Twilight the series / Здрач сагата: тема 18

• 22 848
  • 459
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,прочетох "Изповеди",първата част от фен фикшъна на Womanitka и съм очарована Peace
Силата на чувствата,които бушуват в Едуард...много по-добре разбирам всичко,което се случва през неговите очи.
Много ми допада и идеята на  за това как Едуард решава,че никога няма да нарани Бела,а именно като противопостави мъжките си/човешки инстинкти(чувствата му към Бела)  срещу тези на вампира(жаждата за кръвта й),които са в природата му  PeaceОсъзнатата от него сила на собствените му чувства спасява Бела и любовта им...
...по този начин се доказва основната според мен идея в книгите...любовта между Едуард и Бела е по-силна от всичко останало,надделява дори над вродените инстинкти...
Браво на Womatinka  Hug

# 241
Мила Simple Smile идеята ми е че той се бори с всяка една от тези нужди Simple Smile Защото едната ще я убие със сигурност , а след другата малко оцеляват. Той балансира м/у едната и другата Simple Smile Когато има силно привличане от кръвта й се оставя желанието за тялото й допира й да избухне в него за да намали жаждата Simple Smile а после обратно. Ако иска да я притисне до себе си и знае че това би могло да й счупи гръбнака се оставя на болката в гърлото да го завладее за да заглуши другата.
И накрая след равностойна битка двете нужди са заслабени и любовта към Бела ги довършва окончателно.
Незнам как я приемате идеята. Надявам се искрено да успявам да опиша моя и вашия Едуард Simple Smile или поне моя Едуард да стане и ваш.

# 242
Звучи като постоянен ад за Едуард Sad Sunglasses
Горкия...ако беше обикновен човек,а не вампир щеше да ми е много жал за него...но като приемем този факт и че във всичко е многократно по-добър от хората Whistling Малко самоконтрол няма да му навреди Peace

# 243
Christabel, мерси за бюлетина  Peace  bouquet Това с татуировките вече е много (да не вземеш и ти да си направиш някоя такава... а ако ти се размине манията след някоя година, какво ще правиш?)

Според мен е нямал възможност да мисли Simple Smile Най много да е мислил за неща където не искам да ги описвам  Embarassed Crazy Mr. Green И с каква сила да я прегърне. Дали няма да й докара грип да се мучне при нея леден и т.н.

ау, недей така, това въобще не прилича на Едуард....

Аз си мисля, че всичко е хормони и възбуда. ...Нормално е да й доидат такива мисли в главата, че ще се случи нещо повече. аз по-скоро си мисля, че на него не му е минало през главата как ще й подейства неговото присъствие в леглото й, че и на него.

Харесва ми предложението за хормоналното влияние...но по-скоро при Бела, тя на други места в книгата също е много под въздействието на хормоните си и това "strange high", което не знам на български как е преведено ("victory was a strange high", в сцената в Затъмнение, дето бяха сами в къщата на Кълънови)... а пък Едуард за себе си не казва нищо за хормони, но все на глад/жажда го оприличава...
както и да е, второто нещо от предложението на Красе, с което съм донякъде съгласна, е че Бела е отишла много бързо напред с мислите си, докато Едуард не е мислил по въпроса (той и затова толкова смутено отговаря)... дето казваше една моя приятелка като бяхме студентки, едно момиче на втората среща с момче вече си се представя как му пере чорапите, а те мъжете са къде-къде назад в мислите си...  Joy  Joy

# 244
Christabel, мерси за бюлетина  Peace  bouquet Това с татуировките вече е много (да не вземеш и ти да си направиш някоя такава... а ако ти се размине манията след някоя година, какво ще правиш?)
Аз съм виждала много подобни,но тази наистина ми хареса...а и място имам там Whistling
Пък ти нали ме гласиш за някого Joy (въпреки че аз май повече към Джаспър клоня) Така че няма да ми мине скоро манията Grinning Пък дори и да мине...татуто  си остава за спомен...

# 245
старо-ново ти остави чорапите мисли вече коя ще й е кума и дали случайно няма да се окаже после че ще му стане любовница  Mr. Green Едуард го оприличава на жажда защото това е най-силното след нея което е усещал. Той няма друго сравнение.  

# 246
Горкия...ако беше обикновен човек,а не вампир щеше да ми е много жал за него...

Ако беше човек, и се приближи към теб и ти каже " в мен живее човек и чудовище", щеше да го заобиколиш притеснено и объркано, да се отдлечиш много бързо и да се зачудиш от коя институция е избягал... едва ли щеше да имаш време и желание за съжаление  Joy Joy

Тези герои само на филм и на хартия стават... ние в ежедневието не винаги имаме търпение и разбирателство за нормалните мъже (вкл. нашите половинки), та за някои с други проблеми ли?...

Но нека се върнем на въпроса за измисления свят на Бела и Едуард... Криси, какво си мислиш, че изпитва и мисли Едуард в тази глава от книгата?

Последна редакция: пн, 15 юни 2009, 12:24 от staro-novo

# 247
старо-ново   Twisted Evil да бройм гласовете  Whistling
Аз имам вече една мома която каза, че не иска друг Едуард освен моя във продължението, че всичко си идва на мястото и е убедена, че точно така мисли Simple Smile Това коректора.
Значи 1 за мен Simple Smile
Кой мисли като старо-ново, че Едуард трябва да е малко по песимистичен и че прекалено лесно е приел нещата и се е справил ?

# 248
Здравейте !  Hug
Christabel  благодаря за бюлетина !   bouquet
Татоировките са много хубави , но не съм чак такъв фен , че да се бележа за цял живот \въпреки , че имам татоировки \ !  Peace

Горкия...ако беше обикновен човек,а не вампир щеше да ми е много жал за него...

Ако беше човек, и се приближи към теб и ти каже " в мен живее човек и чудовище", щеше да го заобиколиш притеснено и объркано, да се отдлечиш много бързо и да се зачудиш от коя институция е избягал... едва ли щеше да имаш време и желание за съжаление  Joy Joy

Тези герои само на филм и на хартия стават... ние в ежедневието не винаги имаме търпение и разбирателство за нормалните мъже (вкл. нашите половинки), та за някои с други проблеми ли?...

Напълно си права !  Peace

# 249
старо-ново  Twisted Evil да бройм гласовете  Whistling
Аз имам вече една мома която каза, че не иска друг Едуард освен моя във продължението, че всичко си идва на мястото и е убедена, че точно така мисли Simple Smile Това коректора.
Значи 1 за мен Simple Smile
Кой мисли като старо-ново, че Едуард трябва да е малко по песимистичен и че прекалено лесно е приел нещата и се е справил ?

Uh-uh...  Don't even go there... ("не тръгвай в тази посока")... знаеш, че основния ни спор е, че по твоята версия, както си го подкарала, до края на Среднощно слънце той ще е най-оптимистичния и уравновесен вампир, докато Стефени няма намерение да го направи такъв, даже ще бъде сигурно по-изтормозен от началото на книгата...  също така, не е точна репрезентация на Едуард като образ или на любовната история между Едуард и Бела ако я има тази "love will conquer all" нишка ("любовта ще победи всичко"), защото особеното в случая и при него или при тях като двойка е именно, че любовта му към нея не гарантира "happily ever  after" ( "и живяли щастливо до края на дните си") и че опасността за тях/за нея е в самия него, или присъствието му в живота й
ако питаш публиката ...и искаш да пишеш истории "by popular demand" ("по желание на публиката"), естествено, че Едуард е най-най.... тук в темата повече от половината сте влюбени в този герой (ти вкл.) и за вас, като за Бела, Едуард can do no wrong ("е безгрешен")- но не е там работата....ти трябва да поддържаш гледната точка на Едуард - който все още се съмнява, мрази се, черногледства- и само от време на време "pushes tragedy aside and allows himself to be happy" ("оставя настрана за малко трагичните мисли и си позволява да бъде щастлив") както го е казала Стефени от негово име за една от нощите, когато слушаше Бела как бълнува името му (не знам как е преведено в българския текст)...

в твоята версия, Едуард върви уверено напред... в моята (или доколкото аз разбирам Стефени), той винаги прави  две крачки напред и една назад...а понякога една напред и две назад... от самия текст на английски си личи този flow, като сложна музикална композиция, или като валс, не знам дали българския превод го е уловил...

но  хайде, "Уоми"  Laughing, ще пренесем спора с теб на другия форум, в темата за алфа-бета обсъждането (но довечера), нека народа сега се изкаже специално за тази глава от книгата

(сори за английските изрази, не знам защо днес ми такъв ден...)  

# 250
Съкровище знаеш, че спора с теб ми е винаги приятен.
Но съгласи се че във всяка любов има фази Simple Smile
Фаза на първите стъпки , фаза на ревноста, фаза на целувката, фаза на оптимизма... А и в края на Здрач има един много важен мотив Едуард отново да стане черноглед за тях двамата и това е Джеймс ... Мисля , че до Джеймс Едуард е един щастлив вампир даже иска Бела да го запознае с баща си като нейно гадже.
Според мен той иска Бела най - вече да е жива и щастлива Simple Smile Проблема е че до някъде мисли че това с него неможе да стане, но след полянката Едуард е различен даже Бела го вижда ухилен, оптимист и той заявява че е заради Силата на мисълта. Запознава я със семсйтвото си. Значи е приел границите на връзката им и е щастлив че е намерил начин да е с нея па макар и с ограничения. Когато вече идва Джеймс параноята за живота й се връща наново. Но държа на това , че м/у полянката и Джеймс Едуард е щастлив вампир  Mr. Green

# 251

Ами той човека си го казва " Миришеш както преди значи съм в АДА " или нещо подобно  Twisted Evil
Така, че да но приет АД иначе за какво му е Рая ако нея я няма Simple Smile

# 252
Но съгласи се че във всяка любов има фази Simple Smile

Аз като развалена грамофонна плоча пак ще ти кажа,  че за тази любовна история не трябва да се мисли конвенционалния начин.... любовта на Бела и Едуард не е стандартна- и затова е интересна ...  Едуард не е "нормален" в какъвто смисъл искаш да си го представиш- не е предвидим, не е цял, няма закони и закономерности, на които да се подчинява...не може да го сложиш в категория и да кажеш- а, той се държи както подобава на мъж в неговото положение...значи следва 1-2-3 ... той е митично същество, той е раздвоен/разтроен (нещо близо до човек, който се бори с психична болест или със зависимост от алкохол/наркотици- един ден е такъв, друг ден другояче...)
ако я направиш нормална, а не трагична любов ... ако махнеш от нея "the sense of urgency" или усещането, че нещо лошо може да се случи, или ако махнеш елемента на непредвиденост (защото Едуард е една голяма питанка в цялата тази връзка), историята ще загуби от очарованието си... не че няма да се харесва на романтичните души, но просто няма да е оригиналната история, в която има напрежение...

(ама дай наистина довечера, че от теб няма да мога да свърша нищо днес- а не каза ли и ти, че имаш много работа в офиса...? Wink )

# 253
Имам толкова работа, че не е истина Simple Smile Ама тук ми е по - интересно.
1-во никъде не съм казала , че няма да има напрежение. То самия Здрач си го предразполага . Едуард може да е на 4-и ако иска но всяка една негова част иска Бела  Twisted Evil Може различни неща от Бела ама все я иска .
2-ро Не мисля , че някой се съмнява вече в Едуард ... Демек ясно е че Едуард няма да убие Бела Simple Smile Но е и ясно че постоянно си мисли че ще го направи.
Има и още ама колежката препира да тръгвам. Айде до дове4ера .
Но аз искам друго мнение твоето го знам  Hug И имам чуството , че искаш Едуард да си тегли ножа накрая Simple Smile И да остави Бела намира  Twisted Evil

# 254
Алоха, много пишете бе, то няма изчитане.
 Аз искам само да се намесТя по темата за Спойлер Зазоряване роклята на Бела, защото аз още докато четох за пръв път последната книга и ми беше в главата-не, че ще мога да ви я обясня, но за мен е една съвсем обикновена, дълга, сатенена бяла(отиваща съвсем леко към сиво) рокля по нея(Бела де). Без никакви фльонги, дантелки, камъчета и прочее. Както и да е, в главата ми е невероятна. ●๋: KatRin ●๋, ти хубаво викаш, че Алис има добър вкус, но дали той ще съвпада с вкуса на стилистите, това е въпроса.......нищо чудно в единия край роклята да е вързана на възел  Mr. Green Край.

Общи условия

Активация на акаунт