Примерна схема на захранване (16)

• 30 477
  • 470
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте моята бебка е едно от онези кърмачета, които сучат супер малко, качват супер малко, но са щастливи. По никакъв начин не успяхме да увеличим количеството приета кърма (от биберон не яде) и започнахме ранно захранване. Започнах с оризова каша на 4 месеца и 10 дни, като и давах по няколко лъжички в продължение на 20 дни. Следващият месец въведох постепенно моркофи, тиква, картоф, пащърнак, тиквичка, круша, ябълка, синя слива и елда. Не мога да кажа дали сме заместили хранене зашото се кърмим на поискване и винаги суче преди и след твърдата храна (друг е въпросът, че по принцип не изсуква около 60 мл на хранене). На обед и давам около 100 грама пюре (като понякога добавям 2-3 лъжички АМ вътре), а преди обед или след обед плодово пюре или каша. Въпросът ми е как да процедирам с плодовите пюрета и с кашата. Да ги редувам през ден или да и давам едното преди обед, а другото след обед  newsm78 Какво е най-удачно като продължение. Да продължавам да въвеждам нови плодове и зеленчуци или да въведа месото (пилешко и пуешко)? За глутена и жълъка мисля да изчакам още 1-2 месеца  newsm78
И пак да подчертая захранването при нас не е просто запознаване с нови храни, а опит да увеличим дневния калориен прием и да излезнем най-накрая от омагьосъния краг липса на апетит-слабо наддаване.
Благодаря ви предварително  Hug
Съжелявам, че нахалствам, но да помоля за отговор  Blush

# 226
barboran4e, не че съм най-големият експерт, но ето моето мнение: след като сте минали един месец от захранването, можеш да въведеш и второ твърдо хранене следобяд, когато да даваш кашата с плод. По принцип казват, че плодовото пюре може да се дава между храненията, но  при вашия случай според мен то ще намали апетита на детенцето към другите храни, които са по-съществени откъм калории. Така че е по-дборе да го комбинираш с кашата.
Напоследък видях доста препоръки за ранното въвеждане на месо, може би е подходящо да е следващата ви стъпка, но за това нека и по-компетентните се включат.
Успех!

# 227
Момичета бихте ли ми казали как да приготвя  овесени ядки newsm78.Бях чела някъде обаче нямам спомен... Embarassed за което се извинявам.

# 228
Мами, здравейте.
Днес дадох за пръв път морков. Не беше приет хич добре. Толкова беше отвратена, че даже не съм и настоявала кой знае колко - разбирай опита беше просто да и попадне нещо непознато в устата - съмнява ме, че е глътнала нещо.
Та въпроса ми е , утре с моркова ли да продължа или с нещо друго при положние, че очевидно не и харесва моркова??

# 229
secret girl, благодаря  Hug Аз вече давам каша следобед, освен скоро да преедложа и месо  newsm78 Иеи приемам всякакви  Hug
Нане, купено пюре ли даде или домашно? Петя въобще не прие моркова на Хипп, а след това когато и направих домашен си хапна с удоволствие.  Скоро съм решила отново да опитам морков на Хипп, зая да видя дали ще го яде (а и ние вече сме доста напред със захранването). Аз бих опитала още веднъж с моркова, но нека другите кажат кое е по-правилно.

# 230
Купешки на Хипп, мисля да продълцжа и утре с моркова.

# 231
Момичета бихте ли ми казали как да приготвя  овесени ядки newsm78.Бях чела някъде обаче нямам спомен... Embarassed за което се извинявам.
Аз затоплям вода и сипвам върху ядките и ги оставам така покрити с една чиния, за да омекнат. Колкото повече седят, толкова повече омекват.

Моцарела от кога може да се дава?

# 232
Barboranche, аз само в началото давах плодовете отделно, после започнах да ги комбинирам с кашата и досега, като това ни е любимата закуска от което аз съм много доволна, защото комбинацията зърнени каши(ядки) с плодове е много добра.
За месото 6м. не е ранна възраст при положение, че си започнала захранване преди повече от месец, затова ако искаш започвай с него.

