Епилепсия-тема 8

• 47 972
  • 626
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, благодаря ви за хубавите пожелания!
Поздравявам и аз всички, които празнуват днес и по-специално pepi1963, именника на Poka и Петя на Ванчето. Бъдете живи и здрави! Желая ви много късмет и само положителни емоции.

Малка почерпка за мое здраве.

# 181
И от мен честито на всички именници и рожденници!
Желая на всички празнично настроение!

# 182
Здравейте ,Благодаря за пожеланията и да са живи и здрави всички празнуващи!  bouquet

milena123,благодаря ,че писа ,надявам се някой да се обади!

zizivoli,ние бяхме диспансеризирани при д-р Радушева,тя приема само 2 пъти седмично ,за да си запишеш час трябва да е поне месец напред и въпреки това ,се чака не по -малко от час! Понякога се случва да отсъства точно в приемните дни и тогава става сложно! А когато трябваше да се преместим само аз си зная какво проблеми имахме ,малко остана да стигнем до ЗК! ooooh!

А сега да споделя как са при нас нещата:
За пореден път ни се каза ,че лечението ни досега е много объркано и ни препоръчаха ,постъпване в ,Свети Наум" за точни изследвания и актуално лечение. Действам по въпроса!  Peace
А думи нямам за посещението ни при доц. Боянова.
Ха колкото и чудно да ви звучи ,изтървали сме страшно много ,защото някой някъде не си е гледал съвестно работата. Разбрах , че наистина си имаме трайни мозъчни увреждания ,но в момента те не действат ,увладяни са ,и проблеми с паметта нямаме ,просто с терапия със логопед трябва да се оправят нещата ,но не можем да наваксаме  изпуснатите 12-14г. Сякаш не ме е яд ,РАДВАМ се ,че успях да открия истината и в събота имаме вече и час за специалист логопед! Peace
Също по препоръка на доц. Боянова ще се работи по въпроса Петя да е 1-2 пъти седмично в детския център като доброволец ,т.е. да помага  при занятията с малките деца!
Който търси намира! Simple Smile

А да видим какво ще излезе на 2ри при ЕЕГто и сякаш ми се иска да проведа сериозен разговор с невролога ни! newsm78

# 183
Момичета добро утро!
Благодаря ви за подкрепата!Сутринта отидох да взема лекарството но се оказа че рецептата ни не е както трябва ,но говорих с личната ще оправим нещата.Та живот и здраве може би от утре почваме.
Ванче,от една страна се радвам че си разбрала това ,от друга това не говори никак добре за някои лекари.В крайна сметка на тях поверяваме здравето и живота на децата си и ако те не знаят как да го запазят тогава кой-може би да се молим на Господ.Стискам палци нещата да вървят към все по-добро  Hug

# 184
Добро утро на всички , Ванче  хем ме е яд на тези лекари хем се радвам че все пак сте разбрали  за тези неща и ще действате . Стискам палци и силно се надявам нещата да се оправят и пожелавам успех На Петя като доброволец в детския център.

# 185
Зная ,че почти всички тук сте с мънички деца ,но дано и гост се включи в запитването ми!
Нали сме си големи и сме при други невролози.

Трябва ми мнение за Доц. Гергана  Ганева- началник 4та неврологична клиника в ,,Свети Наум"!
Намерих й координати.
В четвъртък ,надявам се да има какво да пиша и то май много ще е! Mr. Green

А да ви поздравя от Сиянка всичките с една от нейните люти и прелюти приказчици! hahaha
Следващата седмица ще е на линия и ще разказва! Peace

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 17:19 от Vanq 66

# 186
Здравейте! Успях да прочета темата дотук, въпреки че доста трудничко се чете за белестите на дечицата.
Ванче, ние миналата седмица се върнахме от б-ца Св.Наум, но нали сме в детското отделение, та нямам впечатления за лекарката, за която питаш, дори не знам как изглежда. Щом сте решили - отивайте, пък ще събираш инфо на място.
Аз пък се интересувам от операциите, правени в б-ца Св.Иван Рилски, с цел прекратяване на епилептичната активност. Ако накой от вас е срещнал нещо по въпроса из нета, моля да ми прати линк. Лични впечатления от Братовчедката (или сестрата) също. spinki, Стискам палци да мине успешно!

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 00:17 от plamak

# 187
  • гр.Добрич
Не съм ви писала, но операцията мина още миналия четвъртък. Извършвали са я Минкин и един професор с буквата Р, на който не запомних името. Операцията е била точно на темето. До неделя бяха в реанимация. Детето беше вдигнало температура, което се е очаквало. От понеделник не съм се чувала за инфо. Съпругът на сестра ми е придружител на детето, защото сестра ми е на хемодиализа и си стои в Русе. Три дни след операцията не беше праила никакви гърчове, което ме радва, но е много рано да се каже нещо конкретно. При нова информация, ще споделя с вас.

# 188
zizivoli, благодаря ти за това, което ми писа на лични. "Огнище от роландова морфология" - това е заключението от ЕЕГ-то. Лекарите ми обясниха, че в мозъка има едно място, което се нарича Роландова бразда и там е нашето възбудно огнище.
Ванче, мисля че "Св. Наум" е най-точното място. Ние сме диспансеризирани там. За лекарката, която питаш, също нищо не знам. Нас ни приглежда доц. Божинова, а лекуващ лекар ни е д-р Веселин Томов. Много съм доволна от него. Той работи в приемния кабинет на първия етаж в централната сграда на болницата, преглежда и настанява. В този ред на мисли, смятам, че може и вие първо да минете през него, но не съм сигурна. Успех!!!!

# 189

spinki нека и възстановяването да мине успешно и бързо!  Praynig Дано само добро да се случва на детето оттук нататък, че да даде кураж и на лекари , и на бъдещи пациенти!  Peace
Ако ти се пише понататък може да споделиш дали изискват да се пази прекомерно детето и от какви натоварвания...
Късмет!

# 190
Спинки професорът сигурно е Романски.

А нали ние сме вече големи и над 18г.  ще сме в друга клиника на Свети Наум,ако се съгласят да ни приемат разбира се! Peace

# 191
Спинки професорът сигурно е Романски.

А нали ние сме вече големи и над 18г.  ще сме в друга клиника на Свети Наум,ако се съгласят да ни приемат разбира се! Peace

Ванче, вие ще сте на 1вия етаж... там е за над 18г и възрастни хора.
а на втория етаж е детското...
малко ще ви тропат дечицата отгоре, ама няма оправия... на нас на няколко пъти ни направиха забележка, че отдолу хората вече си почиват, а ние неможем да си озаптим децата. Rolling Eyes Blush

"Огнище от роландова морфология" - това е заключението от ЕЕГ-то. Лекарите ми обясниха, че в мозъка има едно място, което се нарича Роландова бразда и там е нашето възбудно огнище.

и ние сме със същата диагноза... - идеопатична роландова епилепсия...
ние сме с тикове на устичката, траят секунди и няма загуба на съзнанието...
пием Конвулекс, Кепра и Ривотрил....
вие на какви лекарства сте и с какви точно пристъпи? Rolling Eyes

# 192
Да запознаха ме ,че ще сме под детското!
Но ако има познати там ,ще се видим нали! Simple Smile
Само да ни кажат кога ще могат да ни приемат!

# 193
  • гр.Добрич
Vanq 66, професорът е бил Романовски. Не бях сигурна и за да не се объркам не го казах.

За първи път от толкова години на ЯМР преди операцията се е видяло, че детето е с двойна мозъчна кора. Незнам точно какво означава това, но е  формирано още в зародиш. Като цяло нямало какво да се направи, освен опита с тази операция. Често след операцията се наблюдавала пареза в лявата част на крайниците,която до месец отшумявала. При племеницата се е получило затрудняване в десните крайници и май се оказва, че е биа левичарка. Вчера и днес са я раздвижвали в стаята по малко. Общо взето е това.

# 194
Ние пием Трилептал 300. Пристъпите се изразяваха в схващане и треперене на ляво краче и един голям припадък, след който започнахме лечението. На епикризата пише "епилепсия", но в закл. от ЕЕГ пише "огнище в дясно от роландова морфология". Лекарят обясни, че това не е Роландова епилепсия в чист вид, защото нашите проблеми явно са свързани със самото раждане. Типичната роландова епилепсия е с пристъпи, каквито имате вие и не може да се посочи причина. Приемат се лекарства и се чака мозъкът да се възстанови сам, т.е. при растежа на детето. Това бяха думи на д-р Томов от "Св. Наум"

Общи условия

Активация на акаунт