Отговори
# 225
Привет Априлски мами,
Ще се радвам да приемете във вашите редици още една мама на две момиченца, родени на 08.04..Досега само съм ви чела с голям интерес, дори мъжът ми ме хока постоянно с : " Още ли не си се регистрирала".А аз, дори  не съм наясно как точно се пише,но се надявам с времето да се оправя.Честит имен ден на Яна на Жабче. Жабче , моите девойки също се разминават,ако едната реве,другата я гледа и й се подхилква.Мани,не е лесно! Хайде стига толкова като за начало!

# 226
Черпя ви, че Хриси днес става на 2 месеца!

Жачбе, честит Имен ден на Яна! 
И моята мома заспива трудно и в ръцете ми, почти винаги има рев преди това. Но поне е само едно бебе, а ти горката  Crazy
владиники, доколкото знам Йоан на Иванов ден е именик.  Thinking

# 227
Днес е рождението на Йоан-Кръстител и се води като летен Иванов ден.И аз знаех,че е само зимата,но не било точно така.Явно Ивановци и Николайчовци ще имат повече поводи за черпене Laughing

# 228
Жабче, честити именнички. Доколкото знам днес и двете ти щерки имат имен ден. Даже мислех, че затова си избрала така имената-хем на един ден имен и рожден ден (освен, че има и рима Heart Eyes) И Вики е много крива като й се спи-особено вечер, но заспива по-лесно, а през деня заспива или навън в количката, или вкъши на шезлонга като я люлея или на терасата в люлката (там я люлее баща й, мен не ме кефи Mr. Green), или в столчето за кола, като пак я люлеем Tired Много рядко в леглото.
Мисис Т, има някакъв напредък, но все още е зле.
Силви, и аз мисля, че трябва да смениш млякото.

# 229
Здравейте и от нас! Първо честит имен ден на Яна на Жабчето! Да ти е здрава и щастлива красавицата и много да те радва!!!   bouquet
Добре дошли на новите майчета! Hug
Бяхме на консултация и Андреа е качила 1 кг, както и първия месец. Лекарката каза, че е на горна граница и след превишаването й влиза в графа затлъстяване... Thinking Но аз не вярвам... Теглят я винаги без памперс да се види точното тегло и сега е 5.200 и 57 см.
АМ яде по 130-135, но понякога усещам, че иска още...друг път не го изяжда цялото. Педката категорично ми забрани да й давам повече, защото наддавала много добре. Но ако е гладно детето... ooooh! На НАН СЕНЗИТИВ сме и много го обича!
Каза ми да започвам със сокчета от ябълка и морков, но аз направо отказах Naughty Как ще й давам сокчета като детето има още колики, макар и значително по-слаби??? А и мисля да захранвам поне към 5 месец. Тя ми казва: "Добре, щом има колики ще й дадеш от края на 3-ти месец!"
Аз отново няма да я послушам, вие на какво мнение сте? Аз мисля, че няма да сгреша, ако и давам нещо различно от мляко чак към 5-тия, а дори и към 6-тия месец...

# 230
  • Там където има любов
Здравейте и от мен
 Kafenceto - честито за подаръка. И ние от 2 дни сме с такава и аз съм като преродена. Сам заспива в нея и му е интересно дано по дълго да е така.
Mисис T. - аз принципно съм с по широк ханш(за слабата ми фигура) но в края на първата година ми се прибра даже като чирусче станах така че не се тревожи има време  Grinning
 welcome - на новите попълнения  Hug
zelenoto oko - според мен не сте чак толкова над нормата.Добре си е детето
Честито на Яна да е жива и здрава и да слушка много  Grinning

За срещата днес не съм сигурна защото ще съм с трите деца.Ако каката отиде на гости в приятелка ще изчакам баткото да се наспи и ще сляза с него и ще ви звънна  Hug

# 231
сега ще се върна да изчета.
Да знаете, че и аз ще съм в морската. На самото дърво ли се събирате или на пейките отзад? Вие явно се познавате, та ще се надявам вие да ме разпознаете Simple Smile)) Аз съм със синьо-оранжева количка, преобладаващо синя. А аз съм в розово облечена и ..... те така! моя гсм е: 0898 633851. Ако някоя от вас може, нека ми пусне един гсм номер на лични. Мерси и до скоро!

# 232
  • София
Привет и от нас с Ени! Hug

Първо да честитя имения ден на малките жабЕта Яна и Йоана, да растат щастливи и по - кротки и послушни бебки, та да може мама повече да отдъхне от двойното будуване и грижи! Hug
Честит имен ден и на Йоан на Владинки и на всички останали, които празнуват!  bouquet
Владинки, голям ти е красавец сина! И Христо на Камбичка ми е сладур голям! Heart Eyes Heart Eyes Тук момите са по - често показвани и майките им сме по - редовно списващи сякаш, но и мъжката част е много на ниво. Laughing

Мойта щеркЯ много се промени - пупуу Sunglasses
От предишното мрънкаво и висящо нон стоп на цица бебе няма и следа. Все по - често мрънка ако е на ръце Shocked и иска да си я оставиш спокойно да си лежи в креватчето с бибата. Това направо ме хвърля в оркестъра вече... Mr. Green Много обича да си лежи и да и говориш, да и дрънкаш с дрънкалки...
Откакто стана на 2 месеца си изгради много хубав навик, след банята поцоква за приспиване и бум в нейното си легълце. Лягат си по едно и също време с Вели че той не спи наобяд и ляга рано и ни оставят да вечеряме цялата фамилия на спокойствие, не е като едно време на масата с Елина на цицата... Crazy Вели до 6 - 7 месеца беше привърженик на тази укротителна "система"... #Crazy
Проблем ни е единствено първото сутрешно а*ане. През ден ни буди от пъшкане, напъване и мрънкане. Прилича ми на колики, а си мислех, че сме привършили с тях. Голямо свиване и ръмжене пада. Докато не се и*ака не мирясва. Голям зор. Наистина през ден е това. А иначе върши голямата работа всеки ден по няколко пъти... Чудна работа. newsm78
Силви, аз също мисля, че не и харесва млякото, или и е пълен корема с вода, затова не е гладна. АМ не дехидратират това е схващане, останало от време ОНО Laughing, бебчето си набавя нужното количество от млякото, независимо кърма или формула. Не е нужно да я наливаш с чайове и после да се чудиш защо няма място да яде. Изчакай я хуубаво да огледнее и и предложи ДРУГО мляко! Когато ми се налага да оставя Ени на майка ми, рядко съм успявала да се изцедя преди това и и оставях АМ Нан, но реших да се доверя на много хваления Хип тук във форумите, е наистина е много хубав и мойта пръдла  Mr. Green вчера го е яла с огромен апетит, чак ушите са и пукали... Joy Имат си предпочитание човечетата и е нормално... Дано проблемът ви скоро отшумее, че го имам едно такова неядящо (голямото) и знам за какво притеснение иде реч. Не, че е много сравнимо, но пак си е дете...

За ранното захранване съм тотално против, много пъти съм писала защо. Peace

Кафенце, много ви е хубава люлката, ЧЕСТИТА да и е на Кари, а после къде ще ги складирате не ме питай. Че в нас от баткото още е станало склад от увеселителни съоражения и само ми пречат сега... Ама като ми е жал да ги продам...
За репликите на Драганов не се учудвам Laughing, знам, че е известен с идиотските си изказвания, но иначе е добър лекар! Peace

Ето няколко топли - топли снимки от нас: Топли парАт, не се барАт. hahaha
Едно разходено мече, Laughing раздава усмивки и гука!
Бати и беба! Heart Eyes
МНООГО обичам да ми говорят! Grinning Ама МНОГО!

# 233
  • Някъде там...
Брей, значи освен че ще празнуваме заедно рожден ден, ще празнуваме и два именни дни заедно. Кой като нас!  Mr. Green Вери найс, не го знаех това, благодаря за информацията.  Hug По-скоро бях чувала, че Яна има имен ден на Ивановден.
Инак Яна е кръстена на дядо си Янко, а той празнува днес. Йоана е кръстена на моя баща (Иван) и затова уж празнуваме на Ивановден. Ама никак не пречи да си празнуваме все в комплект.  Crazy

Олче, много ти е Убава щерката, пу пу, както казват всички баби около нас. Като ви гледам възрастта, по същото време и моята Йоана мина на подобен режим - мрънкаше да си я оставим в леглото и си заспиваше там сама. Да, ама после се изучи на друго, диването. Преди малко и двете заспаха удивително лесно, чак се почесвам още - едната се наяде, подъвка ме няколко минути, пусна си сама и взе да си каканиже приспивната песен (много сладко си издава определени напевни звуци като е на път да заспи). Погледа едни шарении на шкафа и взе та заспа. Е, не е в нейното си легло, но пак е нещо. Яна пък си посмука палеца и заспа и тя самостоятелно в кошарата.

Зеленото око, много добре си наддава детето, не мисля, че трябва да я ограничаваш. Чак пък затлъстяване.  ooooh! На 2 месеца Яна беше съъс същите мерки. Да не говорим, че бяха качили едната 1800, а другата 1900 за втория месец. Не са ми казали да ограничавам, а точно обратното - да си продължавам в същия дух.

Честит имен ден на Йоан на Владиники! Жив и здрав да е!

Има ли още бебета, които са на 2 нощни хранения или останаха само моите лакомии, хем сме и по-големи на възраст от повечето. Продължават да си искат между 1,30-2,30 и после 4,30-5,30. Като се събудят към 6-6,30 и побудуват един час, пак искат да ядат. След разходка пак задължително се яде, нищо, че да кажем само час и половина-два преди това са яли. Яна понякога пропуска, но Йоана не отказва. То и затова вече е и видимо по-едра от Яна.  Rolling Eyes

L.V. добре дошла! Радвам се, че имаме още едни близначки в отбора.  Hug

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 16:18 от Жабче

# 234
Жабче, е значи честит имен ден и на двете мацки и на малкия Йоан! Simple Smile))

Моя Виктор също обикновено има нужда от подпомагане за да заспи.... разходка в колата, в количката, гушкане и мляскане на цицата.... Но има дни, като вчера например, когато нищо не помага... Явно не му се спи на детето... Поне не мрънка в такива случаи!

Камбичка, много добра идея (за Jane-то) Еми че да им пиша и аз да се опалача! Да видят че не е единичен случай!!!!

А за храненията, Виктор се отказа категорично от нощните - сам самичък, без изобщо да го насилвам. И си спи по 7, 8 часа.

Днес моето момченце става на 3 месаца Simple Smile)) Черпя ви..... с много положително настроение и който каквото си избере! Simple Smile))

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 13:47 от snesh

# 235
  • Бургас
Жабче не сте сами и ние вечер правим две хранение горе долу по същите часове, аз ще съм доволна едното поне ако откаже ама засега няма такъв филм, даже на второто хранене вече я прехвърлям при мен в леглото и то се слива със сутришното Tired. Той и баткото ядеше посред нощ до година и нещо ама само един път. Два дни се налага да излизам с двамата едновременно и нервите ми не са това коетоо бяха  #Crazy Освен това от извесно време дребошлъчка решава в 5 часа че се е наспала и следва два часа песни и танци на народите придрушени с бъркане в очите и всички екстри и към 8 заспива ама аз не мога и се разхождам ката сомнамбул тези дни даже и кафе взех да пия щото се нетрае така. #Cussing out

# 236
  • Там където има любов
Жабче и ние ядем така и вече не издържам  Mr. Green

# 237
Момичета не знам дали ще успея за срещата защото ми е доста притеснено и плаках цяла сутрин.Ави хапна добре рано сутринта 120гр,но на следващото ядене подавайки шишето започна да плаче без изобщо да е засукала, толкова жално рева CryОтидохме при педката и обясних какво е положението от няколко дни прегледа я каза че  е добре за всеки случай пак ще даваме Фунгостатин за езичето макар че е сравнително чистичко.Претеглиха я и за две седмиц е качила 270гр което ми се вижда малко,но сестрата каза че е добре Thinkingкак мислите не е ли малко?
Сега с ужас чакам следващото хранене Sadдано да си хапне Praynig Praynig Praynig
Благодаря ви на всички за предложенията и съветите  bouquet
Когато свършим фриовома с фризолака педката каза да минем на НАН сенситив/че нали с акането сме малко зле/.Хайде ако се поуспокоя и успея ще дойда.

# 238
  • Варна
Силви, я ела на срещата, ще те поуспокоим. Heart Eyes

Аз тръгвам, после ще пиша повече, че досега се рових из дебрите ларедутски. Mr. Green

# 239
Хайде и от мен честит празник на малките жабчета Яна и Йоана,на Йоан на vladinki,и на всички останали именници  bouquet

Жабче,и моята щерка мноооого трудно заспива вечер обаче,точно както описваш-на ръце,полюшвайки,и задължително с нещо в устата(или ц...а,или биба).Незнам защо,през деня не е така,а вечер голямо мъчение-очите си не може да държи отворени,обаче вика ли вика...

Олче,голяма промяна при вас,пу-пу fingerscrossed,нека все така да е занапред(без коликите) Hug.Много се радвам за теб Heart Eyes
А Елина расте и хубавее все повече,бонбонката сладка,и бати не и отстъпва де Heart Eyes

Мисис Т,честита втора месечинка,snesh а на вас честита трета  bouquet.Ееееей като гъбки растат тези дечица Grinning!

Nery,L.V.  welcome

Kafenceto,останах така  Shocked от прочетеното за този лекар Crazy.

Пък аз да се оплача-строших си нервите тази сутрин с тази българска бюрокращина smile3512.Ходих да подавам документи за детски,и ме върнаха ''само'' 2 пъти,ама през последната година съм работила на 2 места и имам 2 месеца борса и познайте колко се мотах да си оправя сгрешените документи Whistling.Бясна бях,с колата напред назад трамбовах като някое ку-ку дето си няма друга работа ooooh!.Ама като се прибрах на обяд и излязох с децата и ми мина Laughing.Да не си помислите че съм свършила обаче...след малко пак тръгвам Crazy.Дано да ми е по-спорен следобеда от сутринта...

Общи условия

Активация на акаунт