някоя рода за подарък за бебето, да ми улесни живота поне малко после, но май струва множко като за подарък. Ще се радвам и аз на отзиви, а може да видя за някой подобен уред на друга марка или да поръчам от някоя разпродажба в чужбина.

# 1 027
  • на последния етаж
Аз имам уред за готвене на пара, но такъв:

Използвах го за дъщеря ми, сега и а сина ми. За мен това е една от най-нужните покупки, които направих!

# 1 028
  • Бургас
Лита, твоят каква цена беше?
И пасира/раздробява ли храната?

# 1 029
  • на последния етаж
Малко над 100 лв, но го купувах от чужбина. Мисля, че цената тук е близо двойна...  Tired
Да, пасира (по-едро или по-фино, зависи как предпочиташ). Освен това претопля готова храна в бурканче.

# 1 030
  • Бургас
Малко над 100 лв, но го купувах от чужбина. Мисля, че цената тук е близо двойна...  Tired

Да, сигурно, то и с Авент е така, отвън излиза към 130-140лв, тук е около 214-230, може и за повече да го има на места...

# 1 031
  • София
Ето тук има някакъв по- евтин за готвене  на пара и пасиране
http://www.minimod.bg/10780/nuvita-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1% … D0%B5%D1%82%D0%B0

# 1 032
Аз захранвам по ЗВБ и тези уреди за пасиране са крайно ненужни според мен.

# 1 033
  • Бургас
Аз захранвам по ЗВБ и тези уреди за пасиране са крайно ненужни според мен.
Уредът на мен ми трябва предимно за готвене, пасирането е само бонус /за който има нужда/.

# 1 034
Ние си купихме ето този на Тефал http://www.tefal.bg/All+Products/Cooking+appliances/Steamers/Pro … isine+Compact.htm
Доста го ползвах, когато се захранвахме, а и сега от време навреме, макар и не така често. Доволна съм от него като цяло....
Обикновено пасирах с пасатор, понякога мачках с вилица.

Общи условия

Активация на акаунт