Отговори
# 135
  • София

Добро утро момичета!  bouquet

Искам да ви попитам нещо - дали сте чували нещо по въпроса, че мамите с проблемно зрение - високи диоптри - трябвало да раждат секцио, защото имало опасност да им се отлепят ретините?

И друго искам да ви попитам - тази нощ спях на дясната си страна и изведнъж - така ме заболя в левия край на корема - все едно нещо се опъваше - за няколко сецунди и аз реших да се обърна на другата страна - и  се получи същото съответно от противоположната страна, та съотвенто легнах си по гръб и не мърдах, не съм се обайдала още на лекарката, защото е рано, но реших да споделя с вас, някоя от вас да е имала подобни оплаквания?

Относно питането на seagirl83 за ходенето на плаж с коремчето, аз миналата седмица се върнах от моренце и след консултация с доктора преди това, знаех, че мога да се къпя в морето и на душовете , в басейна не - заради химикалите, ако си с бански половинки задължително трябва да си покриваш коремчето с нещо, независимо, че ще си под чадъра, защото бебоците не обичали да им е много топло, може да се излагаш малко на слънце ( но с покрито коремче) сутрин от 8.00-10.30 и след обяд след 17.30, но повече от 30 мин, почивка и после пак за малко! Много е важно сега да се пазиш!

smile3525

Желая ви един прекрасен ден!

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 08:35 от Siiisko

# 136
Siiisko, до колкото знам има някакъв риск за хората с късогледство и то доста висок диоптър.

А тазти болка ми наподобява моята, като я споделих с док. тя каза, че това са от малкото проявяващи се болезнени контракций. Но не е нищо страшно. Thinking Поне това разбрах аз. Но добре ще направиш. ако си се консултираш с твоята док. Wink

# 137
Добро утро мамчета, пожелавам ви прекрасен и изпълнен с много усмивки и положителни емоции ден Hug

# 138
  • Пловдив
Добро утро, момичета! Пожелавам ви един невероятен и изпълнен с емоции ден!

Момичета, много ви благодаря за пожеланията.

Ние сме заедно от 10 години, 7 години брак, така че мисля, че имаме всички предпоставки за дъъъъъъъъълъг съвместен живот.

Миркам, аз съм по-напред от теб с материала. Петия сезон на д-р Хаус го изгледах преди около 2-3 седмици  newsm68 , но и на мен ми е един от любимите сериали - възхищавам се на логическото му мислене! А в момента гледам Legend of the Seeker, който е фантастика (който ми е определено любимия жанр), а иначе - Grey's Anatomy, Psycho, Ghost Whisperer, има и още, но в момента всичко свършииии  newsm45 . Ако някой се сети за друг подобен сериал, да свирка.

Вчера пловдивската групичка (не всички де) се записахме на училище за бременни и от четвъртък почваме да учим. По тоз повод мойте родители казаха "на теб не ти ли писна вече да учиш"  smile3506 smile3515 smile3511. И приложих техниката за релакс, на която вчера ни научи жената от училището за бременни - определено действа.  smile3501

И да ви се похваля - снощи нашия татко успя да се класира и усети бебчето  newsm44 (хубав подарък за годишнината, мисля) - така го ритна по ръката и той като почна да се хили, много мило ми стана  newsm44

Siiisko, и аз така съм чувала - имам приятелка, която имаше същия проблем, съпруга на лекар е. Първото го роди нормално, но при второто явно ситуацията с диоптрите се е задълбочила и директно й казаха - секцио, точно заради опасност от отлепване на ретината.

# 139
Ginbay, честито и от мен с най-хубави пожелания!
Какво си взехте за мазане на плажа? Коя марка имам предвид. Аз и за детето се чудя, може би ще взема Себамед и за двамата, иначе сега за разходка му мажа личицето и ръчичките с Мустела, 50 ф.

# 140
  • Ловеч
Добро утро!
ginbay , честита годишнина на патерица   bouquet

# 141
Добро утро и от мен!
Аз днес се събудих от ритничета,много приятно!
Доколкото знам и аз за диоптрите трябва да са високи,за да се препоръча секцио-примерно над 4-5 диоптъра.Понеже аз имам късогледство, но диоптъра ми е 1,75 ,засега никой не е споменал секцио по тази причина. Но имам приятелка, която роди така обаче, защото има 8 диоптъра.Обяснението е, че от напъването при нормално раждане има опасност от отлепяне на ретината .
Гинче, честита годишнина! Много да се обичате  bouquet
Хубав ден от мен Hug

# 142
Добро утро! Hug

Каки, аз използвам на Нивеа и Мустела слънцезащитните. Доволна съм и от двете.

Сиско, и аз съм чувала, но за голям диоптер.

Гинче, честита годишнина! Още 10 пъти по 10 години да изкарате!  bouquet

Лилчо, много си сладка. Голяма свежарка!

Миркам, Heart Eyes И аз харесвам д-р Хаус, но нещо все не намирам време да гледам серийте на куп.

Деси, къде сиии???

Аз тази дутрин малко се стреснах. В 6ч. ставам всяка сутрин до тоалетна. И всяка сутрин бебето от това време започва да е активно. Но не и тази сутрин. Ами до 7 докато не го усетих представете си колко бях изперкала вече. Вкарах се във всякакви филми. Какво ли не опитах да го събудя, но нищо не подейства, освен сядането и вземането на лаптопа в скута ми. Crazy

Ние влизаме в режим с Емата. Тази сутрин я събудих в 8, сега закусва и излизаме докато е хладничко.

Приятен ден на всички! Hug

# 143
Лилчо,Еди, мегс ,Каки много сте хубави и нежни. Прекрасни, сладки тумбачета си имате Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много обичам да гледам таквиа коремчета ,зареждат ме положително Simple Smile
Рони, не се притеснявай бебетата с иимат свой и не винаги риткат по едно и също време Hug Приятна в иразходка с Емка Hug
Сиско, и аз го знам това за висок диоптър. наистина е опасно при напъните Rolling Eyes
И аз чкам Деска да се появи Heart Eyes
qroslaw , радвам се ,че всичко е наред при прегледите Hug
tuncho , да не е задължително секциото, но бил по-добрият вариант. Едно ми е таквоа, мсиял си какво да правя... Rolling EyesНа това отгоре свеките като разбра  имного се шашна, чак плакала. Мен не ме е страх, тя се плаши
Плами, да знам за д-р Ковачева. Ще пътува до Италия от 05-15.10. Има и друго момичета при нея Джоя и Адатар и Деси. Незнам как ще процедират. Моят термин е на 15.10, но трябва да изберем дата 2 седмици преди това за операцията.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 10:08 от *Jeny*

# 144
Щях да пропусна да честия хубавото събитие.
Гинче, бъдете винаги много влюбени и щастливи Hug

# 145
Привет и от мен.Почвам по ред:
Гинче,честит празник на патерици.Да сте живи и здрави дълги години заедно!!!  bouquet
Рони,ето ме.Тези дни не съм си била у дома,за да пиша.Много е сладка Ема и ти си мнгого хубава на снимките.
Лил4о,като момиченце си на снимките. Grinning
Сиско,в България малко се злоупотребава с диоптрите и секциото,но все пак има някакви граници,при които не се разрешава нормално раждане.Виж какво пише в нета по въпроса.Дано твоят случай е за нормално,щом искаш. Hug
Jeny,аз се вясвам,ама ти къде си? Hug
каки,много сте сладки цялото семейство.А коремчето ти е завидно хубаво.Аз ще се снимам и ще пусна актуални хипопотамски размери .
Сега се видях с Пламито на ЖК в Тина Киркова.Тоест тя ме видя. Party Запознах се и с половинката й,но нямах време да ги изчакам,за да видя как е минал прегледа, тя ще разкаже по-късно сигурно.
Моя бебок е ок,всикчо върви по учебник,засега.Отговаря си на седмиците,които били 25,според тях. Crazy Вече съвсем се обърках с боенето.Женската консултация винаги ме изкарва напред,отколкото лентичката.Др.Ковачева каза,че бебето има супер-голяма пишка...-Я какъв е малък,а каква   голяма пишка има...-каза Mr. Green.Даже извика колежка,която беше в кабинета,за да я види и тя.И другата лекарка вика: -Яяяяя,верно колко е голяма.
Казах й за варицелата и й призля.Най-накрая каза,че съм супер-карък и сигурно тя не ми е на късмет.Наистина иска да пътува в периода 5-15.10 за Италия,но не е сигурно.Сега ще я обработвам да не мърда никъде до края на октомври. Mr. Green
А да..тези дни ще ми станах изследванията за варицелата и ще ви кажа каква ми е съдбата.

Последна редакция: вт, 16 юни 2009, 10:23 от ДесиХ2

# 146
Джени, дано не се стресираш само покрай емоционалността на свекърва ти. Хубаво е, че се трвожи жената, ама нали всичко е за доброто на теб и бебчо.
Ако се налага да родиш секцио, просто мисли за предимствата, които ти осигурява този начин на раждане. Важното е да си спокойна и сигурна, в човека, който ще ти води раждането/те оперира.  Hug

# 147
Деска, браво на вашия юнак.Ми така де, голямото е по-добре от малкото Simple Smile Hug Дано Ковачева да не пътува за да сме всички по-спокойни Rolling Eyes
kaki , аз съм спокойна , даже по-вече от спокойна.Изчетох толкова противоречиви мнения, че вече с имисля само бебо да е добре другото се преживява и заминава.Благододаря ти за подкрепата Heart Eyes

# 148
Добро утро на всички.
Деси дано проклетата варицела не се отразява на нищо.
Гинче честито и от мен.
Джени споко. Помисли колко момичета пък искаме секцио Wink
Аз няма да забравя като раждах сина си, събрали сме се в родилно вече всички с болки, всеки охка пъшка и прави едни физиономии, а едно момиче си седи на леглото и си чете книжка.
Приближавам се аз и я питам "Абе тебе не те ли боли Laughing" А тя най-невъзмутимо "Аз съм за секцио"
Лелеее колко и завиждах тогава. На мен ми идеше кълбета да правя от бяс че нямам избор  Joy
Така че всеки начин си има предимствата. Горе главата и не го мисли.

# 149
Siiisko - информация от първа ръка по този въпрос така да се каже мога да ти дам аз, тъй като този проблем стои пред мен. Аз имам късогледство -4.75 , което само по себе си не е показание за секцио, но едновременно с това на едното око имам много голяма площ на дегенерация на ретината- в моя случай тя е много изтънена и преди години ми правиха процедури по укрепването й. Поради тази причина ходех в България често на прегледи за да се види да няма усложнения и влошаване на положението с ретината. Сега пък тук се оказа проблем посещението при специалист (трябва направление за най-добрата клиника, пък там месеци чакане, ще видим как ще се реши и това), но това е отклонение от темата Wink
Т.е., за да се каже че има опасност от отлепване на ретината трябва да се направи специален преглед при офталмолог, който да прецени състоянието й и тогава да препоръча или не секцио. Естествено много се спекулира това с диоптъра, но много често хора с видок диоптър имат много здрава ретина и обратното. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт