Съжителство без брак остава незаконно!!!

• 12 091
  • 205
  •   1
Отговори
# 60
  • При семейството си
Да, Андариел, и както нееднократно беше казано тези отношения съществуват, с тях не се пълнят главите на студентите /те се занимават в повечето случаи с влезлите в сила закони, не законопроекти/. Росита, наистина няма смисъл. И аз бях и съм съгласна изцяло с теб.  Hug

# 61
Ето един материал, на който му се чете:

http://stalik.wordpress.com/2009/01/19/syjitelstvoto-bez-brak-v-evropa/

# 62
Предложило се нещо ново. То трябва да се мотивира. На ход е този, който го предлага. Та какво налага приемането на това ново нещо?
Поредността е такава, не обратна.
Иначе предложението за изменения в кодекса който иска да си го прочете. За мен смисълът е нула, що се отнася до този въпрос.
Именно поради  "който иска- да се регистрира" се обезсмисля начинанието.
Пак питам- подписите за регистрация при конкубината по- леко ли се раздават от подписите за сключване на брак? Нещо по- различно ли са, с по- хубава церемония ли ще бъдат? Напълно излишно е отварянето на нова стая в общината за приемане на нови подписи за едно и също по своя резултат нещо.
Няма смисъл да се обясняват абсурдите, наистина.

# 63
И аз не виждам защо някой, който не иска да се подпише в брачното отделение, ще отиде да се подпише в общината, нали все ще трябва да се преклони пред условностите, а той е със свободен дух?

# 64
Ма то и "брачното" е към общината даже.
Затова пиша за две стаи. Представям си- кабинет № 12- за подписване на ГБ, а кабинет № 15- за регистрация на съвместно съжителство. Подписвате при по- готината госпожа, дето раздава и бонбони.

# 65
Да, ако трябва подпис, все ще е насилие над личността на хората, които не искат да се подписват.

# 66
Е, ама избор има, поне по отношение на стаята и на госпожата.

# 67
Така е, пък и съвместното съжителство е по-модерния вариант вече.

# 68
  • somewhere over the rainbow
Elpis Аз бих те помолила, явно си наясно с материята, да ни обясниш с думи прости прилики и разлики на двата вида съжителства- в брак и фактическо съжителство. Предполагам, че не сме съвсем наясно и би било добре някой да разсее мъглите.
Признавам се за крайно тъпа, защото това горното все още не ми е ясно. Сигурно, защото мисля логично. Извинете Embarassed

ПП. Ако все пак някой има желание, с едно изречение да ми отговори на следния екзистенциален въпрос: От к'ъв зор да узаконявам фактическото си съжителство, когато мога да сключа брак, със същите усилия? Благодаря.

# 69
Нан, тук засега само аз съм отговорила на този екзистенциален въпрос- вид химикал, мастило, номер на стая в общината и "изповядващият сделката", дали има хармоничен зодиакален знак със "страните" и прочие. Поне за тези се сещам.

Допълвам- "и със същите последици".

# 70
Judy, да, видях Peace И ако наистина са само това причините, то значи наистина им плащаме на онези горе да си клатят топките Confused

... Но все се надявам на някакво смислено обяснение Rolling Eyes

# 71
Така е, пък и съвместното съжителство е по-модерния вариант вече.

Не споделям.
По мои наблюдения, повечето двойки предпочитат да се оженят.
Поне тези, които познавам.

# 72
"Фактическото съпружеско съжителство между мъж и жена ще има правно значение в предвидените от закона случаи - при определяне на бащинство, разпореждане с имущество и т. н. То ще се регистрира чрез подаване на заявление лично от двамата партньори до кмета на общината или кметството по местоживеене. Според неофициална информация над 300 хил. души у нас живеят без брак."

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1178799

Къде е разликата и къде е смисълът?
Ха познайте от три път кой е пък длъжностното лице по гражданското състояние и сега?

# 73
По мои наблюдения, пък повечето двойки предпочитат да живеят без брак .
над 300 хил. души у нас живеят без брак......

# 74
По мои наблюдения, пък повечето двойки предпочитат да живеят без брак .
над 300 хил. души у нас живеят без брак......

300 хил. души са 150 хил. двойки - никак не са повечето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт