Гоблени-58

• 35 090
  • 408
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
И аз напоследък не хващам игла, но съм със 4 ръце за подаръци. Правете списък, казвайте по колко парички и къде! Моят ден е 21 юли  Wink

# 136
  • Пловдив
Това за подаръците звучи много интересно  Flutter Не знам обаче как би могло да се осъществи... може би трябва да се постави някакъв срок, в който да се събират желаещите да подаряват и да им бъде подаряван подарък, понеже ще има различни суми, които да се внасят в дадената сметка, тъй като пък може да има месец, в който да са родени 5 човека и друг, в който да няма нито един роден. Трябва да се обмислят предварително тези неща. Иначе и аз съм в кюпа - 16 септември  Peace

# 137
  • Плевен
Аз ще участвам само ако Хипатия се включи! NaughtyНе че някой го е еня за мене ,просто тя не иска да участва в нито едно мероприятие,дава идея  ,а се дърпа от участие и защо?Няма да и харесат нашите подаръци или що?Сега ще ми дръпне едно разяснение на високо ниво за да ми покаже колко не съм права !Е това е моето мнение!
Преди някой беше пуснал идеята за Робин-прие ли се  newsm78А сега веднага -хоп готови .Не че няма да ми е приятно на РД да получа подарък,но искам  и да се върне веселото настроение във форума,сутрешните кафета на Белла ,закачките на Дъмпи ,а и други се отдръпнаха от форума .Какво лошо имаше в поздравите за РД за нас или за дечицата ,така си ставаме по близки и се опознаваме .А то какво, за кавги по -малко ли се спами?
Днес не ми е весел ден и по протокола -шия Палечка,напредвам,скоро ще показвам .На мене си ми харесва !
Кетри -кажи две думи за каталога  Wink
Дианжели 3 -благодаря ти миличка за услугата! newsm51 newsm51 newsm51Голяма работа си свършила  Hug

# 138
  • София
Аз само едно нещо не мога да разбера, как преди няколко теми, когато друг предложи календар с рожденните дни именно хората, които сега са първи отказаха. А сега след по-мако от месец вече сте с 2 ръце  newsm78
И за да не съм голословна цитирам:

Аз не съм предлагала календар..даже съм против.

И не мисля, че има нужда от референдум по въпрос за който повечето писали са против.

Та въпроса ми е как толкова бързо си променихте мнението?

# 139
  • в зоната на здрача
Това кое то си цитирала  Ivanichka ,няма нищо общо с сегашното предложение.
Ако си спомняш,тогава се обсъждаха поздравите в темата,почерпките ,цветята.
Тоз календар бе предложен от някой  да се плесне на първа страница,че да знаем кой кога да го поздравяваме,
ами аз все още съм против.
Сега говорим не за почерпки и цветя в темата ,а за подаръци.
Ако си прочела както трябва ,списъка ще се сложи в "Нашите албуми"и като дойде РД  ще си подаряваме подаръци,
но това няма да натежи на темата,най-много с един пост/в този в който рожденника ще се похвали с подаръка и ще покаже радоста си./

Така както ти го направи вчера ли ,оня ден ли беше.

# 140
  • Пловдив
Доколкото аз разбрах, тръгна от гобленчетата, които Хипатия не може да ушие и предложи да се включат към общите подаръци за РД-тата на участниците в рожденическата кампания... По този начин тя ще ги даде на някой, който ги харесва, ще изненада някого, ще й се върнат парите, а и ще си имаме някаква нова традиция... От друга страна ми хареса и предложението да ги покаже тук, да им пусне някаква първоначална цена, ние да наддаваме и така пак ще е сигурна, че са в добри ръце  Flutter Това за комплектовките на Хипатия, иначе относно игри, томболи и т.н., аз съм за всичко, което измислите, стига да е обмислено добре  Peace

# 141
  • в една мансарда точно под звездите ..........
неличка, гоблена си го купих от Кърджали. Ако искаш бих ти купила и изпратила нещо по-различно от Милена стил. Има и други модели като момичето с розата - някой го ши но не помня точно кой. На Роял Париж са гоблените. В сайта на Коутс ги има, но са без цени. Струваше 30 лв.

За предложението на Хипатия съм за  Peace - моят рожден ден е на 31 януари!

# 142
pepen
мен лично ме е еня за теб:))
 А и за доста други ме  било еня -де факто.
Е, щом тези-другите се отделят и сърдят- прав им път.
Има  си едно дете и само на него позволявам да се държи детински.
И не защото ми е дете, а защото е дете.
Тук деца няма/ за съжаление/.
Така че няма да тръгна а убеждавам някой ,че се е заблудил , че никой не иска да го обиди и отхвърли.
Никога никой тук не е писал нищо против сутрешните кафета, нито и срещу вечерните питиета/ въпреки ,че липсват/:)
Сега как някой е разбрал нещо не  е проблем на останалите.

Питаш за Робина , дали  се е приел?
Нямам си на понятие.
Така или иначе момичета тук , поне повечето не знаят какво е това.
Когато се предлага нещо трябва да се обясни и какво е , механизма му.

Ivanichka,
Кетри ти е отговорила и няма какво да добавя:)

animari,
благодаря:)
Няма да купуваме и комлектовки на Милена стил също.

Значи , не искам да защитавам предложението за подаръците. Който иска да участва , който не иска да не го прави.

# 143
Айде от мен по едно мартини на брега Laughing

http://s56.radikal.ru/i151/0906/4c/358101fcfc3a.jpg

За подаръците не знам, имам много запланувани и купени комплекти  Tired

# 144
  • София
Явно всеки го разбира по различен начин.
Определено, когато се подавяваше за стринка, леля, вуйчо и т.н. по 2 страници е изнервящо, аме все пак съм тук от първата тема и никой не се сети да каже "абе ей ти там айде да си жива и здрава" изключвам момичетата които ме поздравиха на лични  Hug
Ама аз явно не съм направила достатъчно за темата, и не съм достатъчно ценна Rolling Eyes въпреки, че така и не разбрах как се оценява кой е ценен за темата, явно съм от по-глупавичките  hahaha
Останете си със здраве   bouquet

# 145
  • sf
Ееее, айде пак ощипани и сърдити.
Ами и моя РД никой не ми честити, и на детето също, ама не се сърдя. Аз пък лично дори и не гледам кой има РД и направо детиснко ми се струва всичко туй- все някой за нещо се чумери.   ooooh!

# 146
Иваничка, направо не мога да повярвам, че пишеш това. Нима това, че не сме те поздравили в темата трябва да го тълкуваш като отхвърляне и че хората тук не те ценят? Аз например не знаех, че имаш рожден ден и затова не те поздравих, извинявам се. Това не е проява на лошо отношение, обаче! Винаги се радвам, когато показваш красивите си гоблени.

Едва сега имам възможност да прочета както трябва темата от по-рано, натрупаха се много показани неща, за които искам да изкажа възхищението си. Ще стане много дълго, ако изброя всички, затова просто - поздравления, наистина разкошни красоти показвате! Искам да кажа и добре дошли на seanon и Нали (Нали, твоите мишки не се сещам къде ги има, ако изобщо е същият гоблен, за който си мисля. Ако пуснеш картинка ще е много по-лесно да ти помогнат момичетата).

На sunrice картинките се виждат и големи, като се изтрие thumb-а от урл-то:
http://media.snimka.bg/3343/012940411.jpg
http://media.snimka.bg/3343/012940517.jpg
но за самия контур не мога да отговоря, че не разбрах съвсем какъв е проблемът и не съм много компетентна  Embarassed

Харесва ми идеята с подаръците за рожден ден, но има много потенциални "подводни камъни". Доста по-сложно е от томболите. Най-вече по отношение на парите и начина на събирането им. Колко ще е размерът на вноската, на какъв период ще се събира, кой ще се занимава с тази отговорна задача... Според мен много зависи от броя на участниците в инициативата и разпределението на рождените дни. В един месец може да се паднат няколко и това ще е натоварващо за финансите, затова по-добрият вариант е установяването на една обща вноска, която да се плаща като членски внос на равен интервал. Но за да се изчисли, трябва да знаем и някакъв горен таван на сумата за подаръка - тогава, като се раздели на броя участници, ще се получи размера на "вноса". А дали всички ще са съгласни да има таван за стойността на подаръка? И за финал, бройте ме - аз съм родена на 5 януари Simple Smile

Съобщението ми стана много дълго, но искам да засегна и въпроса за робина. Как не се сетих, че трябва да обясним какво е това Simple Smile Значи, става въпрос за следното - събира се "кръг" от участници, които шият обща бродерия. Всеки ушива по малко и накрая всеки получава картинка, в която всеки от кръга е вложил от труда си. Бродерията се изпраща по пощата между участниците в кръга. Всеки си избира какво да има на неговия робин и ушива една част, след което изпраща панамата с вече ушитото на следващия по веригата. Той ушива своята си част и препраща нататък, и така се прави пълно завъртане, всеки изпраща на следващия и получава от предишния в списъка, докато всеки не получи обратно собствената си бродерия с по малко ушито от всички по веригата. Според мен това е много хубава идея и начин човек да се сдобие с веществен спомен, който обединява виртуалните приятели. Самият робин може да бъде композиция от няколко малки картинки (обикновено 40х40 или 60х60 бода) и всеки да шие отделна картинка, или може да бъде един голям гоблен и всеки да шие определена част от него. Може и да е възглавница, може и... каквото друго си представите Simple Smile Може картинките предварително да са определени или всеки да определи само на каква тема иска да бъдат и да остави другите да го изненадат. Варианти много Simple Smile Не е толкова сложно, колкото звучи на първо четене и се надявам някой освен Мира и мен да се запали по идеята, би било чудесно Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 15:46 от Ghibli

# 147
  • Севлиево
За подаръците за рожден ден не знам как ще стане, но това с Робин много ми хареса и ще се включа, ако има такова начинание. Peace
Аз пък като съм на 1 януари и всеки забравя да ми честити РД-то трябва ли да се сърдя, а... Mr. Green
...
Аз лично предпочитам на ЛС да честитя рожденните дни, иначе ме дразни темата за плетки или Гоблени да се пълни с честитки. Мое мнение  Peace

# 148
Супер, ако се съберем 4 човека може направо да почваме Grinning Може и повече, разбира се.

# 149
здравейте
аз също съм за тази идея няма по хубаво от това да бъдеш изненадан с нещо което много оби4аш
а аз се вклю4вам само да ви предупредя
 #Cussing outНЕКУПУВАЙТЕ ГОБЛЕНИ НА ЗАРЯ #Cussing out #Cussing out
купих за майка гоблена Летен ден  и познайте едната схема тотално объркана smile3511 smile3515. реката долу в левия ъгъл дадена в силно оранжев цвят smile3516 newsm61. да не говорим 4е от този цвят/оранжев/ има само 1 конец от 50см. а този който се вижда на снимката 4е трябва да бъде е /сиво синьо/ също много малко. та така сега се налага да си блъскам главата и да се мъ4а да го  довърша някак защото пък конците нямат номера и трябва да налу4квам и 10 квадрата близи седят и 4акат . както казва майка "хубава работа ама българска"
   И аз се присъединявам .  Купих си Йори  , конците не стигнаха , дори единия цвят едното молене беше малко по светло от другото .

Общи условия

Активация на акаунт