Декември 102

• 13 755
  • 302
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Чудя се само аз ли съм луда, че толкова ми се ходи на работа , явно имам психични отклонения... да не е от зодията нещо  Mr. Green

# 286
От зодията е , повярвай ми Mr. Green

Иначе и на мен не ми се работи и за сега нямам намерения да го правя. Но ми се иска да пускам Криса за по няколко часа на градина , за да контактува с деца , че тук са кът по градинките. По цял ден си играе сама или с връстници на брат си , а те големите най-много на някоя глупост да я научат Laughing
Та много ми се иска да я пробвам , а и мисля си ще и хареса там , тя милата , като види малко дете някъде и все почва да се навърта около него , веднага завързва контакт , прегръща , целува ...личи си , че и липсват контакти с деца на нейната възраст.
Притеснява ме единствено , че тя за секунда не се отделя от мен и дори и баща си не признава , все мен търси , освен това не вярвам , че изобщо съществува човек способен да я приспи на обяд ,или да я накара да легне сама ,  освен мен разбира се , но аз съм от друга планета Mr. Green

# 287
Макси, така си мислиш. Пусни я на градина и ще видиш как ще спи и ще яде, няма и да пита за тебе  Mr. Green
Айде да спя аз вече, лека нощ!

# 288
  • Варна
Mакси, не ме питаш мен, ама се обаждам да споделя опит с яслите. Марта доста се промени от както тръгна на ясла. Стана по-дисциплинирана, по-самостоятелна. Проблемът при нас не е бил в болезнената привързаност към мама, а в истериите, които правеше, когато не получеше нещо. Е, мога да кажа, че само за 2 месеца на ясла тези истерии намаляха драстично! Ако и не ми се разболява много през зимата, ще съм най-големият привърженик на яслите!
Шанталче, и на мен ми се работи много, мила! И затова оставих малката с детегледачка още на 1г и 2м, не заради пари или кариера, просто исках да върша нещо, което не засяга гърдите ми  Joy
В този ред на мисли, аз сега отбивам Мартичка. Много ми е мъчно, но няма как Confused За сега баба й казва, че е спокойна и не ме търси като заспива или през нощта, т.е. не се сеща за сукане. Надявам се като си я приберем да е забравила как си е заспивала с топлото мляко на мама...
Цветенце, ама ти каза, че искаш 14 - петък и май ще остискате! Ако стане така, ще ви призная за най-добрия тандем мама-неродено бебе, просто такъв сговор няма!!! Hug

# 289
Шанталче,Дайв,и аз съм в отбора на лудите,дето им се работи!От 1ви септември се връщам на работа и аз,а Боряна на ясли.Надявам се и тя да се адаптира добре като Монито и Марта.Не е много силно привързана към мен-за добро или лошо Mr. Green,няма проблем да я оставям на други хора,пък било то и непознати.Ако искате ми вярвайте-вчера в градската градина много ми се допишка,а бях сама с нея,нямаше на кой да я оставя!Влязох с нея в тоалетната и помолих лелята,дето събира парите да я гледа,докато си свърша работата-нямаше никакъв проблем.Сега като чета темата,дето Макси е дала линка,направо настръхвам,понякога мисля,че съм малко безотговорна към детето си!

Дайв,бях чела в една тема за майчинството и яслите,ти беше попитала дали тези 120лв.ти ги спират,като тръгне детето на ясла.Какво стана в крайна сметка,спират ли ги ,трябва ли да уведомявам НОИ, че си пращам детето на ясла?Аз в момента си ползвам платените отпуски,дето са ми се насъбрали,и де факто все едно съм се върнала на работа,и от НОИ вече ми плащат само 120 лв.Ако можеш да ми отговориш,ще съм ти благодарна,че не мога да намеря темата. Hug

Цвети,за теб,Юлето и Митко  Hug

# 290
  • Варна
Дани, не са ми ги спирали, но и не съм ги уведомявала. Питах и нашата счетоводителка и тя ми показа какво пишело в закона: ако детето е настанено в институция на пълна държавна издръжка, тогава го спират. Това не важи за яслите. Казах й, ако трябва да подам декларация ли що ли да ги уведомявам и тя ми каза, че НОИ не се интересуват дали детето ти ходи на ясла или не. Щом работиш, а детето е под 2г, ти се полагат 120 лв. Ако искаш и ти си питай вашата счетоводителка, тя трябва да е наясно също.  Peace

# 291
  • Варна
Дани, не ти ги спират тези 120 лв., от опит ти гоказвам (професионален).

Алекс, в началото плачеше на яслата, но вече свикна и ходи с желание. И аз се притеснявах много, че беше страшно привързан към мен, но ето, че има и по-интересни и забавни неща от мама.

Цвети,  Hug

# 292
  • Sofia
На мен и тези 240 не са ми спряли, обаче никой не съм уведомявала  Mr. Green Питах в яслата дали те подават нещо, те ме гледаха доста тъпо и неразбиращо и аз реших, че пък не съм длъжна да знам всичко и да разбирам от всичко Mr. Green  Ако си ги поискат после , ще им ги връщам.

