Отговори
# 90
Здравейте майчета иа малки зайчета!

влизам да ви видя и се оказва,че имаме някаква война със февруарките.
Не съм влизала в постнатия линк,но от това ,което прочетох, разбирам ,че явно става дума за недоразумение, свъразана с таксата за суифт трансфер,която за такава смешна сума е предполагам 50Е, така ,че разбирам защо е последвало т.нар забавяне на плащането. Но няма да раздухваме повече ,че става наистина тъпо и грозно.

Ние с Борис сме ок.Днес мама си направи лек пазар ,купих си малко дрешки.Уж, не исках да давам пари за дрехи за дебеланестата си фигура,но....съгреших.Е, купих и на малчо някои неща, да не е капо.

Вчера бяхме на ортопед, май забравих да споделя.Много сме изненадани от прегледа.Бяхме в Горна Баня ,в прословутата клиника.Прегледа трая точно 5 мин,прегледаха детето от кръста надолу.Всичко му е ок. Талони за ехограф нямало, да сме идели др месец.Чак като си тръгнахме разбрахме ,че можело и да си платим.Много тъпа история. Сега пак трябва да ходим до там, а това е половин ден път.Ужас. Както и да е, с баща му решихме ,че ще го заведем в частна клиника.Не ,че имаме опасения за нещо,но предпочитаме по-обстоен преглед.Жалко ,че държавата ни е устроена така ,всичко се случва по-възможно най-сложния начин.

Относно заиграването с играчки - имаме голям успех с музикалната играчка над леглото.Понеже нямам баби помощници и цялата домакинска работа сия върша сама, научих Бобо да се заиграва с играчката всякла сутрин.Откарваме поне по час и половина.Време идеално за мам да отметне малко работ.Но всичко започна от самото начало ,пусках му от първия ден у дома ,за да може да свиква с нея.И винаги я пусках докато кърмя ,за да може да я свързва с  нещо мнооого приятно.
Сега правя опити с едно мече за сън както аз го наричам.Опитвам се да го науча ,че като види мечо трябва да спи.Показвам му го пр  всеки път като се унася и веднага след като се събуди.Знам ,че е малко рано ,да свиква с т.нар преходни предмети ,какъвто би могло да е мечето ,но пък ,ако успея да го науча ,скоро ще имаме следобеден съм от 2 до 4.По принцип съм против установените режими ,но има неща ,които е ок да се спазват.
Пак прекалих с писсне
целувки и до скоро

# 91
  • Бургас
brawneye , ние сме с ваксини от ЗК, на нас също ни дадоха Панадол превантивно, който взимахме поне 4-5 пъти... малката не може да се каже, че е спала по-различно или се е будила по различен начин... От много отдавна проплаква в съня си и се буди с рев... това и сега продължава (ваксините ни ги биха преди 10тина дни)...

Голямо щастие се случи един ден, събуди се смеейки се...  Hug Heart Eyes

Бях забравила да ви споделя, че и на нас ни пада косичката и че много се радва заиграва с играчките си.. и тя ги удря, но несъзнателно още...

При ортопеда ми заявиха че съм била тяхна колежка...  Mr. Green гинеколожка при това... и го решиха по повод това, че кимах разбиращо и знаещо на всичко което ми обясняваха... Странна работа... И бях гушнала малката както трябва и ... допълвах изреченията, които започваха...Не ми повярваха, че не съм им колежка, странно ми е, че така ме нарочиха... То всеки, който се интересува значи трябва да им е колега... Crazy
Малката слуша през цялото време, прегледаха ни от главата до петите и я извиваха накъде ли не, единствено като и понатиснаха дясното краче се възпротив, но това беше... кротана мамина  Heart Eyes Както споменах преди, ехографа 20лв. и прегледа 20 лв.

# 92
magdalena.savova, къде го чете това за преходните предмети? Звучи много интересно.

Ние пък нали сме от първите априлчета и вече хващаме висулките на шезлонга и много старателно се опитваме да ги напъхаме в устата  Joy Въобще всичко, което хванем е предназначено да се сложи там...Та: "Мили другарчета бебета, не ГИ слушайте, че устата е само за мляко и биберон! Истината, която крият от нас е,че в нея се побират цели две юмручета"  Laughing

# 93
Зравейте и от нас с Йоан,

Да се отчетем, вече сме над 6кг. и 61смсмеем се гукаме мрънкаме си нещо абе голяма веселба пада ..... показвам снимки
http://www.facebook.com/album.php?aid=82694&id=739069323&l=7062d3bad9

На снимките е също така Андреа на Ани4ка. Ей Йоан не спря да я налага .... чак наудобно да му стане на човек!

Все още сме само на кърма, но мисля че няма да е за дълго защото малкия хайванин смучка като трифазна помпа ...... аз съм качила след като родих - мдаа за съжаление хапвам уж да имам кърма а тя не се увеличава и това си е ... чета тук за зъбки ... Shocked не е ли рано ужас ........

Ами това е поздрави от нас ........ за работещите мами как се справяте миличките те и мен ме викат на работа, но аз много се колебая защото няма на кого да оставя и малкия.  

# 94
JYLIETA на кърма сме само,защо?
ben78 ,мила утре ще ти пиша на лични че малката е неспокойна и лягам до нея .Извинявай  Hug
Вили,Йоан е голям разбойник - а ние сме били бандитки Joy Heart Eyes Heart Eyes
Лека вечер и да спинкат бебчетата спокойно  Peace Hug Heart Eyes

# 95
magdalena.savova, къде го чете това за преходните предмети? Звучи много интересно.

Ние пък нали сме от първите априлчета и вече хващаме висулките на шезлонга и много старателно се опитваме да ги напъхаме в устата  Joy Въобще всичко, което хванем е предназначено да се сложи там...Та: "Мили другарчета бебета, не ГИ слушайте, че устата е само за мляко и биберон! Истината, която крият от нас е,че в нея се побират цели две юмручета"  Laughing

Io_io,това с преходните предмите съм го учила....учила съм психология.Това са обикновено играчки,може да е възглавница или дори одеалце.Общо взето това е нещото ,което гушкаме вместо мама в леглото.

и ние сме от първите априлчета....направо сме си мартенче....та и Бобо пъха юмруче в устичката.
хубава вечер

# 96
  • not found
JYLIETA на кърма сме само,защо?

Защото съм забеляза , че децата хранени с АМ растат по-големи и реших да те попитам за да видя дали и във вашия случай е така  Flutter Да са ти живи и здрави дечицата  Party

Аз не съм забеляза моя да иска да хваща играчките над главата му ... Може би е много мързелив , а вашите дечица държат ли си главичките вече ? Моя даже още не гука , говори ни нещо , но то по-скоро е - " акх " или нещо подобно на " мяу "  Shocked Иначе вчера сам си направи смучка да си цока ръчичката , а юмручетата ги ползва да удря тати  Laughing

# 97
Брилянтин, точно такива нечервени ситни пъпчици ми се появяват от вътрешната страна на пръстите и на дланта, също и понякога ми се подува дланта-едната или и двете. Минават бързо, ако не съм пипала цветя, а са само от летящите във въздуха, ако съм пипала полски цветя, които имат прашец, се задържа няколко дни обрива и много сърби. И изобщо съм си алергична-един комар да ме ухапе ми се появяват много пъпки, но не всеки път е така. А да чукам на дърво, засега Габи няма алергии, само както обясняваш ти, грапава кожа по бузките, по ръката над лакътя и по бедрата. Моля се, Вики да няма и това. Като беше бебе Габи казаха, че атопичен дерматит (ама това само джи пито го каза) и мазах с кремчето на д-р Таис. Имаше подобрение, но временно. После, когато почнах да я лекувам с хомеопатия почти се поизчисти покрай другите неща, които лекувахме, но все още си го има. С хомеопатката решихме да не го лекувам след като във всяко друго отношение е здрава и може да разбутаме, така да се каже, организма й и да се появи някакъв друг симптом.
magdalena.savova, и аз съм чела за преходните предмети. Кога според теб трябва да се почне? Чувала съм, че при новородени вършело работа блузата на мама, но и при Габи и при Вики няма ефект за успокояване това.
И да ви се оплача-много сериозни взеха да стават нещата със заспиването на Габи вечер. Много реве, не иска да е сама, а да бъде при нас с бебето Sad. А тя си спи сама в стаята от 6 месечна. След много разправии й оставих светната лампата, да видим дали ще има ефект. Утре вечер ще спи при майка ми, там спят в една стая. Смятам също и да отида при хомеопатката, да видим дали ще й даде нещо. Много съм притеснена за душевното й състояние. Явно много преживява-много ми е мъчно.

# 98
  • София
Здравейте  Hug ! Нас  ни нямаше  и  само минавам да ви поздравя ,за да не изпусна  новата темичка ,утре ще  ви чета и пиша  Hug !

# 99
Момичета я кажете какво са казали за ваксини днес при Гала ThinkingНа нас ни предстои първа ваксина Пентаксин през юли.

Jylieta,ние сме изцяло на АМ но не сме големи.Даже в сравнение с някой бебченца на кърма сме като топлийка.А Ави се роди нормално доносена.Даже главичките на повечето бебчета ми прави впечатление,че са мн по огромни от на Ави newsm78

Маги Peaceточно и аз щях да пиша за това Grinning

Ави също мн упорито се опитва да си лапа ръчичката и дано не и стане навик.Давам и биберон/макар че и против бибероните съм/принудихме се да го вземем покрай коликите.Нали не кърмя и нямам как да я успокоявам освен гушкане,но засега го ползваме само за заспиване.

very niceмился,че при мн дечица това се появява точно като реацкия от новодошлото бебче вкъщи.Предполагам постояно и обясняваш колко я обичаш и че Вики е мн малака и беззащитна и има нужда както от теб така и от голямата си кака.Можеш да пробваш да възлагаш някакви задачи на Габи например да попее на Вики,да я полюлее да и избере например с какво ще е облечена днес и разни такива дейности в които  да е полезна и да се чувства значима за Вики.
А пробвали ли сте да я оставите при вас/ако е удобно разбира се/за някоя друга вечер?Така например тя може сама да реши да си спи в стаята като се увери че през нощта/или рано сутринта/ Вики се буди и плаче и има нужда от някакви грижи,може би сма ще види че така ще и е мн по-трудно защото няма да може да си поспива спокойно и да има сили за другия ден.Ох,извинявай ако се намевам с вече изпитани методи дано полека лека нещата се успокоят.

И да помоля за съвет и помощ.Моля кажете как се справяте с водата/тези от вас които дават и ползват за АМ/Аз първоначално преварявах от чешмата за около 10-15 мин.Но резултата беше плачевен.Котлен камък изпълва тенджерата отвсякъде въпреки това.Викам хайде ще купим Брита кана да я филтрираме първо и след това да преварявам.Никакъв ефект ooooh!На всичкото отгоре филтрираната вода в каната видях че има по дъното е някакви мн малки черни частички какво е това чудо не знам Спрях да ползвам кана и си карам на преварена вода от чешмата,но котления камък е страшно мн направо ужас като  и напълня шишенцето за пиене или храна изтръпвам като го видя по дъното ShockedА варненската вода е мн варовита.Питах педката за Девин розов етикет/пак да я преваряв де/тя каза че не ми препоръчва все още.Да съм си преварявала от чешмата.

Хайде да бягам да лягам,че стана пак късно Tired

# 100
  • not found
Момичета я кажете какво са казали за ваксини днес при Гала ThinkingНа нас ни предстои първа ваксина Пентаксин през юли.

Jylieta,ние сме изцяло на АМ но не сме големи.Даже в сравнение с някой бебченца на кърма сме като топлийка.А Ави се роди нормално доносена.Даже главичките на повечето бебчета ми прави впечатление,че са мн по огромни от на Ави newsm78

Аз вече взех да се притеснявам , че Тони е дребничък , в последно време бебетата които виждам са все по-големи от Тони , в смисъл на ръст ... А те все са хранени с АМ , не казвам , че е така , а просто така си помислих , че има връзка , не твърдя , че е вярно ...

# 101
Добър вечер мами!

Честно казано аз рядко се включвам в дискусиите ви.По често ви чета Grinning
SSILVVI, ние сме изцяло на АМ почти от 15 ден от раждането на Лекси.Изпозвам ДЕВИН розов етикет без да преварявям.Отразява и се мн добре.Не виждам смисъл от изваряване.
Алексия иначе е едно много спокойно бебе.Спи добре нощем, нямаме колики.Гука по цял ден вече, а като я обърна по корем държи доста време вдигната главата си.
Това е за сега от нас,Лека вечер. Hug

# 102
  • Варна
На всичкото отгоре филтрираната вода в каната видях че има по дъното е някакви мн малки черни частички какво е това чудо не знам Спрях да ползвам кана 

Силви, не спирай да ползваш каната - нормално е да има такива частици - това е активен въглен от филтъра, не е опасен. Аз преварявам точно вода от кана "Брита" (то защо ли я преварявам, като Пипо не я пие ooooh!) - за 7 минути в микровълновата, няма отлагания в шишето. Peace

# 103
Здравейте,маметааа!!!
толкова ми липсвате....честити дву- и три -  месечинки на всички бебоци...
изкарах аз една ултра следродилна ... затова не съм писала, ужасно много се сдухвах,  като четях как си кърмите бебоците и аз как не мога... и не само...таткото ни остана без работа, малко след като бебо се роди, аз съм напълняла и съм с огромен корем, а нямам никаква воля за спортуване.... имах проблеми с гърдите и кърмата...и въобще не ми се пишеше, за да не ви сдухвам и вас...
сега да се похваля, вече сме само на кърма и то от гърдите и почти не се изцеждам, а от седмица не съм давала АМ... пу-пу

Ивайло се заглежда по играчки, но скоро след това почва да замахва към тях и след това започва да мрънка, че не ги стига и не може да ги хване, май по-скоро го изнервят...Иначе ми е кротко детенце и с коликите се справяме сравнително добре, не мога да се оплача - да чукам на дърво дано така си  остане и бързо да отшумят съвсем...В жегите също яде много често по много малко и е изнервен, още ядем нощем, но също като други бебета си правим голяма пауза от 22 -до към 03 часа или от 12 до 05 часа всеки път е различно, защото нямаме режим, даже го къпя когато се сетя, защото той спи всеки път различно... да се похваля последни дни се Къпем  със слънчева вода всеки обяд, отделно от банята вечер... водата като я налея сутрин в коритцето на терасата и към два часа вече е около 35-36 градуса и се потапяме целите, но иво още не се сеща да пляска обаче мноооого му харесва и притихва и се наслаждава и се хили....

Бен развесели ме с очилата, определено, аз нося едни ежедневни лещи, които трябва да се сменят всеки ден, но аз ги слагам и ги нося от 7 до 10 дни в зависимост от това как се чувствам, не ги свалям и не ползвам разтвори...ако ми загложди ги сменям и през 3 дни, зависи...къпя се с тях и въобще съм като с очи... Joy Joy Joy
Възглавничка - не слагам, слагам сгънато тензухено парче под главичката и до преди два дни матрака ни беше доста наклонен, но махнах одеалото изпод него и сега Ивето ми спи на равно...
Водата- от самото начало пием водата на Хип за бебета и не преварявам...
ИМАМ ЕДИН ВАЖЕН ВЪПРОС – извинявайте ако се повтарям, пропуснала съм поне 3 или 4 теми и нямам възможност да изчета всичко -
Случайно някой от вас да е слагал някаква допълнителна ваксина, която не е по ЗК освен ПЕНТАКСИМА??? На нас ни препоръчаха Rotarix и трябва да взема спешно решение дали да я сложа, та някой ако има повече инфо по въпроса моля да сподели или ако вече сте обсъждали дайте знак да се върна назад... ааа и какво са казали при ГАЛА за ваксините, че съм изпуснала...
Вери Найс не подценявай проблема с Габи, казвам  го като голямото дете, което много е страдало, независимо от вниманието, което е получавало и  се опитай максимално да откликнеш на нуждата на Габи в момента, може би е моментен каприз и ще отшуми или просто е някаква нужда, която е точно за този момент и за сега, но е важно ти да се отзовеш веднага, а не да отлагаш, за да усети тя, че мама си е още нейна и нче новото бебе не я е изместило... защото колкото и да говорите и колкото и тя да е разумна и да проявява разбиране - все пак е детенце...ох, как се справяте с две деца незнам просто...браво!!!!
ЦУН И ГУШ ЗА ВСИЧКИ И ОБЕЩАВАМ ДА ПИША ПОВЕЧЕ....

# 104
SSILVVI,водичката която ние пием е също от чешмата.Като я сипвам в шишето слагам едно тензухче отгоре,което мия преди всяко сипване.Частичките остават в него. :hug

Общи условия

Активация на акаунт