Отговори
# 165
Още ползваме 2- ката на Памперс. Често и излиза акото отзад чак на гърба и и цапа дрешките  Thinking. На вас случва ли ви се?
Да,честичко Sick,стига почти до вратлето и ooooh!

*dessi* , еххх, ще ви се размине май разходката из Барселона и цопането в Средиземно море! Simple Smile))
Мхммм  smile3506,пък тъкмо се бях наточила  smile3508 newsm62

# 166
Оф няма спане за мен,от 5 часа реве  Tired ooooh!
Ние вече от 15 дни сме с 4-ка памперси и са ни супер  Peace
Носа му пак е запушен и утре ще го водя на частно,че тая лична,още миналата седмица й казах,че пак му хърка нослето.А тя -нищо му нямало,сега ми се влошава,чак се дави от сополи,а не излизат навън.И каката беше болна-Вече аман от болести.
Десси дано не се разделяте вече с половинката.
Нашите ръце не са вкусни за това си смучкаме бибката.Със всеки изминал ден гука и се смее повече.

# 167
Вчера пропуснах някои неща при писането.
Деичка, дано всякакви възпаления стоят много далече от коремчето на Дея. А аватарът ти не знам доколко е актуален, но ти изглеждаш прекрасно.   bouquet
Сега има бърз въпрос. Можете да не бързате с отговорите.  Simple Smile За масажи и гимнастики иде реч.  Това е от сайта на бг-мама http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=474. Вие докъде го докарвате с упражненията?

Първо тримесечие

Комплекс 1 (от 1,5 до навършване на 2 м.)
I МАСАЖ
Поглаждане на горните крайници, гърдите, корема, долните крайници и гърба.
II ГИМНАСТИКА
- рефлекторно сгъване и разгъване на пръстите на стъпалото;
- поставяне по корем;
- рефлекторно пълзене по Бауер.

Комплекс 2 (за деца в третия месец)
I ОБЩ МАСАЖ
Поглаждане, почукване, размачкване и разтриване на всички части на тялото.
- масаж на горните крайници (поглаждане, почукване, размачкване и поглаждане);
- масаж на гърдите (поглаждане, разтриване и поглаждане);
- масаж на корема (поглаждане, разтриване и поглаждане);
- масаж на долните крайници (поглаждане, почукване, размачкване, разтриване и поглаждане);
- масаж на гърба (поглаждане, почукване, размачкване, разтриване и поглаждане);
- масаж на дупето (почукване и разтриване).
II ГИМНАСТИКА
- рефлекторно сгъване и разгъване на пръстите на стъпалото;
- пасивна дихателна гимнастика с ръце;
- пасивна гимнастика с крака;
- танцуване;
- поставяне по корем;
- рефлекторно пълзене по Бауер.

Долното е дописано след мнението на Вери Найс.
Да си питам още нещо, че да не пълня в отделни мнения чуденките си.
Слюнката на Мария е една странна. На моменти е мехурчеста. При вашите човечета правило ли ви е впечатление как изглежда?

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 12:00 от рони

# 168
рони, точно този комплекс упражнения показа педито на последната консултация. Каза да ги правя по 7-8 пъти, но на мен ми омръзва толкова масажи, само упражненията ги правя повече. Бях забравила от предния път масажите и упражненията, сякаш сега повече показа. Със сигурност ново е упражнението с краката-разтягане на ставата от вътре на вън, не знам как да го обясня по-добре. Това рефлекторно пълзене по Бауер не знам какво е-може би да се сложи на корем и тя да си се движи напред назад.

За тези, които все още имат колики да споделя последно как лекуваме нашите: аз пия чай от семена и цветове на копър+бебезан. Откакто го почнах изведнъж почти спряха, докато бяха доста силни. Вече почти седмица го пия, не смея да го спра да не започнат пак коликите.
Мале, desi054224, 4-ка Shocked, аз току що й сложих за първи път 3-ка и са й големи, ще се връщам пак на 2-ката Simple Smile

# 169
Ох,  тези масажи и гимнастики голям зор. Беба хич не ги обича и е една борба....чак и на мен ми е неприятно вече и не ги правя много прилежно  Confused

