Магребска лятна предваканционна за 16 път

• 21 890
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
Елип, разгледах снимките ,понеже качих малко снимки и със зетя- пират Laughing ,амааа многооооо сте хубавиииииии беее ,малката е направоооо прекрасна и как гордо си държи името ,браво и младежа е много готин , ама то децата вземат най-хубавото от родителите  Heart Eyes.Джелабата на тебе по- хубо изглежда отколкото на закачалка ,заради тези двете роби  без малко да си изядеш боя ,нали  Joy hahaha .Аз съЩо имам ,но не са толкова красиви и все са ми големи(направо като харизани ми седят  Laughing,едни дълги ръкавииииии) ,имам чувството ,че номерата са юник и няма (смол ,ларж ,медиум при тях  newsm78).Ма може и моите да са такива Щото са евтини ,от Египет купувани от сергиите ...

Далка, тая песен има ли я на френски да я чуя ?НиЩо не казваш как е Раянчо ,минава ли бобото при вас ?

# 136
цитат

Незнам каква е тая мания на родителите децата да следват тяхната религия ,техните навици и да живеят по техните стандарти ,как може да се месят така в живота на децата си и да ги правят неЩастни се питам аз .Как могат да ги гледат неЩастни ,само и само да живеят  по тяхните правила ,аз не бих могла .Верно ние ги възпитаваме ,но те са си отделни личности и се развиват като такива и те трябват да си начертаят сами пътя, по който искат да изминат(с опита и съветите които те са получили от нас от у-Ще,от обЩеството )

цитат

СЕРИОЗНО ЛИ БЕ ТОВА НЕ ГО ЗНАЕХ     

цитат

Имаше  късмет ,че бях сама и таткото не беше с нас ,че нито фатими Щяха да останат нито мохамедовци .

цитат

Искам да попитам мързел като вечно е на всяка манджа меродия ,от къде е толкова компетентна за живота в Магреба ,за живота в Европа ,след като няма пряки наблюдения и преживявания ?!.

И за да не стават повече такива конфликти в нашата тема(Магребската ) нека иранките(иракчанките и др ) си направят тяхна собствена тема и там да си споделят опит и  всички емоции.Както стана ясно ние тук не можем да им дадем ни съвет и препоръки  (заЩото знаят повече от нас,което е напълно разбираемо ) ,а и ниЩо ново не може да се научи от нас заЩото сме некомпетентни на тая тема  .Та така нека не се отклоняваме тази тема е за Магреба (Алжир ,Мароко,Тунис )плюс ние включихме Египет ...
цитат

,дали мюсюлманите държат на религията си повече от нас ,ами Ще ти кажа ,че и това е доста относително .Изчети корана да видиш и там има като 10 те божи заповеди и ти сама прецени 
 #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

тва бе  върха   Shocked

ако  бе  наистина  го чела ,   много неща щеше да знаеш    и да престанеш  да  ни  разказваш  пазарски  сплетни  Peace 

няма   повече аз за цитирам     и да коментирам    защото  ЗНАМ ,че няма да стигнем  до  консенсус   Whistling  но  да  ЗНАЕШ  ,че   темата  се чете  и от  много  интелигентни    хора   мюсюлмани  и  християни   

Сара тед   Hug Hug Hug

и  аз   като  ветеран   със  съпружески   стаж  от  15 год с  муслим, като   чета  понякога   такива  от  рода на горните    мисли    си казвам

ал  хамдулилля   че   бог ме направи на правилния път    да  зная  от  къде идвам  и  къде  отивам ,да  се събуждам  с  ля  илляха   илла  ла  и  да  заспивам  с  хамдулилля   и че се научих  благодарение  на   тая  религия  да се отнасям  правилно към   родителите  ми   и  съпруга ми  и  децата ми  и  приятели  било  мюсюлмани  или   християни или  евреи   

дала    съвсем  не си  като   НЕЯ    и  другаря   е  човек на място      bouquet

близнаците    bouquet  bouquet  bouquet  приятна  ваканция 

Мента   Hug Hug Hug Hug Hug Hug  страхотен  труд    по  кулинария   през лятото   съм   у  вашата  тема 

алби    кадафи   както  и някои  други  араби   като  ги слушаш  без  преводач   оставаш   така  Sick Sick Sick

ДиДона благадаря    bouquet и  бог  да  прости   вашият  приятел  А  вие   в туниз  сериоцно ли не употребявате  канела    ние пък  навсякъде 

делта  и за бъбреците   щях да пиша  ама  на  яхия  се събуди 

невенче   до  сэбота

до скоро  и  много ми липсвате но нямам време

# 137

и  аз   като  ветеран   със  съпружески   стаж  от  15 год с  муслим, като   чета  понякога   такива  от  рода на горните    мисли    си казвам

Не никога няма да стигнем до консенсус ,правилно  Peace ,даже не виждам  какъв е смисъл и заЩо си цитирала мненията ми от другата тема тука ,каква е връзката  newsm78,да подкрепям ги с две ръце  и какво сега? Peace.Аз пък от 7 год даже тая е 8 ма ,съм с мюслмим и какво Щ? си мерим ..... или ?НеЩо пак поччнахме да се сравняваме и да се изтъкваме кой е по по най newsm78 .РАдвай се на живота ,моля другите да се абстрахират от всякакви цитати(предупреждавам модовете да хвърлят по едно око на темите които развихряме) ,Щото вече лекооооооо почна да ми писва от капризите на някои съфорумки .

# 138
Здравейте момичета и Хаджи  Hug,
Най-после и аз да седна да ви кажа здравей от китна България  Grinning. Няма да ви описвам колко ми е хубаво и колко готино си изкарваме. Децата не спират да обикалят местата, които си спомнят от миналата година и толкова бързо се приспособиха, като че не сме си тръгвали  Crazy. Тази година има и много дечица тук наоколо и е весело. Тити малко се поразболя, но добре, че е само лека кашлица.
Близначе, приятно изкарване на ваканцята и на вас. Жалко, че няма да се видим до есента, но важното е да сте добре  Hug. Дано сте здравички и да си изкарате весело.
Дидонка, как е Алексче? Прочетох, че е пострадал нещо. Ех, луди глави са децата и дано Бог да ги пази само  Praynig. Ти как си? Бебка ще ви позволи ли да си дойдете за малко до БГ?
Алби  Hug, наистина съм на седмото небе, миличка. А и времето е с нас. Днес дори заваля за малко и децата умряха от удоволствие  Crazy . Най-важното обаче е, че успях вече да се наспя (то и затова ме нямаше тези дни, че наваксвах  Crazy), а и направо сама се учудвам как успях да намеря време за толкова много неща само за два дни  #Crazy. Явно вълнението води до свръхенергия  Mr. Green.
Шеки, мерси  Hug. Да нацункаш малката кукла  Hug. (Тити много си я хареса, да знаеш  Wink) Специално за абаята с розовото на ръкавите щях да си изям боя, представи си  Crazy. Твоите сигурно са с повече цветове, но при нашите преобладава черното.
Лек път на Фаима   bouquet! Януари месец може да ви дойдем на гости  Mr. Green.
Марси, как е Линдичка  Hug?
На всички пращам много  Hug и да сте здравички. Ще се опитвам да се разписвам по-честичко, но не обещавам... не сме обиколили още всички люлки и градинки  Joy
Лека нощ на всички
 Hug

# 139

Щото вече лекооооооо почна да ми писва от капризите на някои съфорумки .

