Отговори
# 90
Моля някои да ми отговори ако може PraynigАко съм подала заявлението за детски надбавки през май месец не би ли трябвало през юни вече да преведат пари или да чакам след 20-ти този месец

# 91
Здравейте!
Искам да попитам -този месец ще подавам декларация за детските. сега съм безработна. но бях четери месеца при социалните от които получавах обещетение. но не съм запазила разрешението в което пишеше колко са ми изплащали на месец! Ходих в клона в който се подписвах да искам служебна бележка -а те ми отговориха. че неможели да ми издадат такава и това дирекно ще се види като подавам декларацията. -да но аз как да изчисля и каква сума да напиша за тези четери месеца?
На къде трябва да се обърна. директно в НОИ или в социалните. но не където се подписвах. а в главното. за такова разрешително или служебна бележка! Или да си добавя по 100 лева към дохода на мъжа ми. за тези четерте месеца?
И имам още един такъв въпрос -че ме гризе съвеста. миналата година когато дъщеря ми тръгна на училище забравих да занеса бележка от училището и детските ми бяха спряни за два месеца. казаха ми че като донеса такава бележка ще ми продължат детските. а за тези двата месеца неможели да ми се възтановят. поради това. че аз съм виновна. че не съм занесла такава служебна бележка от училището! Но нали детските на децата ни не се губели! Та има ли възможност да си ги  върна или наистина нямам право на тях -все пак са 50 лв. тогава!

# 92
Детски за минало време няма да ти платят.  Naughty
Отпиши ги.

# 93
   Здравейте, искам да Ви попитам следното--миналата година през м.юли подадох молба за детски,които си получавам,а сега ЮЛИ -2009 пак трябва да подам ,нали?Та моята счетоводителка ми е дала бележка от м.07/2008 до м.06/2009, което е правилно,но счетоводителката на мъжът ми му е дала не за същото време,а от м.август2008 до м.юли 2009,който още не е приклячил и как въобще системата е пуснала така неразбирам.
До кое число от началото на месеца мога да отида ,при положение че и мъжът ми достави правилната бележка,за да не си изгубя детските за м.юли2009г?
Иначе следващия месец моята бележка ще трябва да стане като неговата и тогава,но губя месец newsm78.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 94
А знаете ли от кое число на месеца се превеждат детските или е различно за различните градове или райони?Simple Smile

# 95
А знаете ли от кое число на месеца се превеждат детските или е различно за различните градове или райони?Simple Smile

Различно е.

# 96
  • София по рождение
Извинете, ако мъжът ми е безработен как да го доказвам това. Rolling Eyes

# 97
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Извинете, ако мъжът ми е безработен как да го доказвам това. Rolling Eyes

В някои служби искат трудовота книжка и собственоръчно написана декларация, че не работи в момента. Проверете на място при вас какво ще искат

# 98
   Здравейте, искам да Ви попитам следното--миналата година през м.юли подадох молба за детски,които си получавам,а сега ЮЛИ -2009 пак трябва да подам ,нали?Та моята счетоводителка ми е дала бележка от м.07/2008 до м.06/2009, което е правилно,но счетоводителката на мъжът ми му е дала не за същото време,а от м.август2008 до м.юли 2009,който още не е приклячил и как въобще системата е пуснала така неразбирам.
До кое число от началото на месеца мога да отида ,при положение че и мъжът ми достави правилната бележка,за да не си изгубя детските за м.юли2009г?
Иначе следващия месец моята бележка ще трябва да стане като неговата и тогава,но губя месец newsm78.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

това беше и моят въпрос- твоята бележка е правилната

# 99
  • София по рождение
ако съм получила обезщетение от фирмата, която ме е съкратила февруари месец, трябва ли да чакам следващия февруари за да подам документи за детстки надбавки или трябва да сметна за колко месеца ми стига без да надвишава лимита и тогава да подам. Оф, дали ме разбрахте? Ако примерно съм получила 2000 лв. февруари и семейството ми е 3 членно, баща безработен...имам ли шансове

# 100
ако съм получила обезщетение от фирмата, която ме е съкратила февруари месец, трябва ли да чакам следващия февруари за да подам документи за детстки надбавки или трябва да сметна за колко месеца ми стига без да надвишава лимита и тогава да подам. Оф, дали ме разбрахте? Ако примерно съм получила 2000 лв. февруари и семейството ми е 3 членно, баща безработен...имам ли шансове
Няма значение колко лв. си получила конкретен месец.. а общо за 12 месеца назад Simple Smile В момента, в който станат по-малко от 350/мес./чов. - подаваш.
Или иначе казано - за 3 членно семейство трябва да имате максимум общо 4200 лв. доход за 12 мес. период..

# 101
Извинете ме много -но никой ли неможе да ми отговори на първия ми въпрос :бях четери месеца при социалните от които получавах обещетение. но не съм запазила разрешението в което пишеше колко са ми изплащали на месец! Ходих в клона в който се подписвах да искам служебна бележка -а те ми отговориха. че неможели да ми издадат такава и това дирекно ще се види като подавам декларацията. -да но аз как да изчисля и каква сума да напиша за тези четери месеца?
На къде трябва да се обърна. директно в НОИ или в социалните. но не където се подписвах. а в главното. за такова разрешително или служебна бележка! Или да си добавя по 100 лева към дохода на мъжа ми. за тези четерте месеца?
За втория благодаря  bouquet . но първия ми е по наложащ -защото незнам къде да търся решение? newsm78

# 102
Извинете ме много -но никой ли неможе да ми отговори на първия ми въпрос :бях четери месеца при социалните от които получавах обещетение. но не съм запазила разрешението в което пишеше колко са ми изплащали на месец! Ходих в клона в който се подписвах да искам служебна бележка -а те ми отговориха. че неможели да ми издадат такава и това дирекно ще се види като подавам декларацията. -да но аз как да изчисля и каква сума да напиша за тези четери месеца?
За втория благодаря  bouquet . но първия ми е по наложащ -защото незнам къде да търся решение? newsm78
Не ти трябва бележка - взимат се по служебен път.
Сао ги пишеш в графата за Помощи .. и ги дибавяш към общата сума..
По месеци ги разпределяш както са ти били изплащани - не са точно 100 лв/ мес. - зависи от колко дни е бил месеца блабла.. дали са ти ги изплащали за някои месеци на куп..
При мен сумите бяха 130 100 100 70 .. Но общо отговаря на 4*100 лв.
Ама май няма особено значение как ще ги разпределиш по месеци.. Така или иначе гледат крайната сума  Peace

И това разпределение по месеци винаги ми е било много тъпо.. след като не ги интересува изобщо.. а само като total сумата.. Ама да си пишем..

# 103
  • София по рождение
duhi_puhi    bouquet Hug

4200 не е ли за един член за 12 мес? Rolling Eyes

# 104
duhi_puhi    -мерси   bouquet
Днес отидох в НОИ развиках се и ми издадоха такава бележка -като последния месец е имало увеличение на минималната помощ и не е 100 лева. а 126лв.!
Сега вече мога да ги прибавя към на мъжа ми дохода -така както те ще изпратят в социални!

Общи условия

Активация на акаунт