Не съм писала скоро, но не спирам да ви чета, просто имам периоди на инертност, когато ми идват много неща на ум за писане, а ме мързи да пиша.
Относно спора между Деси и нашата Зелено око - абсолютно съм съгласна, че Деси не е имала право да пише името на Зеленото око и да я злепоставя за няколко евро, които в Германия са нищо. От друга страна пък не мога да се съглася, че като е решила да подарява лекарството е била длъжна да плати и транспортните разходи. Даже съм удивена, че смятате, че подаръкът включва и заплащане на разходите, но както и да е... Спорът между двете е личен и беше грешка, че се обсъди публично - нещо, за което отново е виновна Деси.
Васко беше на консултация на 17-ти. Тежим 6800 гр. и сме 62 см височки. Наддали сме 1700 за един месец. Доста е, но педиатърката го опипа и каза, че няма признаци на рахит все още. Увеличи дозата на Вигантола на 5 капки, защото третия и четвъртия месец били най-опасни за рахит. Но Васко не е дебел, пухкав - да, но не е дебел. Между другото, и аз, и съпругът ми сме с тежки кости и винаги сме тежали повече, отколкото сме изглеждали. Като ме теглеше на кантара през бременността, гинекологът ми не можеше да повярва, че тежа толкова, не ми личало...

През последният месец Васко все беше гладен, три часа не можеше да изчака по никой начин. След кърмене му давахме по 100 мл и той си изяждаше всичко. Отделно все ревеше, направо не мирясваше това дете. През последните дни обаче коренно се промени, сякаш изведнъж порасна, като влезе в 3-я месец. Играе си с играчките, занимава си се, рядко се дере без причина, много ми е добръчик. Отделно вече не го гони такъв глад, дори прави 4-часови паузи. Вече няколко нощи прескача нощното хранене и след хранене в 10 ч. се буди чак в 6 сутринта. Гука много смешно с едно такови гърлено гласче, а освен това вика на въртележката над леглото си.