ЮЛЧЕ пляска със ръчички,че ще духа първите свещички!(тема 110)

• 10 561
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте момичета Hug
Не съм писала отдавна и много ми липсвахте.
С Тея бяхме на гости при мама и тати за 2 месеца, а там нямам компютър. Благодаря ви много за пожеланията по случай първата годинка на Тея. Днес или утре ще сложа малко снимки от празненството и ще разкажа как изкарахме ваканцията, рождения ден и кръщенето.
Сега отивам да разопаковам багаж докато бебка спи, че после като почне да шета из стаите ooooh!... нали вече си купихме краченца Grinning

# 91
  • София
Деси, аз специално за сиренето питах, защото ние не го ядем много изкиснато и от масата на детето не бих дала. Но щом го обезсолявате и за вас си, значи е ок.
Бобо не може да яде диня Confused Дави се. Изцедих му я на сок, в момента смуче настървено Laughing

За кърменето пак да си побая аз, че отдавна не съм Laughing Мислех, че досега е станало ясно, в 34567890-те пъти, когато съм го писала, ама да си кажа пак - въпросите, свързани с кърменето, са като всички други въпроси, свързани с отглеждането на децата, за които именно сме се събрали да си говорим, не виждам разликата. Ако питам докъде сте с гърнето, пълзи ли бебето, колко зъба има и пр. никой не се чувства виновен. Като питам оше ли кърмиш, отби ли, защо? - някой не знам защо започва да се терзае Simple Smile Мисля, че човек трябва да застава зад решенията си и да може да се аргументира. Мене ако ме питате защо смятам да кърмя още дълго, веднага мога да се аргументирам и въобще, ама грам, няма да се чувствам виновна Grinning Така че, мили дами, проблемът с чувството на вина не е в поставения въпрос, нито в питащия, а във вас самите - не сте сигурни в решението си, не знаете точно какво искате и затова сте чувствителни по темата. Но аз няма да спра да я обсъждам само заради това. Инка, Астарта, с най-добри чувства, момичета, наистина с най-добри  bouquet Дайте сега да не изписваме сто страници с обяснения какво е искал да каже авторът и да си се извиняваме, и да си размахваме китки Laughing

# 92
Не съм ви чела, после ще се върна назад. Ние така и не заминахме в събота. В петъка малката ми изкара акъла, беше близала лепило за дърво и се озовахме скоропостижно в Пирогов на системи. Добре, че тази компонента на лепилото била само с пълнителите, целулоза и цимент, та нема кой знае какво токсично, ама на кутията нищо не пишеше и - страх лозе пази - отидохме. 2 часа по-късно вече се знаеше, че няма нищо кой знае колко токсично в някаква съществена концентрация, но.... Пуснаха ни още вечерта, на другия ден пак ни викнаха за контролен преглед, вчера се замотах и така. във вторника пак ще почнем уговорките за пътуването, да видим за кога ще е.

# 93
Ра, много неприятно, ама важното е че не е имало нищо токсично. Представям си как си се ошашкала.  Hug

# 94
Здравейте, мами Simple Smile Извинявам се, че нахълтвам така в темата ви, но имам въпрос и мисля, че можете да ми отговорите Simple Smile
В края на юли ми предстои да стана мама за втори път Simple Smile Вече съм приготвила голяма част от нещата за бебка, но така и не мога да реша какви дрешки да й подготвя за изписването. Купих комплект за изписване летен уж от "Вис Виталис", но като го отворих вкъщи, видях, че с изключение на пеленката, всичко друго вътре са си направо есенно-зимни дрешки. Сега обмислям вариант да купе някакво красиво боди с чорапки и да използваме пеленката от комплекта, но не знам дали от болницата ще позволят така леко да я облечем. Моля ви, кажете вие какви дрешки подготвихте за изписването!
Предварително благодаря и не ми се смейте много, наистина не мога да го реша Simple Smile
П.С. Калоян се роди през май, още не беше много топло и нямах такива терзания Simple Smile

# 95
Боди с къс ръкав и пелената е ок, нали бухате бебето в кола после...ще сте малко навън..

# 96
Здрасти банда
пак съм на зад с материала...

Ра
добре че не е било сериозно... много ме е страх от химията...

Роска
честито христианче   bouquet

чакаме снимки от теб и Емзи от купона  Wink

купих си билети, края на август- почти до края на септември... ще им втръснем на софииската баба  Mr. Green надям се и на море да идем...

# 97
Белинда, понеже само аз съм от "другата страна на барикадата", ми се ще да ти отговоря Simple Smile. Надявам се, че няма да изпишем 100 страници по въпроса. И да отбележа, че и аз го пиша с най-добри чувства, още повече, че както казах, съгласих се с аргументите на Донка и ви подкрепям за решението да кърмите дълго, а и ви се възхищавам Peace.
За гърнето, зъбите и пълзенето никой не се засяга, защото въпросите не се отправят със скрит упрек, а то е и невъзможно да се сърдим на бебетата, че не пълзят или нямат зъби Simple Smile. Докато за кърменето е ясно, че в почти всички случаи на успешно кърмени до годинка бебета, отбиването е решение на майката и въпроса "защо е решила да отбие като е наясно с ползата от дългото кърмене" няма как да не й насади чувство на вина или поне на безпокойство. Да, аз нямам кой знае какви аргументи за решението ми. Само един основен, че кърменето вече не ми носеше удоволствие, а в същото време виждах, че Илия е абсолютно готов да бъде отбит без това да му нанесе травми. Мъжът ми няколко пъти изкоментира: "Ти кърмиш не защото Илия иска да суче, а заради собственото си спокойствие". И аз бях наясно, че е така. Факт е, че той нито веднъж не потърси да суче от седмица насам. Почти съм сигурна, че ако го беше направил, щях да му дам и да продължа Peace. И, Белинда, твоя шеговит въпрос с лек намек, че кърменето е полезно и след годинката, не ме подразни ни най-малко Hug. Ако не беше последвалия коментар на ДеЩо, изобщо нямаше да отварям темата. И пак да си кажа и подчертая, не искам да се заяждам или да споря, уважавам ви много И заради решението ви да кърмите дълго. А ако съм прозвучала кофти на някого, имам извинение, депресирана и изнервена съм Mr. Green.

Ра, кофти преживяване. Добре, че е без сериозни последствия Hug.

# 98
Да се похваля  Марти направи първите си крачки сам. Тъй като аз считам това за прохождане трябва да правя питка, а незнам каква да е.  Crazy  Embarassed Може ли някой, който е правил да даде рецепта /по-добре на лични, че да не спамим тук/?

Ра, много неприятно! Дано всичко е наред вече! Все забравям да ти кажа колко е очарована моята Ивелина от твоя син. Каза, че е много добро дете,  Heart Eyes

Аелиа, честито ви кръщене! Ние решихме да го направим на пролет, когато е имения му ден.

Рапунцел, с детето ли ще сте в Каварна? И ние може да наминем, така че ако дойдем ще звънна да се видим Simple Smile

# 99
Астарта  Hug

# 100
  • София
 Hug Прибрахме се.Чета ви.Довечера ще пиша  Hug
Белинда пии преварена кола или пръскай....Биопарокс ли беше  newsm78 Локалното антибиотиче за гърло?

П.п. Въййййй, кви са тези лентички Shocked

# 101
  • София
Астарта, щом не ти е било приятно кърменето и щом детето няма проблем, наистина мисля, че си взела правилното решение и не виждам за какво има да се чувстваш виновна. Аз мога и до утре да си плямпам за полезностите на кърменето и вероятно още дълго ще ви надувам главите, но полезни неща има много, ама не мога всичките да ги подсигуря на детето си, нали така. Въздухът в Родопите е сто пъти по-полезен от този в София, ама живея тук, а не в някое село на Юндола / това нали беше в родопите Thinking/, нали така Laughing Та - дълбоко закопаната ми мисъл беше, че човек трябва да е убеден в правотата на решенията си и да не му пука Grinning

Абе някой да е попадал на един супер готин списък с нещата за морето, които трябва да носим, когато сме с бебе? Имах го едно време, но съм го затрила, а наистина беше супер полезен...

Кетито, преварена кола #Crazy Ти ме утрепА с правата лопата ooooh!

# 102
Това с преварената кола и аз го знам Peace. Но моята рецепта е преварена кола с няколко лукчета в нея. Гадно е Sick.

# 103
Daniele Mики беше с тънка блузка с дълъг ръкав и итгоре с боди с къс ръкав и крачолчета + чорапки. Първите 2 седмици го обличах с боди с дълъг ръкав  с тънки ританки (защото слушах майка си и свеки), а после почнах да си до издокарвам с тениски ........ми така де то беше 300 градъса- на мен покожа ми беше горещо, а детето по дълъг ръкав  ooooh!. Ето няколко снимки , ако желаеш може да надникнеш, ОТ изписването и от първите дни.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=389604 

Ра добре, че всичко е наред вече  Hug

Hristush ЧЕСТИТИ ВИ КРАЧЕТА. Питката трябва да е сладка (тук оня ден една мама черпеше и  като подаваше на хората им даваше и да си затопят хапките в купа с  мед). Ще пусна тук линк към рецептата, която аз съм си набелязала да правя (ха дано да е по-скоро).Давам тук рецептатам, защото и друга мама може да се възползва  Hug http://kulinarno.hit.bg/sladkapita.htm

# 104
  • София
Белинда, ако намериш този списък ще съм ти благодарна да го пуснеш и тук, че аз като казвам на мъжа ми колко много неща трябва да носим за морето, както и други такива /и лекарства/ превантивно с надеждата да не ни потрябват въобще, той направо ми сложи диагноза.  Mr. Green

Аз пък и двете си деца спрях да ги кърмя с напълното съзнание, че взимам правилното за НАС решение  и не съм изпитвала никакво чуство на вина. Знаех, че трябва да го направя и че така ще е добре и за двете ни, защото към момента в който спрях да кърмя самият процес на кърмене не беше това, което по моите представи трябва да е самото кърмене и което беше месеците преди това. Затова и с двете деца в никакъв случай не ми върши работа глагола "отбиване", защото при нас не беше това  Peace

Даниеле, на изписването Дея беше с боди с къс ръкав и отгоре комплектче ританки и блузка с дълъг ръкав.
Успех!

Ра,  Hug Къде го е докопала това лепило тая калпазанка.

Общи условия

Активация на акаунт