Програмата за детегледачките - 6

• 55 529
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Клер, миналия месец когато носих присъствената форма, попитах дали ще прекъсват договора на майка ми (пенсионерка е). Отговорът беше "Не, вие сте в заварено положение", споко.
Все пак ако искаш попитай и вашите социални. В тази тема сме изчели доста противоречиви сведения, дадени точно от социалните, на които това им е работа (всеки си тълкуваше както му идва).

# 91
Клер, миналия месец когато носих присъствената форма, попитах дали ще прекъсват договора на майка ми (пенсионерка е). Отговорът беше "Не, вие сте в заварено положение", споко.
Все пак ако искаш попитай и вашите социални. В тази тема сме изчели доста противоречиви сведения, дадени точно от социалните, на които това им е работа (всеки си тълкуваше както му идва).
аз също мисля, че тези на заварено положение няма да ги пипат
вчера се обадихме в социалните и не знаят за такова нещо
но то не може да стане от раз, това е трудов договор и трябва да има предизвестие, нищо, че е срочен

# 92
Здравейте, в програмата сме от месец юни. До този момент не са идвали на проверка. Детегледачка на детето е баща му. Днес са идвали, но не са ни намерили, за първи път. Обадиха се в работата ми, за да ме предупредят че ако 3 пъти не  им отвори никой на адреса ще прекратят договора. Искам да питам имат ли такова право и на какво основание? Има ли го черно на бяло. НЕ са ли длъжни да предупредят че ще дойде човек. Дори да е на място детегледачката не е задължена да отваря на всяко позвъняване на вратата.
И още един въпрос. Може ли някой да ми прати примерна декларация, каквато трябва да нося всеки месец, след като детето навърши 2 годинки?
Благодаря ви много!
П.П. Безкрайно съм възмутена от тона, който ми дъжат служителите по телефона, затова че нямало никой вкъщи. ЧЕ да не сме под домашен арест?

# 93
Виж си договора. Нямам го нашия пред мен, за да ти кажа. Ако е вписано в договора - могат, ако не - не могат. Но принципно е неправомерно, защото детето не може да стои по цял ден в къщи, за да може служителката да ви намери. При нас идват всеки месец на проверка и често пъти не откриват майка ми, която гледа детето. Оставят бележка и се обаждаме. Като цяло са любезни, но съгласие по въпроса за това кога да идват на проверка не можем да постигнем. Дъщеря ми излиза навън при хубаво време сутрин и следобед, а между 2 и 4 спи и не е желателно да се звъни на вратата. Сто пъти им казах ако искат да ги намерят да идват сутрин докъм 10.30. не мисля, че могат да прекратят договора, по-скоро с подписа отчитат работата си и затова са ви нервничели. На нас даже ни предложиха майка ми да отиде дотам с детето да се разпише, което е безумно, защото е далеч.
За декларацията: аз......., егн......, работеща........, на длъжност..... декларирам, че този месец съм била на работа във фирма ...... Подпис и дата. Горе долу това е, можеш да го фризираш, както прецениш.
Аз си получих парите и този месец, така че предполагам, че няма да ги спират. Това са трудови договори и без предизвестие подлежат на съд.
Успех

# 94
  • София
Ми, не звънят ли на тел. на детегледачката? Нормално е в това хубаво време всяка детегледачка да извежда детето навън.
Аз знам, че разпитват и съседите - кой гледа детето и т.н. Това го знам от колежка, чието внуче е в програмата.

# 95
Момичета, вярно ли е твърдението, че програмата спира да работи с пенсионери а само с безработни?
Документите на майка ми са в процес на подготовка и искам да знам дали да продължаваме или да се откажем Crossing Arms

# 96
Здравейте момичета!

От предаването "На кафе" по НТВ търсят майки, участващи или възнамеряващи да кандидатстват по програмата, за дискусия в предаването, което ще се снима на 28.09., от 10:45 ч.В студиото ще има и представител на Агенция по заетостта и ще се коментират и последните изменения. Доколкото разбрах, местата са в публиката и няма от какво да се притеснявате, с която се осъществява интензивен диалог в течение на цялото предаване. Може да зададете всякакви въпроси, да коментирате програмата, нейните плюсове и недостатъци и т.н.

