Отговори
# 105
Добро утро на всички мами и бебоци  bouquet

ЗА ВОДАТА - и ние пием на Девин или от чешмата вече newsm78
JYLIETA - ние се родихме 4500 г. мила Wink и баткото беше 4кг. така че няма как да са малки Peace но и аз съм забелязала ,че с АМ са по-едри Peace
Даяна също хваща играчките и ги дърпа към устата си Grinning и казва "акх" и "агу" и прави "прррррр" после с пюретата познайте какво ще става Party Joy
Ръчичките са ни много сладки за хапване ,като изплюем бибата и веднага ги намираме  Hug
Нашето носле е постоянно  запушено ,а няма секрет и най-вероятно е алергия ooooh! ние си ги имаме тези алергии . . .вечер и капвам Виброцил като е много запушено
ПРИЯТЕН И СЛЪНЧЕВ ДЕН ВИ ЖЕЛАЕМ С ДАЯ  Heart Eyes Hug  bouquet

# 106
  • Варна
Very nice,  при нас е същото положението с каката. Тя спи в отделна стая от както беше на година и половина. Но сега все иска да спи при нас в спалнята или иска да лягам при нея в детската. Постоянно ме пита защо Маги спи при нас, кара ме да местим кошарата в нейната стая и да спят двете. Аз все обяснявам, че бебето е малко и трябва да спи при нас, както тя навремето е спала в кошара при нас в спалнята. Но виждам, че и е мъчно, че е сама в стаята си. Гледам повече да я гушкам вечер, да я милвам. И започнахме да оставяме нощната лампа включена, докато заспи. След това и я изгасям. Явно е някакъв период и се надявам да отмине по-бързо.

# 107
  • Някъде там...
Брилянтин, хич и няма да ти се смея, защото аз пък ям бебешка каша.  Joy Понякога нямам време да си приготвя нещо и затова хапвам бебешка каша Слънчо.
Вери найс, дано скоро се справите дружно с Габи. Предполагам, че е някакъв вид ревност, защото й се налага да дели мама с още някого.  Hug

За лапането на ръчичките - и двете го правят, ядат си юмруците, а онзи ден Яна успя да открие колко сладък е палецът. Но оттогава не съм я виждала да го прави. И друго - опитва се да се смее с глас.

Мара, не сме слагали никакви допълнителни ваксини и засега сме склонни да не го правим. Специално за Ротарикс не сме говорили, но съм виждала дискусии из форума, пусни една търсачка.  Peace
За кравешкия вид - и аз съм в отбора, не мога да се гледам направо. И вместо да слабея, ставам все по-кръгла, явно така ми се отразява кърменето. Но важното е, че децата растат и дебелеят, пък другото ще го преживея някак макар че ми е много депресиращ подобен външен вид.
Браво за успехите в кърменето!  Hug

За различното наддаване при бебенцата - все пак всички сме различни, ако родителите са по-дребни, нормално е и децата да са такива.  Peace Моите се родиха малки на килограми, но ние и двамата с таткото сме високи та наваксват яко сега. А и аз съм била едро бебе, сравнявам сега тях с моя бебешки картон и като гледам ще ме настигнат ако не и да ме минат, а съм се родила 4100 и 51 см, с 1300 грама повече от тях.

Вили, много е сладък адашът.  

Лампа в стаята не святкам нощем, а нямаме и нощна. Телевизор оставях да работи, когато ми се налагаше да ставам по-често нощем. Сега вече го изключваме. Но оставям светната лампата в коридора, вратата на стаята е със стъкло така че светлината ми е достатъчна. Ставам за да ги нагледам ако чуя странни звучи и шаване - нали редовно връщат мляко, а и Йоана все се отвива. Пампи нощем вече сменям само инцидентно. Те не акат докато спят, а вече и почти не пишкат докато са сънени.
Иначе започнахме да загасяме лампата в стаята, когато ги слагаме да спят вечер когато станаха на месец и половина, за да различават ден от нощ. А и забелязах, че Йоана мрънка и не заспива докато не загасим.

Снимки от нас:
Играем в тандем
Яна прави хитра муцунка в количката докато Йоана спи
Играя си в столчето и така ритам, че чак си събувам чорапа. Накрая ми се доспива. Търкам сънено очи в леглото
Толкова е забавно, преобличат ме за 3ти път днес. Смея се та чак се заливам от смях.

# 108
Добро утро и от мен!

qnika ,мерси за кафенцето kaffeetrmker_2

very nice,разбирам те напълно Hug...Болната ми тема-по-големите дечица-и аз имах една случка преди няколко дни...През нощта бях взела Ани да я кърмя,а Сашко(спящ на спалнята при мен) като започна да се мята,и да хлипа...и вика:"Не искам бебе,не искам бебе..."Ейййй,толкова мъчно ми стана Confused.И започнах да се замислям  Rolling Eyes,ние с таткото си въобразяваме че баткото възприема новото човече много добре,и това не е някаква драма и стрес за него.но....дали това е така наистина Tired.След въпросната вечер започнах да се питам дали не подтиска чувствата си,и не изживява вътре в себе си това,което изрази насън...Иска ми се да си внушавам,но напоследък докато гушкам Ани,хващам Саши как хвърля едни тъжни погледи...ох нзнам.Като му се скараме за нещо пък започна много тежко да го изживява-обижда се,свежда главица,очичките му се насълзяват,направо да ти се скъса сърцето-чувстваме се виновни ние,въпреки че в случая сме правите.Много жална картинка е,направо...Иначе през деня Саши изразява само радостта си към сестричката,гушка я,целува я Heart Eyes.Аз пък от своя страна започнах да се държа по-дистанцирано с малката когато батко и е наоколо,много много не я мачкам и не и се радвам както преди,за да не нараня Саши.Или пък го викам при мен и започваме заедно да и говорим и да я занимаваме(я с дрънкалака,я с муцунки и маймунджулъци Laughing).Хем не искам да лишавам малката от внимание,хем не искам да виждам баткото че се чувства пренебрегнат.А всъщност точно това се получава-на този етап поне дъщеричката ми е на 2-ро място Rolling Eyes.Всяка свободна митутка играем със Саши,рисуваме,пеем си,занимаваме се с нещо,малката я вземам само ако ревне,а това рядко се случва така че,представете си колко и обръщам внимание Embarassed.Много виновна се чувствам за което.Но и не искам момченцето ми да се чувства зле,още повече да не го изразява,а да го таи в себе си Sad.Той е адски чувствително дете.Незнам какво да правя...

Извинете за дългото излияние,ама като беше подхваната темата и не се стърпях Blush.Не е лесно да си майка,еееееййй.Гуш за всички  Hug Hug Hug

# 109
Андреа много се смее с глас и гука Heart Eyes, голяма радост!!! Дори навързва някакви си нейни думички и става като изречение! Иначе вечер си спи, събужда се в 6 за храна и тогава най-много й се играе, а на мен ми се спииииии... Заглежда се и се опитва да хване играчката на количката, държи си главата постоянно изправена като е по коремче!
За водата- давам розов Девин и я преварявах за всеки случай, но много майки ми казват, че няма нужда от преваряване...
Взех да се притеснявам за прегледа при ортопед, защото лекарката каза, че изпращали само при нужда newsm78

# 110
Вери Найс, много е кофти сегашното състояние на Габи. Дали Маги Савова не е учила по-надълбоко тази част от психологията? Или да се консултираш с добър детски психолог във Варна? Има ли начин да оставяш Вики следобяд за по един дружен сън с кака й, а ти да се въоръжиш с шпионско оборудване и да дебнеш от съседна стая? Доста прилича на ревност и тъга по времето, когато мама е била само за нея.
Наистина, след като видях реакцията на детенцето на братовчедка ми при гушкането на бебка сериозно съчувствам на всички, които имат нужда от клониране, за за бъдете отново 100 % на разположение на каките/батковците, както и още толкова на мъниците.  Hug
Мрън, Мария след като беше започнала да спи с хубави паузи нощно време, сега се вбебинява отново. През 1-2-3 часа става ужасно неспокойна и след като подцокне се успокоява. А при първото будене е видяла сметката на една мнооого дебела млекоцентрала.
Разбира се, че при всяко промрънкване ве вкарват юмруците в действие. Започва едно шумно мляскане на тази част на ръчичката й под палеца ...  Grinning Пляс-мляс.
Много гадно с това време, но днес мисля да тествам кенгуруто навън. Ще видим.  Rolling Eyes

# 111
Здравей те момичета, не пиша често, но за сметка на това Ви чета постоянно. Моята малка госпожица на 2 месеца и половина удвои рожденното си тегло и вече тежи 4 г. и 600 гр. Коликите ни се разминаха доста леко и почти неусетно, но ни започнаха зъбките и вече на долния венец се вижда една бяла точица. Като бяхме на консултация педката каза, че е ако и е генетично заложено няма да я изненада на 3 месеца да си имаме първото зъбче.
За ваксините и ние сложихме първия Пентаксим. Усилено си лапаме юмручетата, но не е открила все още палчето.
Пожелавам здраве и щастие на всички априлски бебчета.

# 112
Здравейте от Густо Майна Филибето- на гости съм при родителското тяло, да се порадват на бебето. То пък се превъзбуди малко, че имаше ваксина и пътуване в един и същи ден.

И аз имам драма с водата. Малкият Ангел не харесва вода освен за миене. В жегите обаче малко му хлътва фонтанелата, но пак не иска вода. Като остане на хладно му се оправя. Кърма пие до 140 мл. Пишка като шампион- по два добре намокрени памперса на всяко ядене.

Помпата Авент ми действа опасно...за два дни тренировки май пак прекалявам с производството.

Явно Ангел ще е музикален- харесва свирене на пиано. Вчера от кеф се оака като змей. Иначе гука на музиката или когато му говорят. Усмихва се на "другото бебе" в огледалото.

# 113
Добре съм момичета,тук съм.Благодаря ,че се сещате,всичко е наред,не пиша защото имам притеснения около Дея-Мария и малко Тити остана назад.Иначе всичко е наред  Peace

Две бързи въпросчета:
Слагате ли вече възглавничка?
Мамите които дават АМ, каква доза давате?

Не,не слагам възглавничка ,а АМ давам все още 120 мл.,само вечер 140 и спи от 21 ч. до 5:30

За ортопед-казаха ми ,че е все още рано  Rolling Eyes

Онзи ден бяхме на консултация,Тити е пораснала пак с 4 см тоест сега е 60 см и тежи 5 800  Laughing

чоки,аз имам още кг за сваляне и нещо този път не мога да се справям,много задържам,а съм на диета тауж  Tired

по темата със зеленото око-ами извинете ме февруарки,ама не е нужно цял форум да се занимава за едни смешни 10 лв.!И съм много съгласна с Олчето,какви са тез забрани за коментари и какво значи "ще ти подаря,ама ти си плати транспорта"  ooooh!

И КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ВАшИТЕ СИ НЕщА?Става дума и за момичето от февруарките и за зеленото окоАз както и други момичета влизаме тук да се разсеем и да научим нещо,а не да четем,кой страдал за 10 лв и кой не ги платил ,ама кой ги пратил и др.

Само ме е яд, че Деси в момента е много разтроена и плаче, а тя е направила добро и не го заслужава!

Ееее,брех да дойдем да я успокоим ,а?

Съжалявам,ама аз си имам достатъчно грижи и за да влизам и тук и да чета глупости,простете ми априлки,ама не се сдържах,омръзна ми вместо да се оттърсвам от нещата тука,да чета глупости и да има напрежение,щото видите ли някой бил ревал  ooooh!

Уф,аман  ooooh!

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 17:48 от Дея`

# 114
  • София
Мили мами влизам само да ви се похваля че днеска станах леля на Алекс-3.000кг;51см. newsm81 newsm81 newsm81
Черпя ви с каквото си пожелаете.Hug
 Целувки на всички бебенца от мене. lovekiss

# 115
  • not found
Енигма честито  Hug да ти е живо и здраво племеничето  Flutter

# 116
  • Някъде там...
Енигма, честито! Да ви е жив и здрав!  Hug

Йо йо, нали питаше откъде да намериш от турските Памперс. Случайно видях, че ги има в борсата в хаджи Димитър (Даяна и Ники), 28 лв за тройката, т.е. 80 бр. Виж тук

# 117
  • Бургас
Jylieta, и ние по видими размери се движим мънички, въпреки че сме си съвсем в нормите... Май е общо прието схващане, че бебчовците на АМ качват повече и са по-големки  Hug Видяхме се миналата седмица с две бебчета родени като нас на същата дата (бяхме заедно в родилното), и двечките са доста по-едри, въпреки че едното се роди доста по-малко от нас, а другото вече си беше по-големичко, аз от тях видях, че са с възглавници и ми стана интересно дали не съм пропуснала нещичко и затова ви питах  Hug . Та и двете са на АМ
Нашата мома вчера освен, че имаше нощ без събуждане, така и следобяд като заспа след яденето в 4ч. се събуди чак в 3 през нощта и то не беше много гладна... проплакваше и промрънкваше през цялото това време, но не се будеше и така изкара чак до 3ч.  Wink Не зная какво и влияе така... явно му се е спало на детето  Hug
Enigma, честито ти лелинство!!!

# 118
SSILVI, аз преваряван Девин розов етикет,но понякога и от чешмата...в крайна сметка не можем да ги предпазим от всичко.

mara casy, и на нас ни я препоръчаха.В повечето държави в ЕС се биела още в родилния дом, ама май струва около 150лв.

Докато бях бременна, въобще не ми се дояждаха разни неща, а сега от както съм се прибрала от родилния дом съм като прахосмукачка и съм качила 3кг.  Embarassed въобще много зле се чувствам, иска ми се вече да изглеждам добре  ooooh!

Enigma, ти продължаваш да си вестителка  Laughing Честито, да ви е жива и здраве!   bouquet

Жабче, благодаря за инфо-то   bouquet

# 119
  • not found
Силви , ние вода пълним от Аладжа манастир и я варя после  Party

Общи условия

Активация на акаунт