Програмата за детегледачките - 6

• 55 530
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ти, adqkova, за инфото.Много се притесних, но има светлинка в тунела.Пиши за м.06. дали пак ще ги забавят или е така само в началото на програмата? newsm78

# 571
А може ли да поясните какви пътни изплащат?

# 572
Пътни се изплащат на детегледачките, които са минали курс на обучение в населено място различно от местоживеенето им, поради липса на бройка от 5 човека в техния град.

# 573
Момичета, нали като подаваш документи по програмата само тогава трябва да си в отпуск по майчинство, т.е към датата на подписване на договора вече може ли да си почнал работа?

# 574
Да.Аз съм така.

# 575
# 576
като чета набързо форума разбирам,че ако се включа в тази програма и детето още не е навършило 2г аз ще получавам 120 лв майчинство

# 577
за щастие аз имам баба на разположение отговаряща на всички условия и ми казаха само да отидем и да подадем документи

# 578
  • Тука, под липите стари...
като чета набързо форума разбирам,че ако се включа в тази програма и детето още не е навършило 2г аз ще получавам 120 лв майчинство
Мисля, че това отпадна. Нека по-вещите да отговорят.

# 579
ОТПАДНА ОТ 01.07.

# 580
Здравейте! Искам да попитам майките, които ползват детегледачки, дали имат чести проверки от Бюро по труда? Предварително благодаря за отговорите!

# 581
  • Тука, под липите стари...
От БТ проверяват на 3 месеца, но има и инцидентни проверки от управлението.

# 582
Здравейте,
моя случай е следния.Майка съм на двама младежи на 1г. и 2 м.Аз все още съм в майчинство.
Баща ми го уволниха вчера 4 г. преди пенсия.
Иска да ми помага за децата. Дали би могло да се случи?Ще мога ли да продължа да съм в майчинство?
И ако отговора е положителен какво трябва да направим от тук нататък. Благодаря  bouquet

# 583
Програмата се нарича "Отново на работа", т.е. майката трябва да се върне на работа, за да участва, няма как да плащат майчинство и едновременно на детегледач/ка. Ако имаш неизползван платен отпуск, може да си го ползваш докато има детегледач/ка по програмата, но ти се прекъсва майчинството със сигурност.

# 584
момичета,днес си получих заплатата за юни 189 лв и 90 ст.

Общи условия

Активация на акаунт