Моля ви, ако някоя от вас има желание, да ми пише тук или на лични, за да дам тел за връзка с предаването.

Поздрави,

СНБМ /Ина

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 13:02 от Petroff

# 97
Здравейте!
Ние сме по програмата от 1 година, документите при кандидатстването и всичко останало мина гладко.Искам да попитам компетентните мами дали се прави някакво предоговаряне след навършване на 2 год. на детето, макар, че договора е до 3- тата му година. Имам леки съмнения, още повече, свеки /детегледачката/ няма заплата този месец newsm78

# 98
  • Бургас
Това е текстът, който трябва да съдържа служебната бележка, която се подава след навършване на 2 години на детето за да не ви разкарват и вас няколко пъти:

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

(Име на фирмата, град) удостоверява, че (трите ви имена) ЕГН .............. работи като (длъжност) в (отдел или каквото е там) на трудов договор № ............ от (датата). На (датата) е прекъснала отпуска си за отглеждане на дете до 2 години и от (датата, на която детето започва третата годинка) няма да ползва правото си на неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 годишна възраст по чл. 167а от КТ.

Издава се от работодателя. За други документи не помня, най-добре попитайте. Дори и да има, те се попълват в кметството.
Отделно след това детегледачката отива до социалното (не кметството) за подписване на допълнително споразумение към трудовия договор.

Забравих да напиша че това се прави преди детето да навърши 2 години. Предполагам че на детегледачката не се изплаща възнаграждение, защото договорът и е изтекъл вече. Договорите са до навърване на 2 години и после се подновявят, но не автоматично.

# 99
аз също мислех, че след навършване на 2 г , служебната бележка , която трябва да се дава е от работодателя, но от социалното ми дадоха бележка, в която майката(тоест аз) удостоверява, че работи

# 100
Здравейте мами!
Може ли някоя от вас, която ползва услугите на програмата да ми каже как стои въпросът с платеният годишен отпуск на детегледачките? Какво става, ако в рамките на срока на договора този отпуск не бъде изцяло използван? При нас се получава така, че реално нашата детегледачка си използва този отпуск, но първите месеци,когато сме я пускали да почива ,никой от социалното не ни беше уведомил, че трябва да се подава молба за ползване на отпуск до тях  newsm78. Ползваните дни отпуск ги отразявахме във ведомостите и мислехме, че всичко е наред. След 5-6 месеца по програмата, благоволиха да ни уведомят. #Cussing out И сега излиза така, че от реално 17 дни ползван отпуск, официално ще ни признаят 9 дни  Confused . Как се процедира оттук нататък? Кой трябва да изплати неползвания отпуск- ние или социалните?

# 101
според мен просто ще и го изчистят фиктивно
нали досега и получавала пълната заплата и сега като е в платен пак ще получава цялата сума
естествено, че бюрото го плаща, нали те са работодателя на детегледачката ви

# 102
Здравейте!
Ние сме по програмата от 1 година, документите при кандидатстването и всичко останало мина гладко.Искам да попитам компетентните мами дали се прави някакво предоговаряне след навършване на 2 год. на детето, макар, че договора е до 3- тата му година. Имам леки съмнения, още повече, свеки /детегледачката/ няма заплата този месец newsm78

Здравей, Евтерпа!
И аз питах същото, отговориха ми , че договора се продължава автоматично след навършване на 2-годишната възраст на детенцето и не е необходимо да се прави нищо. А за заплатата - и нашата детегледачка все още няма до днешна дата.

# 103
Здравейте  аз  съм  мама  от  Пловдив  нашата  баба  е  пенсионерка  и  гледа  малкия  който  вече  е  над  2  годинки  Този  месец  и  ние  нямаме  преведена  заплата  и  отникъде  отговор  защо   е  така  пълно  мълчание 

# 104
Здравейте!

Здравей, Евтерпа!
И аз питах същото, отговориха ми , че договора се продължава автоматично след навършване на 2-годишната възраст на детенцето и не е необходимо да се прави нищо. А за заплатата - и нашата детегледачка все още няма до днешна дата.
До колкото знам е необходимо да се подпише анекс към договора ..

Общи условия

Активация на акаунт