Отговори
# 255
Никъде няма Thinking

# 256
Май,нещо бавят надбавките този месец-
дотам ли я закъсахме с бюджета, че и детските да ни отрежат............ #2gunfire

Уважаема mozi, не вярвам паричките от детските да си ви единствен доход. Вчера беше 17-ти, понеделник и няма как да ги имате по сметките. За бюджета, да, на минус е и е възможно да се бавят помощите. Надявам се, че живеете в Бг и ви е ясна ситуацията с финансите в страната.
И отново ви моля, малко по-кротко със стрелящите емотикони. Не е необходимо да изразявате недоволството си по този начин.

И какво като изразява недоволството си по този начин.... #2gunfireто явно всеки друг начин е неефикасен.техническа грешка-друг път...закъсаха я от крадене...ама въпреки това Станишев си взе "неизползваните"отпуски за 4-те години в размер на 20000 лева.а аз тези детски си ги разпределям наравно с останалият си приход и с тях си плащам част от сметките,така че да,и аз се присъединявам в стрелбата #2gunfire #2gunfireТолкова е грозно.......

# 257
ето и от мен инфо за закъснелите детски надбавки

http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=137732

# 258
Много си високопарна ама ако детето ти няма какво да яде то тезнае дали мама има красив речник иска да му е пълен корема.Питаш ли ме на високопарния си възпитан език как обясних миналия месец на децато си защо нямат торти за рожденния си ден и защо бебето ми трябваше като беше болно да пие лекарствата на батковците си вместо да му се изпълни рецептата .И  как преглътнах насмешките от институциите дето трябва да ни защитават и ехидното подмятане че ние сме си виновни като търсим детски на 27 а те ги изплащали до 25 число.Извинявам се че висшето ми не ме е научило на възпитание но живота ме поставя в този дух на разговор и кондиция.

# 259
Здравейте! Искам нужда от помощ - съпруга ми го осигуряват на 710 лв., а мен на 369, но от 6 месеца ползвам болничен, защото имах проблемна бременност - за тези 6 месеца как ще се смята общият ни доход? 710 + 369 или 710 + парите, които са ми превеждали от НОИ като болнични (около 220 лв, защото вземат предвид 6 месеца назад, когато са ме осигурявали на 290). Благодаря предварително!

# 260
Взема се предвид дохода ви от НОИ  щом тои е за съответния ви период доход.Н а бележката ви от предприятието трябва да пише по каква причина дохода за съответните месеци е нула.

# 261
Здравей те искам да ви кажа добрат,новина от Поморие казаха че утре щяло да има превод по детските надбавки в всички общини. baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral Money Money Money Money Laughing Laughing Laughing

# 262
Здравейте! Искам нужда от помощ - съпруга ми го осигуряват на 710 лв., а мен на 369, но от 6 месеца ползвам болничен, защото имах проблемна бременност - за тези 6 месеца как ще се смята общият ни доход? 710 + 369 или 710 + парите, които са ми превеждали от НОИ като болнични (около 220 лв, защото вземат предвид 6 месеца назад, когато са ме осигурявали на 290). Благодаря предварително!

Скъпа Павлета ... Предполагам че става въпрос за първо дете, и че под "съпруг" имаш предвид сключен брак с бащата на детето ти. В такъв случай вие сте 3-членно семейство. На 3-членно семейство ПРАГЪТ за получаване на детски е 3 х 350 = 1050 лв. БРУТО месечно. А вие имате 710 + 369 = 1079 лв. БРУТО, или 29 лв. отгоре. Значи са ви отказали детски. Така ли е ?

Сега на въпроса ти ... Обърни Молбата-Декларация за получаване на детски, на задната страница и прочети добре точка 11. Там пише, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта (в случая не е отпусната), ти си длъжна да уведомиш Дирекция "Социално подпомагане".
Така че не само имаш право , но и задължение такова.

Така ... сега смятаме има ли смисъл, пак да подаваш Молба-Декларация
Значи последните 6 месеца са те осигурявали на 290 лв. бруто, а шесте месеца преди това си оставаш на 369 лв, БРУТО. Тоест за тези 12 месеца имаш месечен доход БРУТО, равен на средното между тези 2 цифри,
или 369 + 290 = 659 / 2 = 329, 50 лв. бруто.
През тези 12 месеца съпруга ти продължават да го осигуряват на 710 лв. бруто
Накрая ... 710 + 329,50 = 1039,50 лв. БРУТО, или сте 10,50 лв. под Прага от 1050 лв.

Подавай веднага Декларацията и ще получиш детски ...

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 21:32 от Загрижен

# 263
Ехей, по-кротко, пак стрелби, добре че не сме очи в очи. Недоволна майка, не се крий. Много е лесно така инкогнито. Пари в държавата няма. Ще се бавят не само детските, ами и заплатите. А за болничните преди и след раждане от НОИ не ми се мисли. Изобщо не съм високопарна, ако това беше отправено към мен, аз съм жив човек и съм като вас, и аз плащам сметки, и аз пазарувам в магазините! Опитвам се да ви разбера, но вие мен- не.

# 264
Последно ще има ли детски или не?  newsm78

# 265
във варна така или иначе сме след 20-ти вие сте късметлии като по рано са ви превеждали

# 266
Някъде вече имало,аз още не съм проверявала.

# 267
Някъде вече имало,аз още не съм проверявала.

Я виж ти!
Ще взема и аз да проверя после.
  Peace

# 268
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ето и от мен малко стрелба.Може да не е единствения ми доход,но разчитам дори и на тези пари.Колкото и да е странно тези 70лв на месец запълват дупката м/у майчинството и заплатата на мъж ми.Само при мисълта,че не мога да купя мляко на бебчо ме ката да ставам нецивилизована и груба.Едва ли добрия тон довечера ще нахрани детето ми. #Cussing out

# 269
Ние вече имаме пари! Joy

Общи условия

Активация на акаунт