това  си  е  твой   проблем   Peace 

аз    на  мен  не ми  писва  нито  от роднини     Защото си  знам  цената   newsm10  нито  от   съфорумки    love001 smile3525 newsm51  за  всички  пишешти  в  тая  и  други  теми 

BN    горните  цитати   са  от  тая тема  ,за  магриба    Peace

# 140
Привет на всички!   bouquet
Днес нямах достъп до форума. Crossing Arms
Невена,както винаги напълно изчерпателен отговор. Peace
За този сапун,които се продава тук-зеления,(предполагам,че и при вас го има)
ти гарантирам,че можеш да изпереш упорити петна,
по-добре от Вениш и всякакви др.препарати.
Натъркваш петното,престоява известно време и переш.
За кожни заболявания,аз получих екзема,след раждането
и дерматолог ме посъветва да си мия ръцете с него.
Резултата е невероятен.За технологията,не влизам в спор,защото
нямам представа как е направен Алепския,(ти си го обяснила добре,вече разбрах)
но знам как се произвеждат сапуните по принцип,тъй като съм го учила по технология на лекарствата. Grinning
Алби,ще видя за този канал дали го имаме. Peace
Шеки,какво е станало в парка разказвай! Grinning
Далка,как е Раян?Вече трябва да е добре. Hug
НСЕ,добре дошла в темата!  bouquet
Мисля,че няма нужда да се извиняваш,поне аз не разбрах,за какво.
Мисля,че мнението на всеки трябва да се уважава,независимо дали то
съвпада с нашето.Излишно е да се спори,особено тук във форума.
Всеки има гледна точка,начин на мислене и позиция по даден въпрос.
Относно мирното съжителството с  мюсюлманин може би те водя малко с годините. Wink
Белбейче, Hug как сте?
Близначе,ще ни липсваш! Heart Eyes
Хари,пусни някоя снимка при нас,плийс! Praynig
Жълтурчето се изгуби съвсем! Sad Ако ни четеш,разпиши се! Praynig
Фаима,кога пътувате? Hug
На всички останали по едно голямо гуш от мен! Hug

# 141
Елипче,сега видях,че си се разписала! Hug Heart Eyes
Юнака със здравата глава е добре.Днес продължиха одисеите.Притисна си пръстите на вратата,
падна от прозореца на неговата стая да се катери..... Crazy
Отивам да гледам снимките,нямам търпение! Heart Eyes
Светле,как сте мила? HugВиж как изключих,а щях да ти пиша за лекарството. ooooh!
Тук го отпускат безплатно,но трябва да имаш поставена диагноза,да се водиш на отчет
и тогава го дават от болниците.Няма цена.Попитах как стои въпроса за чужденци,
имайки предвид вас,но ми казаха ,че нямат право. Sad

# 142
Разгледах гиииии! Heart Eyes
Много сте хубави! Hug Колко са пораснали Рая и Тито! Heart Eyes
Много добре ти стои! Peace Определено,по-добре от на закачалката! Twisted Evil
Шеки,пак си го изтрила! Confused Още чакам обещаните снимки,не съм забравила! Laughing

# 143
Дидонче    bouquet  знаех  си че ни е прицакала  докито   #Cussing out

ами  една  майка  ни каза че  на нея  и  го  дават  от болницата а  ние  си  го купихме  от франсето    миналата  година  за  свой счет   но  е  800 mg     
да  то  детето  си  има мютиел  и  доси  за  лонг  малад   и   си  получаваме  recormon  2000  на  всеки  три  месеца   като плащаме  десет процента  то  и  Катето  марок   ми  каза че  в  бг   е  само  по болниците безплатно    ама  ще  я  видя  на  следващата  среща     тая  ми  ти  доки    #2gunfire

отивам да мия чинии   Laughing Heart Eyes

# 144
Ей я стига бре...за кво е всъщност спора тука  Laughing... съмнявам се ,че някой знае. hahaha Всеки го бодва някъде в душата от нещо си казано от друг...Но не винаги нещо ,казано от другия е било с цел да нарани друг.. Peace Просто мнения бе момичета , лични мнения се пишат...приемете ги. 
Животът ,който водим е толкова различен ,че няма начин просто да сме на една вълна всички......

