Отговори
# 210
мили мами аз съм от карлово и още тук не са преведени детски ,има ли и други такива места и ако знаете евентуално малко инфо че тук ни подмятат между банка социални и община.

# 211
Парите за детските добавки се превеждат по сметките на майките в рамките на 3-4 работни дни от 19-то число до 23-то число всеки месец. Това се отнася за всички градове на Бг.
любЕТО, провери дали молба-декларацията за детските е с действащ срок. Да не би да си пропуснала да си подадеш молбата за следващите 12 месеца.

Това за новото правителство и спрени помощи звучи направо абсурдно и несериозно! Първо, не е възможно спиране на помощи да е обвързано с новото правителство, тъй като помощите се отпуснаха около 20-ти юли, а новото правителство е факт от 27.07.09 год. и второ, старото правителство  намали сумата за помощ за отопление за тази година, в сравнение с миналата, само няколко дни преди изборите. Народът остава обаче с впечатлението, че това са действия на  новото правителство. Успокой майките от Карлово, а и не само от там, че новото правителство все още не е правило никакви промени, спиране или повишаване на помощите.

# 212
Молбата ми е деистваща както на всички останали карловски мами и днес благополучно на 28 дата следобяд ги преведаха парите. Иначе мерси.

# 213
Имам въпрос и се извинявам предварително ако вече сте го обсъждали, но не съм чела назад.
В края на юни ми изтече едната година и сега до края на юли трябва да подам нова молба за детските,но съпруга ми смени работата в началото на юни и сега могат да му издадат бележка за дохода за юни чак в началото на август.Въпроса ми е мога ли да подам молба за следващата една година в началото на август?
Надявам се да ме разберете.

# 214
Да но вероятно ще изгубиш един месец защото до колкото знам със задна дата не се изплащат детски.

# 215
Да но вероятно ще изгубиш един месец защото до колкото знам със задна дата не се изплащат детски.

Точно така.
Можеш да подадеш и след 3 месеца, но ще си загубиш тези назад.

# 216
Благодаря ви за отговорите момичета.

# 217
Момичета, аз нямам питане...по скоро искам да изразя мнение и ако момичетата от Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", направят нещо по въпроса, за пореден пък ще се уверя, че са страхотни и правят от невъзможното възможно Hug
Аз не получавам детски, защото доходите са ни високи. Работя в съседство с ДСП и с колегите дискутираме по най-различни въпроси и казуси. Наскоро споменаха, че една мама (нямаща брак с бащата на детето си и тя самата работи на две места) е искала молба за детски. Оказва се, че не се правят никакви проверки за представените доходи и в случая никой няма как да разбере, че тази мама се осигурява от две места и не би имала право да получава детски. По тази логика ако някой от родителите работи на две места, а представи доход само от едното място детски ще се получават, а не би трябвало. Разбирам, че всеки носи отговорност за посочените данни и приложени бележки, но вероятността да бъдат "хванати" е малка. Другият парадоксален случай, който е коментиран де, е самотните майки, които са "самотни" само за това, че нямат брак с бащата на детето си и имат мнооого високи доходи, а получават детски. Питам колегите от ДСП защо се получава така, а те казват, че на посоченият въпрос им е отговаряно "не ви интересува с кого живее майката". В същото време парите, които се получават като целеви помощи за отопление се дават в предвид и това с кого съжителстваш...
...Много дълъг стана постинга и няма да давам други примери...иска ми се да дойде моментът, когато моето дете не трябва да бъде циганче, за да получава нещо от тази държава, а всички деца бъдат равни... Hug

# 218
... Другият парадоксален случай, който е коментиран де, е самотните майки, които са "самотни" само за това, че нямат брак с бащата на детето си и имат мнооого високи доходи, а получават детски. Питам колегите от ДСП защо се получава така, а те казват, че на посоченият въпрос им е отговаряно "не ви интересува с кого живее майката". В същото време парите, които се получават като целеви помощи за отопление се дават в предвид и това с кого съжителстваш...
...Много дълъг стана постинга и няма да давам други примери...иска ми се да дойде моментът, когато моето дете не трябва да бъде циганче, за да получава нещо от тази държава, а всички деца бъдат равни... Hug

Скъпа ми Ивалина ... разбирам твоето възмущение от тази невиждана другаде несправедливост.  Тази престъпна постановка бе въведена на 1 Април 2002 г. от Кобурга, Доган и Лидия Шулева. Известна е като подоходен праг в БРУТО. След това бе продължена от Станишев и Масларова. В никоя друга страна няма такова чудо.

Тези които работят и плащат данъците на държавата да са лишени от детски, а лъвския пай да получават търтеите и тарикатите, които не са платили стотинка в соц. каса.

Вече 4-та година пиша за това по всички възможни форуми. Глухи да бяха, щяха да чуят. Но се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

Ееее вече не са на власт. Но ако и Бойко Борисов остави нещата по старому, се гответе да продължим да се борим за правата си. Докато не излезем на демонстрация срещу този "ПРАГ" няма да го отменят.

Между другото - какво е това - ДСП ?!

# 219
Здравейте!Искам да попитам за помощи за отопление  за колко месеца назад трябва да покажа доходът си?

# 220
Между другото - какво е това - ДСП ?!

ДСП - Дирекция Социално Подпомагане...и се сещам за друг парадоксален случай - инвалид 1-ва група с чужда помощ обиколил, видиш ли, цяла България и представя билети за 200-300 лв. newsm78 Не за друго, ами понеже му се полагало...полагало #Cussing out Ей такива пари се дават без да се мисли, а за децата не може...

# 221
  • София по рождение
Тези които работят и плащат данъците на държавата да са лишени от детски, а лъвския пай да получават търтеите и тарикатите, които не са платили стотинка в соц. каса.

smile3538 ама много си прав а тарикатите и търтеите, аз преди време написах в темата, че познавам доста такива, които взимат детски #2gunfire

# 222
Всякакви ги има, поне като съм в допир с работещите в Дирекция Социално Подпомагане виждам много неща, коментираме ги с тях, но за сега те са длъжни да работят според законите и наредбите.

Вярвам в момичетата от Сдружението "Настоящи и бъдещи майки", много са постигнали за всички нас и дано имат сили и се мобилизират, за да атакуват новото правителство по този въпрос! Praynig

# 223
Не превръщайте информативната тема в правосъдна  Peace
В Клюкарника имаше такава, където мнението ви би било на място.

# 224
И аз да питам. За месечните помощи за дете до навършване на 1 година и Месечните помощи за дете до навършване на 20 години кога мога да кандидатствам? След като ми изтекат майчинските или още от сега? Аз родих на 17.07. А това че с таткото нямаме брак пречи ли? Доходите трябва да са по 350 лв. на член от семейството, ама ако нямаме брак?

Общи условия

Активация на акаунт