Отговори
# 255
Привет,
Rastina, и ние сме от добре хапващите АМ. Само дето това го прави едната девойка,хапва си супер по 5-6 пъти, по 120,е някой път и остава,другата хапва през половин час по 30-40-50 или там някъде грама и резултатът е: Едната, по дебеланка, на всичкото отгоре и по къса JoyМиличката!!!
Jylieta и аз не сядам изобщо на кафенце.А седна,а ела и гледай какво става,маллеее,почва се едно дране вседно я колиш ( пак едната естествено )нямам време да се прибера, та да я оправя и да и набутам шишето в устата,само това ни спасява.И естествено си заспиваме с него.Гълтаме въздух на воля Sad,но само така заспиваме и  се успокояваме.

Честити на всички празнуващи днес  bouquet

# 256
Дея надявам се вашта кака съвсем да се оправи. Heart Eyes

Hug Дано,благодаря ти  Heart Eyes

Дея, на палатка е супер...аз съм фен на палатките и основно такъв туризъм практикувам, хотелите не ги тача много, защото все едно съм си вкъщи...е не че съм противник, но обичам на палатка. била съм на палатка и  с осеммесечно бебе, но нашите са още малки за такива условия...ако сте само с таткото ви трябва малка палатки и по един чувал, но щом ще взимате и какака ви тряват малко повече екстри... миналата година бях на Силистар на къмпинга и съм доволна, но откъм тоалетни и бани не е много добре, но пък там може да си наемеш каравана... иначе залива е страхотен...и все още е чисто и диво някак и въпреки че през деня идват страшно много туристи от синеморец и резово, пак не е такава лудница като на градина, макар че пък там и по-цивилизовано....щом ще сте само с каката може да ви хареса...

Сладурка,ти да не си мислиш,че като сме на море ходим често  Mr. Green ,ей тук наблизко е ама познай  Crazy ,миналото лято бяхме във Велинград за седмица  Mr. Green
На палатка ще идем другото лято ,защото и двете ще вземем,а и през зимният период ще се подготвим,за да вземем и по голяма палатка,но ще идем за 5 дни,не повече
Аз градина не я харесвам,наистина  е голяма лудница,но трябва да ви кажа ,че сега в Несебър е пълна скръб  ooooh! ,почти няма туристи,а миналата година беше  Shocked фул...

рони, Heart Eyes почти вече е актуален  Laughing ,ама има още да става  Mr. Green

Момичета от Бургас,да направим скоро една сборна среща,м  Hug

Последна редакция: ср, 24 юни 2009, 23:29 от Дея`

# 257
  • София
Аз  все  по  нощите  пиша ,но  ще ме извините  Hug - деня  ми  е   уплътнен  напоследък  максимално  с  работата  , бебата  и  пътувания  и  скитане  насам-натам  Hug !

Първо  ,честито  на  именничките  Яна  и  Йоана  и  на  именника  Йоан   bouquet ! Да   бдят  светийте  над  тях  и  да  ги  пазят    bouquet ,да имат  здраве  и  щастлив  живот   bouquet  !

Виждам , че сте харесали  подаръка на Кари  Grinning ! То и тя много си го харесва  Grinning ! Ако има как  само там ще стои . Само аз малко се притеснявам,толкова малко бебе  да се  люшка така с часове ! Имам чувството ,че ще и се размертикоса главата  Laughing ! На мен ми се завива свят  само като гледам в люлката  повече от 5  минути  ooooh! !

Олче , знам го проблема  със  складирането на  увеселителни едри  играчки  ooooh! ! Имаме  четири  племенника  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes   и  за  стесняването  на  жилищното  им  пространство  сме  виновни  само  ние  с  мъжа ми  Blush . Но  то  е  от  ЛИБОФФФФ  огромна  Heart Eyes ! За  да  ги  видим  щастливи  Heart Eyes ! Той  татито  ни  има  детски магазини,но няма  да кажа коя верига ,че ми е неудобно ,а и да не е реклама .

А за доктора - спестила съм ви по-пикантните  изказвания  hahaha . Мъжа ми  първо посиня като  каза на детето "малка к...чка",после позеленя  Sick  когато нарече мен "голяма к...."   и  накрая  като  ми  каза "дъртата  к..чка "  така  стисна  юмрюци ,че  му  побеляха  кокалчетата  hahaha ! Като знам какъв е побойник , според мен доктора е роден с късмет  Laughing ! С мнооого  късмет  Laughing !
  И  все  пак,отново  ще  кажа  и  аз -  човека  МНОГО  си  разбира  от  работата  Peace ! И  явно  просто  такъв   е  начина  му  на  изразяване   и  смята  това за хумористично    Laughing .

А някоя  мама  да се разхожда в Западен парк ?  Mr. Green  Да се възползвам  най-нагло   Laughing  и  да  си станем дружки  Mr. Green .

Сух  памперс не сме имали до сега . Давам на Кари да яде  точно колкото  ми е казала педката за месеца -  3-ти  месец- 130 мл.(кърма плюс  АМ). Нощем спи като бубица  Heart Eyes  - по  10 часа (пу-пу). Друго  какво  питахте ...  newsm78  ? Забравих ...  Confused Но  това  е  щот  съм  мноооого  дърта  к..чка  hahaha  ,както  забеляза  доктора  hahaha .

Айде  една  цунка  от  нас  за вас  Heart Eyes !

# 258

Здравейте, много отдавна не съм писала, но ви чета, винаги,когато имам възможност... Малкият ми син като беше на около две седмици почнаха да му се получават гурелчета на едното оченце. Доктора ми каза да почиствам с лайка и да капя кърма, но за жалост не минаваше.
След това слагах капки и промивах с преварена вода...Ефект никакъв.Заведох го на очен доктор. Казаха ми, че има запушен слъзен канал. Предписа ни някакви капки, който в аптеката ни казаха, че ако сме ги били взели сме щели да изгорим нослето на 40 дневното ни бебе. Питах педиатъра и той каза, че наистина е така и продължехме да правим масаж.
Миналата седмица дойдох при родителите ми. Заведохме го на очен доктор тук и ни пуснаха изследвания. Оказа се, че е стафилококова инфекция.
Трябваше преди 10 дни да му слага ваксината пентаксим, но по съвет на педиатъра решихме да я оставим след като пътуваме. щяхме да ходим в понеделник, но много валеше. Вторник докторката нямаше възможност. А днес (сряда), след като ни излезнаха изследванията, тукашната докторка и педиатъра ни в София ни забраниха ваксината. Имало опасност инфекцията да тръгне надолу към дробовете на малкия и да стане много лошо. Пак,че не му бихме ваксината...
Сега ще слагаме антибиотик и ще продължаваме с масажа...
Много съм притеснена за него.
Голямото ми момченце има страхотни алергии. Постоянно е изринат. Лекуваме го с какво ли не.А сега и бебчо.
Дано всичко се оправи.
Докторката предложи на мен и баткото да ни вземе гърлен секрет да види дали и ние не сме със стафилококи. Възможно ли е алергията на баткото също да е свързана със стафилококите ?
Много съм притеснена.
Иначе Кико много ревнува от малкия Тони, но и постоянно иска да помага...
Поздрави от нас
  bouquet

# 259
  • Варна
Честит имен ден на Яна и Йоана, на Йоан и на всички други празнуващи!!!

Качих снимки от днешната среща в албума, ще чакам и другите "папараци" да се отчетат. Wink ssillvvi, щяхме да те изчакаме, но непреодолимо на всички ни се прияде сладолед. Mr. Green Бяхме sunny_777, snesh, very nice, TANITA77 и аз. Peace

Kafenceto, нямам думи, що за изказвания, при това от лекар! ooooh! Честита ви люлка, много е хубава!

