Отговори
# 195
Ох Жабче,при вас ли е кофти времето? Я ела да видиш нашето!Вчера си помислих,че Господ е решил да ни спасява наново от греховете и пак ни е пратил потоп и 12 гр в края на юни. Просто не е честно. Вярвате ли ми че ходя с ботуши,а детето е с жилетка Shocked?

Енигма,да ти е честит племенника и бързо да се оправя за да ви радва  bouquet

За телевизорите
, и нашата много се заглежда. Дори вчера баща и сложи две възглавници за да не гледа.

За памперсите, след като двойката на памперс много ме разочарова,бях доволна от бейбилов,сега пробвах Simply dry 3 и са ок засега.

За морето,ще го видя  тази година през крив макарон Sad Неблагородно завиждам на тези,които ще отидат.

Камбичка
,много полезна страничка,едно голямо благодарство имаш от мен  bouquet

Деси,готина новина за татито, Hug
Mara casy,добре си ни дошла  Hugлипсваше,както и други мами Кате,Мария,как сте момичета?

snesh,следя ти с интерес публикациите,че нали и ние ще се връщаме в Бг август месец и ми е интересно,какво ме очаква Peace

Айде,че ме викат!

# 196
  • София
Много "обичам" понеделниците. Миналият такъв ни се счупи колата, точно когато бяхме помъкнали баткото на логопед. Но успяхме все пак да го заведем с другата кола. Whistling
Днес такъв "сеанс" обаче въобще не се проведе. Разминали сме се с мацката някъде по дъждовете и бихме път напразно дотам.
Елина откакто я "оплюх" че е невъзможна, супер много се промени и си се занимава милата почти по цял ден сама в креватчето, че нали трябва да "обучавам" големия Маймун...
Малко ми е кофти, че нямам вариант да и обръщам много внимание, но все се успокоявам, че бебоците имат нужда и от усамотение, не може вечно да ги размяташ като прани гащи. Mr. Green
Жабче, поради гореописания ми делник и аз не правя масажи на Елина. Педито не ми е и казвала/показвала, защото си мисли, че знам от баткото. А и на него не съм му правила. Embarassed Явно и ние сме били повече по разходките, а и той беше една аларма, не можеше дълго време да издържи ГОЛ, ЛЕГНАЛ на твърда повърхност и далеч от цицата...  Laughing Та не се самообвинявай, разходките не са им по - малко важни на мацките. А пък и с две разбойнички си представям какво ти е... ГУШ Hug
Сега се старая да си надвия над мързела и правя на беба една гимнастика да ни се прибере пъпчето. Яника, още веднъж ти благодаря! Heart Eyes
Пампи ползваме на Хъджис, но не Класик, а то тези тъничките, с Мечо Пух и ластик на гръбчето. Взехме ги от Метро 2 оп. х 90 бр. общо някъде към 57 лв, вече свършихме единия пакет, пропуск не сме имали, а мойта мацка тръцка като торпедо, и то по няколко пъти на ден, няма пропуск. "Тече" и отдолу и отгоре Grinning - все още връща млекце, лиги, пресечено и какво ли не. Party
За захранването - баткото е захранен на 6 м без една седмица с картофено пюре, смесено с кърма. Спомням си, че хич не му хареса, плюеше като камила. Laughing
Мисис Т, доскоро Елина беше сигурно най - висящото-на-цица-бебе сигурно в целия форум. Но като че ли го израстна, пупуу, да не чуе  Twisted Evil... Но тя все още си се буди нощем за папо и има поне две качествени цокания. Crazy
Може би Иси си набавя по - значително количество подготвяйки се за по - дългата нощна пауза. И е съвсем нормално. Ще го израсте и тя. Hug

Оставям ви, да се лъжем с баткото да хапне нещо, че е един злояд станааал... #Cussing out

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 17:16 от Олче

# 197
МАРЕЕЕЕ, мила, и аз се радвам на всички вас, мноооого ми липсвахте, ама все не намирах време...
Чоки, явно сме на един и същ етап, нали бебетата ни са на една дата - Ивайло е между 2 и 3 на всички видове памперси, пробвала съм Либеро2, памперс2 и3, хъджис3, пуфис 2 и 3 и двойката ни е малко малка, а пък 3 ни е голяма и явно ще има адаптивен период докато се качим на 3-ка иначе обходих всички аптеки тук и първо си купувам насипни бройки пампи и пробвам марката и след това купувам голям пакет...
хареса ми либеро и хъджис, памперс горе долу, а пуфис нещо ги недолюбвам, надявам се че няма да приемете това като спам, просто споделям
Да ви кажа аз си купих тази ваксина Ротарикс и тези дни ще я вземем, ще ви пиша какво е станало... мислих мислих и реших, че ще си я купя, а след два дни слагаме и първата на пентаксим, дано и при нас всичко да мине както трябва
Мисис Т - ивето така виси на цица но основно следобяд, когато са големите жеги и яде през час, макар че последните два дни имаме бум на коликите и когато има криза гледа все да е на цицата...незнам дали не съм залъгалка, но ми се струва че по-лесно се изпръцква и го държа колкото той иска

Аз да ви се оплача все още кърмя изключително болезнено, направо ми иде да си удрям главата в стената докато започне и след две минути тази болка отминава, но всяко начало е ад, едното ми зърно има такава огромна дупка, която не заздравява, все едно ми го нямо половината, мазах с гармастан, с лансинох и авент, с кърма да засъхне, въздушни бани, пробвах дори здравец с ракия да налагам няколко пъти, беше ужасно и не ми помогна, но отчаянието ме доведе и до тази стъпка, сменях пози, виждах се с консултат по кърмене, лекувах се от млечница, купих си силиконови зърна, които не ми понасят, провах какво ли не...но май ще се окаже че просто трябва да мине време, защото в началото болката беше около 13 хиляди пъти по-силна

Вери Найс, моля те пиши тотчно как вариш чая си на 600 мл какво количество копър слагаш и бебезана как точно, бе може ли описание малко по-подроно, че сме в бум на коликите от два дни
Иво също много точи лиги
Олче, Кафенце, какви дни само
Жабчее, оказа се че лично персонално и само за себе си си бях решила че яна е йоана и йоана е яна, по описанието на тяхното държание и снимките бях си ги разменила, е вече съм в час, не че има значение, защото и двете са големи сладурани, като погледна яна и си казвам - яна ми е любимка, но като погледна йоана и си казваме не-не всъщност е йоана и така ... докато не видя пак яна...

# 198
  • Някъде там...
Тия моите са решили да ме довършат напоследък. Не щат да спят по едно и също време и това си е. Ако Йоана спи, Яна е будна и си иска внимание. После обратното. И продължават да са на две нощни хранения, гледам като зомби вече.
Днес Яна се събуди в да яде в 5 и реши, че не й се стои в нейното легло. Рита, издава разни звуци до мен, аз клепам и заспивам, а тя ми се хили. После и Йоана нададе боен вик. Понеже е много шавлива и се отвива, баща й й прилага наказателен метод - защипва краищата на завивката й от двете й страни между матрака и решетката. Та се беше стреснало нещо детето рано сутринта, че не може да се отвие както обикновено.
mara casy  Hug Хубави са ми гарджетата, нали са си мои.
Мисис Т, и аз си имам една цицоманка - Йоана. Цица се търси с и без повод, важното е да се дъвче нещо там. Ако не е гладна, а при дъвченето й влиза мляко в устата, то следва то да се изплюе или на момента или малко по-късно, по възможност върху току-що облечената ми дреха, върху нейния ръкав или на възможно най-трудната за почистване повърхност. Свикнала е да се приспива на гърдата и като й се доспи все ме търси. Преди беше така само вечер и следобед, а сега е така постоянно.
Олче, и ние ползвахме известно време точно тези Хъджис, с героите от Мечо Пух, харесаха ми тогава. Беше ми ги дала една приятелка, промоционални, всяка пампа в отделна опаковка.  Joy
Една продавачка в детски магазин каза, че клиентите й били доволни само от първите 3 размера на Памперс, оттам нататък много протичали. И ми похвали Пуфис, а аз пък нещо не ги харесах.
Еви бейби са силно ароматизирани, да го имате предвид ако взимате от тях.

Исках да питам тези от вас, които поръчват от Ларедута, имате ли намерение да поръчвате по намаленията дрешки с перспектива т.е. за догодина? Ако да, с какъв размер? Гледам разни таблици, на места размер 74 е за 9 месеца, а на сайта е за едногодишно, 81 го дават за 18 месеца, а на много места го виждам 80 см за 1 годинка.  newsm78 Ако пък поръчам 86 да не се окажат прекалено големи... Та седя и се чудя да взема ли някоя и друга дрешка или да си трая.

# 199
За соковете
Готово ли е дeтeто за захранване?
Как да започне захранването?
Примерна схема за захранване:
0-6                                             6                                                                7                                                
кърмене          зеленчуково пюре+мляко+1/4 жълтък през ден                 каша+мляко+плодове             
                                       кърмене/АМ                                                        зеленчуково/месно пюре+мляко+1/4 жълтък през ден                                                                                                                                                                            кърмене/АМ   

Целта не е да звуча като почитател на сектата на кърмачките Grinning. Може би тези, на които им е препоръчано да вкарат сокчета в менюто на бебетата ще намерят повече информация в този форум - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=16.0.

# 200
  • not found
Mисис T. Tони също виси по цял ден . Прави една пауза от 3-4 часа и пак иска цица , ако не си я получи - рев . Оставям го за малко в леглото му играчките да си гледа , но не се лъже лесно  Flutter

umbrella как гърми и пак съм сама с Тони , ще си треперим май двамата от страх  Sad
За памперсите ние сме с памперси - Елкос много съм доволна , хем са евтини хем не пропускат  Party

# 201
Чоки,мисля ти беше питала за Балев newsm78

Ами ние в крайна сметка решихме да запишем Ави само за фунтанела да я види,ноооо....да ти кажа какви са условията за записване да не се виси напразно ако решиш.Значи,ако не можеш да си запишеш час по тел./което е мн трудно исамо м/у 7и 8 сутринта/отиваш на място.Но мооооого рано Tiredзащото записват само по 20 човека.Майка отиде да виси от 6.30 там и беше 23 Shockedимало някакъв човек от Добрич дошъл в 4.30 сутринта и ил прърви.Та когато дошъл реда на майка и казали-съжаляваме само първите 20.Даже имало бремено момиче кето за 2-ри път идвало горкото защото имало съмнение за Даун,но пак и отказали защото си имало ред.Но кайка попитала за кога може да се запише все пак и рецепционистката я попитала за какво е и и казала че същото нещо  може да го види и д-р Цонев който работи също там,а цената е същата/35 лв само фунтанела/.
Днес бяхме там прегледа е доста бърз, което е добре защото детенце се изнервя и мрънкаше малко.Сложиха я на кушетката аз до нея седя и и държа главичката да не шава.Г;еда и главичката,но основно се гледа мозъка.Цонев каза,че ако има съмнение за фунтанела се правело рентгенова снимка.Слава Богу всчичко засега при нас е ОК Praynig Praynig PraynigДадоха ми ехорафските снимки и един лист с обяснение от прегледа/един вид епикриза/Това е.

# 202
Хайде да фиксираме за варненските майки - сряда, 15 ч на кривото дърво. Е, Чоки, хайде да видим дали ще има желаещи.

Mара Подробната,    Hug  Дано да ти бъда полезна Simple Smile)) Та другото което е силно притеснително са улиците - където има тротоари не стават за колички изобщо, а където няма.... просто няма! Simple Smile И си ходиш редом с колите! Но бързо се свиква! Днес колата ми отказа да запали и седях вътре 10 мин в шок и ужас!!! Направо се чувствам вързана без кола в този град. Няма никакви условия за ходене пеша с количка!  #Cussing out Как ще ходя до морската!!!! Добре че дойде брат ми и я оправи засега!  А какво става като завалиии, както се случи тази вечер..... не е за описване!

Еми хайде стига съм бълвала яростни слова към милата ми Варна! Simple Smile
Утре пак!

# 203
 Здравейте, мамчета! Hug

Напоследък хич не ми остава време за форума, дори и сега в това криво време. Хем сме си повече вкъщи, но работа има за целия китайски народ. На Калин коликите отшумяха, всъщност не са и били кой знае колко страшни. Но сутрин към 5ч. се започва едно въртене, сумтене, бъркане в очите и така на пресекулки, колкото да ме държи будна. Thinking Но го прави в спящо състояние, без да плаче и да сгъва крачета. През останалото време спинка много спокойно. Започна да се плюнчи, надува балончета и забавлява брат си. В сряда сме на ортопед в Горна баня при д-р Райчо Кехайов. Работи със ЗК, но се и доплаща... Thinking лекар ми го препоръча, бил добър пък да видим.
 След малко започваме вечерната гимнастика и после цоп във ваната. Много му е гот да се кисне и често си подремва, докато мама му прави джакузи. Все по-рядко се киселяви докато го мажа и обличам.
Споменахте как вашите пиявички висят на цица, дори и само да ви ползват за кожни биби /това е лаф на една сестра от Шейново, решила да ме "окуражи" в кърменето/. Калин иска цица само, когато е гладен, в противен случай бута с езиче, а пусне ли млекце, хвърчат струйки навсякъде и затискам със салфетка, че става мазало.

Лека и наспивна нощ на всички! Hug

# 204

В този мрачен ден ще пиша цветно,че макар и малко да ''светне'' сивото ми настроение  smile3507

Вчера забравих да пиша за масажа.Камбичка,мерси за линка,много са хубави клипчетата,друго си е да го видиш нагледно как става Grinning.Досега съм правила опити само по снимки Crazy.Нооо дъщеря ми хич не харесва да стои разсъблечена и да я пипам,започва да рита,да мята ръце и да нервничи Crossing Arms.Малко по-нататък пак ще опитам  Rolling Eyes.Баткото беше същия-огласяше квартала като го съблека за масажче smile3508 newsm62,и рано-рано пресече всякакви опити.

Иначе гимнастика правим,харесва и,хили се до ушите Grinning.Гимнастиката е съпроводена от измислени песнички на мама(по-скоро разни римувани думи,и възклицания Crazy)

И още нещо исках да питам-стряскат ли се бебчетата ви Thinking?Ани от няколко дни започна,както спи и подскача направо,и разперва крачетата и ръчичките.Знам че това е рефлекса на Моро,но кога отшумяваше това чудо newsm78.И нали уж не се събуждат от това стряскане...Много ме е яд,когато съм я приспивала половин час(вечер особено),и тя се стресне и се събуди smile3511,че и батко и от най-малкия шум подскача и той,и започва да се върти и да се мята из леглото  newsm48

Изненадвам се че в така любимия ми град Варна положението с улиците и тротоарите е такова.Не ми е правило впечалтение,защото все сме ходили с кола и много много не сме пешеходствали другаде освен в морската градина и центъра.Лелеееее,Сашко се размазва като отидем в морската градина,където е детския увеселителен кът(незнам как да го нарека,нито дали си има име Embarassed),наши приятели ни бяха водили там при едно от гостуванията ни у тях.Даже в събота и неделя мислехме да се разходим с децата до там,че Сашко ни отрови Mr. Green,всеки ден пита кога ще ходим на морето Whistling.А то пък с това смотано време няма мърдане от вкъщи Crossing Arms

Ами това от мен,хайде хубав ден,въпреки смотаното време dance

# 205
  • Враца
добро утро момичета!!!

ние с алекс сме добре, обичаме се и се разбираме.
не пиша много ама ви чета, че сте ми като семейство Hug

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 09:55 от petjoff

# 206
Здравейте,мамчета!Най-накрая успях да си пооправя компютъра и сега мога да седна да пиша.Радвам се ,че почти всичко при вас е добре.
Енигма,честит ти племенник!искренно се надявам всичко бързо да се оправи при него.
Жабче, и аз съм много завеяна.Изобщо немога да се си събера мислите (та аз немога да си ги открия де Grinning).Каките излизат във ваканция от другата седмица,та тогава ще видя "къде зимуват раците" smile3540
Диди,предполагам ,че с Бетка добре си прекарвате на морето newsm10
 Ние с Йоан също сме добре.Добре спи и добре се храни.Станал е голям пухчо.Аз ползвам пеленки на "Памперс" и за сега съм доволна,но ми се ще да пробвам нещо по-евтиничко.Плюнки също си имаме в изобилие.В сряда сме на преглед за ваксина.Какита са ми в голяма помощ.Само се карат коя ще донесе памперс,коя кремче...Голямата го приспива с по-голям успех от мене и е много горда от този факт Laughing А малката го третира като играчка и само го пазя милия от нея.
За сега това е от мен.Сега ще се опитам да кача малко снимки. Hug
http://snimka.bg/album.php?album_id=392437
надявам се да съм направила всичко правилно Embarassed