Свеар... как сте ? дано лечението на баткото върви успешно ! Hug

Дидона, ми ще пусна снимки ..ама дайте парола де.  Laughing То с повечето се знаем така или иначе , но не с всички разбира се.

Алба ако имаш планове  да си наблизко до морето....наистина може да се видим да пием по 'едно' или по 'една 'хаха

# 145
свеар  Hug

Момичета днес имаме годишнина-почерпете се   bouquet

Аз сутринта ще гледам снимките и ща кача малко нови.

дидона ние вървим по вашият път -дребната е извадила едни стари рилери на кака си -и тренира 1001 начина на падане  Joy
Лека   bouquet

# 146
Деси,Честита годишнина от сватбата ви!   bouquet

Аз ви пожелавам да сте преди всичко живи и здрави,
да откриете истинското щастие заедно,
да може винаги да разчитате един на друг,
да се подкрепяте, уважавате и обичате винаги.
И не позволявайте семейният ви живот да се превърне в бреме или навик.
Любовта ви е събрала и вярвам, че няма да угасне и ще е с вас постоянно.
Загледах тази снимка и видях бабата и дядото,които след 81год.
семеен живот изглеждат щастливи.Не знам какъв живот са имали,
но на вас ви пожелавам от все сърце, макар и да не ви познавам лично,
през каквито и моменти да преминете, да съхраните обичта си
и всеки ден да сте сплотени и прегърнати, ръка за ръка и през трудностите
и през щастливите мигове. Сътворете своята приказка и бъдете щастливи!
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_725358.jpg

# 147
  • Paris, France
Привет,

Близнаците, и аз нямам нет в София, не ми и трябва! До есента и приятно прекарване!

хари,
За сапуните-  и аз ползвам също  без парабени , парфюми , и другите вредни химии вътре.
Аз съм фенка на олио  за мазане ....ама пак чисти... без химии вътре. Арабките мажат ли се с олио много?
- не знам дали се мажат ама някои от тях не се и къпят май! Така вонят като е горещо, че в автобуса не се седи. Много от тях са със суха кожа и напукани пети и не се мажат с нищо. може би чат пат като идат на хамам. Аз тук от водата получавам ужасна екзема ако не се намажа. Не обичам олио. Най-хубава става кожата от карите или вазелин, ама е вреден. Като нова е! Дъщеря ми се омазва всяка вечер със лосион, но държи да е парфюмиран и не дава да я мажа, само гърба. Пера чаршафи през ден и вече взех да я оставям по-дълго в омазано. Синът пък си слага индустриални количества мас (коконът ойл хеър формула) на главата, че не се и отмива пусто!

дядо хаджия, кабилските църкви тук са обикновено протестантски, но има и католици. Не зная за връзка с коптите, но в миналото я е имало. Все пак Свети Августин е тунизиец или алжирец!

http://fr.wikipedia.org/wiki/Augustin_d%27Hippone

Там има много древни църкви. Останките от Хипонската (Хипон е древното име на Бон на френски или днешна Анаба). Колоната е в коринтски стил. Гледайте нататък.

http://www.annaba-photos.com/picture.php?cat=3&image_id=70

Имало е берберски и в частност кабилски (кабилите са бербери) свещеници, духовници и дори ТРИМА бербери са имали титлата Римски папа преди повече от 1800 години, тоест, тези земи са били християнски център много преди тази религия да навлезе в Западна Европа. Всъщност, в Западна Европа християнството навлиза точно от там, а не обратното Sunglasses. Папите, които са бербери, но не непременно кабили:

http://www.newadvent.org/cathen/15408a.htm

http://www.newadvent.org/cathen/06406a.htm

http://www.newadvent.org/cathen/10318a.htm

В Кабилия е имало 4 римски колонии, откъдето се разпространява християнството към Западна Европа - Бежая, откъдето известният математик Фибоначи донася "арабските цифри" и алгебричното записване, Азефун, Ситифис и Тигзирт.