# 293
Шанталче, най-вероятно ще ги върнеш, то повечето ще са май разправиите, то да са едни големи пари....
А колкото до 14-ти, не съм искала да е тази дата, просто казах, че Юлето е родена на 14-ти и то петък, и сега се пада петък и се чудех дали не иска със сестра си да са на една дата Simple Smile Има една мама дето чака 3-то детенце септ., а другите две са родени на 25-ти и много иска и това да е на 25, гот а  Laughing Та ще го видим Миташки кога и как. Днес тоновете бяха чудесни, дето каза жената, днес все с лоши тонове, а не преносват, пък аз 5-ти ден и с перфектни тонове. Какво да се прави, добре си му е на детето.

# 294
  • София
Ooo, мацки...
Тъкмо исках и аз ниещо да питам.  Rolling Eyes тук си намислих една далаверка... Понеже малкия скоро ще навърши 2 години и се спира платеното майчинство, но нали имам възможност да наема някой пенсионер да ми гледа детето, ако не успея да запиша на ясла. дали мога тогава да кандидатствам за тая програма за подпомагане на майчинството или как беше там. Тоест пенсионерката, която намерих, да се води, че ми гледа детето, да получава тази заплата, която се превежда от НОИ? И ако може, къде какво трябва да подадем, да се регистрираме? Някой ако е наясно? Praynig

Цвети, гледай да устискаш до 14-ти тогава. Laughing
Шанталеску, и аз мисля, че ще ти  поискат в някой момент разликата в 120 лв. Дано не, ама май ще....

# 295
Вещи, аз ползвам детегледачка по тази програма. Знам, че вече могат и пенсионери да се наемат. Отиваш в "Служба Социално подпомагане" по район /обикновено в кметството могат да ти дадат инф-я къде е/- там ти дават документи да попълниш, ще ти обяснят всичко по програмата. Само от НОИ трябва да си извадиш справка, че имаш право на обезщетение за гледане на малко дете. Програмата се казва "В подкрепа на майчинството", напиши в търсачката, знам че има няколко теми в BG мама. Програмата е сила до края на 2010 г., така че можеш да се възползваш докато Фил навърши 3 години. Аз се включих още, когато изтекоха 315 дни и се върнах на работа. Всеки месец изплащат на гледачката ми 240 лв/ мин.РЗ/, а аз си доплащам до уговореното.
Успех Hug

# 296
  • София
Благодаря!!!  Hug

# 297
galinanik на 240 мисля я осигуряват, а и изплащат по-малко от тази сума. Вещи, във форума мисля, че има тема по този въпрос, доста се оплакваха, че вече не можело, последно дето бях чела, ама какво пречи да пробваш де.

На мен днес тоновете отново са супер. Та така, утре 8ч постъпвам в ТК, да видим като ми направят изследванията какво ще решат докторята. Хем ми се иска да го предизвикат в петък, че понеделник да си се приберем (ако не се стигне до секцио де), хем пък искам сам да си тръгне...абе квото кажат, това ще е най-вероятно.

# 298
Здравейте МАцки!!
Максуно - Здравей - реших, че си потънала някъде. Я кажи - къде ще я кръщавате Криска - в наша църква ли?
Иначе за "Р" - мисля, че им е малко рано. Ние нали нищо почти не казваме, та така се успокоявам. Макар, че от днес вече си имаме   " Н " в репертоара и ще учим " Не ". galinanik - то ако знаеш какви комични ситуации се получават - питам го " БИят ли те мамо вкъщи " и той силно и звучно " ДА " - казвам ти смяххххх.

Памперса просто го махнах. Някоя от майките сподели, че слага гърнето там където обича да ака или пишка детето и наистина има ефект. Малко ходи гол из нас, че не си казва и не сваля сам, но пък така се калява. Вън се стиска или плаче от яд, че се е наакал.

ПО програма мисля, че вече не приемат нови хора, нямат бюджет, но Вещи  нищо не ти пречи да питаш при " Социалните".

НОИ имат тълкуване, че и яслите са на пълна държавна издръжка, нищо, че се плащат такси - та ако Ви усетят ще имате да връщате пари. Длъжни сте да ги уведомите и да ви спрат майчинството - но всеки си знае и решава сам. Там рядко правят проверки.
Шанталче - тебе мила, най - вероятно ще те изловят първа - и при това най - малко за половината, която трябва да ти спрат като започнеш работа. Защото ЯСЛИТЕ не подават никаква информация, кое дете ходи и кога, но работодателят ти ( освен ако не си на черно ) е длъжен всеки месец да подава информация в НАП, а те я препращат в НОИ. Неприятното е, че лихвите им са убииствено високи и текат със задна дата до възстановяване на сумата.

Целувки на всички Вас и лек ден

# 299
Паломче, тя Шанталчето не работи бе. Това, че Мони ходи на ясла, не значи, че мама е на бач Simple Smile А и май е към фирмата на мъжа си, та...май няма да и е проблем това Simple Smile Иначе ако беше на работа трябваше счети да подаде документи, а не вярвам да пропусне. Та може и да мине м/у капките, щото кой ще тръгне да търси Мони ходи ли на градина или не, след като мама не се води да е на работа. В най-лошия случай да върне парите за 1г, което си е 1440лв без лихви.

Общи условия

Активация на акаунт