Съжителство без брак остава незаконно!!!

• 12 116
  • 205
  •   1
Отговори
# 75
Питате каква е разликата между брак и съвместно съжителство?...Честотата на половите контакти, според мен  Peace

# 76
благодарна съм, че това нещо не ме засяха пряко. косвено обаче, засяга всички, които живеят в бг.

# 77
  • При семейството си
Селтакис, много си прав. В полза на кого, обаче  Thinking Това ми е последното включване по темата, че стана много специализирана. Та разликите са: различни процедури и за регистриране , и за прикючване. Приликите: презумпцията за бащинство и няколко текста за осиновяването /това поне в проекта, който аз четох/. Презумпция не се приравнява на припознаване. Ама, така или иначе нали не са приети, така че спокойно.   

# 78
Питате каква е разликата между брак и съвместно съжителство?...Честотата на половите контакти, според мен  Peace

Хмммм...а каква ли ще е честотата на половите контакти, ако няма брак...нито съвместно съжителство... Mr. Green Joy

# 79
aко се узакони съвместното съжителство се обезсмисля брака.
не мисля, че обществото ( по принцип, не само у нас) е готово да подпише смъртния акт на брака.
може би след години ...

а да се подпишеш, че си съгласен на съвместно съжителство е върха на майтапа, просто:)))

# 80
  • Linz
Питате каква е разликата между брак и съвместно съжителство?...Честотата на половите контакти, според мен  Peace
а?

Пак ли само мъжете са облагодетелствани? http://dnes.dir.bg/2009/06/12/news4604666.html

# 81
  • край голямата локва
Питате каква е разликата между брак и съвместно съжителство?...Честотата на половите контакти, според мен  Peace

Хмммм...а каква ли ще е честотата на половите контакти, ако няма брак...нито съвместно съжителство... Mr. Green Joy

Понякогаклонящи към 0, а понякога в пъти вповече от тези на семейните или съжителите Mr. Green. Въпрос на хора и усещане е  Joy.
   Колкото до узаконяване на съжителството аз съм твърдо против. Който иска да подписва да отива в гражданското. Не съм против тези които искат да сключат брак, но съм твърдо против да се опитват да ми наложат как аз да уреждам тези си взаимоотношения Naughty. Според това което четох като проект, ако господина иска може да съжителства и с десет жени, какво харемите ли ще узаконяваме newsm78. Другото , че след седем години съжителство ще се дели имущество -какво ще стане ако някоя кака почука на вратата hahaha. И сега има възможност да се купува имущество на името на двамата, а признаването на детето не е затруднило никого. Имам обаче познат който доста се поизмъчи да доказва, че не е баща на дете, което по призумцията на закона се водеше на него ,макар и родено след развода Mr. Green. По-добре ще е според мен да актуализират семейния кодекс, да отговаря на сегашните потребности и тогава хората сами ще искат да създават ''законни'' семейства.

# 82

Joy

Да, прав си че там трябва да е разликата, защото най-често изтъкваният довод на небракуваните е, че "няма нужда да подписваме, защото се обичаме". От тук следва, че тези, които подписват, много се мразят...

# 83
...
виж, тези неподписани по една или друга причина, нямаща нищо общо с бягство от нормативни уредби /да не изреждам дълъг списък от възможности/, те какво са виновни

Не се сещам, кажи някоя Rolling Eyes

съжителстват си, обичат се, събират парици за брак, забременява жената, случва се фатално нещастие с мъжа - да продължавам ли
случи се на моя приятелка, месец преди сватбата
мъжът и беше убитият от бетонно парче в Кремиковци

прилъгва мъж, невинна и влюбена девойка, прави и дете, после я зарязва

ако се постарая ще измисля още
Ами за 1 -я случай - обратния пример:
Омъжвам се аз, ражда ни се дете, много се обичаме гледаме в 1 посока,  градим, натрупваме с общи усилия имущество и аз взема, че се гътна. Съпругът ми брише сълзи и сополи година, 2, 3 5 и вземе, че пак се ожени и има други деца, които ще наследят придобитото от мен, вместо то изцяло да остане в наследство на моето дете. Ами, не, мерси.
Вторият случай е несериозен - който ерешил д прави секс би следвало да помисли за последствията, независимо дали се състои в брак, или не.
Трети пример - наскоро имаше случай на тема във форума "Помощ, съпругът ми задлъжня", на горката женица й бяха наложили запор на заплатата...
Добре поне, че нашите малоумни управници приеха брачния договор, така и миналите се да се бракуват имат шанс за вразумяване. Жалко, че не урежда отношенията в случай на смърт на 1-я от партньорите, но все си мисля, че и нашето общество ще порастне и бавно проституцията под формата граждански брак ще отиде в архивите на историческите книги.

# 84
  • София
Отношенията при смърт на единия съпруг са уредени - живият и децата са наследници на починалия.

Ама, вие нещо искате хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло. Няма как да стане хем да си запазиш твоето, хем ако може да прибереш и чуждото.

# 85
  • край голямата локва
Ама, вие нещо искате хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло. Няма как да стане хем да си запазиш твоето, хем ако може да прибереш и чуждото.

Ама моля, кой е казал ,че жените които не сключват брак искат чуждото. Те просто се грижат за своето. Много от тях искат да защитят себе си и децата си финансово и аз не разбирам какво е лошото в това newsm78. Нима бракоразводните дела са нещо хубаво. Докато семейния кодекс е в този вид трудно ще узаконят повече двойки Mr. Green

За possessed, да не цитирам отново:
1. Иска се вписване на бащата- води се дело, свидетелски показания, ако трябва ДНК от бабата и дядото. Детето има равни права на роденото в брак. Относно парите или двамата да са имали обща сметка и няма проблем да бъдат теглени, а ако са отделни- детето е наследникът. Искренни съболезнования за момичето и детенцето и baby_neutral Тук е единия от моментите който трябва да бъде коригиран в СК и да се облекчи процедурата.
2.Айде бе, невинна и бе да иска станало. По добре, че така е станало, че с такъв и разводът ще е за нейна сметка, а може да намери и хиляди начини да я тормози. Ако не иска да си гледа детето няма подпис или закон който да го принуди. Издръжка ще плаща- има съд за това, женен-неженен, но на любов и грижа никой не може да го научи.
  bouquet

# 86
  • София
Няма нищо лошо в защитата на интересите. Но някак се получава, че явно много хора, които искаха да се впише съжителството и то да се приравни с брак да могат да посегнат на благинките и на другия, пардон, върху общото имущество. Значи, моето си е мое, а общото пак е мое. Или се грижиш сам за интересите си и си пазиш фактурите и си купуваш апартамент на свое име, или минаваш на варианта интересите ти да се защитават от брачната институция. Няма нищо за чудене! Досега не съм чула някой да се е развел и да е останал доволен от делбата, както няма и да има доволен от последиците от разпадането на едно съжителство.

# 87
  • край голямата локва
Или се грижиш сам за интересите си и си пазиш фактурите и си купуваш апартамент на свое име, или минаваш на варианта интересите ти да се защитават от брачната институция. Няма нищо за чудене!

Andariel , моля да ме извиниш, не съм те разбрала правилно Embarassed. Абсолютно съм съгласна с теб, за това и съм против така нареченото ''узаконяване на съвместно съжителство''. Или искаш брак, или не- но да те принуждават Thinking Ужасно е когато една връзка се разпада независимо каква е тя, а делбата само допълнително принизява нещата. Особенно ако се намесят и децата Tired Дано има повече любов и по- малко делби.
Исках да те поздравя с нещо весело за извинение, но съм на друга вълна- дано ти хареса:blush:-http://www.youtube.com/watch?v=xcY1bSkACys&NR=1

# 88
  • София
Спокойно де, не е станало кой знае какво! Hug Песента е хубава. Мерси.

# 89
   Не мога да разбера до кога темите за и против брака ще са арена на хапливи подмятания между двата лагера  argue на бракувани  marriedи небракувани  dancing ???
   Според мен тази тематика беше актуална в началото на 90-те години на миналия век  Thinking
  Към настоящия момент това е правото на свободен избор как и с кого да изградиш и изживееш живота си...

Общи условия

Активация на акаунт