Отговори
# 150
Енигма, живо и здраво да ти е племенничето, а майка му и татко му много да го слушат! При възможност и леля, а кака и батко Томи  Wink да си играят с него!   bouquet
Rastina, аз също мисля да засоквам бебка след шестия месец. Дано само да си кърмя нормално и безпроблемно. Всъщност на педиатрите са им дадени (поне на тези в нашата поликлиника) едни книжки, "Дневникът на мама". Добре би било да ги раздават на мамите. Добри са и са полезни. Включително и за стъпките с включването на хранения. То добре би било и те да ги прочетат в случай, че са спрели развитието си към времето, когато ние сме били бебета.
Конкретно на въпроса ти - защо не купиш по едно бурканче от марките, налични на пазара? Едва ли популярните са повече от 6-7 вида. Така сама ще добиеш представа какъв вкус имат, цени, дали съдържат захари, консерванти, всевъзможни добавки. И накрая пак изборът ще го направи твоето мъниче.
ЙоЙо, ние точно на море няма да водим дребната, но през август ЖЗ мислим да я замъкнем на гости на баба и дядо. Оттам ще навестим и Албена няколко пъти. Това ни е планировката засега.
Деси, радвам се за вас около 100% засега.  Hug Laughing
Срещите са хубаво нещо, но все още си мисля, че ни е рано. Аз само с малката не мога да се споразумея за режим, а с още толкова много хора какво остава ...  Grinning
Сега отивам да видя снимките.  Simple Smile

# 151
За на Гала предаването, имаше двама доктори+ една жена с детенцето и. Което след като е било на 3м. и половина му слагат ваксините дтк и полиомелит. След 2 седмици започва да плаче неистово за по 10 мин. на често. Започва се ходене по мъките. На доктори на горе-надолу. Като установяват, че момиченцето е направило някаква реакция към ваксината за коклюш. Детенцето е болно от Синдром на Уотсън. Единият лекар каза,че този синдром се образува по време на бременността и може да се отключи при самото раждане. А самата ваксина просто е допринесла за побързото проявяване на синдрома. Този лекар каза,че е необходимо ваксинирането на децата, защото самите болести и тяхните последици били ужасни. А другият лекар каза, че майките трябва да решават дали тяхните деца да бъдат ваксинирани. Защото в Америка много деца умирали от ваксините, а други били увредени от тях. Най-добрите ваксини били тез които са мъртви ваксини.
Това детенце сега е на 5 год. и е с акъл на 2-годишно дете от този синдром.
Това е.

# 152
Лелееее Морето... ако си спомняте аз се чудех за него още докато бях бременна и с таткото сме решили да отидем за няколко дни в края на август, но сега вече финансовия въпрос е доста сложен и не се знае - така ви завиждам морски мамета....
Дея, на палатка е супер...аз съм фен на палатките и основно такъв туризъм практикувам, хотелите не ги тача много, защото все едно съм си вкъщи...е не че съм противник, но обичам на палатка. била съм на палатка и  с осеммесечно бебе, но нашите са още малки за такива условия...ако сте само с таткото ви трябва малка палатки и по един чувал, но щом ще взимате и какака ви тряват малко повече екстри... миналата година бях на Силистар на къмпинга и съм доволна, но откъм тоалетни и бани не е много добре, но пък там може да си наемеш каравана... иначе залива е страхотен...и все още е чисто и диво някак и въпреки че през деня идват страшно много туристи от синеморец и резово, пак не е такава лудница като на градина, макар че пък там и по-цивилизовано....щом ще сте само с каката може да ви хареса...

# 153
Привет и от нас!
Навън времето е супер и след обяд ще отидем до Екопарка на Св.Константин и Елена да се разходим. Никога до сега не съм стъпвала там, но се надявам да си изкараме приятно.

Онзи ден се насилих и отидох в морската с количката на кратка разходка. Тръгнах от нас /живеем до Майчин дом/, минах покрай пощата на ВИНС-а да пусна едни писма, през детският кът и се върнах през Спортна зала. Е, НЯМА ТАКИВА ГАДНИ ТРОТОАРИ, УЛИЦИ И ДВИЖЕНИЕ във Варна!  #Cussing out  Отщя ми се да слизам друг път сама с количката. Вече само с колата на тати. А, едно че улиците гадни, въздухът в града мръсен и че на малкото му се раздрънкаха здраво вътрешностите, ами и останах без крака и ръце докато се изкача на връщане към нас. За капак вечерта ме заболя яко кръста.