# 233
  • Бургас
Вальо хареса моркова на Гербер Peace
Хич не ми върви захранването. Не мога да заместя хранене, а искам поради ред причини. Ще е на година и половина като се върна на работа и искам да кърмя само вечер тогава. Сега си иска цица преди пюрето, след нея пък хапва със зор най-много до 100гр. От 2-3 дена яде около 40-80гр. Стиска устата и неще. Давам и плодово следобед. Вчера и него отказа, а уж ги харесваше, давам 40гр. Иначе суче на поискване. След седмица трябва да вкарам и кашата и направо съм в чуденка как ще яде и се отчайвам, че май нищо няма да мога да заместя.
Дайте идеи някакви. До сега е пробвал тиква, морков, картоф, пащърнак, тиквички, царевица, грах, ябълка, круша, шипки, вишни, сини сливи, кайсии и праскови. Все готови пюрета.

# 234
JeniB това имам записано за меките сирена Peace

Сирене = най-рано на 8 м.

За начало (около 8-10 м.) са подходящи сирената от типа на изварата, чедар, моцарела, някои свежи несолени сирена.
След това (около 11-13 м.) са подходящи топените сирена, твърдите жълти сирена и т.н.

# 235
Bubabo, не се притеснявай, една година е дмного време и нуждите на детенцето до тогава доста ще се променят, спокойно можеш да изчакаш няколко месеца преди да започнеш да заместваш хранене в настоящият момент нуждите на детето са предимно от кърма. Има и нещо друго, че доста от децата прояждат по-съществени количества твърда храна около годинката или малко след това и тогава заместването на кърмене става много лесно и сама с малко упорство ще успееш постепенно да редуцираш броя на кърменията толкова, колкото желаеш. И моето дете до годинката не искаше да яде почти никаква твърда храна, хапваше едва 50-70 гр на ядене и то без желание, а сега си се храни съвсем нормално.

# 236
Купешки на Хипп, мисля да продълцжа и утре с моркова.
Успех  Hug
Звездичке, благодаря за съвета!
Следващата седмица ще започна съз заешко месо, по това, което четох дозата за 6-8 месеца е 3 к.л. пасирано месо  ooooh! Аз мисля да сваря заешко месо (намерих си домашно) и да го замразя във формички за лед. След това да добавям по едно кубче в зеленчуковото пюре  newsm78 Знаете ли колко време мога да съхранявам така замразените кубчета? И въобще добър вариант ли е?

# 237
Здравейте!
Днес въведох ориза с безмлечната каша на Милупа. Най - напред предложих една лъжичка каша, направена с кърма, за да опита чистия вкус, а после разбърках още една лъжичка в пюре от тиква. Смятам да въвеждам ориза за 7 дни, като го предлагам по гореописания начин - една част чист ориз, а другата част смесена със зеленчуково пюре. Правилен ли е този начин, тъй като по моите записки второ хранене с твърда храна се предлага едва през втория месец на захранването? Днес е 20-ят ден от началото на захранването. Досега съм въвела картоф, морков, тиквичка и тиква. След ориза мисля да въведа ябълка, круша, синя слива (или банан, все още се чудя) - всеки за по 4 дни - и едва тогава да изместя оризовата каша + плод като следобедно хранене.
И още едно питане - удачна ли е идеята ми да давам плод като добавка към кашата, а не между кърменията?

пп. Видях питане на Nivea:) още от 14-та тема за седмичните менюта, на което не съм отговорила. Моля за извинение, ще се постарая утре да прегледам книжката и да споделя прочетеното.  Peace

# 238
Момичета, може би има дискутирано някъде, но аз не смогвам да изчета всичко написано. Моля ви, кажете ми, може ли след въвеждане на ябълка /плод/ за 7 дни, да продължа да давам морков /зеленчук/ или трябва да продължа с плод??? В голяма чуденка съм  ooooh!, но не знам кого да попитам.

# 239
По принцип е хубаво да даваш храни от един тип ... 2-3 плода, 2-3 зеленчука и т.н Така стомахчето ще може да свикне с отделните групи храни  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт