Програмата за детегледачките - 6

• 54 950
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • Тука, под липите стари...
В подкрепа на майчинството приключи.

# 286
В подкрепа на майчинството приключи.
какво значи приключи
ние сме по тази програма до юли, никой не ни се е обадил за прекратяване на договора
а набирането на документи реално беше само месец февруари 2009

# 287
Обади се там, където си подала документите си - те ще ти обеснят - аз само казвам това, което съм чула.  

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 08:32 от samuel

# 288
До колкото знам, тази програма (В подкрепа на майчинството) остава само за вече сключени договори, но нови не се подписват.

# 289
 Peace така е!

# 290
да и аз така знам
в този смисъл, че не се сключват нови договори, е спряна много отдавна
но  за прекратяване на сключени договори ,не съм чула

# 291
  • Плевен
Майка ми приключи с тази програма на 1 април. Детенцето навърши 3г. Може ли да се регистрира в бюрото по труда и да получава някаква сума от там?

# 292
Майка ми приключи с тази програма на 1 април. Детенцето навърши 3г. Може ли да се регистрира в бюрото по труда и да получава някаква сума от там?
след като е била по тази програма, значи е била пенсионерка
така че няма как да получава пари от там

# 293

дори да не е била пенсионерка, участващите в програмата "В подкрепа на майчинството"  не са осигурявани за безработица. Така, че и да се регистрира в БТ, няма да получава обезщетение за безработица.

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 12:57 от Byni

# 294
  • Плевен
Майка ми не е пенсионерка. Има още години до пенсия. Здраве да е. какъв е смисълът тогава да се регистрира в бюрото по труда? Освен, че трябва да ходи всеки месец за подпис.

# 295
Майка ми не е пенсионерка. Има още години до пенсия. Здраве да е. какъв е смисълът тогава да се регистрира в бюрото по труда? Освен, че трябва да ходи всеки месец за подпис.
Може да участва като кандидат детегледачка по новата програма "Отново на работа".

# 296
Здравейте!
Някой има ли по-нова информация за тази програма. Аз кандидатствах в началото на декември. Всеки месец звъня в БТ, но отговора е един и същ. В края на март ми се обадиха, но било само да потвърдя, че няма промяна на обстоятелствата, които съм декларирала тогава. Никой не знае кога ще се проведе това обучение и колко време ще продължи. Пиша и в един друг форум по този въпрос. Там едно майче споделя на 7 април, че се обадили от БТ и казали, че обучението ще започне на 19 април и ще бъде 1 седмица. Моля ви, пишете , ако имате някаква информация. След месец детето ми навършва 2 години, трябва да се връщам на работа, а още не съм решила кой ще го гледа.

# 297
# 298
  • София / Перник
А, щом "В подкрепа на майчинството" е приключила, може ли бабата/дядото да кандидатстват по новата програма "Отново на работа". Доколкото разбрах от сайта на АЗ не. Така ли е?

# 299
  • София
Ако бабата и дядото са безработни могат. Но ако са пенсионери - не.

Общи условия

Активация на акаунт