Там е родината на движеннията донатизъм и арианизъм (Arianism, да не се бърка с Aryanism), които в наши дни не съществуват, но са оставили печат върху историческото наследство и културното съзнание на кабилите и не само. Сега много от тях се "завръщат към корените".

http://en.wikipedia.org/wiki/Donatism

http://en.wikipedia.org/wiki/Arianism

В Алжир има много останки от древни църкви.

Кабилите са различни физически и не могат да бъдат сбъркани с останалите бербери. Те приличат на много по-северни хора и тук са по-светли от повечето местни. Те самите, а и съседите им, също европейците ги смятат за европейци.

Традиционно малкото християни там са римо-католици.

На снимката - кабилски християнчета от миналия или по-миналия век

Днес в Кабилия никнат като гъби протестантски църкви и в някои райони 100 процента от населението е християнизирано. На официални данни не вярвам. В Алжир е забранено да се мисионерства сред мюсюлмани. Църквите са много. Ето Коледа в една кабилска методистка църква:

http://www.blogdei.com/index.php/2007/02/05/1000-la-fete-de-noel … -un-journal-local

Забележете правите им коси и европейски черти, особено правите лъскави коси, толкова рядко срещани в Северна Африка!

Още по темата, съжалявам, че е на френски, но на английски трудно се намира в нета:

http://iferhounene.unblog.fr/2008/07/26/algerie-si-hadj-mohand-t … me-et-la-kabylie/

http://www.dailymotion.com/video/x5zyce_kabylie-mosquees-vides-eglises-plei_news

Официалният сайт на Алжирската Католическа Църква, инфото на английски е ограничено, :

http://www.ada.asso.dz/

И църковно пеене на кабилски от красива Кабилия:

http://www.youtube.com/watch?v=SX2HAxXIysg

http://www.youtube.com/watch?v=1O_ZCvhzTaw

http://www.dailymotion.com/video/x7dg4f_chant-chretien-kabyle-isa-iteddu-ge_music

Не мога повече. Много има за писане

Дидона, сапуна за утре, че заспивам.

На всички Hug

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 05:39 от Nevena Virolan

# 148
дидонка мерси  Hug  bouquet

ели много сте пораснали - а Тито ,когато го видях за последно беше бебе още

дидонка страхотни снимки,а и сестрите на мъжа ти са хубави.

Аз качвам  малко снимки и изчезвам на пазара ,преди да са започнали жегите,чеи торта ще правя-мъжо купена не яде.

невенка мажат се ,в нашата къща обаче женската част сме със суха кожа,та ползваме протеиново мляко.

# 149
Добро утро и от мен.
Тъкмо реших да ви събудя с кафенце и тортичка, а Деската ме е изпреварила  Mr. Green. Деси, да си смениш веднага потребителското име, че това изобщо не ти прилича  Grinning.
Честита годишнина   bouquet   bouquet   bouquet!!! Нека още 100тина години да празнувате заедно щастливи и все повече влюбени.
в нашата къща обаче женската част сме със суха кожа,та ползваме протеиново мляко.
... когато си на муза би ли дала малко инфо за протеиновото мляко?

Дидонка, опасен е вашия юнак бееееее  Hug. Определено не ви е скучно с него  Grinning. Дано не е пострадал много. И аз снощи разглеждах снимки... Голяма красота е при вас!!!! /Дори да няма масто в гостната стая мен може да ме сложиш и на верандата  Mr. Green/

Хайде, оставям ви да се събудите, а аз ако имам възможност после пак ще намина да ви видя  Hug. Днес е хладничко навън, така че ще обикаляме /ако не замръзна  Confused/Joy
Лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт