Отговори
# 240
Жабче, честит имен ден на Яна и Йоана! Да са ви живи и здрави!      bouquet
Честит имен ден и на Йоан на vladinki!  Нека да расте здрав и силен мъж! bouquet

И моята принцеска си хапва на два пъти 1,30-2,30 и 4,30-5,30, както го бе описала в предишен пост една от мамите. През последните две вечери, обаче се събуди единият път в 2,45ч и снощи в 2,15ч и после вече в 6ч. Така се чувствам по-наспана и с тати се надяваме скоро този нов режим да измести стария.
Аз няма да дойда и този път на срещата. Тати е извън града и не може да ни докара до морската, а и навън е такъв пек, че се отказвам да бутам количката половин час по прашните и гадни улици по силното слънце. Приятно изкарване на всички, които успеят!
Има ли още мами от вас, които се доизцеждат и които събират кърма във фризера? Аз цеденето го бях зарязала след навършването на 1 мес  и после като започнахме 3 мес се наложи да го подновя с цел увеличаване на кърмата, понеже имах опасения, че ми намалява. Сега продължавам, но не толкова често и обикновено само сутрин и вечер преди лягане или пък само вечер, защото вечерта много ми се напрягат гърдите и до сутринта лявата става на бучки. Мисля, че е "грехота" да изхвърлям изцеденото мляко и все си го събирам. Може би след време ще спра тази практика.

Мисис Т,честита втора месечинка,snesh а на вас честита трета  bouquet.Ееееей като гъбки растат тези дечица Grinning!
Nery,L.V.  welcome

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 15:02 от sisely

# 241
  • София
*dessi* , много сте хубави дамското присъствие на аватара ти... Flutter Heart Eyes Hug
Дано с бюрократщините приключиш за един ден, че на мен при мисълта за тях ми призлява Sick и затова все отлагам да взема акта за раждане на Елинка, който ми задържат заради еднократната помощ... Да не говорим, че право на детски нямам, че ми е много висок дохода според "държавните" критерии #Cussing out, абе направооо... #2gunfire #2gunfire #2gunfire

sisely, цедя отвреме навреме, когато чувствам едната гърда напрегната и беба суче от другата. Имам само 2 бурканчета във фризера, че ми е нещо много тъпа процедура, пък и после размразената кърма някак си не ми харесва на мирис, въпреки уверенията, че може с месеци да стои замразена. Мое мнение. Peace

Честито на днешните месечинки 2 и 3 месечни! Tada

Варненки да се отчетат с подобаващ снимков материал... Браво на вас, момичета, и дано си изкарате много хубаво на срещата.
ТУк времето е ужасно - валежно, мрачно, гадно и мокрежно Mr. Green и ние с Елина борим надигащите се в унисон с погодата настроения с биричка на компа... Blush
Ха наздраве! cheers

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 14:51 от Олче

# 242
Жабче, да ти е жива и здрава именячката Яна! И на двойно празнуващата Йоана честит имен ден!
Владиники, и на твоето момче честит празник!  
Зеленото око, как 1 килограм е горна граница?  Rolling Eyes Аз си мислех, че около 1.200 е някаква средна норма.  
Силви, освен марката на АМ предполагам, че знаеш да интервалът между хранене и даване на водичка. Поне 45 минути след ядене и поне толкова преди ядене не трябва да се дава водичка.  Peace
Жабче, моето диваненце е от тези трудно заспиващите и неспокойно спящи през деня. Сега като е лошо времето я возя в стаята напред назад и е едно безспирно лашкане ... И нощното ядене е едно такова като вашето. Може би би пропускала сутрешното ранно искане, ако не я изненадва коремчето. Вири крачета, мята се, сгъва се и в крайна сметка се събужда с писък, който се лекува с подцокване.
Кафенце, много хубав подарък си имате с Кари.

Их, пак забравих - добре дошли на новите ни близначета и на бебе Алис!   Hug

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 15:12 от рони

# 243
рони, от новата ни педиатърка знам, че минимумът наддаване на месец е 400гр, средата е 600гр. За максимумът не помня, но сигурно е около 1кг.

# 244
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ!  ura  ura  ura
Добре Дошли на всички нови мамчета!
Аз напоследък само ви чета. Като чета все сте навън и добре надавате. Само така. и ние сме така, навън и ядене, спане,акане и гукане. Е тово е живота. Бебе да си на този свят.

До скоро момичета. И продължавайте само така. Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 21:45 от brawneye

# 245
  • София
Neri, добре дошла при нас. Дими също е роден на 02.04 Simple Smile

Момичета, Дими страшно много гука и говори на негов си бебешки език, но понякога се накашля. Това случва ли ви се? Мисля си, че може би се задавя в слюнката си, докато се опитва да "говори"...  newsm78

Има ли някоя мама от София, която се разхожда в парка на ритуалната зала "Красно село" или в Южния парк?

