Епилепсия-тема 8

• 47 963
  • 626
  •   1
Отговори
# 240
ema-диди ужасно съжалявам за случилото се с Дидко,знам колко си преживяла и какво ли разочарование си изпитала ,но надеждата че детенце ще се оправи е винаги жива. HugСтискам палци този ден да дойде по-скоро.Кураж мила ,събери всички сили защото знам че ти имаш много .  bouquet

# 241
  • в страната на чудесата
Извинявам се много някой дали знае доц.Божинова юли месец дали ще е на работа?

# 242
Момичета ,когато пишете дозировката на лекарстава ,които вземат дечицата напр.3-3- 3 какво означава това-таблетки или милилитри?Защото моят син ще бъде на 1-0-1 като става въпрос за таблетки.

# 243
stefi2за целия месец юли не зная, но днес беше там и преглеждаше, а с едни хора говореше и за след няколко дни

Искам да ви се оплача. Приключихме със синактена (пълната доза 14 дни) сега започваме намаляването му, а пустите пристъпи не намаляват #Cussing out - до 20 на ден стигат, записахме си ден за еег чак за 20 юли, защото доц. Димова излиза в отпуск - и те имат нужда от малко почивка . Освен кръвна картина и кръвна захар, трябва ли да му следя още нещо? Някой ползвал ли е услугите на доктор-хомеопат, чувала съм, че епилепсията се повлиявала от тези лекарства, но лекарите от Св. Наум са много против тях, не зная какво да правя, но май ще отида на една консултация, поне няма да ни навреди.

kevi_geri, Благодаря за информацията, на нас пристъпите ни започнаха към края на 5 месец изневиделица и е само предположение, че е от третата доза пентаксим, за съжаление не се влияят и от синактена. Аз все пак вярвам, че ще намерим правилното лечение и Боби ще започне да дърпа и физически и психологически. Желая ви здраве и много успехи за малкия пакостник Laughing  bouquet

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 16:41 от еленита

# 244
Еленита,ние сме с тази диагноза-епи от 2год,като през този период не е имал припадък/сега чакаме няколко поредни "хубави" ЕЕГ/и от 10мес добавихме и хомеоп.лечение.За това съм взела съгласието разбира се на лекуващия ни невролог!Хомеопатията я добавихме към лекарствената терапия.Ефекта е изключителен-изразява се в поведението предимно.Детето ми се успокои,повиши се вниманието и концентрацията.За кратко време усвои доста!Това бе забелязано и от госпожите в градината дори!  bouquet
След като започнахме с хомеопатията се получи и първото ни хубаво ЕЕГ-нормално за възрастта!  bouquetОт тогава се редуват хубаво и не съвсем,но поне огнището го няма слава богу! Praynig
Зизиволи,при нас 1/2 1/2 1 са таблетките,за другите деца нека мамите си кажат,но предполагам че също говорят за таблетки.Дозата е нещо много индивидуално-според кг на детето,а и мг на лекарството,както и според насищането в кръвта на валпроевата к-на например.При нас дозата на депакина я нагодиха само според изследването на концентарцията в кръвта.Сега дозата му е много минимална,но така е в норми!  bouquet

# 245
Ети сподели кой е лекаря -хомеопат и какво ви е изписал?
Дай негови координати моля те.

# 246
Ети, благодаря за отговора, ако може , ще пуснеш ли координати на хомеопата, при който ходиш, аз взех телефона на един, но е друго, когато ти го препоръча някой, особено със същата диагноза.

# 247
И наз ще помоля за малко повече инфо относно хомеопата,заинтригуваме това което се случва с вас

# 248
Ети, и аз се присъединявам към молбата на момичетата за по-вече инфо и координати на лекаря хомеопат. мерси Grinning

# 249
Момичета, бях обещала да пусна координати на аптеката в Румъния, от която купихме синактен, но ако някой реши да ходи там нека първо да им се обади по телефона, защото може да нямат необходимото количество.
Аптека ALICIA, адрес: ул. "Ion Mihalache" 23 (Ion Mihalache е пресечна на ул. Banu Manta)Контакти:
Фармецевтката в аптеката се казва: Daniela тел: 0040728023074;
Надявам се да съм била полезна, а искрено ще се радвам на по-малко хора да се налага да пазаруват такива лекарства!

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:26 от еленита

# 250
Момичета,разказах ви как е при нас,без да искам да давам празни надежди!При нас се получи така,дано и при всички вас се получи!Трябва да се получи! PeaceС такива майки,които дават мило и драго и се мъчат да открият най-доброто за децата си! Praynig
Също да добава,че хомеопата лекува цялато ни семейство преди да имаме тази диагноза,дори всъщност познаваше и лекуваше и 3та ни без малкия с епи.Аз самата не съм и предполагала,че може да ни помогне!Случайно го попитах-вече бяхме на лечение и с диагноза епи от 1г и 6мес.Каза ни,че може да ни помогне и опитахме,а и както казах лекарствата си ги пием по схемата дадена ни от невролога/тк някъде в темите назад четох,че спират лекарствата и остават само на хомеоп.,което си е доста рисковано според мен/.Започнахме с хомеопатията така да се каже като добавка към основното лечение.
Манка,зная какво ни е изписал,но няма да го напиша тк това е нещо строго индивидуално,не само според диагнозата,а и по ред други признаци/като характер,темперамент,вкус и т.н/
ДР.Костадинов тел за записвания 052- 555 641.Предварително да ви подготвя,че проблема с часовете е доста голям-освен,че се взима 1мес по-рано час,в уречения ден се чака поне 1ч Confused тк винаги има и такива без часове/спешни състояния,все пак човек не може да предвиди кога ще се разболее/.
Успех на всички ни! Hug

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:44 от Ети

# 251
Момичета ние вчера почнахме с Депакина най-сетне .Аз сега пък взех да се тревожа за изследванията които ще правим след малко повече от месец и по -специално разбрах че се взима кръв от вената.На нас досега не са ни взимали оттам а само от пръста и пак е голяма трагедия та направо не ми се мисли какво тръшкане ще падне.Споделете при вас как е,как се справяте?Варненските мами моля за съвет-в Надежда ли си правите серумното ниво и предварително записва ли се или направо сутринта се отива?Колко долу горе струва? smile3525

# 252
Както и очаквам срещам проблем с диспансеризацията.Последната ми надежда беше д-р Радушева но уви,много сме малки за нея.Възможностите във Варна са потресаващи просто-двама лекари кой от кой по-страхотен.Кажете ми какви са ползите от тази бюрокращина -протоколи за по-евтини лекарства /засега сме само на Депакин и мога да си позволя да си го купувам/ и 2 ЕЕГ-та без да трябва направление нали така?А ако си плащам ЕЕГ-то ?Колко струва някой знае ли ?30-40 лв.Май няма да ме съборят чак толкова ,добре щеше да е да успеем някъде ама мисля че ще го преживея в крайна сметка.Поредната измишльотина -направено уж за някво улеснение пък ти съкращават живота на половина.

# 253
Здравей Зизиволи спокойно мила всичко толкова ти е объркано в главата и ние сме били така.Радвам се че си взела решение да почнете Депакина,за серумно ниво и чернодробни се взима от вената,моя син вече толкова е привикнал от взимане на кръв че нито мърда нито плаче душицата.В София в Клиниката на Свинаров без направление серумното ниво на депакина струва 14 лв,а чернодробните към 4-5 лв.Като решите да правите тези изследвание детето не трябва да е яло и не трябва да е взимало сутрешния прием на депакина.За еег-то  в София струва  35-45 лв различно е на всякаде,аз винаги си го плащам защото някои не работят с здравната каса като доцент Владимирова в поликлиниката при Литвиненко.Ще се справиш само търпение. Hug

# 254
  • София
На нас в Св.Наум ни взимаха 2 пъти кръв за всички изследвания и серумно ниво от пръста.Просто не можеха да му хванат вена на ръцете. Grinning От пръсчето според мен е по-добре Марти даже не реве а гледа как му взимат.

Общи условия

Активация на акаунт