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 10:02 от vladiniki

# 207
  • Там където има любов
Добро утро момичета  Hug
Аз тотално се изгубих от стройните редици  Laughing
Този месец сме с трите деца не знам дали го писах вече и или компютъра е окупиран за да има мир и спокойствие или върша друга работа или сме на разходка. Даже нямам време и да чета, съвсем през просото съм я подкарала а ми  е мъчно за вас и бебчовците и бебите  Flutter .
Иначе с Вики сме добре той вече е много по спокоен. Спи сравнително регулярно, но нощно хранене все още имаме  Mr. Green
Играе си с играчките и се смее с глас. Обожава някой да му говори и да му правим упражнения (благодаря Яника за напътсвията  Heart Eyes ) Благодарение на това пъпчето ни е много по добре, но още малко трябва. Вече имаме и гости за 3 седмици и сигурно съвсем няма да мога да се добирам до ПС-то но обещавам от средата на другия месец да съм редовна  Grinning
Много ми се иска да отидем на планина за 10 дни но не знам дали ще ме огрее че ще трябва да съм сама с двамата разбойници  Crazy
Масажа ни е много "рехав" само когато се къпем и омазваме със зехтина че винаги бързаме и нямаме много време. Ползваме "памперс" 3 и съм доволна. И аз смятам да захранвам в края на лятото освен ако междувременно нещо друго не решим. Вече кърмата от едната гърда не му стига и давам и другата. Не знам това да не би да значи че вече е намаляла и ще спира скоро  newsm78 Иска ми се въобще да не докосваме резервното мляко.
Средата на другия месец имам уговорка за дискотека, струва ми се много странно на такова място от миналото лято не съм ходила даже малко дъртичка се чувствам  Blush Ама ще видим може и да ми хареса  Laughing
Ами за сега чао до скоро
За срещичката  ще се опитам да дойда но този  път не обещавам

ЦелуФки  Hug

# 208
Здравейте, мамчета! Heart Eyes
Тук е мрачно,хладно и вали   Cry Wear Umbrella
Да се похвалим че вчера се изходи два пъти самичка smile3550  Hands Clap дано и днес да повтори Praynig
Камбичка и аз ти благодаря за клипчетата Hug ние правим сутрин масаж ,защото тогава се е наспала и е весела .Вечер след банята вдигаме блока newsm45 smile3514 и няма начин да правим масажи -едвам я обличаме тримата с таткото  и баткото . amiiii И гимнастика правим след масажа newsm32
Даяна също като се нахрани бута зърното с език и като се помъча да и дам пак прави  no tantrum и се мъчи да връща чак.
Ние ще ходим малко при свекърва ми на село ,така че когато мога ще влизам да ви чета ,а момичетата от Русе ще ви пишат как сме с Даяна. Баткото да полудува малко там с приятелите си,а мама да си почине малко -баба ще помага 1ironing wash hang 1dishes  food002 а и там е по-хладно в къщата .
Слънчицето май се опитва да пробие облаците  Nature Partly Sunny  дано за да излезем по-късно  Peace
Ето снимчица за гаджетата  newsm03
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2571/140447740925287184124574 … X0nA1xY5vlAa4.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2814/172932025613517779801245 … hEqlk05Orw1N4.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2942/145875062516611018901245 … 3iGRV1UoUUgZ5.JPG
SUNNY-77 , радвам се че съм помогнала и че сте добре Hug Heart Eyes
ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: вт, 23 юни 2009, 10:50 от qnika

# 209
Радвам се, че съм ви била полезна момичета HugПовечето неща за масажите ги знаех от рехабилитаторката, която идваше да се занимава с племенника ми/роди се много малък и масажите и гимнастиката били много важни за правилното му моторно развитие/, но тя включваше и допълнителни изтегляния и усуквания на тялото на бебчо, които не мога да ви обясня.
Моя младеж обожава масажите, охка  и пъшка от кеф , като голям човек, особено като го обърна по корем и се превръща в атракцията на вечерта, ако имаме гости и присъстват на процедурите ни GrinningВече даже му смениха прякора, от Ицо Секса/кръстницата е сестра ми, която му го сложи заради ОГРОМНИТЕ му тестиси след раждането/на Ицо Страстния Laughing
*dessi* и Христо много се стряскаше, но забелязвам, че този период почна да отминава.За сметка на това така силно си стиска ръцете в юмруци, че миришат ужасно на спарено Confused
snesh мисля да пиша на официалния сайт на Jane за политиката на официалния им представител за България Crossing ArmsНе смятам, че е правилно такова отношение!
За състоянието на улиците ни няма смисъл да говоря, но най - вече ме дразнят шофьорите, които ни виждат , как се мъчим да пресечем по половин час и най - невъзмутимо продължават да си карат #2gunfire
Ето малко снимки и от нас:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388480&pid=13095697

Общи условия

Активация на акаунт