Нашто Юлче палаво и диво вече втора свещ ще духне!

• 10 998
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • USA
Как е сега зоопарка? Има ли сянка? Има ли много народ? Чудя се дали да заведа Кристиан.
За РД, има ли някаква алтернатива на това да се празнува в детски клуб? При нас се празнува по парковете, но може и в зоопарка, или на плажа или в музея на влаковете напр.? Има ли нещо подобно тук?

# 211
  • София
ДД
Ради му протече носа  Twisted Evil
Зоопарка май няма сянка,а и тези търговци и разни колички моите като бяха хич не обърнали внимание на животните висяли на колите.Събота и неделя там е пълно с народ,в парка също.
Велина може да се прави в парка аз съм виждала в южния,много скъпи тези парти клубове с тези 600-700лв можеш една рота да изхраниш.

# 212
  • USA
На мен ми се струва прекалено толкова пари за РД на две годишно. Глупаво е някакси... Аз съм скромен човек, не ми трябват на мен такива празненства, тя сватбата ми беше горе-долу толкова  Mr. Green. Трябва да проуча вариантите аз.
За сестрите и братята, мисля че понякога голямото дете ненужно се натовара с отговорност за малкото. Не е честно. Аз съм по-малката, но сме с малка разлика. Сестра ми определено е по-съвестна и отговорна от мен, на мен пък не ми харесваше как непрекъснато ми я даваха за пример.

# 213
Аз клоня към празнуването в парк- Борисовата или Северния, ще разчитам и на вас за присъствие. Според мен е по важно децата да си играят, отколкото почерпката ( ето, миналата година на първия РД поканих гости на кафе,торта и пясъчник, а децата изобщо не искаха да влязат в пясъка, а аз забравих да направя кафе  Blush )
 Клуб категорично не искам.

В Зоопарка през почивните дни е лудница, няма къде игла да падне, а сега има и някакви занимания за децата ( всяка неделя май). Няма и особена сянка. Ако има някой желаещ за посещение в понеделник или през седмицата да си признава и да ходим заедно Mr. Green
Аз от сутринта заседнах в детската да чета, по едно време дойдох малко в кухнята, а Никсъна се намъкнал отатък, седнал ми на стола, пийнал една глътка кафе, хванал ми молива и подчертвал, подчертвал из учебника. И на елката трака от време на време Laughing Толкова беше смешен като го намерих, и понеже му иде високо бюрото седи на колене на стола.

# 214
  • София
Привет.

Настроението ми все още е минорно.
При нас с брат ми разликата ни е 6 години и аз съм малката. Имам спомени, че той го отнасяше, но пък бяхме сравнително кротки деца.
November Rain, за мен разликата между децата трябваше да бъде поне 5, 6 години. При моите -3.5 не е удачна. Големият все още има своите нужди и внимание от нас и това провокира ревността. Когато едно дете стане самостоятелно, може да се обслужва само, намира и си измисля свои игри е друго. Игрите при големия са такива че предизвикват интереса на малкия, оттам борба за играчки, територия и какво ли още не. Винаги трябва да го играем рефери.  И за съжаление не винаги вземаме правилната страна. Confused

Изкипих млякото - чудна миризма се носи навсякъде.

# 215
ДД
Ние ходихме да си купуваме обувки - в резултат Ина си има раничка, но нито аз, нито баща и обувки  Mr. Green
Гледам за разликите м/у деца си говорите - и аз много съм си го мислила това  newsm78
Личното ми мнение, че най-добрата разлика е 5-6 години  Peace - ува го е обяснила много добре  Hug
Ние сме 3 деца като разликата м/у мен и сестра ми е малка - непрекъснато се карахме за всичко, а с брат ми е голяма - отношенията ни бяха и са перфектни Simple Smile И на база тези разсъждения съм си харесала разлика от 5-6 години, но ще видим какво ще се случи - човек предполага, Господ разполага Wink
Яна  Hug изморена си и си чудесна майка   bouquet Надина не е лесно дете, а е с доста силен характер, което е хубаво  Hug Леко изкарване на болестта при Никола и спокойни почивни дни на теб  Hug
За РД на Ина като се замислих се оказа че всъщност няма кои деца да поканя  Sad Племенниците ми са на село, с другите майки от кварта позагубихме контакт откакто се върнах на работа  Tired и съм замислила да си го отпразнуват с дечицата в клубчето, с които са заедно по цял ден, а после ние да си направим един семеен пикник в Западен парк и така  Sunglasses
Хубави дни момичета и дечица  Hug
Улях се.Извинете  Blush

# 216
Прибрахме се.Купихме легло за Никола,съвсем обикновено.Исках необикновено  Laughing,ама излезе че не ни е по джоба,еле за матрака.Ще ми остане надеждата,че един ден ще идем в по-голям апартамент и ще мога да купя по-хубави неща.Поне е персон и половина та ще се шири.Остава въпросът ние къде ще спим,щото за да го вкараме в спалнята ще трябва да си изхвърлим старата,разбита спалня.
Няма смисъл клуб лятото,когато хубавото време дава възможности.Парите наистина са много,аз отсега съм в чуденка за партито на Надина,за което отсега тя си прави планове.  ooooh!
Велина,така е за отговорността.Но има и друг момент,голямото дете с брат или не,си има отговорности тъй или инъче и се опитва да минава метър с оправдания.При мен нещата не опират до ревност или другото дете,а само до държанието на дъщерята само по себе си.При мен малката разлика е добра за децата,но тежка чисто физически за мен.

# 217
Ето ме и мен  Mr. Green
И на малчо му тече носа  Confused Дано се разминат усложнения.
За РД - има едно хотелче на Витоша - Елица с прекрасна поляна пред него. Самия хотел хич не е хубав, но поляната ме е спечелила. Много искам там да сме за РД, но не знам как ще си закараме гостите до там  Sad За разликата - като бях бременна една позната ми разказваше, как според психолозите ако е малка разликата между децата на голямото от рано му се втълпява че е кака/батко и трябва да е по-отговорно и т.н. И така то няма съзнателен спомен от момента когато то е малкото дете. На мен ми се иска да имат разлика 4 години с второто и след още 2-3 години трето  Joy Сигурно няма да стане точно както аз искам, но не пречи да пробвам  hahaha .
Вчера имах разговор с работодателя ми, как искали да подпишем възможно най-скоро прекратяване на договора по взаимно съгласие срещу парична компенсация. Не че съм мислила да се връщам на работа, но пак ми стана малко криво. След това се замислих как ще съберем малко по-голяма сума на куп и може да емигрираме в някоя бяла страна...И стана едно мисленееее... Даже и с Рени и Велина разминихме няколко мнения по темата, но на мен сякаш не ми стиска. Притеснявам се, че ако заминем ще мине време преди да се уредим и да се решим на второ/трето дете.
Ей сега като си препрочитам поста.. май много ме е напекло слънцето... ще взема да хапна малко сладолед да се охладя...

ПС: Рокси ако ме искаш в зологическата през седмицата идвам. Само трябва да си видя смените в Смехурко как са. Навивам Ива да ходим на Витоша утре /над Княжево/. Ако има желаещи да си признаят  Hug
Ох, много стана. После пак  Embarassed

# 218
Здравейте! Днес ходих до Островът. Там засякох случайно Мунка, която празнуваше рожд. ден на Ема, да и е жива и здрава. Нашата дата беше заета. Засега се спирам на заведението на кума ми. Има малко пространство отвън с рай грас, пръзалка и люлка, мисля си да наема и куклен театър.
Аз пък съм от тези, които са привърженици на малката разлика. Иска ми се да растат заедно, с общи интереси, да са приятелчета. То е ясно, че ще има дразги, но все пак поне ще са горе долу на един акъл. С брат ми разликата ни е 4 години, но пак сме близки.
Майче, много смело това за чужбина. Аз не мога да си го представя за мен. Не че е лошо като идея, но съм сигурна, че ще се поболея по България и близките си.
Дели спи от почти три часа. Изморихме го в зоо- то Laughing

# 219
Mая, естествено  Hug На мен по принцип ми е по удобно следобед ( сутрин малкия заспива понякога още в 10, а понякога в 12), но реално сме свободни цял ден.
Ако има и други желаещи да не се стесняват, можем да си направим минифорумска сбирка Laughing

За прекратяването на ТД провери какво обезщетение можеш за получиш при евентуално съкращение от Бюрото по труда и го сравни с предлаганото от работодателя.

Емиграцията ми е тежка тема, тъй като това е евентуалната следваща стъпка в кариерата на мъжа ми. И макар че имаме програма, която осигурява работа и на съпрузите, а във Виена дори имаме и корпоративна ДГ, никак не ми се мисли за това. Ако ме пита някой мене още утре стягам куфарите и отивам в Бразилия  Mr. Green

И да не забравите да ми стискате палци утре сутрин

# 220
Мммм, Рокси ако ме питат мен утре летя за Берн, ама никой не ме иска там. Предния път като ходихме ме спряха на митницата и не искаха да ме пускат. Нещо съмнителна им изглеждах  hahaha
От друга страна сестра ми живее във Виена и може да ми помогне, но пък мен не ме тегли на там. Все пак може и там да си правим мини форумски срещи в Пратера  Joy
Утре ще стискам всичките палци, а ти да не забравиш да се похвалиш после.  Hug
За емиграция - и аз съм си мислела че няма да мога да живея там и няма да се чувствам на мястото си. Преди да се появи малчо съм била на мнение, че имаме добър стандарт и високи заплати и си живеем добре тук. Е да ама покрай детето разбрах, че не е достатъчно да си богат в бедна държава. Хайде направих си ДГ за да му осигуря най-доброто което мога а после и училище ли да правя?
Много се дразня, че постоянно му подвиквам не ходи там, не на улицата, не пипай боклуци и какво ли още не. Това си е стрес за детето, който може да се избегне на друго място. После ще треперя да не го набият в училище за телефона или за маратонките. Лудница някаква е. Днес се засякох с Ивето в Смехурко и тя е станала готов фармацефт, щото някой си ти предписва на детето ненужно лечение или манипулации, за да си вземат парите от пътеките.
Все още си мисля, че не всичко е загубено и има надежда, но още съвсем малко ми трябва  Confused
Малко се улях, извинете  Embarassed

# 221
Хриси,ще стискаме и на краката!  Hug
ЧЕСТИТИ 2 ГОДИНКИ НА ЕМА НА МУНКА!   bouquet
Мая,теории има много,но как ще стане между по-малкото и по-голямото си е Божа работа.Има характери и ситуации.И да се опитва човек да наглася нещата може да не се получат,затва трябва да се слуша сърцето също.А гаранция-Франция.  Wink

# 222
Мисля, че разсъждаваш емоционално. Аз лично, след като прочетох темата за АДД в чужбинския си въздъхнах облекчено, че живея в България. Вярно е, че са нужни добри доходи тук за да избираш. Но аз поне, сега покрай обикалянето из частните ДГ, видях, че има наистина огромни възможности за децата, стига човек да има пари. Чета и в Нашите деца за училищата, има толкова умни деца, било в "елитните" държавни училища, дори в ААУ ( където пълната такса е 20 хил евро годишно), но пък завършващите се целят в Айви лигата Wink.
Та мисълта ми беше, че всяка страна си има плюсове и минуси, въпросът е от коя страна на палачинката си и с кои минуси си готов да живееш.
Вместо да чета за утре, гледайте с какви глупсоти се занимавам, не палци ами не знам какво ще ми трябват:oops:

# 223
Мисля, че разсъждаваш емоционално.
В момента да, признавам си.  Embarassed Сладоледа малко ме поохлади, вече нещата не са толкова черни  Grinning

# 224
  • USA
За емиграцията много мога да говоря, по-добре да не започвам. Наистина има много + и -, не са еднозначни нещата. Най-лошото е, че човек непрекъснато мери, сравнява.
Рокси, в Бразилия е чудесно за екскурзия, но животът там е по-труден от този в България. Не знам защо точно там си си харесала. Успех утре на изпита!

Общи условия

Активация на акаунт