Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (3)

• 253 528
  • 1 923
  •   1
Отговори
# 1 755
Определено най - нужната вещ за бебчо си остава количката и сега съм в търсене на чувалче за нея,за да може да сме колкото може повече навън.Какво трябва да гледам при избора на чувалче ? Какво ще ме посъветвате Simple Smile

И аз в момента търся чувалче за количка , попаднах на тази статия :
http://malakbiznes.blogspot.com/2015/01/blog-post_26.html

# 1 756
Ето го нашето: http://olx.bg/zimen-chuval-za-kolichka-concord-i35639135

Ползвано е зимата, когато беше от 10-ина месеца до 1 г. и нещо. Следващата зима вече бяхме махнали количката.

# 1 757

Ползвано е зимата, когато беше от 10-ина месеца до 1 г. и нещо. Следващата зима вече бяхме махнали количката.

то и аз гледах едни снежно бели ,но за по голямо детенце с кални ботушки не става май , трудно ми се вижда поддръжката на бялото

# 1 758

то и аз гледах едни снежно бели ,но за по голямо детенце с кални ботушки не става май , трудно ми се вижда поддръжката на бялото

Ами то с кални ботуши не бих го сложила в никое чувалче.....какъвто и цвят да е.

ПС Чувалчето е отвън гранитено сиво, отвътре е синьо, но снимките не са много добри, че апаратът ми е смотан!

# 1 759
Какво мислите, нужна ли е кошара за игра, аз се чудя, но сега като се замислих може и просто на пода да му постилам плътно одеялце и там да си играе? newsm78

# 1 760
Какво мислите, нужна ли е кошара за игра, аз се чудя, но сега като се замислих може и просто на пода да му постилам плътно одеялце и там да си играе? newsm78

По принцип може. Не е от най-наложителните покупки, но на мен ми беше много от полза. Купих от тази, която е метър на метър и отдолу слагах одеало. Много бях спокойна, защото можех да го оставя поне за малко с играчки вътре без да се притеснявам да не се удари....

# 1 761
Бебето може да си играе навсякъде; кошарата е за да има къде да го оставиш за поне пет минути, без да се притесняваш, че ще се претрепе.

# 1 762
  • София
Спокойно можете да минете без кошара.
На нас ни дадоха една на Чиполино когато заведохме малкия за 1ви път на море (по-дълга почивка). За морето ми беше идеална, защото малкия спеше в нея. След това у дома да сме я ползвали 1-2 пъти.

# 1 763
  • София
Според мен не е задължителна тази кошара.даже си мисля, че някои бебета хич няма да търпят затворени вътре, а ще се скъсат от рев...колкото и играчки да има. Поне племенникът ми беше така, скачаше, риташе вътре, дереше се...не понасяше да е затворен някъде. 
Аз ако реша да взема такова нещо, бих взела от продавалника или има едни в Метро за 70лв 2...бих се комбинирала с някой познат. За да не давам пари за нещо, в което то няма да иска да седи.

# 1 764
  • София
Напълно ненужна, ограничаваща и пречеща на бебето вещ.

# 1 765
Много обичам такива обобщения. Laughing Изключително полезни!

# 1 766
Дадоха ми такава кошара, когато малката вече пълзеше навсякъде и се изправяше, но още не можеше да ходи. Свърши ми работа точно за такива "екстремни" ситуации, колкото да я сложа вътре и да свърша нещо - бърз душ или тоалетна най-често. Винаги я примъквах до мен обаче, иначе се скъсваше от рев, като не ме вижда. 2-3 месеца я ползвах по-активно, сега само преспива в нея при пътувания.

От 4-месечна играта се случваше в заградена и постлана зона на пода (тази постелка ползваме и до днес), а като пропълзя през загражденията - навсякъде.

# 1 767
  • София
Много обичам такива обобщения. Laughing Изключително полезни!

Кое не ти е ясно, в моето мнение, казвам какъв за мен е този предмет.
Да затвориш бебе в  кошара ограничава възможността му да изследва света(айде дома си) и да се движи... не може да ходи свободно вътре, те са общо 3 крачки,  не може да се научи да се движи между предмети, да става, да пада и т.н.
На пода - да се движи свободно, не са ми нужни подобни ограничители(и то предполагащи прекарването на доста от будното време вътре).
За екстрамни ситуации - има си кошара - легло, не виждам за чии ми е втора кошара. Има колички, стол за хранене, шезлонг, все неща, които може да сложиш  до себе си, ако трябва за малко, докато свършиш нещо.  От което за мен следва, че е: напълно ненужна  вещ.

# 1 768
Легло си нямаме. Абсолютно ненужна, излишна и пречеща на бебето вещ.

# 1 769
  • София
Ами чудесно, щом вие си нямате, за вас може и да полезно да си имате кошарка(въпреки, че може би имате някоя от другите варианти, които биха вършили работа къде да си оставиш бебето за 10 мин, по спешност).

Нали всеки изказва личното си виждане за нещата, най-често на база личен опит и/или прочетено/чуто като препоръка  в книга/ от лекар и т.н...
Тя пита какво мислите, аз отговарям какво мисля, без да карам никой друг в темата да мисли като мен или да действа като мен. Има глава на раменете си, ще получи още 20 отговора по въпроса и ще си прецени за себе си и детето си. Та изобщо  коментарът ти и опитите ти за заяждане са леко излишни.

Общи условия

Активация на акаунт