Отговори
# 210
Mara casy, за чая: около обяд слагам в голяма чаша около една шепичка изсушени цветове със семена на копър+2 пакетчета бебезан и заливам с 600мл вряла вода, оставям го така да изстине и го пия като се върна от разходка към 5-6 вечерта докато заспя. Пак си има колики, но явно не са толкова болезнени и само се свива без да реве. И другото-задължително към 7 часа сутрин я слагам да спи по корем, само така не вика и не се гърчи. В 6 яде, спи един час и почва да вика и да се гърчи, веднага я обръщам по корем и заспива спокойно и блажено. Пробвай и с белия шум, много пъти ме е спасявал от продължителен рев.

За срещата-там съм. Хайде пише кой ще идва със сигурност, че да знаем кого да чакаме.

Масажи правим вечер преди баня, след къпане много реве и дори и преди 1 час да е яла, е много гладна. Камбичка и аз благодаря за клипчетата. Много полезни.
И Вики страшно много се лигави, прави балони и понякога като иска да каже нещо със слюнка в устата плюе доста надалеч Party, хулиганката ми тя Heart Eyes Това не значи, че скоро ще излязат зъби, а че се подготвят венците, ама те може и 4-5 месеца да се подготвя. Габи започна да се лигави и мрънка от зъби още на 4 месеца, а първия проби на 10 Crazy.

Жабче, не се чувствай виновна, че не правиш масажи, ако си ритат достатъчно през другото време и когато са весели прави малко гимнастика и мисля, че всичко ще е о.к. С Габи не съм била много стриктна, че беше доста крива, но  на Вики й харесва и затова й правя. Не правя драми, ама някоя вечер не успея, защото е по-неспокойна Peace

# 211
  • Варна
Здравейте приемате ли нови попълнения.
Априлката се казва Алис и е родена на 02.04.2009, а батко-бандитко е  почти на 2 год.

# 212
  • not found
Ние току що се върнахме от разходка .  Тони е толкова мързелив изцоква предното мляко и почва да се дърпа като спре да му тече в устата ...  Rolling Eyes И ние много се плюнчим , балончета си правим . За масажа аз правя , но преди хранене не го слагам по корем , че направо откача от нерви Crazy Също забелязох , че много се поти , къпя го всеки ден , привечер към 7 часа , а през деня на всяка смяна на памперса му измивам телцето . Чудя се дали ще е проблем , ако по няколко пъти му мия и косата  newsm78 , а междудругото на Тони започна да му се сменя косата  Flutter

Neri добре дошла  Hug

# 213
very nice защо го пиеш по това време чая?сутрин ли са ви най-силни коликите?

# 214
very nice защо го пиеш по това време чая?сутрин ли са ви най-силни коликите?
ами тогава ми остава време, а и коликите са най-силни сутрин от 6 до 9.

# 215
Neri, добре дошла при нас. Дими също е роден на 02.04 Simple Smile

Момичета, Дими страшно много гука и говори на негов си бебешки език, но понякога се накашля. Това случва ли ви се? Мисля си, че може би се задавя в слюнката си, докато се опитва да "говори"...  newsm78

Има ли някоя мама от София, която се разхожда в парка на ритуалната зала "Красно село" или в Южния парк?

# 216
Мамите на АМ могат ли да споделят как вървят хранениета ви в ммомента?

Ави от 3-4 дни пак си намали яденето,хапва най мн 80-90 и то пряко силите ми SadНай-странното е и това което не разбиарам е че като и дойде време за храна и и подам шишето тя дори не е засукала и почва да реве и да се дърпа блъска.Пробвам пак след няколко минути същата работа.Вода давам доста м/у храненията и чайче защото е мн топло и отделно АМдехидрат и тя си я пие.Но когато дойде време за храна изобщо не иска да яде-давам водичка и започва да цока жадно.Викам айде явно е жадна и изчаква поне 15-20 мин да мине от водата и пак предлагам млакото но същото-не ще и не ше.Най-накрая започва да цока но не си изяжда количоството което трябва да хапва.Ако реша да я оствя да не яде ще стои ненахранена а това не е добре  SadЧуде се дали не и се подуват венците защото мн се плюмчи и тя и прави балончета,хапе си ръчичките.После си викам да няма гъбички в устата и да я боли.Но ако има едно от тези неща тя би се дърпала и от шишето с водата и чая които ди ги суче без проблем,залъгалката също си я дъвче.Само на млякото се дърпа newsm78

Моля казвайте какво мислите и дали наблюдавате същото при вас?Утре ако е така ще звъня на педката,дано не е нещо притеснително.

За разходката съм ЗА,нали на кривото в 15ч.?Дано не ми мине котка път и съм при вас Hug

Даниелка дали ще дойде?Съни ще се радвам да успееш да дойдеш,че все не можем да се видим Crazy Hug

Лека нощт и спокойни бебенца Heart Eyes

# 217
  • София
Привет по късна доба от мен ,но сега сколасах  Hug !

Благодаря ,момичета за хубавите думи  Hug  след  дните ми пълни с премеждия  Hug !

Питахте за подаръците които ни купи тати за  компенсация - то  за мен не остана време  и само Каролина  намаза  Laughing . Но пък нейният подарък радва и мен , а  и  ми  осигурява  свободни ръце  newsm68 ! По-надолу ще пусна снимка  Wink .

Сега се сетих ,че забравих да разкажа за прегледа при д-р Драганов (Дрийм Уиш  още веднъж благодаря за координатите  Hug ).
Прегледа ни човека (егати странния  детски доктор  Whistling )  и каза ,че  " Имаме много хубав Г...з  и  таткото ще бере ядове ,когато  малката кучка порастне  ooooh! " . И ,че  "голямата кучка " демек аз , по  цял  ден  ще  вика  по "малката  кучка ". През цялото време  се чувствах неудобно ,то  даже не  беше за смях,а някак неловко .
Изключая речника  на  горепосочения ,същия  по  мое  усмотрение  е  добър  специалист  и  даде  редица добри съвети  в  процес  на  разговора .
Каза ,че  детето  е  много  добре развито  и  всичко  е  перфектно . Каза също,че няма по-голяма грешка  на света от това да се слага детето  да седи преди 6-тия  месец  и  да се   "хвалят  майките   как  детето  им  проходило  много  рано ". Това са елементарни неща ,които  уж  всички  знаем, но  в стремежа си да сме полезни на децата си  и  да  ги  "подпомогнем " да се справят  по-лесно ,много майки  подтикват  децата си към  ранно  седене  и  ранно  прохождане ,които  далеч не са  полезни за  децата . Пример за това съм самата аз - много  едро  и  високо  бебе - на  всички им се е струвало ,че  съм  достатъчно  голяма за да проходя ,въпреки  малкото  месеци . Резултата -  изкривявания  на  краката ,лекувани  до  4-5  годишна  възраст ,включително и шини на краката .

Сега  съм  с  прави (и  дебели  hahaha )  крака ,но  тогава е било ад  и  за  мен (представете си бебе със  шини  на  краката )  и  за  родителите  ми .

Така. Не  исках  да  прозвучи като лекция ,а  просто  споделих  мнението на специалиста ,както и лично  преживяно  Peace .

Сега след  сериозната тема  със  какво  да  ви  развеселя  newsm78 ... Аааа,сетих се  Laughing ! Един  колега  ,като видя  Кари  и  каза "Пу,пу ,мнооого  сте  грозни " .  А  аз  " Еми  ,то  и  ти  си  като  Шрек ,ама  ..."  Embarassed И   човека  -  смутен " Ама  то...нали на  бебе  така  се  казва  Rolling Eyes ... " Прихнах  да се смея ,но човека сериозно се  обиди  Blush .

Ето и  обещаната снимка на Каролининия  подарък 

и  гордата  собственичка ,която  гледа  мръсно  защото  и  светкам  в очите със  светкавицата  Crossing Arms     

# 218
Мамите на АМ могат ли да споделят как вървят хранениета ви в ммомента?

Ави от 3-4 дни пак си намали яденето,хапва най мн 80-90 и то пряко силите ми SadНай-странното е и това което не разбиарам е че като и дойде време за храна и и подам шишето тя дори не е засукала и почва да реве и да се дърпа блъска.Пробвам пак след няколко минути същата работа.Вода давам доста м/у храненията и чайче защото е мн топло и отделно АМдехидрат и тя си я пие.Но когато дойде време за храна изобщо не иска да яде-давам водичка и започва да цока жадно.Викам айде явно е жадна и изчаква поне 15-20 мин да мине от водата и пак предлагам млакото но същото-не ще и не ше.Най-накрая започва да цока но не си изяжда количоството което трябва да хапва.Ако реша да я оствя да не яде ще стои ненахранена а това не е добре  SadЧуде се дали не и се подуват венците защото мн се плюмчи и тя и прави балончета,хапе си ръчичките.После си викам да няма гъбички в устата и да я боли.Но ако има едно от тези неща тя би се дърпала и от шишето с водата и чая които ди ги суче без проблем,залъгалката също си я дъвче.Само на млякото се дърпа newsm78

Моля казвайте какво мислите и дали наблюдавате същото при вас?Утре ако е така ще звъня на педката,дано не е нещо притеснително.
Аз кърмя и дохранвам с АМ. Според мен възможните причини да отказва да яде са следните:
1. Най-вероятно не й харесва млякото, което й даваш. Всяко АМ си има специфична миризма и бебка явно я усеща веднага. Смени марката АМ. Аз съмна Хип плюс и знам, че бебетата го намират за много вкусно. Моят яде като невидял и 140 мл едва му стигат /40 мл кърма и 100 мл АМ/.
2. Може да не харесва биберонът на шишето. С каква марка шишета си?

Сега се сетих ,че забравих да разкажа за прегледа при д-р Драганов (Дрийм Уиш  още веднъж благодаря за координатите  Hug ).
Прегледа ни човека (егати странния  детски доктор  Whistling )  и каза ,че  " Имаме много хубав Г...з  и  таткото ще бере ядове ,когато  малката кучка порастне  ooooh! " . И ,че  "голямата кучка " демек аз , по  цял  ден  ще  вика  по "малката  кучка ". През цялото време  се чувствах неудобно ,то  даже не  беше за смях,а някак неловко .

Това сериозно ли?!?!  Shocked #Crazy Twisted Evil

# 219
Благодаря, че споделихте  Hug Успокоих се, че не сме само ние с висенето на цица. Ще продължаваме така, пък дано се регулират нещата с времето. Времето при нас се пооправи малко и дано се задържи, да можем да си правим по-дълги разходки.  Praynig

Кафенцето, много готин продарък е получила Кари  Flutter
Вери Найс, как е каката? Някакво развитие? Дано се успокои скоро и свикне с новата ситуация, че сигурно много се притесняваш така.  Hug
Нери, добре дошла!
Аз масажи и гимнастика нещо не успявам да правя много често, а и не знам точно  как?! Акушерката нищо не ми е показала, нито ми е казвала да правя  Thinking

Да се похваля, че съм само с 2 кг повече от преди да забременея  Shocked, а ям като за световно! Месец след раждането бях -8, а сега съм вече -10 без никакви усилия. Лошото е, че явно ми се е разширил ханшът и всички поли с ниска талия са ми малки и пак няма какво да обличам, само дънките ми стават.  Дали ще ми се прибере ханшът или ще си остане така? Мамите с опит, как е било при вас с първото раждане?

# 220
Здравейте мамчета аз малко се поизгубих ама нямах комп Надявам се всички да сте добре
Силви всяко бебче е различно мойте бяха на Фризопеп то горчи и от както въведох сокчетата не искат много да го ядат а след като разбраха какво е пюре ми отказаха и минахме на Фризолак иначе Николчето си хапва по 120 и нощем се буди по веднъж а Мадлен по 100 без да се буди нощем иначе през деня ядат на 3 часа като на обед давам плодово пюре и дохранвам с АМ
Иначе ние сме на 3 месеца и 5 дни Никито е 5700 гр и 58 см а Мадито 5300 гр и 56 см много сме интересни  гукаме много обича ме банята и на вън прибира ме се в къщи само на обяд от 12-16ч
и когато е лошо времето добре че майка ми помага върши цялата домакинска работа а аз се занимавам с момите дори сега ги забавлява и й се смеят с глас Мене малко ме боли операцията ама аз не се вардя мъкна си количката бебетата по двапъти на ден и резултатът е този ама какво да правя като ревът е голям сега само чакат манджата в 9ч и пак сме навън надявам се да не вали до обяд поне Ваксините ги понасят добре купих си един термометър биба много успешна покупка страшно удобна глезотийка за бебчета които муцат биби
Нещо се олях Laughing това е от нас за сега надявам се вече да съм по редовна в темичките приятен ден на всички Heart Eyes

# 221
  • Някъде там...
wazse, радвам се, че писа.  Hug Добре растете ми се струва. Дай снимки да се порадваме на момите.  Blush
Mисис T., тазът нали се разширява през бременността, от това си по-широка в ханша. Мисля, че годинка си трябва за да се върне към предишните размери... ако въобще го направи.
Кафенцето, честита ви люлка, със здраве да си я ползвате!

Има ли и други бебета, които заспиват трудно или са само моите?  Tired Като им се приспи и започва едно неистово мрънкане, рев, писъци. Не искат да си заспиват в леглото, не искат да заспиват сами. Едната иска да ме дъвче докато се унесе добре, другата не знам и аз какво иска, по възможност някой да я държи да му спи в ръцете. Напоследък и тя взе да заспива дъвчейки ме, иначе преди си мрънкаше докато се умори и заспи. Допреди седмица поне го правеха само вечер и следобед, сега е по цял ден, в чудо съм се видяла. Вечно някоя мрънка, често и двете. Взимам да приспивам едната, през това време другата се дере. Таман се справя с първата и взема втората, първата се събужда и пак започва концерта. И така до припадък. По цял ден приспивам мрънкащи бебета. Изморявам се, изнервям се... Опитвам се да им дам биберони, но не ги искат особено. Като са по-сънени и уморени, понякога минава номера.
Тази сутрин ги оставих да си пореват хеле заспят, не стана. После 15 минути им пъхах бибероните в устите. Едната накрая загря как се дъвче това нещо, макар че често го плюва надалеч и пак писва. другата така и не успя да го лапне, но си го подпря с ръката и успя да заспи ближейки го.  Tired

Чувствайте се почерпени кой с каквото иска - днес Яна има имен ден.   Heart Eyes

# 222
Здравейте и от мен.
Силви, ние сме изцяло на АМ - към 150 мл. Ние имахме подобен проблем преди време.Освен причините, които са ти посочили е възможно и да и е объркан режима, т.е. да и даваш млякото, когато е много прегладняла.Не и давай вода, когато е време за хранене.
Жабче, Мари също заспиваше така.Оставях я по малко да мрънка и тогава я вземах.Док каза да я приспивам от разстояние- слагам я на повивалника върху кошарата и люлям. После я местя.Вече много често заспива сама.
Кафенцето, честита люлка. Дано я ползвате по-често от нас.
Аз имам да свалям толкова много килограми, че вече се изнервям..... По цял ден съм само на плодове и нищо....

# 223
 Добро утро,момичета!
Жабче , Честит имен ден на малкото жабче Яна!Нека се свети името и, да я закриля и да носи само сполуки. newsm51
купих си един термометър биба много успешна покупка страшно удобна глезотийка за бебчета които муцат биби
Това в аптека ли може да се намери или в бебешки магазин.Звучи ми много удобно.
Kafenceto, люлката е разкошна! newsm10 А речника на доктора направо ме хвърли в ужас Shocked

Има ли някоя мама от София, която се разхожда в парка на ритуалната зала "Красно село" или в Южния парк?
Аз доста често ходя на ритуалната зала с децата (там живее майка ми).Събота и неделя задължително сме там.Като видиш две шматки с количка и две маймунки на колелета-това сме ние.Ако искаш пиши ми на ЛС,може да пием някоя сутрин кафе.

Оказа се ,че и ние имаме именяк-Йоан.А аз си мислех,че е на Иванов ден Embarassed Embarassed

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 10:15 от vladiniki

# 224
Жабче честит ви имен ден да са ви живи и здрави и именничката и Йоанка Мади се разглези докато бяхме на госки у свекито защото спахме на едно легло трите а тати до нас на ъглово легло и да ми помага явзимаше като мрънка при него и се научи да заспива като се гушка в него
отказах я като си поревава в леглото и ставам през 1 мин да и давам бибата но като види Наско вечер и се почва заспива ме за нощен сън с тати ама който си я е научил да си й тегли каиша разбра че при мен номера не минава Сега целият август месец ще бъдем пак на Кубрат и ще видим какви глезли ще се върнем Никито докато не я оставя в леглото не заспива и реве че и се спи
Жабче аз не мога да качвам снимки иначе с най голямо удоволствие ако искаш ми напиши на лични е- мейл ла си и аз ще ти ги изпратя да ги качиш в албума когато намериш свободно време
Приятен ден ние с муците излизаме  Hug
Владиники в аптеките ама обиколих 10 ина докато си намерих иначе е дигитален и като идмери Т дори изписуква леко

Общи условия

Активация на акаунт