Отговори
# 270
вчера бяхме на преглед при ортопед в Горна баня, като ми казаха, че работят със ЗК и се доплаща към 10-15лв. Часът ни беше при Кехайов, но на вратата сестрата ни каза, че точно той не работи и трябва да си запиша час при някой си друг пак в Горна баня. Но на мен не ми се разкарваше отново, ангажирах и човек за транспорт, мъкнах и баткото с мен в дъжда... Та си платихме 30-туна за доста бърз преглед, но ни дадоха и снимчица, всичко е наред със ставичките, започнал бил и процеса на вкостяване, което означавало, че няма нужда от втори профилактичен преглед на 6м. Кехайов е добър специалист и не разтяга локуми като Драганов/ не казвам, че втория не е/. Laughing Сега педи ще ми чете лекция, че хем изисквах направление, хем не съм го ползвала... Embarassed Имах желание да платя по-малко, но явно човекът, който ми записа часа и ми препоръча този доктор не е разбрал добре.
По здравна каса е прегледа в център Ортомед, който е пак там в Г.Б. Плаща се ехографа - 18 лв., ако не е с направление, което пък може да се издаде от самия лекар при прегледа, но тогава трябва да се ходи втори път на първо число от месеца, че свършват за 2 дни листовете им. Преглежда ни доктор Стефанов, също бързо, но си гледа каквото трябва, дава инструкции и отговаря на въпроси. Чака се доста.

# 271
 Hug
Kafence,честита месечинка на твоето "медено - шекерено детенце".Да сте живи и здрави всички и много радости да ви носи.Относно Драганов и аз заведох децата при него и след като разбра,че бабата настояваше да се обуват чорапки ( а не беше още много топло ) каза: " Тези дърти вещици да пукнат " и аз Shocked,направо ми стана адски кофти(все пак е майка ми) и млъкнах, просто останах безмълвна.
Мерси и за почерпката,може да е " неугледна",ама вярвай е вкусна и то много! Wink
Jylieta, депресията ме хвана още в родилния дом,малеее ревала съм с крокодилски сълзи,някак си заради скапаната обстановка и от тогава нещо не ще да ме пусне,ама карай да се надяваме,че и този момент ще мине!Само да сме живи и здрави!

# 272
Добре дошли на всички нови мами!  Hug Hug Hug

# 273
Влизам само да ви се оплача-снощи имахме пожар в къщата. Запали се първия етаж, ние сме на втория. Майка ми пържи картофи, спряла котлона и оставила тенджерата с олиото върху котлона и включен аспиратора, олиото се запалило, аспиратора засмукал огъня и се запали кухнята. Добре, че съседите отвън видяли пламъците и почнаха да звънят. Сега разбирам смисъла на израза "на пожар" Close Мъжът ми и майка ми слязаха да видят за какво звънят. След малко дохвърча мъжът ми да вземе ключовете за колата за пожарогасителя, но аз все още си мисля, че не е нищо сериозно-вечеряме си с Габи, Викито на шезлонга... След малко дотичва пак и крещи да взимам децата и да бягаме, че ще изгорим Confused Избягахме бързо, като за да излезем от къщата минаваме през коридора, където почти беше дошъл огъня. Отидохме в съседите, а мъжът ми с един съсед и огромен пожарогасител, а не от тези малките за колите, които не вършат никаква работа, през прозореца изгасиха пожара. Добре, че успяха, защото пожарната дойде след 10мин и целят етаж щеше да изгори. Ще продължа по-късно, че трябва да приспивам Вики.

# 274
Цитат на: Яна Стоянова
По здравна каса е прегледа в център Ортомед, който е пак там в Г.Б. Плаща се ехографа - 18 лв., ако не е с направление, което пък може да се издаде от самия лекар при прегледа, но тогава трябва да се ходи втори път на първо число от месеца, че свършват за 2 дни листовете им. Преглежда ни доктор Стефанов, също бързо, но си гледа каквото трябва, дава инструкции и отговаря на въпроси. Чака се доста.
Да, именно за този център спомена сестрата, както и за д-р Стефанов, но не бях сигурна дали правилно съм запомнила. Само не разбрах как стоят нещата ако отиваш с направление от личния лекар. newsm78 И в този случай колко се заплаща? Документът, който ви издадоха с резултата от прегледа на ръка ли ви беше написан или на компютър? Hug
Кафенце, да ти е живо и здраво Телетъбисчето! Много е сладко! Hug /както и почерпката/

Ох, аз с мойте кикограми и тумбак взех да се замислям за този колан Севън Омни потенс, 'дето го рекламират. newsm78 Някой има ли представа дали е ефикасен? Поне докато вършея вкъщи, нещо да работи за мен./уж/ Flutter

Вери найс, малеее, какъв кошмар! Добре, че не сте пострадали, но сигурно къщата на 1ет. е с доста поражения.
Аз веднъж като малка бях забравила едно мляко на котлона и после един месец всичко миришеше на изгоряло вкъщи. Целият гардероб трябваше да се препира, миризмата е много силна и натрапчива. ooooh!

Кико от известно време насам се е научил да се скубе здраво. Ръцете са му все нагоре  като лежи. И като спи също се хваща за косата, та в случай на нужда да може да се издърпа. Grinning

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 16:14 от Nanny

# 275
И аз гледам рекламата за омнипотенс, приятели ползваха подобен и казваха че има ефект. Харесва ми идеята за сауна допълнението. По форуми повечето мнения са, че няма ефект.
А за ортопеда - С направлението от л.л. се отива при специалиста, а той дава листо за ехографа. Плаща се само ако искаш в момента ехограф, защото свършват направленията.
Засега нямам никакъв документ, само доктора каза, че всичко е наред, а на ехограф ще отидем на 1 или 2 юли.
very nice
Ужас, дано сте ок и да няма много щети, то стреса е достатъчен де.

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 16:29 от Яна Стоянова

# 276
 Здравейте Simple Smile
На мен и двамата педиатри (софийския и тукашния) ми забраниха да правя каквито и да е ваксини, докато не излекуваме инфекцията.
Жабче, ти какви капки капа? От колко време имате инфекция? Дано бързо и мине на малката кукла  Heart Eyes
Ние ще слагаме на Тони Офтакуикс.
Нани, благодаря за пожеланията. Кико има алергии към адски много неща, за пръв път се изрина на 3 месеца. Сега е малко по-добре.
Вери Найс, много е неприятно това, което ви се е случило. Но хубавото е, че вие сте добре и че сте овладели пожара. Стискам палци всичко да е наред  bouquet
Между другото, аз съм Ели-Г, но с нов ник Wink
Хайде до скоро

# 277
Та да продължа-всички сме живи и здрави. Мъжът ми се нагълта с много дим и беше замаян-казах му да изпие 1л.прясно мляко, че нямахме кисело, раздадох на всички по 1 хомеопатично, Вики заспа към 10ч. и към 11 и пол. Габи. Майка ми беше доста в шок, към 11ч. й казах да се качва на 3-я етаж и да ляга да почива, а тя в тъмното чисти Confused накарах й се и тя ме послуша. Точно преди 2 вечери четох на Габи книжката пожар в гората и там е описано точно нашата ситуация на сутринта-как оглеждахме тъжно щетите на светло... Sad
Просто сме големи късметлии, че не е станало през нощта и съседите го видяха в началото-щяхме да изгорим като факли Sad
Поуката-дръжте вкъщи голям прахов пожарогасител и го проверявайте дали е изправен, тези от колите(мъжът ми изхаби и от двете коли) разпалиха повече пожара.

# 278
Very nice, голям ужас сте преживели. Бил е малкия дявол, но важното е, че всички сте добре. Останалото се купува.

Да ви питам всички, знаете ли от колко месеца започват бебешорите да откриват своите ръчички, краченца и т.н.?

# 279
  • Някъде там...
Вери найс, голям кошмар сте изживели.  Rolling Eyes Важното е, че сте живи и здрави!  Hug
Мама*Ели, капах Окацин (антибиотични са). Дясното оче мина с 2 курса, на лявото и трети направих, но резултат нулев. Според педката, слъзният канал бил запушен. Стафилококите си ги донесохме от болницата (1 АГ Света София).
Кафенце, честита месечинка! Да е жива и здрава момата!

Момичета, ако сте на кърма мисля, че повече от 200 мл вода (в това число и чай) на ден не е желателно да се приемат, защото е за сметка на кърмата. Поне такива спомени имам.
Тези от вас, които мислят да захранват късно, и имат опит вече - мислите ли да замразявате някакви продукти и какви, защото реално пропускаме лятото с пресните плодове и зеленчуци? Картофи, морков, тиква, круша, ябълка - на тези ще им хванем сезона. Мислили ли сте по въпроса? Майка ми имат градинка и ме пита, но аз съм абсолютно неадекватна откъм мисловна дейност в момента...  Tired

# 280
Между другото, аз съм Ели-Г, но с нов ник Wink
Мама*Ели ,аз те познах веднага по баткото на аватара Heart Eyes

Kafence,честита месечинка Hug,а сладките ти изглеждат много апетитно,ммммм newsm60

very nice,наистина ужасна случка  noСлава Богу че сте добре Praynig,това е най-важното.Не искам да си представя шока и ужаса,който сте изживели... Tired
Ами Габи,кой знае как се е уплашило детенце Tired.
Навремето е пламнала кухнята в апартамента,където живеем сега(мъжа ми е бил дете тогава),пак така всичко тръгва от котлона,после пламва ширма(от онези старите с ватата е бил)...нещо кошмарно е било,след толкова години ясно си спомня всичко въпреки че е бил много малък.Били са сами с майка си,и са се мъчили да гасят пламъците...страшна картина.

# 281
Божееее Вери найс какъв ужас
 Shocked ooooh!Слава Богу че сте добре и че наистина е станало когато сте били будни Praynig

Мама*Ели,мила били обяснила по подробно какво точно е положението с вашите очички,че ние май сме на същото дердже Sadи сега като каза за ваксините ми ние сме на първа Пентаксин на 15 юли и какво да правя ?Ще моля педката за направление за очен newsm78Ох,дано да не е инфекция че и ние сме от болницата така #Cussing outА какви са капките за които беше писала че изгаряли нослето?Моля те напиши ги да знам ако ни ги предпишат.На нас постояно ни сълзят очичките и събира гурелчета почиствам с физиологичен разтвор и два пъти бяхме на Тобрекс и ведниъж в началото на Офталмосептонекс.

Будни смее ще бягам

# 282
  • Там където има любов
very nice - какъв ужас  newsm09 Добре че всички сте добре. Мале направо за курбан е работата. Аз със баткото сложих шишетата на котлона да ги изварявам и отидох на консултация (добре че още имаме дом). Дано по бързо да се съвземете от шока и Габи да не се е уплашила много

# 283
  • Бургас
Здравейте маминки Simple Smile
very nice, добре че сте се разминали само с това, дано по-скоро мине уплахата и да нямате големи поражения  Hug Hug
Жабче, qnika, yana и всички празнуващи на Еньов ден, Честит ви Празник на вас и на мъниците, много здраве и късмет желая   bouquet Hug
Дея, и аз все питам за срещичка, но уви, няма отзвук... Velvet_s беше съгласна, но и тя изчезна някъде... kate-rina, почти през ден минаваме през морската (като не съм на работа), но разходката ни е доста голяма (тръгваме от новия свободен Уни, до часовника, до кея, през морската и обратно вкъщи) и не спираме въобще... минаваме и заминаваме, разбира се спираме на мънинката като и се прияде или е жадна...
Не се сдържах и си взех биричка  Blush , чакам мънинката да се пробуди за хапване, но по това време не е сигурно вече... може да изкара и до ранните часове на другия ден...
Чакам с нетърпение консултацията ни другата седмица, че се притеснявам дали наддаваме добре... нали в тези жеги яде по-малко...
Наистина им се отразява... толкова чай никога не е пила... гледаме да излезем веднага след като сме готови сутрин, защото от изгрев грее и е такава сауна... не се търпи...
Жабче, малката рядко заспива в легълцето... мрънка много като и се спи, а не може сама... носим се на ръце и така се унася милото... понякога заспива и в количката, но рядко...
Заглежда се непрекъснато, като я кърмя е ок, но като яде от шише, забрави... все зяпа на някъде...
А какви сложни приготовления за АМ-то има... направо се хванах за главата... за това трябва ужасно много търпение...
Ние ще си ходим поне за 1 месец в Кюстендил, аз съм от там и майка ми няма търпение да отидем, че хич не и се стои тук... за съжаление, на мен не ми се стои там  Mr. Green Да видим как ще се разберем, за сега тя печели  Rolling Eyes
Добре дошли на новите маминки Simple Smile
Другата седмица педката ще каже да захранваме, но аз съм против и ще и го кажа... дано си се кърмим до 6тия месец, смятам че ще е най-добре  Praynig
Жабче, ( извинете за разхвърляното писане), не съм се замислила за замразяване, то ако можех и кърма бих замразявала.... в същност имам опасения че е намаляла и тази която имах.. виня часовете на работа, защото вместо да суче Лина, тя си стои... и така лактацията се намалява... Confused
Да ви кажа това дете явно е усетило липсата ми миналата седмица (тази почивам от работа), преди само искаше като я гушиш да гледа навън, а сега откакто съм си вкъщи пак повече време така се гуши в мен... заема ембрионалната пози и буквално се гуши... скоро не го беше правила....  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Хич не искам да я оставям, но няма как...  Confused
Честити месечинки на всички!!!
Бибата я отказахме още преди, сега само и се моля като я видя с ръка в устата.... вече не го прави само като е гладна, май и за приспиване си я ползва  Crazy

Извинявайте за дългия пост...  Embarassed

П.П. Качих най-накрая снимки в албумчето... за 1ви път  Blush От самото начало до преди седмица две... Дано не ви втръснат  Blush

Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 19:53 от ben78

# 284
  • София
very nice, втрещих се просто... Добре, че малкият  Twisted Evil е бил и сте се разминали леко...
Толкова ме е страх от пожари, тоЦи и тем подобни чудеса на НТП, че не е за приказки...
Как е каката, поуспокои ли се? Hug

На нас пък днес ни се смахна пералнята... Бясна съм. Twisted Evil Още е в гаранция, като я купувахме залагахме уж на МАРКА и се изръсихме почти двойно в сравнение с "масовите" модели и така да ме "изненада"... А и някъде сме забутали гаранцията, та ще хвана Оня влак вече... Twisted Evil

Дена, както Жабчето ти е писала, Шопския климат  Laughing е далеч по - неблагоприятен както се изразява баба ми откъм голог*зене  Joy, затова наред с летните тоалети по - топли дрешки имаме доста, но тя има толкова дрехи, че някои не е успяла втори път да облече. Малко съм се поувлякла с пазаруването май... Mr. Green

Ола, много се радвам, че се разписа! Heart Eyes Много са сладки каката и "големият" мъж... Ама той наистина голям юнак, 7 кг... Shocked Синът ми на 6 месеца е бил 7400...  Party Mr. Green Flutter

Жабче, период е, дано отмине бързо и да се наспиш...  Praynig Таткото не помага ли, или тебе само търсят и тероризират мадамите?

*dessi* , браво за детските, можеш да се напиеш по случай Случката... Mr. Green Ама какво ще ги правиш толкова много пари незнам... hahaha

Мама*Ели , и аз те помня. Даже се чудех къде се загуби. Не помня кърмиш ли, ако да, не се притеснявай за алергии толкова. Има шанс пък дребният да е подобрено издание на баткото и да не сте му ги завещали. Peace
 Сега остава и съкварталката ти (рони Heart Eyes) да се обади с 2-3 реда!

yana kuncheva, и преди ми беше направило впечатление, че пишеш, че ще си спираш кърмата, за да имала бебката режим.  Shocked Това сериозно ли? #Crazy

чоки, големи сладури твойте двамцата... Heart Eyes Вели е същият Помощник, като види, че мъкнем Елинините корита и кофи. Веднага се позиционира да полива. Mr. Green

Бягам, че това мойто (бебешкото) както плюеше бибата в радиус от 50 км, така в последно време се пристрасти здравата към нея (но към определена марка, преди това накупихме де що има видове...  Twisted Evil, и мучи и сумти да и я дам да се приспива вече...

Лека и неревлива! Hug

Общи условия

Активация на акаунт