Дея`, браво за килограмите - явно има файда от ходенето с километри! Hug

dena_klv, на Пипо пъпчето му се оправи от само себе си - дори не сме го слагали по корем, че много повръща и няма как.
Ето как му е вече:
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Phillip/19062009022.jpg

mara casy, радвам се, че се появи в темичката! Hug Днес разбрах, че турските Хъджис били по-малки, та май ще ги пробвам тях.

Олче, много ми е сладка Елина. Heart Eyes

*dessi*, много се радвам за вашето семейство - дано всичко се нареди, както искате, и татито да си остане при вас! Peace

Добре дошли на новите мамчета и бебета!  bouquet

Още щях да пиша, но забравих какво... Crazy

# 260
  • София
Добро утро, мами! Желая хубав и спокоен ден на всички! Simple SmileДобре, че сме при мама в Бургас и времето при нас е страхотно.
Относно храненето ние ядем между 100 и 160 мл. кога както му дойде на юнака. Също така между храненията изпива около 50 мл чайче, но това е само ако се събуди. Иначе след хранене му изплаквам устата с лъжичка вода или чай.
ssillvvi ние сме на НАН сензитив и сме запечени. Акаме със зор на 2-3 дни. Нашата педиатърка ми каза да давам по малко от Фризовома, но като му дам много го боли корема. При вас как е с този Фризовом?
brawneye Как ви се отразява смесването на млеката?
Аз искам след третия месец да сменям този НАН. Педката ми препоръча Хип или Аптамил, а аз съм в чуденка. Много ме изнервя този запек.

# 261
Здравейте момичета, аз не съм писала многооо отдавна и сигурно вече сте ме забравили  bouquet Опитвам се да ви чета редовно до колкото ми позволяват малчовците. Ние растем  и се развиваме доста добре в момента сме 7 кг . А как няма да сме толкова, като младежа ако не спи иска да е на гърдите ми Grinning. Премахна си сам нощното хранене и хапва към десет и спи до 6-6и 30. Гукаме постоянно най-вече на кака, която винаги е възнаградена с големи и звучни усмивки- това е да си кака Hug.
При ортопед още не сме ходили , мисля да го направим в Горна баня, но до колкото разбирам в момента няма направления за ехограф. Каката съм водила при д-р Драганов и речника му беше абсолютно същия и тогава, но го водят като  един от най-добрите детски ортопеди.
И ние си имамем запушено слъзно каналче, промивам с преварено водичка и правя масажче , дано по-бързо се оправи.
Добре дошли на новите мами Hug
Отивам да кача малко снимки от нас, които не са много актуални но за жаласт ни се развали апарата.
Силно ви прегръщам  Hugи ви желая хубав и спокоен  ден

ето и обещаните снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388480&pid=13147135

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 09:45 от ola

# 262
Добро утро, мами! Желая хубав и спокоен ден на всички! Simple SmileДобре, че сме при мама в Бургас и времето при нас е страхотно.
Относно храненето ние ядем между 100 и 160 мл. кога както му дойде на юнака. Също така между храненията изпива около 50 мл чайче, но това е само ако се събуди. Иначе след хранене му изплаквам устата с лъжичка вода или чай.
ssillvvi ние сме на НАН сензитив и сме запечени. Акаме със зор на 2-3 дни. Нашата педиатърка ми каза да давам по малко от Фризовома, но като му дам много го боли корема. При вас как е с този Фризовом?
brawneye Как ви се отразява смесването на млеката?
Аз искам след третия месец да сменям този НАН. Педката ми препоръча Хип или Аптамил, а аз съм в чуденка. Много ме изнервя този запек.

