Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са политиките и мерките за интегриране на имигрантите в различни страни?
Как се третират имигрантите в различни страни?
Какви са политиките за интеграция на имигрантите в Канада?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са политиките и мерките за интегриране на имигрантите в различни страни?
Различните държави имат разнообразни политики и мерки за интегриране на имигранти. Например, в Холандия има тенденция да се привличат чуждестранни специалисти в различни сектори като строителство и селско стопанство. В Канада насърчават запазването на идентичността от родната страна на имигрантите, като предлагат курсове по майчин език и финансират културни центрове. В Израел имигрантите са добре третирани, като им се предоставят различни социални и образователни улеснения. В Гърция, въпреки че децата на имигранти получават безплатно образование и учебници, има негативно отношение към останалите националности и дискриминация.
-
Как се третират имигрантите в различни страни?
Отношението към имигрантите в различните страни варира значително. Например, в Норвегия има политически предложения, които показват нетолерантност към деца, които не говорят добре норвежки до 4-годишна възраст. В Холандия, въпреки програмите за привличане на висококвалифицирани работници, има нарастващи тенденции на нетолерантност. В Канада се насърчава запазването на културната идентичност от родната страна на имигрантите, но все пак има случаи на дискриминация. В Гърция, въпреки че децата на имигрантите имат достъп до безплатно образование и учебници, съществува чувство на враждебност към останалите националности, което често се изразява открито.
-
Какви са политиките за интеграция на имигрантите в Канада?
В Канада се насърчава запазването на идентичността от родната страна на имигрантите чрез предлагане на курсове по майчин език и финансиране на културни центрове. Освен това има различни социални и образователни улеснения за имигрантите, като например безплатни курсове по английски език за начинаещи и подпомагане при интегриране в училищата.
-
Как се третират имигрантите в Израел?
-
Каква е политиката на Израел по отношение на имигрантите?
, обаче държа да отбележа, че всичко е частен случай ... Трудно се обобщава на база личен опит, особено ако не е лицеприятен за самия теб. Обективността ни убягва сериозно. Прибябвайки до моя личен опит, на хората около мен и познанствата, които имам тук: не знам нито един случай за намерена работа по препоръка, вътрешен човек така да се каже. За сметка на това, в момента ми се налага да наемам хора и колегите ми настояват да интервюирам хора, които са ми препоръчани вече. Все пак никой не ме задължава да наема тези хора, а само да ги извикам на интервю. Сменила съм 4-ма работодатели, всеки път съм ги намирала чрез обява в професионален сайт, интервю. Препоръки са ми искали на интервюто, но само за да проверят информацията. Човешките ресурсии се обаждат на предишните ми работодатели, за да проверят дали ме познават. Толкоз за връзките и наемането на работа. В допълнение да кажа, че най-много имигранти приемат в държавната администрация, има си специални квоти за малцинствата, индианците, ескимосите, латиносите, арабите, негрите и източно европейците
.