# 170
  • София
Здравейте и от нас  Hug !

Вчера  не ни беше ден нещо  Confused . Сутринта  станахме рано ,че трябваше да ходим по работа  до едни складове  и после решихме да  се разходим малко в  парка до нас (Западен парк). И аз нали да се направя на добра майка  Embarassed ,викам,чакай  да намажа със слънцезащитен крем  личицето на детето  да не изгори ,че беше точно по обяд . Обаче тя много ръкомаха и  явно разнесе крема  и по  едното си оченце  Sad . И като се зачерви това оченце...ужас ...почна да се подува и сълзички да се стичат от него  Sad . Зачерви се цялата област около очето и  аз се притесних сериозно  Tired . Измих  и оченцата с преварена водичка ,капнах  малко кърма в оченцето и то се поуспокои . Прибрахме се по жегите ,че имах страшно много работа в къщи.Но  вечерта ,след като отново излизахме до обектите по работа ,явно се превъзбуди  и беше неспокойна  и както си я бях оставила да си лежи и гледка  на активната гимнастика ,така се задави това дете ...  ooooh! от собствената си слюнка някак ... не можа да се  откашля  и накрая  се наложи да я обърна надолу с главата и да я тръсна хващайки я за краката  Sad .Умрях от страх ,така се давеше детето  Tired !
И не останахме само с това .
Вечерта  късно  имаше проливен дъжд  и гръмотевици . Една гръмотевица беше супер силна и  Каролина като се стресна  Rolling Eyes ... Разтрепери се и  рев...рев...един час  не можа да се успокои.Аз съм я  гушнала а тя  се катери по мен и се свива в  гънката на врата ми  ,сякаш  търси  най-скришното и  сигурно местенце да се сгуши там и да  я защитя .И толкова жално-милно плачеше ,че ми идеше и аз да ревна с нея .
Иначе  не е никак проблемно бебе.Винаги се откашля сама ,не се дави,не плаче  без причина ,спинка си ,вече е на 6 хранения ,наддава  доста ,много е адаптивна към променлива среда  и  общо взето  е бебе-мечта  Heart Eyes .Явно вчера не и беше ден  и доста и се струпа .

Олче    ,аз  не знаех и мислех ,че просто те са се сетили  да се съберат  всички отвсякъде .  А то било традиция  Simple Smile .
 Значи - ще дойде и нашият ред  Party   newsm68 !

За морето аз казах - ще ходим септември .Ако не на море ,то поне ще отидем до Сандански или Велинград,заради минералните басеини -много обичаме да ходим и на двете места .Ходим всяка година задължително  и на море и на "пенсионрска почивка " на Велинград или Сандански  Laughing .
Колики нямаме отдавна - от както влезе в третия месец .
Масаж и  правя вечер и през деня когато се сетя .
Засега спирам,че се олях а и татито ни чака да се оправим да ходим да ни купува подаръци ,че вчера  покрай лошия ден и той го отнесе  и сега  ще ни се подмазва  Joy .

Целувки на всички бебоци  Heart Eyes ! Мамочка нещо ми се губи от хоризонта  newsm78 ...

Ааа...забравих да направя реклама на Западен парк колко хубав е станал и как предизборно  го  "премениха " с нови  увеселения  за децата -много катерушки,пързалки  и  други  такива  Peace !

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 13:32 от Kafenceto

# 171
  • Варна
Аз съм навита за среща в сряда, така или иначе, всеки ден сме в Морската.  Hug

Вижте на каква мила картинка попаднахме вчера:

http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/19062009021.jpg

Мисис Т., *dessi* - сменете марката на памперсите. Симона и тя така се омазваше до плешките с "Памперс". Вземете някакви с ластик на гръбчето. Peace

# 172
very nice по колко чай пиеш на ден?
ние сме с памперс и нямаме проблеми  Peace ,омазва се само когато някой я държи след като се е изакала и притиска памперса
chockolina кои са с ластик на гърба?ти и преди си ги споменавала,но така и не разбрах коя марка са

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 15:41 от ани4ka

# 173
Kafenceto, какъв кошмарен ден сте изживели. Обаче, няма как да не споделиш какви подаръци ви е накупил тати. Казвай бързо!  Wink
За пармерсите за сега съм доволна и от Хъджис, и от Либеро и от Памперс. Даже не очаквах, че от Памперс ще съм доволна, тъй като нямат ластик на кръста и ми се струваше, че ще има омазване, но вече преполовихме един голям пакет 2-ка и няма никакъв пропуск. До скоро бяхме на Хъджис, но получих по пощата писмо от Памперс за събиране на мечета и за това минах на тях.
Напоследък забелязах, че нашата бебка много обича да зяпа екрана на телевизора, когато е включен. Гледа го от далеч, но все пак това ме притеснява. Няма къде да го сложим и си стои в стаята ни, която пък ползваме за дневна, спалня, детска, абе за всичко /гарсониерка под наем/. Вашите бебета обръщат ли внимание на ТВ-тата?

# 174
sisely защо се притесняваш за ТВ-то?и Андреа се заглежда,но това е заради цветовете и сменящите се картинки,не е съзнателното гледане на тв  Wink
вече се радва като я подхвърлям леко нагоре  Heart Eyes(то е по-скоро повдигане)много е сладка
днес понеже не й се спеше правих палачинки с една ръка  Crazy понеже тя ми беше в другата  Mr. Green не успях да ги опропастя  Party

# 175
Здравейте  bouquet
sisely, и Даяна гледа ТВ  с батко си Grinning
Ето вижте така гледат ТВ :
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2607/910189197101224051212455 … bweIcdcYwhA7R.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1553/126199511744459847612455 … ufZSAdJSgvR1u.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2930/225499694215005826124559 … AOZ5Diq7QEdPP.JPG
Екрана ни е доста голям и няма как да не го гледа Wink но не мисля че пречи чак толкова newsm78
И ние сме с Памперс и нямаме проблеми ,вече минаваме на 4-ка  Peace
Колики още имаме,но и май и зъбите ще ни почват  newsm78
Приятна и лека вечер и бебчетата да спинкат сладко и спокойно Hug Heart Eyes baby_neutral

# 176
Здравейте майчета,
snesh Благодаря ти много   bouquet
Kafenceto  и ние се давим и да знае6 как съм си изкарвала акъла и са ми омеквали коленете.
Майчета я кажете, тука в Бургас има някаква традиция вече да са прави заря в 22 часа , и толкова е силна и продължителна че нямам думи. Неможе ли по зарята да е до 20 часа. Снощи пак имше заря и милия накрая като беше най силно съм му слагала ръце върху ушичките защото почваше да се пробужда. Но ако беше буден? Питам аз? Какво мислите?
Тука в БУргас са почнали масово правене на улици морска градина , ше стане хубаво но много бавно работят и е кошмар просто, особено това с морската градина преди бягах там да се скрия от шума праха и т.н. но сега и морската .
sisely  охо и ние гледаме ТВ, голям майтап пада гледаме си ние тенис и в един момент виждаме как Денис гледа Тенис, даже се римува  Joy    ами дръпваме че още си е малък има време всички детски ще гледа  Simple Smile
Хубава и спокойна вечер ви желая, снощи заспахме в 18ч. и се събуди чак 23 и пак продължи да спи до сутринта.
И сега го чакам да се събужда
До скоро на всички
п.с. бен78 видях че си почнала работа

# 177
Привет и от мен!
Snesh благодаря ти за отговора!Силно се надявам да не прибягвам до услугите ти , ако нещо се повреди по количката  bouquet
Kafenceto , отвратителен ден, дано повече да не ти се случват такива неща Hug
Водата я преварявам най- малко 10 минути, нали имало бактерии , които чак след такава обработка умирали newsm78/не знам къде съм го чела/.А летните малки бебета са предразположени към летни диарии и ме е страх да  давам не преварена вода.Не че от всичко мога  да го опазя, но поне да правя някакви опити опити за собствено успокоение!
Проблема с телевизора и при нас съществува, извива се чак по гръб за да гледа Crossing ArmsНе е хубаво на тази възраст да гледат телевизия, поне до 6 месец трябва да се правят опити да се ограничава тъй като може да отключи епилептични припадъци и ред други проблеми.
Много са ни хубави госпожиците и малките и по - големите, не че и младежите ни не са хубави, но определено повече се заглеждам по момиченцата Hug

# 178
  • not found
Ние днес с Тони бяхме в Кауфланд  Flutter За мое най-голямо учудване нямаше рев , мрънкане и разни подобни , а едно послушно , миличко детенце  Two Hearts . Толкова приятно ме изненада , като се прибрахме помрънка малко и заспа  Crazyмай посарва  newsm30 . Сега пак го храня и след малко пак сме на вън , че тати ме чака  beer да пийнем   Hands Clap

Само да попитам по какво разбирате , че започват зъбки да растат  newsm78

# 179
За масажите ползвах тези клипчета, доста ми помогнаха да разбера за какво точно става въпрос:
http://www.momentofpeace.net/category/motherhood/massage_gymnastics

Общи условия

Активация на акаунт