Отговори
# 135
Здравейте, момичета!
Не съм писала скоро, но не спирам да ви чета, просто имам периоди на инертност, когато ми идват много неща на ум за писане, а ме мързи да пиша.

Относно спора между Деси и нашата Зелено око - абсолютно съм съгласна, че Деси не е имала право да пише името на Зеленото око и да я злепоставя за няколко евро, които в Германия са нищо. От друга страна пък не мога да се съглася, че като е решила да подарява лекарството е била длъжна да плати и транспортните разходи. Даже съм удивена, че смятате, че подаръкът включва и заплащане на разходите, но както и да е... Спорът между двете е личен и беше грешка, че се обсъди публично - нещо, за което отново е виновна Деси.

Васко беше на консултация на 17-ти. Тежим 6800 гр. и сме 62 см височки. Наддали сме 1700 за един месец. Доста е, но педиатърката го опипа и каза, че няма признаци на рахит все още. Увеличи дозата на Вигантола на 5 капки, защото третия и четвъртия месец били най-опасни за рахит. Но Васко не е дебел, пухкав - да, но не е дебел. Между другото, и аз, и съпругът ми сме с тежки кости и винаги сме тежали повече, отколкото сме изглеждали. Като ме теглеше на кантара през бременността, гинекологът ми не можеше да повярва, че тежа толкова, не ми личало... Flutter

През последният месец Васко все беше гладен, три часа не можеше да изчака по никой начин. След кърмене му давахме по 100 мл и той си изяждаше всичко. Отделно все ревеше, направо не мирясваше това дете. През последните дни обаче коренно се промени, сякаш изведнъж порасна, като влезе в 3-я месец. Играе си с играчките, занимава си се, рядко се дере без причина, много ми е добръчик. Отделно вече не го гони такъв глад, дори прави 4-часови паузи. Вече няколко нощи прескача нощното хранене и след хранене в 10 ч. се буди чак в 6 сутринта. Гука много смешно с едно такови гърлено гласче, а освен това вика на въртележката над леглото си.

# 136
Здавейте, момичета,
Споделете какво е мнението ви за ходенето на море тази година?  newsm78

# 137
Здавейте, момичета,

Ние сме си до морето,ама ходим на планина  Mr. Green
Ходихме вече ,имаме 2 бани,ама само с каката,а тези жеги където се очакват,не знам дали ще заведа малката,най вероятно август като сме на хотела,след палатковата почивка,за да мога да я водя към 9 и да я прибера към 11 и чак вечерта после на разходка....

# 138
Здавейте, момичета,
ако имахме кола щяхме да отидем  Rolling Eyes Peace

# 139
Здравейте мами!

Вчера бяхме на консултация.Алексия върви добре-тежи 5,270 кг. и  е 59 см.
Биха ни противохепатитната ваксина и детето се държа добре.
Педито ни каза да започваме със сокчетата.Обаче при всичката информация , която изчетох из интернет пространството направо се чудя дали да започвам.Вие какво мислите?
Има ли мами, които вече дават сокчета?

# 140
Rastina ,сокчета ще давам след 6-я месец чак Peace.И то няма да започна захранването с тях,ами с пюренце eat

Io_io ,ще ходим,през септември най-вероятно,ако не ни мине котка път fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

dena_klv ,и аз постоянно сравнявам децата,неволно някакси отвътре ми идва...Ани така,пък Сашко беше така... Thinking.И моите са тоооолкова различни във всяко отношение(само лакомийката им е еднаква Mr. Green).Саши беше много неспокойно и ревливо бебе,а Ани е олимпийското спокойствие(пу-пу fingerscrossed),различно дърпат в растежа,различно им е спинкането и будуването като бебета...различни неща ги заинтригуват(забелязвам го макар и на тая невръстна възраст на малката Heart Eyes).Май и аз попрекалявам със сравненията,не се бях замисляла за това  Blush

poem,дано тези чувства към милото да са моментни Rolling Eyes ,и да се върне пламъчето   loveuuu.

Олче,dena_klv,Дея`,много са ви сладурчести бебоците(и малките,и вече порастналите) Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аничка,подписа ти е супер,а метълската снимка на Андреa е номер 1 просто Grinning Hug

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 19:34 от *dessi*

# 141
Very Nice и при нас баткото напоследък не иска да спи сам.Постоянно се мъкне и ляга при мен, а баща му мърмори, че после го пренася на неговото легло, а е вече тежък.Явно не иска да е сам милия.Вече и малка лампа-глобус свети през цялата нощ.
Малкия също не гука, само възклицава от време на време и само се усмихва и така ръкомаха и рита с крака, сякаш ще хвръкне.
Като знам колко е спокоен и като от време на време ей така от нищото изревава, веднага се сещам за предаването на Гала за ваксините и изтръпвам - какво ли не ми минава през главата.
ssillvvi - виждам, че някои от момичетата ползват слабо минерализираната вода с родов етикет.

Еnigma честито.Да ви е жив и здрав.
*dessi* гушкай повечко Саши и ще баде по-спокоен, какъвто е чувствителен милия..... Иии Деси дано татито остане, толкова сте сладки и щастливи заедно. Hug

А за морето, ех.... толкова го обичам, ама тези жеги са просто непоносими. Нещо планината напоследък ме влече.

# 142
  • not found
Io_io ниe ходихме на плаж , но като кажа на плаж не съм го пекла на слънцето детето, намерихме малък плаж със страхотна сянка , ако духа вятър , слагаме един чадър да не му духа на Тони и така хем вълка сит хем агнето цяло  Party

Rastina имаше една мама , която даваше сокчета  Wink аз лично не давам на Тони и както е писала *dessi* и аз мисля да захраня към 6 мес. първо с пюренце .

# 143
Аз малко питам като "след дъжд качулка", но какво са казали при Гала за ваксините, че това предаване сме го пропуснали ?

# 144
Здравейте момичета!

Ние сме ок .Разходки по цял ден и много свежо настроение.Бобо по цял ден гука и се смее.
Very nice,относно преходните предмети ,дечицата си ги избират сами обикновено.Това,което аз се опитвам да направя е по-скоро да създам някакъв навик на принципа на преходните предмети.Относно ,Габи,ssiillvvii е дала добри съвети-доколото знам тя е колежка Peace.Ако имаш сериозни притеснения,обаче е най-добре да се срещнеш със специалист,който ще може да види детето, да се запоьнае с навиците му и т,н,т.е ще бъде по-полезен.Няма нищо лошо човек да потърси такава помощ,дори те поздравявам,че улавяш проблема на време,за съжаление после може да е вече късно.За твое успокоение това е сууупер нормална реакция.....а това с коремчето е скрит зов за внимание,решила е ,че това  е основателна причина за твоето внимание.Бих ти предлиожила да я помолиш да нарисува нещо и да ми кажеш какво е нарисувала.Но Simple Smile Heart Eyesутре заминавам за 2 седмици и вероятно няма да имам нет!Започваме лятното турне Mr. Green.Ако имам как да се включа ще пиша. На теб и на всички мами с този проблем- успех,момичета и мноооого търпение и спокойствие.
За сокчетата - аз ще захраня първо с пюре и после чак сок Peaceза сега само кърма.
На всички празнуващи честито!
Enigma,честита радост и на теб!
За среща,винаги ЗА

Кафенце, не съм от Враца,но съм имала няколко участия в читалището с ансамбъла Peace Hug Wink
Това е за сега от нас!
Ние ви целуваме и ви пожелаваме хубави иу слънчеви дни,пълни с много усмивки Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 145
Здравейте мили майчета Hug

Ние с Ави сме добре.Аз тъкмо щях да ходя на гинеколог днес иииии.....взе че ми дойде Sad

Не че е лошо ама още мааалко да беше изчакало,но като не кърмя така е.Та сега ще чакам да ми свърши и тогава.Брауни,ето че вече не си сама Hug

За плажа,мен малко ме е страх макар,че като се замисля newsm78ми то дали ще е в количката по разходки или под чадъра  след 5 на плажа за час пак същото,хем ще подиша йодни пари.Неприятното при Ави е че е с мнооого бяла кожа милата и мн чувствителна освен със зехтин я мажа с някакво предписано от педката Джин джира алба.

Вери Найс,да аз също както Маги бих ти предложила да накараш Габи да направи една рисунка на вашето семейство.Разпилей и цветни моливи/нека да има избор от всички цветове/и я остави да си твори така както тя го вижда.А когато имаш възможност и желание мога да я погледна или да я снимаш и ми я пратиш по скйпа/ако искаш и на Маго разбира се Peace/.Не съм специялизирала детска психология но сме го учили и съм чела някой неща.Както казва Маги децата понякога търсят внимания наистина с някакви физически симптоми,болки неразположения/лошо им е боли ги нещо т.н./Не винаги обаче е само каприз или малък трик.Може наистина да я боли.Но в чести случай е повод за внимание зов за привличане на реакция от родителя.Хайде да не затормозявам темата с разсъждения но винаго когато искаш сме насреща  Hug

poem,ще си позволя да ти дам съвет,а на теб ще оставя да прецениш и решиш.
Ние родителите,се учим да сме всеотдайни и безупречни за нашите деца.Което е прекрасно GrinningПонякога обаче забравяме кои сме и какво всъщност искаме за себе си улисани в задължения и ежедневие,И точно тогава уморени и нетрезви взимаме решения за които може да съжаляваме след време.Момичетата са прави,че за едно дете няма по-хубаво от мама и татко-заедно.Но мама и татко заедно са добри за детето когато са добри и за самите себе си.Мн често по-старите хора казват-направих го в името на дето и така без да искат прехвърлят мн тежък товар на вина върху дето без то да я иска.Понякога мн хора се "опитват"да скрепят брака си само и само да не страда дето и 'Аууу какво ще кажат хората"Но всъщност е една агония в която живеят и двамата или тримата ако дето осъзнава вижда и разбира положението.
Понякога обаче осмислянето и решението за някакъв опит в отношенията не прибързани и крайни могат да се окажат вярната пътечка по която обаче да искате да вървите заедно.
Децата порастват тръгват си по свойте цели и това коети ги вълнува и ние оставаме или с човека с който едвам сме се гледали през всичкитези годи или сами.Е,разбира се може пък да намерим друго другарче с което да сме наистина щастливи но кой ни гарантира това?

Хайде че мн се олях CrazyДано да съм била поне малко полезна ако не извинете ме  Embarassed

# 146
  • София
Здравейте и от мен, но за компютър все не стига време. Но така е като обичаме разходките Simple Smile,
ние май ще сме много високи,
Вече носим бодита за 6 месечни, тримесчните не могат да се закопчават от памперса  Laughing А и двойката вече май ни стяга много и купих тройка.

От няколко дни не сме пускали сешоар, коликите май намаляват. Само понякога се превива милата,
но надуванията продължават Sad

Имам въпрос. Свекърва ми пак беше тук за 2 дни, и веднага си внуши, че на детето му е сплескана главата.  #Cussing out Което аз изобщо не забелязвам. Още от началото на втория месец спрях да я оставям на една страна, защото в следващия момент се обръщаше по гръб. Така че няма смисъл. А и вечер като я сложа на леглото до мен на сутринта я намирам завъртяна на 15 градуса. Явно се върти Simple Smile Какъв смисъл има да я мъча в разни неудобни пози? Как спите вие?
Вече сме на 7 хранения. Simple Smile
Най накрая!!!
Много се притеснявах снощи, защото излизахме с мъжа ми, уж само за вечеря а после ходихме и на пиано бар. И детето спа със свекито. Аз я предупредих да не я буди ако не е гладна, и детето е спало от 21.30 до 5.30. Все още рядко сме на този режим. Понякога се буди към 4. А понякога иска в 12 да яде и после спи до сутринта, а понякога се буди нощем, но като и поговоря малко или дам малко чай заспива пак. До края на месеца трябва да минем на 6 хранения. Дано стане. Оставила съм я да си определя режима сама и не я насилвам.
Мами с АМ, на колко хранения сте?
Ние няма да ходим на море.  Cry Нашия татко слуша майка си за всичко, а жената живее в 18 век. Било вредно столчето за кола.  #2gunfire Аз си я возя няколко пъти вече. Спим в колата непробудно. Веднъж даже имахме 5 хранения за деня, цял ден обикалях с колата по задачи а детето спа. Тая седмица мисля да изненадаме тати и да го посрешнем с колата след работа.
За захранването - решила съм колкото по -късно толкова по -добре.
Колко много изписах.

# 147
  • София
Мерси на всички мами за честитките!  bouquet
Много сте мили!
Ние другата седмица сме с моя хубавец на консултация да видим млекцето на мама още ли е толкова добро като първия месец Laughing
Водата-преварявам чешмяна вода
Възглавничка-Все още не му слагам,но вече се чудя Thinking
Дея надявам се вашта кака съвсем да се оправи. Heart Eyes
Храненето ни е все още на поискване-7 пъти задължително,само едно нощно сме махнали.
Целувки на всички и ще пиша пак със снимков материал за племеничето и братовчед му Mr. Green

# 148
Камбичка,зле е работата с резервните части. От Официалнното представителство за БГ на тези колички казаха, че поемат ремонт само на колички закупени от тях, а отделно резервни части не внасят. Тъпа работа!!! Съответно по тази причина моята количка си стои неоправена!!! Сега съм я приспособила с едно панделки, връзвам я към шасито  и така си я ползвам. Страшно технично изглежда  Joy !!! Та - ако ти се наложи да търсиш резервни части, мога да ти съдействам. Jane  са испанска марка (доколкото знам) или поне имат заводи из Испания и с частите няма да е проблем.

*dessi* , еххх, ще ви се размине май разходката из Барселона и цопането в Средиземно море! Simple Smile))

Аз също ще захранвам късно, към 6 месец с пюренца или с каша. не помня с кое се започваше.... според плана даден ми от педиатърката.

Поем, отдъхни си малко от мъжа, прати го някъде за някой друг ден, и може и да ти подейства положително. Не го отхвърляй с лека ръка!  Звучеше да сте толкова влюбени докато бяше бременна. Може би все пак отношението ти към него се дължи на някакви постродилни хормонални изблици. Дано отново намерите общо щастие.

Варненки, хайде на срещичка в сряда? Аз по всяко време съм на разположение. Давайте идеи за час и място на срещата.

Да си кажа и за моето момченце - много ми е послушничък - хили се , гука мнооого, спи си спокойно.... Учих го да ритна в коритото, докато се къпе и сега пада голям смях в банята. Усвои упражнението и много се кефи да рита във водата, направо пищи от удоволствие.  Heart Eyes През нощта си откарва по 6 часа сън. А последните две нощи изкара по 8 часа! Simple Smile Направо не можах да повярвам. ДА видим как ще е днес.

Аз на море ще го заведа, нали сме си от Варна. ДА свиква от рано с :"Варна, моето, сините вълни, вятъра в косите и голите жени!" Под чадърче сутринта или късния следобед мисля, че няма да му се отрази зле.

Ами това е за днес. Скоро пак.... А за общонац. среща - аз бих се включила до 22 юли! После пак се мятаме на самолета към страната на вечната фиестата.
 Hug Hug Hug на всички! Simple Smile

# 149
Здравейте!Нямам много време да пиша.Ние с малката сме добре. Вече е на 6 хранения, тя сама си ги определи.След вечерното хранене се събужда веднъж към 4-5-6 часа.В замяна на това през деня почти не спи.Смее се на играчките, но предполагам, че и омръзва, защото след това започва да мрънка и се налага да измисля нещо друго.Като че ли се върнаха в по-слаба степен коликите.
Вода преварявам чешмяна и я оставям да се утаи - не използвам до последно.
Възглавичка все още не слагам.
За соковете - ние сме изцяло на АМ, но мисля, че е рано за тях.
На море в тези жеги не смея да заведа малката.Може би в късните часове, но няма да е плаж, по-скоро разходка.После ще кача и снимки.Чао!

Общи условия

Активация на акаунт