И ние сме по цял ден в парка. Вече ни е като заден двор Simple Smile Като се подготвя с 3 дози  Laughing
Само днес не стигнахме, че мама докато се натутка сутринта  Simple Smile утре дано е пак така слънчево сутринта, всичко от вечерта ще си приготвя

И ние кашляме понякога, педито каза че е нормално. Не спим вече на високо, защото спи до мен на леглото. Така ми е по лесно, и се събуждам ако измрънка нощем, Но от известно време яде в 9 или 10 вечерта и се буди между 4.30 и 5.30 за хранене. После пак спи до 8. Simple Smile

а за гукането започнахме и ние по начесто, не само сутрин. Понякога само се смее без да издава звуци, много е странна и сладка
и ако се крия зад пелената , после като се покажа - голям кеф Simple Smile

От два три дни имам огромен апетит, не знам с какво да го спра. Досега бях на диета, и като видях , че от доста време си стоя все на 66 кг. Това май подейства на психиката.

Еднократната помощ получх точно месец и една седмица след като подадох документите. Simple Smile И съм решила да зарадвам Дея с такова столче като на Кафенцето. Много ми хареса Да ви е честито!!!
И ние бяхме при същия педиатър, и той дословно ни каза същото! Само за кучката пропусна, може би защото ходихме със свекървището Simple Smile

Силви , и ние намалихме храненето от 2 дни, вчера звънях на педито. Тъкмо бях започнала да и правя по 140 и тя понякога изяждаше всичко, понякога 110, 120 и всеки ден имахме 1-2 хранения на 4 часа. Просто като спи, не я будя. И изведнъж от онзи ден яде по 100. Понякога просто заспива, друг път с рев се дърпа от шишето. И коликите пак се върнаха. Sad но я оставям да яде колкото си иска
между храненията пие чай или вода, сега в по-хладното време само по 100-150 на ден. Иначе е стигала до 300 в жегите. Залъгалка също иска след хранене по някога, понякога плюва.
Една колежка ми каза, че в 3ти месец на някои деца им намалявал апетита, особено в жегите.
Вие закалявате ли се? Аз я събличам гола от началото на втория месец. Отначало за по 5 мин, Вече сме на половин час. Много обича.  Heart Eyes През това време си говорим, правим гимнастика. Simple Smile

# 246
 Здравейте!
Така като ви сллушам мами на АМ, започвам да си мисля, че с мойта Алексия нещо не е както трябва newsm78.Апетитът нито за миг не и е намалявал.Храни се по 5-6 пъти на ден, като ги редува съответно по 120 и 150 грама.Случва се и две яденета примерно да са поредни по 150 грама.Ака си всеки ден , много рядко пропуска, а ако пропусне на следващия ден по два пъти.Откакто сме излезнали от болницата ползваме Нутрилон 1 и сме мн мн доволни.
Добре вървим на тегло според нашата педка.
Мами от Варна, така като ви слушам за кой пореден път се събирате ...много ме е яд, че не мога да дойда и аз , та да се запознаем.Ние сме във Възраждане и аз основно тръмбовам из квартала и до Младост.С една кола сме за сега, пък и аз съм млад шпфьор от преди да забременея.Та Морската градина я виждаме събота и неделя с татито.
Мислела съм за автобус, но ..идеята не ме въодушевява.Ами това е от нас за сега. Hug

# 247
Здравейте  bouquet
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС !!! НА ЯНА И ЙОАН !!!

И ДА ПОЧЕРПЯ ,ЧЕ И АЗ ИМАМ ИМЕН ДЕН ДНЕС Grinning

# 248
  • not found
qnika , Яна и Йоана на Жабчето и Йоан на Владиники да ви са живи и здрави имената , да ви носят щастие и късмет  Hug

L.V. добре дошла , колко е хубаво , че "идват" нови мами  Hug

Кафенцето люлката ви е много хубава , честито . И аз се замислям за нещо подобно  Party А този лекар е уникален  Wink

*desi* аз ходих в социалните преди 2 мес. То едни обърквации бяха да не говорим , че ме връщаха поне 2-3 пъти , ами и заради едната служителка пропуснах един месец .  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire  Някакъв ужас , точно когато най-много ни трябваха пари .  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

Тони сега спи /някакво невероятно изключение/ , днес на разходката като заспа и ние с татко му хайде на кафе , ама тц , не може . Влязохме в едно барче , поръчахме си , донесоха ни поръчката и се почна един рев  ooooh! . Набързо се изнесахме и само докато изляза от заведението Тони вече блажено си спеше .  smile3511 Никъде не мога да седна , ужас иска само да го бутам с количката  smile3555 . Поне си направихме приятен навик с татко му - всеки ден като излезем на разходка и си купуваме първо сладолед , така жегите са по-поносими / Тони спи от 12 до към 3 / . Е аз и нарочно го изкарвам , защото то тука в къщи става 30 градуса , някаква неистова жега ooooh! .

# 249
  • София
Здравейте мами, ние сме с едно малко априлче - Симеон, роден на 09.04.09 и батко на почти 6 години. Много ще се радваме да се присъеденим към вашата дружина, да споделяме радости и тревоги.  Simple Smile

# 250
  • not found
Браво , браво колко много нови мами , добре дошла  Party

# 251
Май нашите проблеми с яденето ще се окажат завърнали се колики ConfusedИли недоизлекувани гъбички по езичето.Следобед като се събуди си хапна по -спокойно,а сега вечерта си изяде 120мл и се оака и сега спинка Heart EyesОх,дано са колики колко и страно да ви звучи,но поне да не е нещо др Praynig

Извинявайте за срещата днес,но Ави спа до 15.30 после се хранихме и стана късно тръгнах към Раковината както каза Съни къде сте но ви изтървах Blush

Чоки, Hugхайде др седмица живот и здраве ако се организираме пак.

Искам снимки да ви видя кои се събрахте Grinning

рони,това за 45-те мин не го знаех.Но аз винаги след ядене давам водичка колкото иска, защото е добре да си изплакне езичето да не и се образуват проклетите гъби ConfusedПосле давам след известно време ако промрънка и редувам водичката с чайчето.

asia_nika,направо ме изуми  Shockedмного водичка и чайче пиете.Ще споделиш ли какво точно правите и как и кога и даваш вода абе изобщо цялата процедура.Ави си прави най- мн 100мл водичка за деня и около 30-40 мл чайче.

Мами случва ли се да намирате сухи пампи?Ави спа цяла нощт  и на сутринта памерса беше сух. Rolling EyesПрез нощта не се е будила и яла обаче.През деня също понякога има поне един сух памперс.Иначе си пишка и поне един път ака.

Зеленото око,мисля ти каза че сте на НАН сенситив newsm78как сте с акането?Ние сме на Фризолак и Фризовом защото не ака иначе с дни и педката ни каза да вземем това.Вече месец сме на тях смесено.Млякото става доста гъстичко обаче.Били ми казала как е НАН-а?И най-вече дали имате аку? Hug

Io Io,как ви е оченцето?Нашите са все така SadДори и след повторното Тобрекс.Чакам на др конслултация ще помоля за направление за очен.Все пак е редно специалист да си каже мнението а не детето ми да е оптно зайче и само да си сменяме капки Confused

Жабче да са ти и живи и здрави малките жабчета и да почват да слушат вече Hug  bouquetЕййй.кога беше когато се бунтуваха мъничетата в тумбаците ни Heart Eyes

На всички празнуващи да им е честит празника Яника Hug  bouquet

# 252
Здравейте мами, ние сме с едно малко априлче - Симеон, роден на 09.04.09 и батко на почти 6 години. Много ще се радваме да се присъеденим към вашата дружина, да споделяме радости и тревоги.  Simple Smile

Заповядай при нас и Добре дошла. Тук е весело.
Силви, аз освен кърма давам на беба отделно фризовом с аптамил. Иначе, моята педка каза да и взема аптамил комфорт. Действал за акането. Пробвай го. Може да и хареса.

# 253
  • not found
Мами , как мислите може ли сега да ме "хване " следродилната депресия  newsm78 Защото ми е едно такова депресирано  Sad

# 254
Честито на всички именници!Да сте живи и здрави и много щастливи!
Честито и на месечинките!
Аз все по-рядко успявам да пиша,а днес ми се дропна връзката и ми стана лошо -бях написала доста.
Добре дошли на новите мами .Ееее браво ето още един господин с дата 9-ти  Hug
Аз имах много за казване ,но сигурно ще пропусна та каквото се сетя.
Чоки ти беше казала,че пъпчето ви е по щръкнало,как е сега?Прибра ли се?Нашето вече не е като в началото ,но още има да се прибира,а педката каза да съм го слагала по корем да се прибира по-бързо.
За спането Ники хапва в 12 и заспива,събужда се към 5-6 сутринта.
А за количеството правя по 120 ако е сукал по 100.Вече взех все по-често да цедя,че като няма налягане и много се нерви моя гладник.Но кърмата ми значително намаля.За това се цедя през хранене или две та да има поне 50-60 в шишето.
*dessi* новия ти аватар е чудесен ,много добре изглеждаш и свежо.
Олче Елина е готов фотомодел ,аз обаче се чудя кого я обличаш така,тук не е дало време за дълъг ръкав и крачол.То и нямаме такива дрешки само три гащеризончета за по хладно.
Aila как сте не си писала скоро?
Варненки чакаме снимки.
Ами за сега това се сетих ,утре пак.

Общи условия

Активация на акаунт