С-с-с-сто и две в САЩ!

• 18 153
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Малко ще отклоня темата, но ме интересува как започнахте да градите кредитна история в САЩ. В момента сме изправени пред този проблем, а си мислех, че както в Канада признават кредитната история от САЩ, така ще ни признаят канадската. Естественно няма нищо общо. Та въпросът ми е как успяхте да вземете първата кредитна карта? Има ли "добри" и "лоши" банки? Всяка информация ще ми е полезна.

# 121
Titina моята първа кредитна карта беше- секюрити кредит карт от Банк оф Америка. Платих $100 и ми дадоха карта за $500. След 5- 6 месеца започнаха офертите. Това помня. Моята банка e IBEW

# 122
Titina, ние имаме една единствена кредитна карта на Southwest, само, за да ни тече кредитна история, иначе никога не сме я използваме като такава. Плащаме с нея до лимита ни, но винаги изплащаме цялата сума в края на месеца. Единствено се спряхме на нея, защото получаваме безплатни мили за летене за похарчени$$. Други подробности не знам, нямам и оплаквания, но както казах не я използваме в истинския смисъл като кредитна карта (сложих линка по-горе, ако искаш да погледнеш).

# 123
То и на нас ни трябва само за кредитна история. И ние си изпластаме циалата сума ж караиа на периода, но така или иначе използваме кредитни карти.

# 124
titina,  информация от миналата година, кандидатствах на сайта на capital one, те ми издадоха първата к. к., на съпруга по-рано пак оттам  Peace

# 125
Титина, първата кредитна карта беше секюрити кард, т.е. даваи някакъв депозит и ти дават лимит. Другото нещо е да имате сметки на името и на двамата за всички ютилитис, телефони, и да ги плащате навреме.

# 126
Миз, много си права... без дете в образователната система, но пък с ежедневно общуване с продукта и, стигнах до същото заключение  Tired
истината е обаче, че е добре за държавата и обществото  Thinking - 95% еднородна маса и 5% индивидуални мозъци

Лоши застрахователи, лоши  Laughing

Титина, и аз ползвах секюърд Капитъл Уан за първа карта, знам че е хубаво да е от репютъбъл банка (седи добре на историята), особено в моментната кредит криза.

# 127
Титина, и моята беше секюърд карта, от Bank of America.
Стоте долара депозит след  една година ми ги върнаха (трябваше да им се обадя, за да ги подсетя) и ми увеличиха двойно лимита, пак тогава. Мисля, че около 30 пари годишно плащам такса по нея.

# 128
Титина, и моята беше секюърд карта, от Bank of America.
Стоте долара депозит след  една година ми ги върнаха (трябваше да им се обадя, за да ги подсетя) и ми увеличиха двойно лимита, пак тогава. Мисля, че около 30 пари годишно плащам такса по нея.

И ние така  Peace Освен това мъжа ми реши, че като купим чисто нова кола ще ни е излезе по-евтино, а така градим и кредитна история. Аз отначало се противях, но сега съм много доволна. Завъртам ключа и повече не мисля. Старата кола продадохме много изгодно и направихме downpayment, а колко пари трябваше да вложим в нея за ремонти .. не ми се мисли.
И аз да попитам знаете ли дали картите на Best Buy ги броят кредитни и ще ми навреди ли на резултата, ако я затворя?!

А това за безплатните мили ми стана интересно? Ползвате ли такива карти?

Ама питанки имам и аз ..

# 129
  • Boston, MA
И моята първа карта беше от Капитал Уан, с депозит.

Да, застрахователите плащат все по-малко на болниците... а премиите им се увеличават. Освен това не искат да застраховат индивиди, а и цели компании, ако са с висок риск. Пример - на мъжа ми компанията, имат много ХИВ позитивни служители, а по-миналата година имаха и две приймита, които буквално излезнаха милиън долар бейбис (да са живи и здрави, миличките), ела да видиш сега как не щат да ги застраховат.

Ми то много хубав бизнес това застраховането - събираш пари от нискорискови групи, изтощаваш народа от разправии за плащане, така че те сами да се откажат, а ако случайно имаш да покриеш голямо застрахователно събитие, рИвеш на държавата (поправете ме, ако са ми погрешни спомените, но мисля, че за 9/11 не си отвързаха кесиите застрахователите).

# 130
miz,mersi..рекох да споделя опит,ния ми е експеримент номер 1 и си мислех че веднъж научила сме ок,не би,оказава се че си иска проверки едва ли не ежеседмични,бре как се очудих че е забравила да пише Laughing
*
Кепитъл уан карта,после заем за кола -така правихме кредит

# 131

Що се отнася за карти за мили, аз бих взела с кеш бак вместо това
- тези с мили почти винаги имат годишни такси, тези с кеш бак - не
- тези с мили печелят долар на миля обикновно, безплатен билет е грубо 25,000мили (ако изобщо има места и ако има места тогава самите билети са достатъчно евтини), което значи 25000$ похарчени.
от кеш бак това значи 250$ в кеш, които можем да спенднем ез уи плииз, вкл и върху самолетен билет, вместо да дебнем за места

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 14:02 от Лeни

# 132
Само да отбележа, че вече (почти) никоя банка не предлага Секюрд Кредит Кард.
Инфото ми е от последната година, потвърдено преди седмица от 3 банки - Capital One, Chase, Bank of America.
Не знам някоя от големите и сериозни банки да предлага Секюрд Кредит Кард в момента.

За да издадат нормална кредитна карта с нисък лимит искат да направиш директ депозит към чекинг/сейвингс акаунта или да представиш летър ъф имплоймънт. На нас ни дадоха без тези неща, но след като вкарахме голяма сума в акаунта.
В момента се занимавам с това (заради брат ми) и общо взето единствения шанс се очертава да го направя ко-сайнър към някоя от моите кредитни карти и след 2-3 месеца да кандидатства той.

Зора е писала вече за сметките за ютилитис. Гледайте да на двамата на името. И това помага за кредитната история.

Личен опит - ако ви искате/трябва бързо да изградите кредитна история, след като си направите кредитни карти, не ги товарете повече от 50% от лимита им и плащайте цялата сума в края на периода. Това дава доплнителни бонуси.
За 4 месеца ще сте минали 700 кредитни точки.
Отделно (не съм го правила това, но мои приятели са) можете да вземете 2-рия месец нисък заем - забравих как се казваха - примерно $1000-$2000 за период от 2-3 месеца и да го изплатите в срок или по-рано. Не знам подробности, но предполагам, че във всяка банка ще варират условията.
Последното изрешение на постинга на Лени е важно - заради това ме посъветваха да вземем и ние такъв нисък заем.

# 133
  • Boston, MA
Бре, не знаех за колите, и аз никога не съм вземала заем за кола. И не знаех, че не дават секюърд карти. Много са затегнали положението, мда - една ГМ карта намалиха лимита от $12,000 на $600 примерно.  Grinning Мизерници.

За милите принципно съм съгласна с Лени, чакаш, чаааааакааааааш за билет. Аз съм взимала карта от Юнайтед за една година, докато няма годишна такса, за да им взема премията от мили. Но то вече почти няма такива оферти, кредит джъмпинг-а става невъзможен.

За кеш бек, да, Сити.

# 134
и аз не знаех че така са затегнали положението със сек картите  Thinking

Зора е писала вече за сметките за ютилитис. Гледайте да на двамата на името. И това помага за кредитната история.
и друг път съм го чувала това, но тези неща не се пишат в кредитния репорт, вкл и сел фоун акаунта... някой да знае как помагат newsm78

Общи условия

Активация на акаунт