Примерна схема на захранване (16)

• 30 491
  • 470
  •   1
Отговори
# 210
Ами, мисля, че кърмата вече не го засищаше достатъчно и затова почна да се буди нощем. Не заспиваше през нощта без да го накърмя. Може би, ако го бях захранила по-рано и за 2 - 3 седмици заместехме обедното хранене, нямаше да се буди нощем.  newsm78 Но, както и да е...
Аз мисля, че основната причина да се будят децата през ноща е дразненето свързано с поникването на зъбките, а и доколкото съм чела до две годишна възраст нервната система е незряла и това е също причина някои деца да имат неспокоен сън. Peace

# 211
  • Варна
Използвам случая да ви попитам нещо. Вчера гледах една схема за захранване от руския сайт на Хип- там се почва с оризова каша. Някой захранвал ли е по тази схема за да ми кажете добра ли е? Не разбирам само това, че там пише 1кубче пюре от морков. Какво е това кубче?
Аз захраних с оризова каша, на 6 месеца точно. Започнах с 2 лъжички и всеки следващ път давах с 2-3 съжички повече. За 20-тина дена заместих слеобедното хранене(около 100 мл каша изяжда, за да се нахрани). На 15 ден от захранването започнах да давам зеленчуково пюре на обяд, още не сме заместили хранене, бавничко я караме (не по мое усмотрение, а на бебка  Laughing)
Някъде ми се беше мярнало че едно кубче = 10 грама, но не съм 100% сигурна, да ме поправят ако греша

# 212
Здравейте!
Дойде лятото вече и възникна един малък проблем при мен -  свършиха ми старите картофи и сега с какво да правя пюренцата на детето? Някъде четох, че е за предпочитане да не е с 'млади' картофи, а със стари. Вие как се справихте с тази ситуация? Мога примерно да изчистя младите и да ги накисна и чак  тогава да ги готвя на дребния...  newsm78 Други идеи? А старите картофи на пазара са отвратителни -  за нас вземахме и почти целите ги хвърлих.
Някой да сподели опит?

пс: на 8,5м е малкия.

# 213
  • Страната на чудесата - ако може от утре :)
Благодаря на всички ви, включили се за отговор  Hug
Аз нямам и намерение да спирам нощното хранене, но ми стана интересно каква е причината ...
Чета ви с голям интерес и попивам опит, за което отново благодаря   bouquet

# 214
Здравейте моята бебка е едно от онези кърмачета, които сучат супер малко, качват супер малко, но са щастливи. По никакъв начин не успяхме да увеличим количеството приета кърма (от биберон не яде) и започнахме ранно захранване. Започнах с оризова каша на 4 месеца и 10 дни, като и давах по няколко лъжички в продължение на 20 дни. Следващият месец въведох постепенно моркофи, тиква, картоф, пащърнак, тиквичка, круша, ябълка, синя слива и елда. Не мога да кажа дали сме заместили хранене зашото се кърмим на поискване и винаги суче преди и след твърдата храна (друг е въпросът, че по принцип не изсуква около 60 мл на хранене). На обед и давам около 100 грама пюре (като понякога добавям 2-3 лъжички АМ вътре), а преди обед или след обед плодово пюре или каша. Въпросът ми е как да процедирам с плодовите пюрета и с кашата. Да ги редувам през ден или да и давам едното преди обед, а другото след обед  newsm78 Какво е най-удачно като продължение. Да продължавам да въвеждам нови плодове и зеленчуци или да въведа месото (пилешко и пуешко)? За глутена и жълъка мисля да изчакам още 1-2 месеца  newsm78
И пак да подчертая захранването при нас не е просто запознаване с нови храни, а опит да увеличим дневния калориен прием и да излезнем най-накрая от омагьосъния краг липса на апетит-слабо наддаване.
Благодаря ви предварително  Hug

# 215
Аз пак за жълтъка да попитам - когато се въвежда, всеки ден ли се предлага или пак 2-3 пъти седмично?

# 216
  • ул. "Мечтание"
Аз пак за жълтъка да попитам - когато се въвежда, всеки ден ли се предлага или пак 2-3 пъти седмично?

За първи път дадох някъде на 10 месеца. По четвъртинка през ден-два. И до сега все по толкова си му давам, не съм увеличавала количеството. И давам още по-рядко - я се събира по два пъти на седмица, я не. В другите храни, които консумира също рядко има жълтък или яйце.

# 217
  • София
Ами, мисля, че кърмата вече не го засищаше достатъчно и затова почна да се буди нощем. Не заспиваше през нощта без да го накърмя. Може би, ако го бях захранила по-рано и за 2 - 3 седмици заместехме обедното хранене, нямаше да се буди нощем.  newsm78 Но, както и да е...
Аз мисля, че основната причина да се будят децата през ноща е дразненето свързано с поникването на зъбките, а и доколкото съм чела до две годишна възраст нервната система е незряла и това е също причина някои деца да имат неспокоен сън. Peace
Ох, то буденето от зъбите беше по 3 - 5 пъти на нощ - надути венци, як рев.  Sad Ама, зъбиту му почнаха да излизат сега - чак на 11 месеца.

# 218
А някой може ли да ми припомни до кога се белят грах, царевица, чушки и домати? Някой беше питал в предната тема, но не успях да намеря отговора newsm78

И още нещо. Ние все още не сме заменили кърмене и моля за идеи как да стане това Praynig Ще започвам скоро работа и искам поне през деня да не кърмя, но малкия хич не го интересува. Давам му твърда храна около 2-3 часа след кърмене. От скоро започна да яде по-големи количества, около 150-170 г, но след това пак си търси цицата.

# 219
как давате суровия домат? Белен и без семки ли? Как реагират коремчетата на бебоците?

# 220
Ай да се разпиша и тук, че и нас май ни е време за захранване.
Бебка навърши 3м , от миналият уж давам сок от плодове, основно ябълка, но слагам и други сезонни, защото тя така и така не пие много (10на гр), а и аз давам на 2-3 дни веднъж  Laughing
Вчера бяхме при доки на преглед и тя рече, че е време за картофено пюре по 1 л, но тъй като сме на кърма само, може да изчакам и да започна от следващия месец (моята за капак последните дни отказва да пие и вода=чай от лайка, както се казва направо яд да ме хване всеки ден да изварявам шишета и да правя чай  Joy)

Та: защо не може пресни картофи  newsm78 прочетох в поста по-горе от arkady ? И пюрето се състои само в смачкани картофи с малко водичка за разреждане ли? По-напред имаше нещо да се сложи АМ (имам една кутия от 2 месеца почти си стои, но не ми се ще да давам от нея, защото пише да се използва 4 седмици след отваряне, независимо, че си е пълна).

И..още нещо ако я захраня този месец с картофено пюре от следващия да заменя обедното хранене с пюре, така трябвало  Rolling Eyes  Аз пък си мислих докато имам кърма да си карам на нея и само да давам около храненията по няк лъжички сок, пюре и т.н. Нека някой "препатил" да каже, виждам, че мн от хората тук съветват колкото се може по-дълго да ги кърмим хлапетата, че има и героини каращи така до година   bouquet аз все се съмнявам, че ще мога до толкова  Embarassed , ама да видим.

# 221

Та: защо не може пресни картофи  newsm78 прочетох в поста по-горе от arkady ? И пюрето се състои само в смачкани картофи с малко водичка за разреждане ли? По-напред имаше нещо да се сложи АМ (имам една кутия от 2 месеца почти си стои, но не ми се ще да давам от нея, защото пише да се използва 4 седмици след отваряне, независимо, че си е пълна).

И..още нещо ако я захраня този месец с картофено пюре от следващия да заменя обедното хранене с пюре, така трябвало  Rolling Eyes  Аз пък си мислих докато имам кърма да си карам на нея и само да давам около храненията по няк лъжички сок, пюре и т.н. Нека някой "препатил" да каже, виждам, че мн от хората тук съветват колкото се може по-дълго да ги кърмим хлапетата, че има и героини каращи така до година   bouquet аз все се съмнявам, че ще мога до толкова  Embarassed , ама да видим.
Незнам защо не може пресни картофи, иначе можеш да добавяш АМ ако искаш, но не от това, което имаш. Ако кутията е отворена (а предполагам е) го изхвърли. След като кърмиш можеш спокойно да добавяш кърма, нямаш нужда от АМ. Аз лично не съм слагала в пюретата, защото не съм замествала хранене и до сега, винаги кърмя и давам твърда храна, като така млечният прием е на лице. И аз бих посъветвала за по-дълго кърмене, но това си зависи изцяло от теб и няма нищо общо с това кой какво мисли по въпроса. Все пак мисля, че детенцето ти е твърде малко за захранване, пък камо ли за заместване на цяло хранене, но пак казвам, че това е моята гледна точка. Каквото и да решиш, води се по детето, ако приема с охота твърдата храна, ок, ние сме си фенове на кърмата и общо взето другото е за разнообразие.
П.П. Никога не съм давала чай, вода пък пропи преди месец, та не съм се занимавала с тези хамалогии  Embarassed
И между другото, аз също не съм си представяла, че ще стигнем дотук, но е факт  Mr. Green , успех ви желая   bouquet .

# 222
Anny, наистина е много рано за захранване с пюрета, каши и сокове, ако държиш да захраниш по-рано изчакай поне до 4м. и то започни с пюре или каша, а соковете можеш да ги оставиш за доста по-късно, защото те са по-скоро агресивни за бебешкото стомахче отколкото полезни, а да не говорим че са далеч като стойност от качествата на кърмата. Все пак най-добре е да изчакаш до 6м. когато бебето е наистина готово за захранване, а за заместването на хранене е добре  да стане най-рано към 9м., ако спазваш тези условия ще кърмиш, ако искаш до една годинка, а ако искаш и до три Simple Smile (това го казвам, защото точно ранното захранване често е причина за намаляването на кърмата и за отбиването на бебета).

# 223
 Hug  Надина, Звездичка, благодаря ви за отговорите, значи правилно си мисля и аз, имам ли кърма си продължавам на това докато може, вече не ми дреме и къде я храня по улици и градинки  Laughing , когато си има нужда детето. Определено пюрето ще го оставя за по-нататък.
Нямам мн спомени от първото дете преди 13-14 год, но само се сещам, че от 4тия месец  давах кисело мляко, а от 6тия и вземах от кухнята  #Crazy ... пак по разни докторски и книжарски съвети съм била напълно зле.  ooooh!

(Нади, АМ мисля да не го изхвърлям, на двора има едно куче, което от године е пръв фен на манджите ми, най-вероятно ще му го харизам на него.  Joy )

# 224

(Нади, АМ мисля да не го изхвърлям, на двора има едно куче, което от године е пръв фен на манджите ми, най-вероятно ще му го харизам на него.  Joy )
Joy Ааа, нашето коте какъв тумбак заформи покрай Калина...думи нямам  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт