Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 11 част

• 57 571
  • 883
  •   1
Отговори
# 750
Благодаря елфита,ти вече си наясно с въпроса.
От нои ми казаха, че мога и аз да го предам, но сега незнам дали трябва да взема и някаква бележка от работодателя.Просто майка ми подхвърли, дали не трябва и някакво придружително писмо или .незнам.Искам да съм наясно, че като отида да не ми искат още нещо.А по телефона нищо друго не казаха.

# 751
  • Пловдив
танчето,за толкова закъснял болничен едва ли някой ще знае процедурата.отиваш пробваш-учудващо е,че счети го е намери след толкова много време

Нефертите,дните от този болничен не са платени изобщо-така са оправени.работодателят не го е представил,защото е изпуснал срока и се е притеснявал от глоби и са го скатали.сега танчето поглежда с пик кода и открива несъответствието.

# 752
Сърдечни благодарности отново на Елфита!
Счетоводителката ни се прави на приятно разсеяна и трябваше още в понеделник да ми се обади, днес е четвъртък и още не го е направила.Междувременно аз попитах личния ми лекар дали може да ми извади дубликат на болничния , и той каза че може.
Така че аз ще пробвам да внеса болничния сама, но незнам дали въпреки всичко ще ми трябва и бележка, някаква от шефа. Тъй като се оказа , че той изобщо не знае за това нещо и аз не искам да го товаря него, а със счетоводителката ще се разправям по друг начин.

# 753
tanchetoo аз да те посъветвам да си извадиш дубликат на болничния. Вземаш го и снего отиваш в НОИ където правят справка за представени и изплатени болнични, там ще ти кажат какво трябва да направиш.
Фирмата ще я глобят при всички случаи.

# 754
Nefertity,Elfita, благодаря!

bouquet

# 755
Ох, вече съвсем се обърках. При 2 независими разговора с нои ми казват различни неща.Едният път твърдят, че няма да глобяг работодателя, при другия че ще ги гбобят.
Разбрах, че трябва да взема придружително писмо на всяка цена и така и ще направя и ще отида да видя лично за какво става въпрос.

# 756
Nefertity,Elfita, благодаря!

# 757
Момичета, вече ме е срам, но имам още един въпрос.
Оказа се, че трябва да напиша декларация, че сега си представям болничния на работодателя. Та някой може ли да ми каже как да я напиша тази декларация???

# 758
  • София
Сега пак се включвам с въпрос:
Преди няколко дни писах за моя проблем и вече го разреших обаче.....
Аз до сега като бях по майчинство се водех на 240 лв. и толкова ми плащаха преди време болничните докато бях бременна както и след това 2 те г. обаче сега след като прекратих неплатеното си мсйчинство и излизам пак в отпукс по бременност не трябва ли да предподпиша ное договор?  Защото в фирмата няма човек който да разботи ан 240 лв. а най-малката сума на която осигуряват е 420? И болничния на каква сума ще ми го изплащат?
  bouquet

# 759
  • Пловдив
♥Димяни ♥ ,не е задължително да ти увеличат заплатата-става с анекс към договора.По усмотрение на шефа е.Ако ти я увеличат на 420 лв,трябва да работиш на тази заплата,а не да си в болнични,за да има ефект върху болничния ти

# 760
  • София
Значи  при положения,че не съм работила вече почти 3 г едва ли ще ми увеличат  възнграждението по договор само защото съм болничен?

# 761
  • Пловдив
не,може и да ти го увеличат,но нали не искаш да работиш,а да излезнеш в болничен до 45 дневния и реално това увеличение няма да ти повлияе на болничния/обезщетението

# 762
  • София
Ясно!   bouquet

# 763
nqkoi moje li da mi kaje kolko e mese4nata vnoska za zdr. osigurqvane ot strana na rabotodatelq ot tazi godina kogato sam  ve4e izlqzla po mai4instvo za minalata godina mislq 4e be6e po 12.50 a za tazi

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 12:42 от andjela82

# 764
за 2010 година здравната осигуровка за сметка на работодателя е 20.16 лв.

Общи условия

Активация на акаунт