Отговори
# 180
ani4ka, правя си по 600мл. и го изпивам след 5-6 следобед, т.е по-скоро вечерта.
памперси с ластик са на Хъджис и Либеро. Аз ползвам сега 2-ка Либеро и съм доволна от попиването, само дето като се препълни отвън са леко мокри, даже понякога и бодито е леко подмокрено. но ще пробвам 3-ката, добри памперси са, най-важното няма подсичане и обриви от тях.

# 181
Само да попитам по какво разбирате , че започват зъбки да растат  newsm78
Мъниците започват да отделят много слюнка Crazy,постоянно мушкат всичко в устата да чешат венците,за съжаление често тези неща са съпроводени от неспокойствие и раздразнителност,плач.После венеца побелява(по-скоро един такъв прозрачен става),подува се лекичко,и зъбчето започва да избива лека полека Peace

По телевизора се опитва да се заглежда Ани,но аз се опитвам да не и давам тази възможност  Stop

Kafenceto,наистина не ви е било ден днес че и вчера...дано няма повече такива дни Hug

chockolina ,да,определено май ще трябва да сменим марката на пелените.Тъкмо щях да питам кои са такива с ластиче отзад,но видях че sisely е отговорила.Хъджис не съм ползвала,а Либеро ползвах със Сашко и доколкото имам спомени май доста дебелички бяха Thinking.Хъджис по-тънки ли са?

Беба ме вика breastfeeding,спокойна вечер на всички,и лека нощ Hug

# 182
По повод памперсите, аз като новобранец из бг магазините и предлагането си купих пампи на Памперс без ластиче!!! От къде да знам, че са няколко вида  Party Та те са някак по наелонови от другите, но пък държат. До сега не съм имала пропуски. Само малко му се зачервява коремчето където минава така да се каже коланчето на памперса. когато е с панталонки. После открих и памперси с ластик. Ама те са в съвсем същата опаковка  Shocked Странна работа Simple Smile)) А вчера намерих едни български -  Baby lux - и реших да изпробвам качеството на нашия продукт! Е.... да ви кажа хич не са зле. Много приличат на памперс, обаче днес като се изака едно хубаво и до ушите беше в лайна  hahaha Е, може и акото да е дошло в повече.... ама май не беше чак пък толкова много! Simple Smile))
Но на цена ми идват по скъпи от Памперс, пред вид, че последните ги взех за 25 лв от Кауфланд 82 бр. на прИмоция. А иначе там са по 29 лв. А онези без ластика ги взех за 36!!! Това съшо е доста страннен момент! Simple Smile))

Ами хайде пускам две опции за сряда да видим как стои въпроса с желаещите : 11 ч или 15 ч на кривото дърво доколкото помня се събирате.

# 183
  • Под Сините камъни
Здравейте майчета ,чета ви редовно ,но от хоцкане нямам време да седна на компютъра .Ние сложихме първата ваксина Пентаксим.Докторката ни каза профилактично след поставянето и вечерта преди лягане да и сложа свещички Ефералган и нямахме никакви проблеми.Иначе вече сме 5600 и 59 см .Ами то аз като гледам ние се родихме доста големички а доста по малки бебчета почнали да ни изпреварват . За два месеца сме наддали 1 500 .На АМ сме и си изяжда  по 120 гр.
Чета че пишете за по -късното захранване  .Нашата педиатърка ми каза да почвам сокчетата ,но аз още се колебая и не съм и давала .След като не се започва с сокчета  с какво се започва и кога ? И дали за момента АМ и чайчетата са достатъчни newsm78
За пелените и аз ползвам на Памперс вече купих първия пакет 3 ка ,но  този път нямат ластични ушички ,пропускат и мисля следващия път да взема на Пуфис .Бях пробвала от тях и бях доволна.
И ние доста се плюнчим  и става на мехурчета .От няколко дена забелязах ,че и ние се заглеждаме в телевизора .
Нещо не мога да сложа снимки в албумчето ,май съм забравила паролата или неправилно изписвам потребитела  smile3555 Някой може ли да ми я прати на лични.
Ето я и моята ревла
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13062734
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13062753
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13062777
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=13062802

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 23:11 от galia1231977

# 184
  • София
Здравейте и от мене мили майчета на малки зайчета! Laughing
Благодаря още веднъж на всички за милите послания и поздрави. Heart Eyes
Сестра ми е по-добре,но с бебчето има малко проблеми и сега е на система.Надяваме се до четвъртък да я изпишат,само с малкия Алекс всичко да се оправи. Rolling Eyes
За памперсите:Пробвах на Хъджис,Пуфис и памперс.И трите ми изпускат.Хъджис са тънки с ластиче,но не са толкова разтегливички,Памперс са тънки без ластиче,а Пуфис ми са най-дебелички,но пък много добре обхващат бебето отвсякъде.Май и на трите вида намерих кусури Joy Joy Joy
Кафенцето дано нямате такива дни повече. Hug
Целувки на всички и лека вечер от нас.  bouquet

# 185
  • Варна
Enigma, честит ти племенник!  bouquet Дано се оправи по-скоро!

snesh, за мен 15 ч. е по-удачно време, в 11 просто няма как да се доберем до Морската (с Пипо спим до обяд Mr. Green), а и ще сме там по най-големите жеги. Peace

За памперсите - аз ползвам Хъджис (*dessi*, тънички са, да) и съм много доволна, но в момента на Пипо 2-ката са му малки, а 3-ката - големи (широки са му на крачетата и изпускат оттам), затова купих 3-ка на Памперс - Sleep & Play. Не са лоши - по мярка са му, тънички са и държат сухо на дупето, обаче стана същото като при Мони преди време - при по-обилно изакване, Пипо се измазва и по гръбчето, а и пропускат пишкато отстрани, при лепките. Rolling Eyes Сега се чудя какви да взема. Пробвахме Пуфис и Молфикс - и двете не ми харесват, дупето влажнее, не стои сухо. Мисля си за Либеро или за Еви бейби (доста добри отзиви четох за тях из форума). Другите, които са много хвалени, са някакви нови на Чико, обаче не са много разпространени и не знам къде да ги открия. Със Симона бях много доволна от Мамия и My Love, но и двете марки май не се внасят вече в България... Rolling Eyes

Пипо все още не обръща внимание на ТВ-то, засега най-интересни са му пердетата в хола - гледка си ги, приказва им и им се смее. Joy

# 186
chockolina, много мила снимчица!  Heart Eyes

рони, ние от няколко седмици правим слюнки с мехурчета и си мислех, че е от прахчетат, които му давам, за да не връща...явно, не е от тях  newsm78 можеш ли да обърнеш внимание по кое време ги правите? нашите май са, когато сме гладни  Rolling Eyes

# 187
и ние се плюмчим повечко от известно време и мислех че е от глад но като прочетох поста на *dessi* започвам да се замислям дали не е друго  Thinking
а за телевизора незнаех че е толкова опасно за бебчета  Rolling Eyes
ние утре минаваме на 3-ка памперс и дано да нямаме проблеми че съм купила 2 пакета  Crazy

# 188
Io_io, рони, и Хриси прави балончета с плюнка, като пяна изглежда на моменти, чак стряскащо.  Не съм забелязала да е поради глад или нещо друго, случайно ми се струва.  Thinking За зъби при нас определено е прекалено рано.  Crazy

От пелените пробвах Памперс Ню бейби първо (след единицата) - пропускаха на гърба, после купих на Бейбилов - и те пропускаха и освен това ми се струва, че не попиват толкова добре. Сега последно сме на 2-ката Бейбидрай на Памперс и пак  пропускат.  newsm78 Единицата на Памперс ползвахме целия първи месец и не пропускаха, а са същата форма?! Интересното е, че не е на всяко акане, дори не винаги е много акото. Пък понякога с много ако не са пропуснали до гърба?!  newsm78 Затова съм склонна да вярвам на теорията на акушерката за силните газове при изхождане, коита изстрелват материала?!  newsm78 Ще търся все пак някакви други да пробвам.
Иси още не се заглежда в телевизора, но в монитара няколко пъти  Joy

От кърмените бебчета има ли и други, коита си искат все още така често като Иси описах в предния си пост? Има ли го още висенето на цицата при някой, или сме само ние ?

Качих нови снимки в албумчето в подписа ми, ако на някой му се гледа  Hug

# 189
Открих една хубава статия за зъбките,спред която това плюмчене започва 3-4 месеца преди избиването на зъбките.Статията е извадена от книгата на д-р Спок Peace

И Ани доста започна да се плюмчи напоследък,чак и тече от устичката и като я взема ме олигавва едно хубаво Crazy.Но не е постоянно така.

galia1231977 ,сладурка е бебката ти Heart Eyes,тъкмо щях да кажа защо и викаш ревла и отворих последната снимка Laughing  Hug

Чета че пишете за по -късното захранване  .Нашата педиатърка ми каза да почвам сокчетата ,но аз още се колебая и не съм и давала .След като не се започва с сокчета  с какво се започва и кога ?И дали за момента АМ и чайчетата са достатъчни newsm78
Каши и пюрета Wink.Ето един метод на захранване,който не е първо със сок,и е за след 6-я месец Испански метод на захранване feeding
A тук можеш да видиш и таблички с храните,които могат да се дават все пак и се дават от някои от 4-я месец(под формата на пюрета и каши)+списък на алергените:Захранване на бебето с твърди храни newsm60
Последно-Допускани грешки при захранване на бебето
И да-млякото е достатъчно до 6-я месец,независимо дали е кърма или заместител на кърмата Hug

Аз лично първото си дете го захраних рано,на 4 месеца,и то със сок Rolling Eyes,но тогава беше друго... Crazy и отчитам това като грешка.Не знам дали има нещо общо,но детето ми има някакви неустановени все още алергии... Confused.С малката няма да бързам....Испанската схема ще практикувам Mr. Green

# 190
Сега ни чака пробване как ще се справим без тати за една седмица. Търпяха го колегите да не ходи командировки заради нас, но и те имат предел на силите си и вече няма как да се измъкне. Ще видя само дали ще успея да убедя бабка, че ще си се гледаме успешно двечките, а тя само през деня да наминава, за да се къпя аз.
Ужас някакъв съм с хормоните на кърмачка. След къпани излизам с мазна коса, пет минути горе долу трае ефектът на душа върху тялото ми, косата пада ... Всеки път щом гушна Мария, обирам ловни трофеи.  

Това е книжката http://remembrand.eu/homebg.html , за която бях писала по-горе някъде. Личи си дейното участие на Ла Лече Лига.  Wink
Понеже няма активни линкове точно към темата със захранването, ще се опитам да препиша и после да пусна набраното (мога и да снимам, но не ми се инсталира сега програмата за сваляне на снимки).

П.П. Пак ще се редактирам, че бебешката хлъцна и се събуди.
Щурка слюнчи основно, когато си яде ръцете, а ги яде винаги, когато не яде или не спи.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 юни 2009, 10:15 от рони

# 191
  • Бургас
Здарвейте и от нас,
аз ползвах само на Памперс с каката и ега пак съм само на Памперс но сега са ми от Турция, на нас ние близко тук и таткото ходи да вземе.
На мен много ми се ходи на плаж, а моя мъж неще а сама ще ми е трдно с количка чадъри, ..
С килограмите положението е трагично даже каих още 3 кг незнам как ще свалям, като ям по-малко и веднага ми пада кърмата

# 192
Аз сутринта писах,писах и после затворих страницата вместо да публикувам.Ама ми простено нали много ми се спи.
Енигма честит племенник да ви е жив и здрав и скоро да ги изпишат.
Емко и той големи балони прави  Heart Eyes много ми е сладък с тая плюнка,каката не ми се е плюнчила дори и като вадеше зъби.
Телевизора и нашия го откри и много му се радва.Нали в нас само  Jetix гледаме та шарения той  Shocked
Спирам да пиша че пак се събуди.
very nice Вики ще е финна дама затова е с по-малки пампи  Heart Eyes Mr. Green

# 193
  • Варна
Аз лично първото си дете го захраних рано,на 4 месеца,и то със сок Rolling Eyes,но тогава беше друго... Crazy и отчитам това като грешка.

Ха, Деси, ти казваш, че си захранила рано! Grinning На Симона й дадох за първи път сокче, когато беше на 45 дни. ooooh! Да слушам отживелиците на тогавашната ни педиатърка! На 4 месеца плющеше пюрета, май на 5 вече и месни ядеше, а на 6 - беше записана на детска кухня! Tired  Сега и аз няма да бързам - също мисля да захраня след 6-ия месец, само заради повръщането се чудех дали да не подраня малко (нали уж спирали да повръщат при захранването), обаче то пък взе, че намаля. Praynig

# 194
  • Някъде там...
Привет и от мен!  Hug
Много смотано времето днес, не знам въобще ще успеем ли да излезем.  Rolling Eyes
Моята Яна е в отбора на плюнчещите се бебета още от рождението си. Всякакви видове лиги си имаме - и балонести и небалонести, и прозрачни и такива смесени с мляко. Питах педката - нормално било, някои бебета се лигавели повече от други.

Много полезни линкове пускате, благодаря за което.  Hug

Относно масажите и гимнастиката леко съм в депресия, защото не смогвам да ги правя и май така ще си останем...  Confused  Дано не ги повредя нещо децата, но напоследък и минутка свободно време не ми остава, все някоя мрънка, на другата й се играе, имам един куп домакинска работа, а и стоим повечко навън. На мен взе да ми се натрупва умора и безсъние и ходя като зомби. И никаква мисловна дейност не протича, само паяжини в главата.  ooooh! Гледам и си повтарям нещо по 10 пъти и пак не мога да го запомня.

За телвизора - и моите се заглеждат. По принцип съм протви това в стаята на бебета да има тв, но сме на квартира и избор нямам.
После пак, че Яна ме вика.

Общи условия

Активация на акаунт