Новите ви книги - 3 част

• 20 445
  • 366
  •   1
Отговори
# 285
Сърдечно благодаря Hug
Дано има и други предложения, че съвсем съм изкукала вече.

# 286
  • Belgium
Салатке, кажи горе-долу какви книги харесваш да се ориентирам какво да ти препоръчам?

# 287
Това е последната на Гришaм ,която прочетох.Той всъщност няма скучна книга

Последна редакция: нд, 02 авг 2009, 18:03 от Пали

# 288
За Гришъм и преди съм писала - купувам всичко по силата на навика още от ученичка.
Това е последната на Гришъм ,която прочетох.Той всъщност няма скучна книга
Скучна не, но пък с депресиращ финал беше Обжалването. Аха, аха де ме откаже от следващите. После " Да играеш за пица" беше свежа, сякаш на автора му се пишат различни неща, но издателят го връща към шаблона.

За Минаев - аз го харесвам и го чета. Оставям настрани факта, че не е образец на стил. Високо ценя употребата на цинизми и доброто им превеждане - това не е лесна работа.
От друга страна фразите му са доста претрупани и претенциозни.  С голямо усилие да бъде саркастичен във всяко едно изречение, а не през изречение, да речем. На места е досаден за четене, както беше и Хю Лори в "Търговецът на оръжие".
Но в Духless имаше нещо, което ме накара да се замисля. Драмата на човека имащ потенциал и образование, но смятащ че знае повече, може повече, по- интелигентен е от другите, търси удоволствие, но не го намира, търси невинност, но и се подиграва, не намира своята среда за общуване ..... и накрая срещу влака.
Аз познавам такива хора.

# 289
Отзиви за тази книга

# 290
Салатке, кажи горе-долу какви книги харесваш да се ориентирам какво да ти препоръчам?

По принцип предпочитам трилъри, но в момента не искам да чета такива  Embarassed
Търся нещо хумористично, иронично или пък кримки без много кървища и издевателства в тях. Просто момента ми е такъв един...

За тази и за другите от същата аворка можете ли да ми кажете нещо? Чудя се дали не са прекалено детски newsm78

# 291
  • Belgium

По принцип предпочитам трилъри, но в момента не искам да чета такива  Embarassed
Търся нещо хумористично, иронично или пък кримки без много кървища и издевателства в тях. Просто момента ми е такъв един...

За тази и за другите от същата аворка можете ли да ми кажете нещо? Чудя се дали не са прекалено детски newsm78

Софи Кинсела си е чист чик лит, но доста приличен, ще ти убие време и ще те разтовари  Laughing

Хумористично четиво бих ти препръчала Джером Джером или Удхаус .

# 292
Да ви попитам, Есенен мост продължение ли е на Облак врабчета (Такаши Мацуока) или не е?

А някой може ли да даде мнение за тази книга:

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 03:48 от dion

# 293
  • Ямбол
- вече съм на средата, харесва ми много.
...
Аз установих, че този автор ми допада много.
Харесва ми как преплита история в трилър.
Много увлекателно пише.
Прочела съм "Аферата Ван Гог", а в момента чета "Каин & Авел". Страхотни са и двете. Следващата от него мисля да е "Четвъртата власт".

# 294
  • Кацнала на едно дърво.
Ей, този Илия Троянов не се чете!  Crossing Arms
Меко казано е, че съм разочарована. Ужасена съм. Все едно е имал един голя-я-я-ям чувал, пълен с думи и е решил да го изсипе в друг чувал. Обаче във втория чувал имало на дъното останало тъй-онуй (като опити за ироничен поглед върху "живота и всичко останало", примерно).
Все пак, ще прочета книгата до края. Ще се опитам. През цялото време недоумявам как Юрий Дачев е изкопчил смислена история, по която да напише сценарий. Винаги съм го смятала за наистина добър сценарист, сега съм възхитена от него.  Laughing (Филмът не съм гледала още, все пак не знам какъв е крайния резултат, де.)
П.П. А имам още една книга на Троянова. Да видим там какво става. ooooh!

# 295
  • София
Аз си поръчах Пoртугaлски нeпрaвилни глaгoли и Някoи oсoбeнoсти нa сaлaмoвиднитe кучeтa по препоръки от темата.
Не съм чела нищо на Aлeгзaндър Maккoл Смит, надявам се да ми хареса  Grinning

# 296
четох" долни истини "и "възвисяваща лъжа" на андрей кончаловски. да си призная доста се поизмъчих,особено с втората, но не мога да оставям книга и с досада карам до край. сега се мъча с последната на паулу коелю-"победителят е сам"и си мисля,че той вече съвсем е превъртял с манията си за оригиналност. всичките му книги съм прочела ,без изключение и смятам,че е изчерпан от фантазии и сюжети. трябва му отдих и отново да мине пътят на сантяго де компостела,пък дано да се намери пак Laughing
четох "обжалването" с удоволствие. покрай гришам вече имам второ висше-юридическо. Laughingкажете ми някой чик-лит.но смислен/доколкото може да е/разтоварващ и тн.

# 297
  • София
Да се включа и аз в темичката Simple Smile
Вчера си купих "Другата кралица" и "Казвам се Салма".
Също и "Латифе ханъм"  , за която ако има отзиви ще съм благодарна.
С една дума се чудя от коя да започна Simple Smile

# 298
  • Майничка
Аз си поръчах Пoртугaлски нeпрaвилни глaгoли и Някoи oсoбeнoсти нa сaлaмoвиднитe кучeтa по препоръки от темата.
Не съм чела нищо на Aлeгзaндър Maккoл Смит, надявам се да ми хареса  Grinning

Амидала, щом не си чела друго от него, с тези двете едва ли ще ти направи добро впечатление, по-скоро са пародии. Най-увлекателна е поредицата му за "Дамска детективска агенция №1".

Фанита, "Латифе ханъм" няма много общо с предните две, които си споменала. Тя е по-скоро публицистика, отколкото белетристика и, според мен, е предназначена за по-скоро за хора, които са наясно с личността на Ататюрк. Авторката някак изначално приема, че читателят е много вътре с фактологията около неговия живот, политическите събития и обстановката в Турция от периода и просто внася по-друг поглед и малко допълнителна яснота към един епизод от биографията му.
Иначе за мен лично Латифе ханъм се оказа една уникална млада жена, пред която, в друго време и при други обстоятелства, щяха да бъдат открити много по-широки перспективи.

# 299
  • sofia
Аз съм на вълна детски книжки явно - това са ми придобивките:

и не, че я нямам, ама е страшна баница горката, затова си я купих, пък и не мога да не отчета фактът, че най-сетне някой се сети за тази книга:

Общи условия

Активация на акаунт