Много добре ни се отразяват. Нямаме запек, така че послушай своята педка и взимай фризовома. Аз го смесвам едно към едно. Значи за 60мл. вода две лъжички храна. разбираш ме добре. Защото ако сложиш само фризовом няма да излезне от дупчицата на бибата. Фризовома е много гъст. Така че давай фризо.+нан. и действайте по въпроса с акането. Ако взимаш Аптамил нека е Аптамил-Комфорт.
Мога да ти препоръчам шишето на Нук. Той има молко по голяма дупчица и може да сложеш да кажем само фризо. за да подейства по-бързо.
Това е . Поздрави и  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 15:05 от brawneye

# 263
  • Някъде там...
Добро утро!
Дена, то по Шопско времето е смотано в последно време, студено е, дъждовно и мъгливо. И аз ги навличам моите. Добре, че имам от племенницата някоя и друга дреха с дълъг ръкав, че иначе само летни ни стават в момента.
Айла мисля, че заминаха на гости на едната баба за седмица, затова я няма.  Wink
Ола, браво на детето, 7 кг си е едно доста прилично тегло.  Laughing За Горна баня - да знаеш, че и там не всички лекари преглеждат с направление или се налага да се доплаща.
а.папазова, добре дошла!
Мама*Ели, моята Яна беше със стафилококова инфекция в очетата, но изследвания не сме правили. Педката каза, че е това, като изкаса опасения и за запушен слъзен канал на по-течащото оче. Капахме капки, едното око се оправи, остана лявото, което все си тече ли тече. Обаче й сложиха пентаксима миналия месец без въобще да кажат, че има опасност! Сега в събота ни предстои и втория.
Силви, редовно сутрешната пампа е суха и при двете. Дечковците просто спят дълбоко през нощта и забравят да ги вършат тези работи. Като се разсънят сутринта и за нула време опикават положението.  Joy

Аз стигнах до извода, че явно сме в поредната криза на растежа. Нали имаше една такава около 3ия месец. Просто иначе не си обяснявам това поведение и на двете, побъркаха ме в последните дни. Мрънкане, ядене когато им скимне, дъвкане на цица постоянно, дори и от Яна, която не е цицоманка. Резултатът е налице - препълнени и течащи гърди, леко разранени зърна.
Обаче нито искат да изместят банята и вечерния сън за по-късно, нито да се откажат от поне едното нощно ядене. Къпем се между 19,30-20,30, като мрънкането за банята започва от 18,00 още. Не искат да дремнат още малко та да издържат до по-късно и това е. Дори и разходка с количката не помага - Яна спи, но Йоана ревва щом стане 19,30 и иска да се прибираме.
Аз направо съм като пребито куче вече от това безсъние, мечтая си поне веднъж да имам 4-5 часа непрекъснат сън.  Tired

За намалилите яденето дечковци - не може ли да е от захладняването? Не са толкова жадни децата.  newsm78

Жулиета, за следродилната депресия - възможно е и сега да те трясне. Като се гледам и аз натам вървя заради умората и все така стърчащия ми корем. Вчера покрай нас с количката минават момиченце с майка му. Детето ме сочи и казва - "Мамо, мамо, виж! Две бебета в количката и едно в коремчето!"  hahaha

# 264
Добро утро и от мен!

Варненки,много сте гоЦки Sunglasses

chockolina,все се каня да те питам и все забравям-много ми приличаш на една моя позната,която е от Русе,но живее във Варна в момента.Казва се Яна,случайно да имаш някаква връзка с особа с това име(роднинска имам впредвид) Grinning.Яна има момченце,което се роди на датата на моята Ани Heart Eyes(8 април),казва се Калоян.Ако не сте роднини,да знаеш че си имаш двойничка Mr. Green

Олче,dena klv, Hug Heart Eyes

а.papazova, welcome и от мен!

Аз вчера все пак успях да приключа със социалните служби Crazy,да не повярваш Whistling.Сега ще забогатея с детските за двете деца Money  Laughing
Вечерта(по точно късния следобед) решихме да излезем с милото и децата,и отидохме да се разходим и да пием по  beer.Тъкмо седнахме,Ани заспа в количката,а Сашко се беше заиграл хубаво около нас и като взе да святка,да гърми,да духа,малеееее.....оставихме бири,оставихме всичко,че бяхме излезли и без колата,щото да се разтъпчем хубаво Crazy.Прибрахме се почти на бегом(поне бяхме близо до вкъщи),пък тя бурята отмина,и така и не заваля Crossing Arms.Умряхме си от яд,че и вечеря не бях приготвяла,защото щяхме да хапнем навън.Че на всичкото отгоре трябваше и да се готви Laughing.Но милото ми,нали е съкровище,се зае с тази задача  chef.Как да не го обичам Mr. Green.Ама още ме е яд,че се прибрахме де...