Още се чудя, ние кога ще минем на 6 кратни кърмения на денонощие. Нашата хубавица си суква на два часа през деня и на около четири през нощта. Като ги сметка, то излиза, че се кърмим по 7-8 пъти все още. Давам й и водичка уж, за да залъжа малко глада и да откараме поне два часа и половина, но номерът не минава, а ревът се увеличава още повече. И откакто съм започнала да й давам и от двете гърди, поради опасения преди време, че ми намалява кърмата, тя се изхитри и си иска вече от двете. Видя му лесното на първото мляко и само от него иска, а не си дава труда да засуче от задното или го прави много рядко. Може ли това да е заради жегите. Вкъщи Т не пада под 25С.

И аз се надявам да устискаме на кърма до към 5,5-6 месец. Ако видя зора, обаче смятам да подкарам пюретата и кашите още от началото на 5 месец, а не да минаваме на АМ. А сокчетата ще почакат, че за тях съм чела, че съдържат доста захари и киселинност, които не са чак толкова полезни за бебка. Предпочитам вместо тях да си продъла с водичката поне до 7-8 месец.

Хайде хубаво да си изкарате през почивните дни!

# 154
Здравей те момиче, моята Александра днес си откри палчето на дясната ръка. Но нали си е хитруша не си свива ръчичката в юмруче, а разтваря широко длан и останалите четири пръсчета, та да не забележим с тати, че палчето е в устата!

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 13:28 от denni_law

# 155
  • Лудогорието
Здравейте и от нас с Иван  Grinning
На 23.06 сме на консултация, но по наши замервания вече сме минали 5 кг и е около 54 см. Като гледам ваште дечица май сме ви стигнали /при раждане 2100/45 см  Sad / Захранване и аз смятам да направя след 5-ти месец, за сега му харесва да е само на кърма, дори чай и вода отказва-гледа като отровен. Активно гука на хора  и играчки. Вече две вечери се побърква да рита във ваната-голям кеф  Crazy Възглавничка още не слагам, нощна лампа имам и е на земята-някак ще ми е притеснено ако не го виждам.
Опа, вика ме  Heart Eyes
А, вчера стана на 2 месеца-черпя с каквото пожелаете  Hug

# 156
  • София/Люлин
Здравейте. Намерих комп и надниквам да видя как сте. Ние добре понесахме пътя и сега доволно си спинкаме на двора. Радвам се, че всички бебчета растат добре. Бетина последно преди да тръгнем тежеше 5.400 и 57 см, ще видим тук къде ще я тегля. Сок дадах 2-3 лъжички от ябълка и много и хареса, смятам да дам и малко морков. По колко се дава от сокчетата и как да завиша дозата? Тук времето е поносимо, радвам се че избягахме от горещините в София. Поздрави на всички вас и целувки на бебчетата. Hug

# 157
Здравейте и от нас  bouquet
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2992/805068090107525165912455 … KXcNRHOMEvMiN.JPG
Ние ще ходим на море, но само баткото и таткото ще ходят на плаж Wink аз ще стоя при сестричката ми тя живее на морето Grinning мисля че е малка още в тази жега ,а и сме много алергични и ме е страх Rolling Eyes
asia_nika и Дая спи още настрани ,но защото така и харесва  Peace по гръб неиска да спи newsm78
Ние взехме доста да будуваме през деня,но поне вечер си спинка ПУ-ПУ . Плюмчим се  много и май  ни сърбят венците каквото хване и към устата Joy baby_neutral
Отиваме да папкаме и после на разходка
Целувки на всички бебчета от Дая Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug

# 158
Здравейте и от мене
http://www.facebook.com/photo.php?pid=33119&id=1757428715&am … 428715&ref=nf

дали ще можете да видите снимката че досега не съм слагала на малкия Денис още не сте го видели Simple Smile
ние сме си на 6 хранения 2 те нощни от 2 седмици ги махнахме отначало малко трудно но вече мисля че посвикна. НА Ам сме и му давам лактана био че другите млека не ги прие , все почваше да ги повръща в един момент. Исках да попитам майчето което беше летяло с самолет. Как мина полета, бебето в baby cot ли беше? и изобщо ако може да сподели малко повече относно как бебето го понесе, нали е шумно в самолета, не се ли плашеше. Само ме извинете но не мога да намеря от кой пост го прочетах това.
Малкия ме вика обаче и ще ходя, много много не мога да се задържа на компа.
Поздрави на всички празнуващи месецинки!!!  bouquet

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 18:55 от kate-rina

# 159
Hi, hi! Simple Smile))
Кате-рина, ние сме самолетолетачите Simple Smile))
Да ти кажа без проблем мина полета. Аз го качих, спейки и той продължи да си спи през първата половина от полета. Не го притесни излитането по никакъв начин. По едно време се събуди, дадох му да сучи, малко понервничи, но като се нахрани, пак си заспа. Кацането също го проспа Simple Smile Бебето е без място в самолета и ти трябва да си го държиш, като получаваш допълнителен колан, с който го привързваш към твоя. Аз ползвах в самолета кенгуру. Така се качихме, така и слязохме, че ръцете да са ми свободни за багаж. но все пак аз пътувах сама с Виктор. Ако има кой да ти помага можеш да си го носиш на ръце.

Моето момченце тази нощ спа 9 часа и половина!!!!! Направо не е за вярване. Аз се събудих по едно време и станах да си изцедя гърдите, че направо щяха да  се пръснат. А иначе и той взе да се плюнчи и да нервничи един път на ден като му давам да сучи. Плюе, върти глава, реве.... и после си захапва по някое време хубаво и се успокоява. Шантава работа! Simple Smile))

sisely, хайде ако се уговорин за среща в сряда или когато кажат другите мами, мога да мина да те взема с колата към морската, че си ми в района, а пътищата и тротоарите са наистина отчайващо кошмарни!  #Cussing out
Хайде да видим какво ще кажат другите варненки. Simple Smile

# 160
  • not found
Аз няма да дойда на срещичката , че Тони мрази да излиза ...  Rolling Eyes Всеки път в МОЛ-а като отидем и как се събужда не знам , един рев до скъсване  ooooh!. На разходка в Морската - същата работа ... На нас разходките ни са или в двора или да отида до майка ми , плажа си го тачи , обаче , може би шума от вълните го успокоява  Crazy Защо така не ми е ясно   #Crazy
Има ли други дечица , които още да висят на цицката ?  newsm78 Моя не мога да го откажа ...  baby_neutral

# 161
brawneye, благодаря за отговора. И аз доста се притеснявам за тези ваксини, защото съм виждала последиците от една объркана ваксина.

# 162
Mного ме притеснихте с тези ваксини Rolling Eyesние ще сме на първа Пентаксин юли мрец.Проблема само от живите ваксини ли е?Ами за тези/меживите/ нещо дали са казали?

# 163
Привет мамчета.
Аз с малко закъснение да почерпя за месечинката на моята буболечка. Честито и на Nadeto_K и katti79. Ех колко бързо минава времето. Мира вече ми се струва толкова пораснала, че чак си спомням с носталгия за времето когато беше съвсем мъничка.
Иначе още не знам колко сме порастнали този месец, защото сме на консултация чак на 24. Ще бием и Пентаксима, надявам се да мине добре и да няма реакция  Praynig
Нашите проблеми с кърменето сякаш поотминаха и аз се поуспокоих. Пак се дърпа и плаче от време на време, но вече не е каквото беше и успява да си се нахрани нормално. Коликите също почти отминаха, дано няма повече. Вече си се смее даже с глас и играчките са й много интересни. Занимава си се самичка горе-долу и мама успява да свърши туй-онуй докато се баламосваме с играчките. Плаче само когато й се доспи, защото доста трудно заспива, сигурно се превъзбужда от интересния свят наоколо. Плаче и след баня, но то май почти всички бебета плачат тогава. Като цяло ми е много добричка. Ама аз както я похвалих, да не чуе  Twisted Evil чукам на дърво  Praynig Юмручето си го лапа, даже се опитва да си го засмуче цялото и като не може се ядосва, а залъглаки въобще не иска и се притеснявам, че като се научи да си смуче пръстчетата няма да мога да ги извадя от устата й, но ... това да ни е проблема.
Вечер все още си се буди за 1 хранене около 3 часа, според зависи кога е яла последно и кога е заспала. Вече взе да ми дотежава това нощно кърмене, ама какво да се прави. А като се сетя в началото въобще не ми тежеше да ставам на 2-3 часа всяка нощ. Явно съм била по-мобилизирана.
Ами това е май.
Спокойна нощ без детски плач ви пожелавам момичета  Hug

За малко да забравя. Ето малко снимчици:
http://www.facebook.com/album.php?aid=76172&id=688842771&l=e48a1e3f36
Малко са старички, но скоро не съм сваляла нови снимки. Като кача ще пусна пак.

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 23:58 от Ji_Ji_Ji

# 164
Здравейте  Hug

Най-после заспахме, дано да е за по-дълго, че вчера до 3ч ни държа будни  Laughing
След негативния ми пост да похваля Иси, че от няколко дни е по-спокойна и не плачка. Дано да и отминават коликите вече.  Praynig Свекърва ми пък дойде онзи ден и цял ден ми помага,  Wink да я похваля и нея. Ясно е, че няма да е постоянна помощта, но поне от време на време да отдъхвам няма да е лошо. Оставихме и бебето за 3 часа с 300 уговорки да я нахрани когато се обади, че е гладна (а не под час) и да не я оставя да реве (имахме спор на тази тема с нея), аз много се притеснявах, но няма как - все ще се налага понякога да я гледа и тя. Петиоф , ужас, как може чак такова нещо - майка ти да идва от друг град, за да отидеш на зъболекар!  ooooh!
 Сръднята с мъжа ми също ми мина Twisted Evil , и на него не му е лесно с новата работа, но все пак... абе мъжете явно и те нещо откачат на моменти, нали казват, че първите месеци с бебето са трудни и за двамата, та ще си прощаваме,какво да правим.  Sunglasses поем, при теб нещата звучат доста сериозно, дано все пак да се оправите.  Peace Не забравяй, че това все пак е същият мъж от преди няколко месеца, същият, с който си искала да имаш дете! Не прибързваи с крайните решения, изчакай да се поуталожат нещата, според мен.  Peace

Олче, с много хубави дрешки обличаш твойта мома  Heart Eyes На Хриси доста от рокличките и умаляха без да съм и ги обличала, че врмето при нас все е лошо и все вали.  Sad
За водата  - и аз като изварявам помпата и шишетата побеляват и има частички даже по тях, много е варовита и при нас. а чайче и правя с бебешката вода на Хумана (не, че го пие, де ).
за спането - от раждането си спи само по гръб, с глава на една страна. Беше си харесала дясно и все така си обръщаше главата и аз все и я обръщам на ляво напоследък. Спи в спално чувалче, не я завивам, само 2 нощи съм я завивала с одеялце отгоре, понеже беше доста студено.
Къпем я все още 2 пъти седмично само с вода с малко кърма вътре, още сапун не е виждала  Laughing
И аз мисля да захранвам към 6-ти месец, дай Боже  да си имам кърма. Чудя се как кърмите по 6-7 пъти само, Иси си иска на 2-2,5 часа през деня, а вечер преди сън иска няколко часа почти постоянно.  Crazy Има и дни, в които на 3 часа суче денем, но са рядко. Добре, че нощем си спи по 6-7 часа в повечето случаи. Аз си и давам, когато си поиска.  Айла, това нормално ли е така на почти 2 месеца?! Все още кърмя със силиконката. Захапва вече гърдата и суче няколко минути, но като пусне захапва трудно втори или трети път и се ядосва и реве. Със силиконката определено и е много по-лесно и на мен ми е гадно да я мъча иначе. Тя биберон и чай не признава, прави ужасни физиономии като пробвам да и дам.  hahaha Иначе е вече 4900, 61 см - за 8 седмици е качила общо 2100 гр и 10 см.  Party Още ползваме 2- ката на Памперс. Често и излиза акото отзад чак на гърба и и цапа дрешките  Thinking. На вас случва ли ви се? Според акушерката ми, при акането изпуска много силно газове и затова така.  newsm78

Честито на всички 2ри месечинки!
кати79, не си писала отдавна. Добре ли сте с бебчо, как е каката? Ще си ходите ли до БГ? Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт