Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 11 част

• 57 570
  • 883
  •   1
Отговори
# 855
Много ти благодаря за точните отговори.Много ми е ценен този съвет.

# 856
Втората година не се ли получава само МРЗ?

# 857
  • Пловдив
Втората година не се ли получава само МРЗ?
втората за всички е МРЗ
първата-според дохоите 12 м назад

# 858
Мерси много.

# 859
Би ли се променила сумата по обезщетението ми ако назначавайки се на работа от 1 Април изляза веднага в болничен до раждането с цел получаване на болнични.И дали ще трябва да се внасят само здравните осигуровки за този период.

# 860
  • Пловдив
Би ли се променила сумата по обезщетението ми ако назначавайки се на работа от 1 Април изляза веднага в болничен до раждането с цел получаване на болнични.И дали ще трябва да се внасят само здравните осигуровки за този период.

няма да се промени
но ако се нацначиш на по-голяма сума,реално няма да се осигуряваш на нея и увеличението на обезщетението няма да се получи
по време на болничния плащаш 20,16 лв здравна

# 861
В смисъл ,че ако се назнача на 1000лв.и изляза болничен няма да ми промени след това обезщетението.

# 862
  • Пловдив
В смисъл ,че ако се назнача на 1000лв.и изляза болничен няма да ми промени след това обезщетението.

да,няма да го промени,защото няма да се осигуряваш ефективно на 1000 лв.
за болничния те си взима база от 6 м назад и на средното от тези 6 м ще те осигеряват по време на болничния

# 863
Ясно,просто много неща не са ми ясни и затова задавам непрекъснато въпроси.За пореден път ти благодаря за помощта.

# 864
  • Пловдив
Ясно,просто много неща не са ми ясни и затова задавам непрекъснато въпроси.За пореден път ти благодаря за помощта.

идеята да те назначат на 1 април и да излезеш в болничен до термин не е лоша,защото така ще взимаш някакви пари-все пак бебе чакате.
ако може и по-рано да те назначат,по-добре.

# 865
нормално ли е преди майчинство да ме осигуряват на по висока сума а сега след като не съм на работа месечната вноска  да е по_ниска.защо осигурителните вноски за всеки месец не остават същите а дори падат надолу какво казва закона по този въпрос?има ли някаква защита която да е на наша страна?

# 866
  • Пловдив
нормално ли е преди майчинство да ме осигуряват на по висока сума а сега след като не съм на работа месечната вноска  да е по_ниска.защо осигурителните вноски за всеки месец не остават същите а дори падат надолу какво казва закона по този въпрос?има ли някаква защита която да е на наша страна?

от 45 дневния нататък се внася само здравна вноска 20,16 лв за 2010г.нищо друго
какви осигурителни вноски ти искат на теб

# 867
влезнах в сайта на нап направих справка и виждам как всеки месец преди и след раждането намаляват сумите на осигуровките.много ти благодаря че отделяш време и на мен

# 868
справките на социалното осигуряване-актуално състояние newsm78

# 869
  • Пловдив
това са ти сумите от болничните-на тях те осигуряват в момента.чак пък да намаляват-по-скоро варират според работните дни в месеца

Общи условия

Активация на акаунт