Примерна схема на захранване (16)

• 30 405
  • 470
  •   1
Отговори
# 405
Сайбъркет,
почти всички деца се запичат по време на захранването, независимо с какво се започва и какво даваш в момента. Израства се за около месец-два по мои наблюдения. Никога не съм прибягвала до споменаваните от педиатрите варварски методи, въпреки че при моята дъщеря стигнахме от 3-4 пълни памперса на ден до веднъж на 3-4 дни.
Сега всичко е окей, разбира се, пак внимавам да редувам разхлабващи и запичащи храни.

Ели Пепова, ми че време е Simple Smile По принцип овесената каша е добър преход, но моето дете си го самовъведе с едни корички ръжено-пшеничен хляб... та после кашата.

# 406
Flying, според мен режимът ви е добър  Hug Що се отнася до коментарите на майките ... просто ги игнорирай. Ти си майката и знаеш, кое е най-доброто за собственото ти дете. Аз също приготвям храната на моя разбойник и тя е в пъти по-разнообразна и качествена от храната в кухните  Peace Дори майките, ползващи услугите им са на това мнение  Mr. Green Няма проблем да даваш каши, аз също давам. Но нека се включи и Косе Босе, тя съвсем ще разсее притесненията ти  Simple Smile

На каква възраст детето почва да вечеря?
На 1 год. детето следва да има 3 основни хранения и 1-2 междинни.
На 9-11 м. следва да има 3 основни хранения и евентуално 1 междинно.
Последното от тези основни хранения е в интервала 18-21 ч. и съответно може да се счита за вечеря. Дали ще има мляко след това хранене (преди сън) зависи от детето.

Освен това, след 9-10 м. могат спокойно да се включват зеленчуци втори път за деня, освен обедното хранене. Така че храненето се доближава още повече до варианта истинска вечеря. Паузата между заспиването и тази вечеря (независимо дали е пюре, каша, супа или нещо друго) е добре да бъде 2 часа, въпреки че теоретично се препоръчва да е 3 часа. В предишната тема обсъждахме този въпрос.

За третото хранене – само с проба ще разбереш не само дали е готово детето, но какво точно ще предпочете. 9 месеца е подходяща възраст за трето хранене.

# 407
Паузата между заспиването и тази вечеря (независимо дали е пюре, каша, супа или нещо друго) е добре да бъде 2 часа, въпреки че теоретично се препоръчва да е 3 часа. В предишната тема обсъждахме този въпрос.

Аз давам вечерята в 19,00ч, но си ляга в 20,30ч, дали е проблем? Просто, ако я изместя по-рано трябва да забравя за следобедна закуска. Яде в 8,30 закуска, 12,00 обяд, 16,30 следобедна закуска и 19,00 вечеря.

# 408
МОЛЯ ви кажете ми къде има голямо разнообразие от продуктите на ХИп- в много от големите магазини (като Била напр.) има само определени пюренца. Не мога да намеря например чист пъщернак и разни др. Навсякъде се продават едни определени- чист морков (даже чиста тиква се намира по-рядко).

# 409
Струва ми се, че най-голямо разнообразие от пюрета има в малки магазинчета, които продават точно бебешки храни. Там мисля, че и цените са по-добри отколкото в някои големи магазини. Например аз пазарувам пюрета от малко магазинче в квартала, което е чудесно заредено и цените са изгодни. Живея в Слатина, магазинчето се казва, мисля, "Детски свят" и е близо до пазара за зеленчуци. Предполагам, че и на други места из София и другите градове има подобни.

# 410
МОЛЯ ви кажете ми къде има голямо разнообразие от продуктите на ХИп- в много от големите магазини (като Била напр.) има само определени пюренца. Не мога да намеря например чист пъщернак и разни др. Навсякъде се продават едни определени- чист морков (даже чиста тиква се намира по-рядко).
В Надежда 3 в магазин "Топчо" има голямо разнообразие на пюренца,каши и сокове на почти всички производители.А,ако случайно няма това което търсиш спокойно можеш да го поръчаш и те ще ти го доставят.Момичетата в магазина са много любезни и отзивчиви,аз лично съм много доволна от този магазин  Peace

# 411
Паузата между заспиването и тази вечеря (независимо дали е пюре, каша, супа или нещо друго) е добре да бъде 2 часа, въпреки че теоретично се препоръчва да е 3 часа. В предишната тема обсъждахме този въпрос.

Аз давам вечерята в 19,00ч, но си ляга в 20,30ч, дали е проблем? Просто, ако я изместя по-рано трябва да забравя за следобедна закуска. Яде в 8,30 закуска, 12,00 обяд, 16,30 следобедна закуска и 19,00 вечеря.

Не вярвам, че е проблем. Ние понякога пропускаме сл.закуска или просто му давам някакъв плод или малко кис. мляко, ако е станал по-късно.Така издържа до вечерята в 19.00.  Заспива 21.00-21.30, но се случва  да заспи и в 20-20.30, ако е уморен и е спал малко. В този случай си наваксва млякото нощем.  Всяко дете си гради индивидуален режим, мисля това вече стана ясно на всички. Ако твоето се чувства добре и се развива нормално, значи всичко е наред  Hug

# 412
В Надежда 3 в магазин "Топчо" има голямо разнообразие на пюренца,каши и сокове на почти всички производители.А,ако случайно няма това което търсиш спокойно можеш да го поръчаш и те ще ти го доставят.Момичетата в магазина са много любезни и отзивчиви,аз лично съм много доволна от този магазин  Peace

A знаете ли за такъв м-н в центъра, ровя се в нета и не мога да открия. Магазин само за детски храни в центъра на София.

# 413
A знаете ли за такъв м-н в центъра, ровя се в нета и не мога да открия. Магазин само за детски храни в центъра на София.

А какво е център за теб? Аз купувам от един бебешки магазин на бул. Патриарх Евтимиий в частта между Витошка и Петте кьошета.

# 414
Да попитам и аз нещо.

От края на следващата седмица започвам въвеждането на глутен с каша овес на Хип. Мисля да я давам овесената каша 12 дни, после да продължа евентуално с ръж 5-6 дни, ечемик 5-6 дни и пшеница 5-6 дни. (Такъв е планът, ако успея да намеря продукти отделно с ръж и отделно с ечемик, ще видим... Thinking )
Докато захранвам с тези грутенови продукти, които трябва да се дават поне един месец редовно, с нищо друго ли не се препоръчва да се захранва? Да речем през 12-те дни на овесената каша не мога ли в последните 4 дни да въведа някой плод или зеленчук?  newsm78

# 415

А какво е център за теб? Аз купувам от един бебешки магазин на бул. Патриарх Евтимиий в частта между Витошка и Петте кьошета.

Да и това ме устройва.Аз нарочно не уточних къде в центъра понеже на повечето места мога да стигна пеша, а в такива магазина като се напазарваш, ако си направиш добре плановете може да се напазаруваш за седмица например.Май се сещам за тоя м-н, който казваш- незнах че там има храни.
Мерси  bouquet

# 416
Продължавам с питанките: Аз съм захранила моето дете от 11 дни (малко раничко, ама трябваше вече)- до сега ядеше морков , от 4 дни тиква с морков (понеже само тиквата  е много рядка).По препоръка на педито давам консистенция 80-90 мл. пюре с 50-60 мл АМ смесено(естествено до тази консистенция стигнахме бавно и постепенно), но днес  (а и вчера) малко с мъка го яде-т.е. все едно му писва. Както си яде с кеф в началото и по някое време почва да се върти, да се оглежда да си извърта главата и все пак го дояжда. Дали е възможно да му е втръснало от тиквата напр. Аз съм взела картоф с морков и картоф с тиква , мислех да продължа след два дни с картоф с тиква, ама сега се чудя утре дали да не дам морков и катроф??? ooooh!
Какво мислите вие??? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 417

Можеш да въвеждаш плодове и зеленчуци в паузите м/у глутеновите храни  Simple Smile Аз захранвах с ядки - овесени, ръжени, ечемичени и пшеничени  Wink

# 418
  • София
И аз се интересувам от магазинчета в центъра за пюрета. Ще го проверя този, за който казва Мадам- да не е един, който се пада на ъгъл. По колко са там малките бурканчета?
gundie , аз онзи ден проверих в аптеки Ремедиум- имаше доста избор и са на много добра цена-2.05 за еднокомпонентно, малко бурканче.

# 419
В Ремедиум наистина са на по-ниски цени, но има само на ХИП и ГЕРБЕР.

Общи условия

Активация на акаунт