Отговори
# 105
ако съм получила обезщетение от фирмата, която ме е съкратила февруари месец, трябва ли да чакам следващия февруари за да подам документи за детстки надбавки или трябва да сметна за колко месеца ми стига без да надвишава лимита и тогава да подам. Оф, дали ме разбрахте? Ако примерно съм получила 2000 лв. февруари и семейството ми е 3 членно, баща безработен...имам ли шансове
Няма значение колко лв. си получила конкретен месец.. а общо за 12 месеца назад Simple Smile В момента, в който станат по-малко от 350/мес./чов. - подаваш.
Или иначе казано - за 3 членно семейство трябва да имате максимум общо 4200 лв. доход за 12 мес. период..

По-ясно се изразявайте - 4 200 лв. БРУТО е максимума доход за 1 човек, за 12 месеца
За 3-членно семейство общо, дохода не трябва да е по-голям от 12 600 лв. БРУТО за 12 месеца
За 4-членно семейство общо, дохода не трябва да е по-голям от 16 800 лв. БРУТО за 12 м.  и т.н.

Иначе другия съвет е точен. Ако не получавате детски, следите кога (и дали) за период от 12 месеца, общия доход в БРУТО стане такъв, че е под 350 лв. БРУТО месечно на член, и НА СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ВЕДНАГА ПОДАВАТЕ ДОКУМЕНТИТЕ.
Не подадете ли веднага, след 1 месец може дохода ви да се вдигне и да изпуснете птичката

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 20:40 от Загрижен

# 106
Извинете Simple Smile Уточнението е правилно 4200 лв е на човек Simple Smile

Големи сметки, големи математики за тия детски  ooooh! Като че ли милиони дават  Rolling Eyes

# 107
  • София по рождение
Извинете Simple Smile Уточнението е правилно 4200 лв е на човек Simple Smile

Големи сметки, големи математики за тия детски  ooooh! Като че ли милиони дават  Rolling Eyes

Joy Joy Joy

# 108
Да попитам -при попълване на декларацията. 8 точка I. Брутни доходи на семейството -там общо ли да напиша сумата която ми се е получила в таблицата по месеци или трябва да извадя сумата която записвам по долу при обещетенията за безработица III точка?

# 109
Брутни доходи е общо..
И после пише В това число от: .. и са изброени по пера Simple Smile

# 110
  • София
Здравейте изчетох абсолютно цялата тема,бая четене ми падна.И сега ще ви кажа тук има грешка за общия доход.Да поясня и защо,дохода не е по 350 лв на човек.Живея в Хаджи Димитър и съответно социалната служба ми е в квартала.При подаване на документите днес 16.07.2009 ми казаха,че надвишавам лимита с 5 лв.Като общия Брутен доход за 12 месеца ни 10 500 близо,делено на 12 месеца се получава по 850 средно месечно.Казаха ми да опитам другият месец пак,имала съм 5 лв отгоре newsm78.Моля да ме извините,но някой по запознат да ми каже какво да правя,всеки път ме разиграват с тези детски все едно ще ги крада тези 35 лв. newsm78.Как мога да си потърся правата и какъв е реда.

# 111
10500 на 12 месеца е 875 на месец, не е 850 ..
За колко човека става въпрос? И случайно да си в майчинство и да не си си включила сумата от него .. или да имаш болнични или нещо от сорта, за което се изисква инфо по служебен път?
Абсурд е просто да ви отказват при 850 лв/мес, ако сте 3ма човека..

Дай разделно ако искаш как си полълнила доходите да мислим къде е грешката.. Много странно ми се струва..

# 112
Добър вечер!
 Не знам как ми превеждат детските на мен Tired На вас вс месец точно по 35 лв. ли ви пращат по сметките?
Миналият месец имах  превод от 65 лв., а вчера видях, че са ми превели 34 лв.
Мислех да ходя до банката за извлечение по сметката ми. Може ли някъде др да се проверят преводите, както с майчинството Flutter
Приятна вечер на всички!  bouquet

# 113
Добър вечер!
 Не знам как ми превеждат детските на мен Tired На вас вс месец точно по 35 лв. ли ви пращат по сметките?
Миналият месец имах  превод от 65 лв., а вчера видях, че са ми превели 34 лв.
Мислех да ходя до банката за извлечение по сметката ми. Може ли някъде др да се проверят преводите, както с майчинството Flutter
Приятна вечер на всички!  bouquet
Да, винаги точно 35 лв..
Освен, ако нямаш такси от банката..

Само с извлечение от банката можеш да видиш.. или и-нет банкиране ако имаш.

# 114
  • София
10500 на 12 месеца е 875 на месец, не е 850 ..
За колко човека става въпрос? И случайно да си в майчинство и да не си си включила сумата от него .. или да имаш болнични или нещо от сорта, за което се изисква инфо по служебен път?
Абсурд е просто да ви отказват при 850 лв/мес, ако сте 3ма човека..

Дай разделно ако искаш как си попълнила доходите да мислим къде е грешката.. Много странно ми се струва..
Извинявай дадох го приблизително ние сме трима.Аз,съпруга и детето? малката е на 4 год нямам намерение за сега за второ.Смешно е работя като кредитен консултант и мога да смятам просто всеки път ме разиграват това е.Мъжа ми не работеше и е на 240 влизам в дохода както и да ги смятам,но не всяка година ме разиграват и ако не ме върнат по 5 пъти не са те.Чудя се заслужава ли си нервите за 35 лв? newsm78.Нямам болнични нищо и аз се питам аджеба тъпа ли съм или какво? Thinking Незнам дайте съвет моля какво да правя нямам нерви да се ядосвам с тия иначе правя така другия път  #2gunfire  #2gunfire

# 115
Здравейте момичета.Моля помагайте,къде да проверя изплатени ли са ми детските за този месец.Нещо покрай тия отпускарски харчове им изпуснах края Embarassedполучавам ги на една дебитна със заплатата ,та затова.

# 116
Здравейте момичета.Моля помагайте,къде да проверя изплатени ли са ми детските за този месец.Нещо покрай тия отпускарски харчове им изпуснах края Embarassedполучавам ги на една дебитна със заплатата ,та затова.

В Банката.
Аз веднъж съм имала проблеми с детските, и като се обадих в Банката, разбрах какво става.
Другият вариант е в Общината, ама е по- сложно.
 Tired

# 117
Аз си получавам всички движения по сметката на e-mail, имаха такава опция в нашата банка ,защото от години заплатата ми се превежда чрез тях  Peace

# 118
Джуличка, Пумукъл благодаря за инфото  bouquet

# 119
Здравейте изчетох абсолютно цялата тема,бая четене ми падна.И сега ще ви кажа тук има грешка за общия доход.Да поясня и защо,дохода не е по 350 лв на човек.Живея в Хаджи Димитър и съответно социалната служба ми е в квартала.При подаване на документите днес 16.07.2009 ми казаха,че надвишавам лимита с 5 лв.Като общия Брутен доход за 12 месеца ни 10 500 близо,делено на 12 месеца се получава по 850 средно месечно.Казаха ми да опитам другият месец пак,имала съм 5 лв отгоре newsm78.Моля да ме извините,но някой по запознат да ми каже какво да правя,всеки път ме разиграват с тези детски все едно ще ги крада тези 35 лв. newsm78.Как мога да си потърся правата и какъв е реда.

При определяне правото на получаване на сем.помощи за деца се има предвид точно, а не прибризително, всички брутни доходи на с-вото за 12 месеца. За тричленно семейство годишният доход не трябва да  надвишава 12 600,00 лв., средномесечният- 1 050,00 лв./3х350,00лв./. Доходът, който не трябва да се надвишава 350,00лв. на член от семейство.
Правата можеш да си потърсиш след подаване на молба-декларацията и получена заповед в рамките на 14 дни за отказ. При всички случаи трябва да си подадеш молбата, независимо от крайния резултат.

Незнам дайте съвет моля какво да правя нямам нерви да се ядосвам с тия иначе правя така другия път  #2gunfire  #2gunfire

Ехей, по-кротко точно с тези емотикони, че на всяка отворена страница в тази тема, след това цял ден не мога да ви събера гилзите!

Общи условия

Активация на акаунт