# 265
Честито на вчерашните именячета! Със здраве да си носят името!
Честито и на днешните месечинки!

Добре дошли на новите мами и техните слънчица!

Jylieta, и при мен се настанява някаква депресия. Щом отряазах всички баби и дядовци и сега се гледаме самички с бебо и батко по цял ден + готвене, чистене, гладене и разходки...но съм доволна от себе си и не се чувствам длъжна пред никой. И без това не си доспивам и съм уморена, поне да съм и удовлетворена. Crazy
Жабче, и аз така с баткото се молех поне на 3ч. непрекъснат сън.  Tired Сега уж повечко поспивам 5-6ч. на пресекулки, но пак си е уморително.
Кафенце, баткото го водихме преди 3г. при Драганов. Иначе го гледаш културен,тих, костюмар човек и като заговори... изненадааа Laughing Shocked
ола, вчера бяхме на преглед при ортопед в Горна баня, като ми казаха, че работят със ЗК и се доплаща към 10-15лв. Часът ни беше при Кехайов, но на вратата сестрата ни каза, че точно той не работи и трябва да си запиша час при някой си друг пак в Горна баня. Но на мен не ми се разкарваше отново, ангажирах и човек за транспорт, мъкнах и баткото с мен в дъжда... Та си платихме 30-туна за доста бърз преглед, но ни дадоха и снимчица, всичко е наред със ставичките, започнал бил и процеса на вкостяване, което означавало, че няма нужда от втори профилактичен преглед на 6м. Кехайов е добър специалист и не разтяга локуми като Драганов/ не казвам, че втория не е/. Laughing Сега педи ще ми чете лекция, че хем изисквах направление, хем не съм го ползвала... Embarassed Имах желание да платя по-малко, но явно човекът, който ми записа часа и ми препоръча този доктор не е разбрал добре.
Мама*Ели, много са неприятни тези алергии. Дано баткото скоро ги израсте, а с бебо въобще да не ви се случва да се сблъсквате с тях.  Praynig Hug
ssillvvi , нашето педи ни каза, че щом бебо е започнал повече да слюноотделя и да се плюнчи, значи няма нужда вече от измиване с водичка след всяко хранене. Peace
десси, дея, много готини аватари! Flutter

Нашето сутрешно пъшкане от 6 - 8ч ще се окажат новозавърнали се леки колики, достатъчни, за да не мога да заспя. Tired Давам капки на нощното кърмене, но без особен ефект. Към 8ч. натрясква до горе пампата, нацоква се и заспива блаженно, а баткото естествено тогава става и подхваща мама с нови сили. #Crazy

# 266
a.papazova,както ти е казала brawneye,ние също нямаме проблем с Фризовома.Поне засеега.Даже се радвам че най-накрая отрикхме мляко откоето да ака поне веднъж.Е случва се но рядко да пропусне един ден.

Но ние сме на др схема.Взела съм/по препоръка на педката/Фрозовом една кутия и една кутия Фризолак1.Давам по равни части от двете.Например за 120мл вода две лъжички Фризовом и две Фризолак.Но трябва да внимаваш при приготвянето на тозо вид мляко Фризовома.На опаковката пише че се приготвя на определена Т та нашия тати взе спиртен термометър и направи проба/с водата./на колко количество вода колко секунди са необходими за да се достигне нужното темпратурно ниво,защото Фризовома съдържа съставки които се разтварят точно на тази температура.Иначе няма да се разтвори и става на топчета които остават във шишето.След като съм сложила вече двете лъжички/съответно за 120мл нали/отивам охлаждам го до 36-37 градуса на водна баня.т.е.правя го на чувствителност да е защото пък Фризолак 1 се разтваря на тази Т и след като съм го поохладила да стане прятно топло си прибавям вдете лъжички от Фризолака.Ох,не знам дали стана ясно.Тряябва да внимаваш че за всеки грамаж -30,60,90,120 водата се затопля на различни секунди в микровълновата.Абе малко  е играчка,за около 10мин става цялата галимация,затова като видя че бебка се пробужда отивам да си го направя да не се сърди много.С тези приготовления се убеждавам всеки път че кърменето е най доброто нещо.

Минахме през няколко млека но всичките ни запичаха засега това е най добре и го яде и ака.Щом НАН сензитив запича няма да взимам засега.

И да,Фризовома както е казала brawneye е по-гъстичък така че пробвай ако е трудно с нормален биберон с по мек и с по голяма дупка Peace

# 267
  • Бургас
Здравейте, не съм писала много напоследък, защото нямаше какво, но днес има.
Първо честито на Яна на Жабче за вчерашния имен ден. Аз съм Яна и празнувма на еньовден от както се помня, напоследък взеха да пиат че на ивановден пак празнувам. Дъщеря ми голямата е Йоана и тя празнува на Ивановден, но вчера по ТВ казаха че празнува и тя.
За храненето сме голяма трагедия, само спим много я мързи, За първите си 6 седмици от живота само на кърма беше с минус 30гр от раждането. следва смяна на схемата даване на посикване и малко захранване 300гр за една седмица, следва ена седмица само на поискване +100гр, което според педито е много малко и пак да захранване. Да ама не, като давам мляко след кърмене тя не иска просто се е нйала, тъпчая с 30мл за още 30 мин и после 4 часа не се събужда, ако дам след 4 часа само АМ едвам изяжда 80мл. Направо зор, голям и гледам да си намаля кърмата че поне да знам на режим да си яде АМ. Давам НАН сенситив, но може да сменя с хипп че много го рекламира тук.
Сега някой писал че 400гр на месец е в долната граница но все пак е в норма. Ако дига 100 за една седмица, за месец ще е около 400, като се има предвид че първия бяхме -30. за втория 400 ще е добре

# 268
  • София
Влизам да ви поздравя  и  почерпя ,че  моето медено - шекерено  детенце  става  днес  на  3  месеца  Heart Eyes ! Четвърт  годинка ,божеее  Heart Eyes  ,кога  порастна  толкова    Heart Eyes !

Ето и  навършилата  ми трета  месечинка малка  зваздичка  Heart Eyes

"Много си харесвам бодитоооооо ,не ми го събличааааай "

"Аз съм  малък  телетъбис  и  хващам  Нова  телевизия  и  Дарик  радио  Laughing "

Ето почерпете се за наше здраве ( с малко неугледна почерпка ,защото аз съм я правила  Blush )

Лек ден от  нас   Hug !

# 269
  • София
Мами , как мислите може ли сега да ме "хване " следродилната депресия  newsm78 Защото ми е едно такова депресирано  Sad

Може разбира се, аз докато свекито беше тук щях да се побъркам. Ревях си тайничко с повод и без повод.
Но като почнахме с Дея разходките малко по малко настроението се подобри. Запознах се и с майки от квартала. Пробвай да общувай не само с малкото човече а и с повече хора на твоята възраст, особено майки. На мен много ми помогна.

Силви, за водата, ами вече не пием толкова много. По едно чайче хип -100мл на ден, и малко водичка. Но сега е и по хладно. Тогава в жегите ожадняваше много, по цял ден в южен парк, че в къщи е още по -задушно. И тя ожадняваше много. Ако и вземех шишето-рев. А не е гладна, защото е яла преди половин час например. На тегло наддава много добре.

Поздрави на всички рожденници и именници!   party023  party023  party023  Gift  Gift newsm67 newsm67

сега като не излизаме имам време и за четене, и за писане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт