Нова усмихната седмичка - 22.08 - 28.08 !

• 7 392
  • 205
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!
От сутринта съм  #Crazy, мерих БТ -7 ден ми е и е 35,9 /предишните дни 36,8 и 36,65/, а си мислех че под 36 и вече съм за ....царството на Хадес.  Mr. Green И понеже за първи месец меря се зачудих, но ще видим какво ще последва.
Леа, я го зарязвай тоя офис! Това отпуска ли е, що ли? Ако беше заминала на някъде  grinning039 какво щяха да правят без теб? Хващаш си детето и разходки, игри, кафенца, а защо не и едно хууубаво мързелуване в къщи, когато е лошо времето?
Вчера ходихме в болницата да видим татко. Изглеждаше бодър и весел. Още му правят изследвания и не могат да разберат точно какво му е. Иначе още е с висока температура. Но след като го видях се поуспокоих, дано да имам възможност утре пак да отида.
Игибери, не съм специалистка, но къса ЛФ и на мен ми се струва проблемна.

# 76
Игибери, струва ми се, че трябва да вземаш нещо за удължаване на ЛФ. Даже мисля, че е задължително. Виж този месец какво ще стане и бягай на друг лекар.    

# 77
Здравейте момичета не съм писала няколко дне че сме се отдали на едно  luvbed luvbed luvbed, та доно се получи
 newsm17 newsm17
Леа, много мъчно ми стана още в понеделник все едно че пиша аз защото и при мен всеки месец е така с идването на лелката, но живота проължава нов цикъл нов късмет, а и този офис ....., за теб отпуската в офиса ли протича бягай от там   newsm26    running
sky angel , и аз имах проблеми с осигуровките, т.е ной не вкарват своевреминно информацията, но моя приятелка стоматоложка при която ходя ми каза че може да се ходи при ЛЛ, с копия от платежните. Не знам какъв е точно твоя случай но след като са ти плащани стриктно осигуровки трябва да те приема ЛЛ.
Iggiberry  и според мен е добре да потърсиш друго мнение

А сега и аз да споделя:
вчеря се видях с една моя приятелка, която забременя от раз и сега има прекрасно момченце на 3.5 г. Да й е живо и зраво!
Но разбрах, че преди месец е направила аборт. Пак е забременяла случайно, аборта е по нейно желание.
Е, кажете ми - това не е ли несправедливо? Cry

Абе не е особено справедливо  smile3518 като знам всички тук колко трепнат при най малкия признак на бременост  newsm17 или при най малкото закъснение  newsm17, но живота не е справедлив  smile3518 .

kelly добре дошла но да не се задържиш много  smile3525
Целувки на всички  newsm51 newsm51

# 78
  • София
Добро утро Hug Днес пак е мрачно, но настроението ми е супер! Чувствам прилив на енергия и като съм се разшетала из къщи... newsm28 wash hang 1dishes Почивка и чудо! Но днес ще се реди паркета в детската стая. И много се радвам! Дано да стане хубаво!
А за какви кафенца ми говорите? Вчера като заведох Боби в един парк, всички пейки бяха мокри, катерушките - също и ние само обикаляхме по алеите...
Вера, скоро баща ти се оправи. Сънувах го снощи и всичко беше ОК!
А я кажете, хубаво ли е да сънуваш, че танцуваш?

# 79
Добре дошла на КЕЛИ!

Дари, ей тва пък на какво прилияа сега  Crossing Arms А ние се молим ли молим   Rolling Eyes

Леа, не знам какво е да танцуваш на сън, ама аз за първи път сънувах корем (ама от тоя бебешкия  baby_neutral) и малко се изплаших  Embarassed - не ми изглежда много добър сън  Sad

Вера, надявам се бащати да се оправи скоро.

Бе това за лутеалната фаза и аз съм чувала, че не е добре, но май основната причина е дебелината на лигавицата - а при нея като си е наред...  newsm78
Но аз също бих потърсила мнението на втори лекар  Flutter

# 80
ехооо ,добро утро и от мен на всички!леа,да ти кажа не си единствената с шетането,днеска направо се състезавам сама със себе си с чистенето!  Hands Thumbsup
днеска лелката трябваше да дойде,а аз вчера преди да заспя все за това си мислех,даже сънувах че ми е дошло,и как ме беше яд на сън само! smile3511 smile3511 smile3515 обаче за щастие в действителност я няма днеска и дано така да си продалжава..... newsm44 нали това ми е парви месец в очакване,можете да си представите,заек съм си още в тия емоции doh #Shocked

# 81
  • Пловдив Белащица
kelly добре дошла и пожелавам ти да не ти се сбъдне съня!
Абе *vera къде я мериш таз температура? Какви са тези стойности?

# 82
еххх,дано,дано ДАНОО,не се сбадне ,mango!ама аз като през пет минути и тичам в 00 , и все фалшиви тревоги,ама до кога така! smile3555 ох ще хвана да излезна на някъде че така не може просто.. newsm08

# 83
А сега и аз да споделя:
вчеря се видях с една моя приятелка, която забременя от раз и сега има прекрасно момченце на 3.5 г. Да й е живо и зраво!
Но разбрах, че преди месец е направила аборт. Пак е забременяла случайно, аборта е по нейно желание.
Е, кажете ми - това не е ли несправедливо? Cry

Абе не е особено справедливо  smile3518 като знам всички тук колко трепнат при най малкия признак на бременост  newsm17 или при най малкото закъснение  newsm17, но живота не е справедлив  smile3518 .

Ами то сега така изглежда, но никой не може да е сигурен, че ако е на мястото на това момиче няма да направи същото. Аз също имам един аборт по желание преди 2 години, но това не значи че сега исках бебе по-малко от всяко едно момиче тук. Просто тогава не беше въобще момент за деца, въпреки че детето беше пак от сегашния татко.
Често казано и аз имах притеснения в това отношение - дали ще стане, кога и как ще стане, но не съм съжалявала за избора си преди 2 години. Щеше да е истинска мъка.
Не го пиша, за да се заяждам с някого. Просто ви пиша другата гледна точка. Wink

# 84
Кели, щом си сънувала че ти е дошло, май ще те пропусне този месец...
Ха, дано Praynig

Аз вчеря умрях от болки, ПМС - както обикновенно..., защото си бях забравила хапчето
И вечерта като се прибрах в 18.30 след работа и се тръшнах на дивана и съм заспала. Та чак до 21.00 и мъжо ме събужда, да вечеряме Joy

Вече ми писна с тия цикли, искам нещо различноооооооооо ooooh!

# 85
kelly добре дошла и пожелавам ти да не ти се сбъдне съня!
Абе *vera къде я мериш таз температура? Какви са тези стойности?
Орално я меря. И го държах термометъра сума ти време. Ако знаеш как се оцъклих като я видях, но не мръдна. После като се посъбудих пак я погледнах, такава си беше 35,9 закована Rolling Eyes
Kelly, дай го по-спокойно, недей го мисли толкова, че иначе симптомите сами идват Sad, ма друго може да няма и тогава е гадно.
Аз пък като спя и почти не сънувам или по-точно сънувам, но като се събудя и нищо не си спомням.
Забравих да се похваля сутринта имахме нет в къщи!/От този уикенд пак никакъв нямаше/ и мъжо и аз направо бяхме  comp03.
С риск да си помислите, че съм Вера с торбата с въпросите ще питам пак: А как стои въпроса със секса преди цитонамазки и фоликуметрия? Че ми е малко неудобно да питам лекаря, не за друго а е голям шемет, пък съм ходила само един път по спешност при него до сега.

Последна редакция: ср, 24 авг 2005, 11:39 от *vera

# 86
Здравейте сладуранки.  bouquet
Аз съм се заровила в едни служебни дела да оправям че няма време-малко остана до започването на новата работа.
Кели дай Боже всичкото това притеснение което имаш да е заради baby_neutral.жела ти само фалшиви тревоги и да видиш накрая двееееееееееееееееееееете чертички.
Леа-приятно шетане и после релаксация нали Wink
Вера-дай Боже баща ти да се оправи възможна най скоро Praynig
Леа-ето какво означава да танцуваш на сън:танцуваш ли в съня си, пази се от измама или болест. Ако танцуваш с някого, ще имаш опора в трудни моменти. Бърз и весел танц е знак, че ще станеш обект на злобни интриги, а бавен и тъжен - че ще се чувстваш самотен. Друг ако танцува, ще се влюбиш.
Видях го в еди български съновник-дано съм ти помогнала.
Дари-пожелавам ти нещо много различнооооооооо-нещо като baby_neutral
Успешен весел и изпълнен с положителни емоции ден. Hug Hug Hug

# 87
Здравейте момичета  newsm03
Досега се правех на кибик из форума, ама днес се престрашавам да пиша.
Аз съм на 31, имам "бебе" на 10г. и преди малко повече от година се навихме на второ дете. До сега обаче не сме бебеправили по куп причини - наложи се конизация  Weary, после ми натресоха стафилококова вътрешно-болнична инфекция  smile3514...абе не ми се спомня.
И този месец е първия с възможност за опити, а аз съм в някаква сатурнова дупка. Страх ме е какво ще стане с бременността и дали изобщо ще стане. Цитонамазките ми не са много наред - ту 1, ту 3 група. Вече имам фобия и психическа непоносимост към болници и доктори. Не съм сигурна дали таткото още го иска, щото много нагърчен в работата и не му се будува по цяла нощ наново. В работата ми нещо не върви и ако се наложи да лежа-не знам как ще я карат без мен. И ту маниакално искам бебе, ту не съм сигурна.
Вие сте невероятни психотерапевти - дайте малко кураж.
УСПЕХ на всички бебеправещи, дето са наясно със себе си и не се офлянкват като мен newsm10

# 88
lanfear , добре дошла!
Недей да чакаш подходящо време, защото май винаги не идва. Ние така чакахме една година, но като се замисля и сега положението не е по-различно. Действайте със  luvbed пък друго няма да мислиш!

# 89
  • Sofia
..Бе това за лутеалната фаза и аз съм чувала, че не е добре, но май основната причина е дебелината на лигавицата - а при нея като си е наред...  newsm78

Не е достатъчно да е дебела лигавицата ако ЛФ е къса  Naughty .

Ден 1-ви на вашето бебе: оплождането 1 ч. 30 м. след овулацията

Подвижните сперматозоиди постъпват в церевикалната слуз и преминават през шийката на матката за време от 2 до 10 минути. Те се придвижват в матката, подпомагани от контракциите и и се водят от въртеливите, насочващи движения на опашчиците си, със скорост от 2 до 3 мм в минута. Те стигат до горната тубарна част, където за час и половина до два часа става оплождането .
.....
2-7 ден: делене, пренасяне и имплантиране на оплоденото яйце

Делене - между 30-тия и 50-тия час от оплождането

Малко след оплождането първата клетка на вашето бебе ще се раздели. Това е деленето, в резултата на което се получават две клетки с еднаква големина. На свой ред всяка една отново ще се раздели на 4 към 50-тия час, след това на 8 към 60-тия час. Това е така наречената морула, във формата на топка, съставена от 16 клетки и наподобяваща черничев плод.

Пренасяне - между 72 час и 4 ден

Без да прекъсва деленето си, яйцето се предвижва от външната третина на тръбата, където е станало оплождането, към матката. Преносът продължава 3 дни. През тези 3 дни деленето продължава и броят на клетките в морулата непрекъснато нараства.
......
Пристигане в матката - 4/5 ден

Бластоцитът достига матката между 4 и 5-тия ден след оплождането. В нея той плува свободно. Тогава блестящата обвивка на яюцето изчезва и с единия си край бластоцитът се долепва към лигавицата на матката.
.....
Имплантация (вгнездяване) - 7 ден

На седмия ден след оплождането, или на 21 (22) ден от началото на последната менструация, външните клетки на бластоцита започват да проникват в клетъчния епител на матката, поставяйки началото на имплантирането, което действително става през втората седмица след оплождането.

от ТУК .

Добре дошли на kelly и  lanfear   и късмет  Grinning !

Вера ,  бързо оздравяване на баща ти !

Общи условия

Активация на акаунт