Програмата за детегледачките - 6

• 54 921
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Добре, а като пиша моя адрес, където живее детето, а то всъщност ще е у майка ми? newsm78
Отиват на проверка на адреса, който си писала къде ще се гледа детето и е вписан като месторабота в договора на детегледачката. Peace
Ако има промяна трябва да ги уведомиш да нямаш неприятности. Naughty

# 541
Момичета, аз и майка ми сме включени в програмата от БТ Бургас. Когато се върнах на работа, подадох декларация за промяна на обстоятелствата в НОИ, но това беше 3 дни след започване на работа и около 2 седмици от подписване на договора между майка ми и агенцията. От НОИ ми казаха да подам декларация със задна дата до 3 дни от датата на договора.Незнам дали сте забелязали, че договорите се подписват от детегледачките, после пътуват до София и обратно 2 седмици (поне при нас беше така). Искам да кажа, че нямам право на 50 процента от майчинството не от 1 юли, а от 21 май, датата от която се плаща на майка ми. Така са ми го и превели, сумата само до 21 май.

# 542
ДЕНИЗ, как ти спряха майчинството по програма "Отново на работа" преди 01.07.2010 г. без влязъл в сила нормативен акт? newsm78
Отговориха ли ти защо е така? Crossing Arms

# 543
  • София
Много ми е любопитно в тези хубави дни, когато детето е на разходка с баба си (това ще е нашата детегледачка), ....по градинките ли ще ги търсят?  Mr. Green
И колко пъти имаш право да не те открият на "работното ти място"??? Rolling Eyes

# 544
  • Тука, под липите стари...
А аз се чудя дали ще е проблем ако изпратя детето с детегледачката някъде на почивка?

# 545
  • Wolwedans
Много ми е любопитно в тези хубави дни, когато детето е на разходка с баба си (това ще е нашата детегледачка), ....по градинките ли ще ги търсят?  Mr. Green
И колко пъти имаш право да не те открият на "работното ти място"??? Rolling Eyes
Добре де, какви са тия внезапни проверки. Те да не са данъчни. Защо не се обадят предварително да кажат в кой ден ще минат. Разбира се, че детето може да е на разходка #Crazy Чудно ми е какво си мислят , че ще открият!!! Направо взехте да ме отказвате да се включвам в тая програма. Такива мъки! Ще си вземам половината майчинство и толкова. Лошото е че то е само 1 година.Уфффф! Защо всичко в България трябва да е толкова сложно! Те вместо да проверват гледачката, да проверят майката дали в действителност се е върнала на работа, не им разбирам логиката!

# 546
n_alex76  , тази декларация 12 аз ли трябва да я подам лично в нои или работодателят да я приложи.Нашият договор  е от 10.06.2010, така че сме опуснали 3 дневният срок Rolling Eyes ,но предполагам няма да правят проблем за няколко дни(нали промяната в закона е в сила от 01.07.)

# 547
Аз също си подадох декларация 12 и пр. 4, нашият договор е от 07.06, пък да видим дали ще ми изплатят тези 120 лв.  newsm78  Други документи не съм подавала, т.е. договор и др., откъде ще разберат в НОИ, че съм включена в тази програма  #Crazy А що се отнася за проверките, не знам как нашата баба ще е на работното си място, като са у тях или на разходка по градинките  Thinking

# 548
Моля майките, които вече са наели детегледачки и те работят по програмата, да ми отговорят лесно ли успяхте да си намерите детегледачка/изключвам бабите/, която да отговаря на вашите изисквания и да работи за 240лв.месечно или се налага и да доплащате. Питам ви, защото и аз се каня да кандидатствам по програмата, но много се притеснявам дали ще намеря правилната жена!?!  

# 549
Цитат
Аз също си подадох декларация 12 и пр. 4, нашият договор е от 07.06, пък да видим дали ще ми изплатят тези 120 лв.    Други документи не съм подавала, т.е. договор и др., откъде ще разберат в НОИ, че съм включена в тази програма   А що се отнася за проверките, не знам как нашата баба ще е на работното си място, като са у тях или на разходка по градинките 

Значи си подала декларация да ти изплащат 50 % от майчинството.На мен в момента ми ги изплащат тези 50 % но нали трябва да подадем за да ни ги спрат.Също се чудех как ще разберат за това че сме включени в тази програма,но ако решат да проверят със сигурност ще ни карат да връщаме паричките.
На нас също вече ни минаха на проверка.Детето и гледачката си бяха в къщи,така че нямаше проблем.

# 550
  • Тука, под липите стари...
Моля майките, които вече са наели детегледачки и те работят по програмата, да ми отговорят лесно ли успяхте да си намерите детегледачка/изключвам бабите/, която да отговаря на вашите изисквания и да работи за 240лв.месечно или се налага и да доплащате. Питам ви, защото и аз се каня да кандидатствам по програмата, но много се притеснявам дали ще намеря правилната жена!?!  

Зависи за кой град в страната става въпрос. Аз ще доплащам, мисля си, че повечето майки - също.

# 551
 cvety_80, значи вече си ги получила за юни месец, така ли? Shocked На мен ми изплащаха майчинството към средата на месеца, така че още чакам. Доколкото разбрах от постовете по- горе, трябва да подадем декл. 12 с приложено копие от договора с детегледачката, за да ни ги спрат. #2gunfire По кое време минаха на проверка при вас, много ми е притеснено, ако малкият е у баба и дойдат у дома  newsm78

# 552
  • София
И не са 240 лв. а около 190 заради удръжките!  #2gunfire

# 553
Отивате с копие от договора при работодателя и попълвате декларация 12.Останалото е задължение на работодателя.
Може да отидете на почивка с детегледачката, но попълвате приложение 5 /образец от БТ/ 10 дни предварително.

# 554
При нас идваха на проверка към 14.00.Аз бях на работа през това време.Мисля си че ако дойдат на проверка и детегледачката е на разходка с детето би трябвало по телефона да звъннат и да уточнят това или с нея или с майката.На мен ми звъняха да ме питат къде точно се намира блока.
120 лв съм получила за месец май,т.е. от когато се водя на работа но предполагам че продължават да ми ги водят и очаквам да ги взема и за тоя месец (нали досега нямаше ограничение за тях).
Има ли някоя майка която не е подала декларация в нои за спиране на тези 120 лв. или аз съм единствената "закъсняла" Thinking

Общи условия

Активация на акаунт