ФЕВРУАРСКА МАМА ЧАКА,ТОЧИЦАТА ДА ПОКАЖЕ ЕХОГРАФА

• 15 766
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро,
Сутринта ни събуди такъв дъжд..а уж щеше да е топло днес..Ех, още 2 седмици и се прибираме на топличко Sunglasses.
Относно калция- на мен зъболекарката и гинеколожката ми бяха препоръчали по 1-2 супени съжици смлян сусам или сусамов тахан. Не  само, че съдържат много калций, но и доста други минерали и витамини. Освен това калцият от сусама се усвоява много по-пълноценно от огранизма.
Хапвай си и повече кисело мляко, извара.
Пеперудка, тук може да видиш какви прегледи покрива здравната каса:
http://www.biberonbg.com/info/izsledvaniq.htm
Имаше някъде и в страницата на НОИ. Не всички гинеколози пускат тези изследвания, търси си правата. Всичко трябва да е безплатно.
Има и една друга клиника/ на др Тодорови в твоят район. Мисля, че при тях също може с направление, аи са добри специалисти.
Ророана, поздравления, че всичко е минало без нерви този път.
Лек и успешен ден на всички

# 91
Много сте изписали за един ден, момичета! Grinning Май само аз още се помотвам с първия преглед, но искам да се види и чуе нещо повече от сак. Тая умора и гадене направо ме скапват. С първата ми бременност въобще нямаше такива екстри и аз съм си мислела едва ли не, че някои бременни се превземат. И освен всичко друго съм и пощелива. Сещам се за нещо или пък ако чуя някой какво ще яде и докато не го изям се скъсвам от гадене. Laughing Пишете тук коя къде ходи на прегледи, че аз още не съм се ориентирала. Живея в Люлин и мислех в Медива да отида, защото ми е наблизо, а и си ходя при лекарката там от 2-3 години. Трябва да се ориентираме навреме, защото примерно в Правителствена ако реша да раждам, трябва задължително консултацията да е водена там, а тя се плаща, 770лв. Но като знам какво правят си заслужава. После раждането е безплатно. Докато в Токуда за да се спасят от мангустите са въвели задължително избор на екип, 1500лв. и някакъв пакет за бебето - 500лв. Така че споделяйте коя каквото знае и разбере за да взимаме по-правилни за себе си решения. Поздрави на всички и леко ядене, че си е е...................! Simple Smile

П.П Тоя списък с това, което плаща касата е много добър. Напрактика покрива почти всичко при една нормално протичаща бременност. Въпроса е, че ние като не разбираме лекарите могат да ни накарат да правим какви ли не изследвания по не знам си колко пъти, а то въобще да не трябват. Но сега им е паднало, както се казва.

# 92
Добро утро на всички.Мен тази сутрин не ме боляха гърдите много,а иначе ме скъсват сутрин.Сега се позасили малко болката,но аз се притесних и се обадих на лекаря ми,и съм в 7.30 на преглед,и ми стискайте палчета newsm17

# 93
Кики, няма страшно! Аз даже се радвам, че от два дена са ме поотпуснали. Няма цялата бременност да болят все по един и същ начин. Ще са по-болезнени, ще минават, пак ще са болезнени и така... докато тръгне да ти слиза кърма. Тогава вече ще видиш какво е болка. Не се притеснявай. Simple Smile

# 94
Добро утро на всички.Мен тази сутрин не ме боляха гърдите много,а иначе ме скъсват сутрин.Сега се позасили малко болката,но аз се притесни и се обадих на лекаря ми,и съм в 7.30 на преглед,и ми стискайте палчета newsm17

Добро утро,девойки.
А  мен изобщо този път не ме болят.Трябва ли да се притеснявам?

Иначе гаденето при мен е цял ден вече.Чувствам се отпаднала,хвана ме запек,прияждат ми се разни неща,а като си ги купя... SickСега тръгвам за работа.Ще ви пиша от там,ако имам време.

# 95
И на мен ми се гади,но малко,аз да съм спокойна затова ще ходя,направо ми идва веднага да тръгна за доктора

# 96
  • София
Здравейте момичета,аз пак станах по-рано,но пък още не ми се гади от нищо.Притеснява ме само,че от време на време ме наболява долу вдясно ...защо ме боли само от дясно?днес съм на док и се надявам да се види нещо и всичко да си е на мястото. baby_neutral
п.с.и аз съм много объркана къде да ходя на ж.к.,толкова много мнения и информация,че човек се чуди кое е да избере за по-добро.

# 97
Здравейте момичета,аз пак станах по-рано,но пък още не ми се гади от нищо.Притеснява ме само,че от време на време ме наболява долу вдясно ...защо ме боли само от дясно?днес съм на док и се надявам да се види нещо и всичко да си е на мястото. baby_neutral
п.с.и аз съм много объркана къде да ходя на ж.к.,толкова много мнения и информация,че човек се чуди кое е да избере за по-добро.

И мен ме боли само от дясната страна  newsm78

# 98
Относно консултациите, мисля да ходя в Токуда, както и да раждам там.
Миналата година моя много близка приятелка роди там, аз ходих на свиждане и искам да ви кажа, че обстановката не е като в болница, а някакъв хубав хотел.
Мисля да си спестя стреса от тъмните миришещи коридори...все пак не се ражда всеки ден.
Отношението на всички лекари, сестри и санитарки е страхотно.
Една приятелка ми разказваше за Майчин дом, след много тежко раждане не е можела да става, прозореца бил отворен (юни месец), едно пиленце влезнало и разчоплило някаква коричка хляб и всичко станало в трохи. След това влезнала някаква санитарка и направила приятелката ми за две стотинки, че била мърла и т.н. Аз меко казано бях възмутена от това отношение!!! Разказвали са ми и други подобни истории, но да не се отплесвам.
За Токуда съм чела, че много добри специалисти от Майчин дом, Шейново и Тина Киркова са се преместили там, също така съм чувала, че и неонатолозите били много добри. Като цяло все хубави неща съм чувала и чела за там.
Аз лично се записах час за 18.07.2009 и тогава ще се запиша там да ми водят консултациите, живот и здраве разбира се и дай Боже всичко да е наред до тогава  Praynig

Пак се отплеснах много, извинявайте за дълбия пост   bouquet

# 99
Здравейте момичета,аз също много се чудя кой лекар да си избера.От Бургас съм,а тук напоследък не съм чула хубава дума за какъвто и лекар да става въпрос.До сега съм ходила на един преглед ,където се видя плоден сак ,бях в началото на 5-та седмица.На преглед съм в понеделник и трябва вече да реша при кого ше ходя ,ако всичко е наред.Иначе освен променливо настроение и напрегнати гърди друго не усещам за сега.Пожелавам ви лек и прохладен ден.

# 100
  • София
Здравейте мами сладуранки,   bouquet

Не съм влизала два дена и .... голямо четене падна!!  Hug Браво на вас!!  Hug
Най-напред добре дошли на новите мами! smile3525

И сега да ви се оплача малко и аз.. Чувствам се ужасно - гади ми се, мразя всичките си любими храни, налитам на някакви соленки и банички, каквито никога не съм обичала, качила съм 2 кг. и ми се плаче даже в момента. Хич, ама хич не ми се работи и в офиса съм малко като на гости.
Кажете как се справяте с гаденето? Особено сутрин съм много зле, едвам се оправям да отида на работа.  Sick
От време на време и сърчицето ми ускорява пулса.
Нямам никакво, ама никакво желание за секс  Sick - горката ми половинка  Embarassed

И хей така се чувствам от една седмица...  Sick
Само като видя снимката на един бебо на книгата, която си купихме за бременността и някак ми става хубаво.  Simple Smile Heart Eyes Мисля си, че всички са минали оттам. В крайна сметка колко бебока са се родили. И на всяка женица й се е гадело и не й е било добре, пък после си е както трябва. Така, че хич да не се вкарваме в детайлите, ами да си изживяваме моментите, в които ни е гадно, защото те ще са част от най-хубавото нещо в живота на всеки - раждането на нов живот!  Heart Eyes

Геринка80, и аз се замислям дали да се следя в Токуда или в Шейново. Моят доктор е в Шейново. Ще решим другата седмица..

Хайде поздравчета за всички мами-сладурани и по-малко неразположения ви желая!!   bouquet

# 101
  • София
Относно консултациите, мисля да ходя в Токуда, както и да раждам там.
Миналата година моя много близка приятелка роди там, аз ходих на свиждане и искам да ви кажа, че обстановката не е като в болница, а някакъв хубав хотел.
Мисля да си спестя стреса от тъмните миришещи коридори...все пак не се ражда всеки ден.
Отношението на всички лекари, сестри и санитарки е страхотно.
Една приятелка ми разказваше за Майчин дом, след много тежко раждане не е можела да става, прозореца бил отворен (юни месец), едно пиленце влезнало и разчоплило някаква коричка хляб и всичко станало в трохи. След това влезнала някаква санитарка и направила приятелката ми за две стотинки, че била мърла и т.н. Аз меко казано бях възмутена от това отношение!!! Разказвали са ми и други подобни истории, но да не се отплесвам.
За Токуда съм чела, че много добри специалисти от Майчин дом, Шейново и Тина Киркова са се преместили там, също така съм чувала, че и неонатолозите били много добри. Като цяло все хубави неща съм чувала и чела за там.
Аз лично се записах час за 18.07.2009 и тогава ще се запиша там да ми водят консултациите, живот и здраве разбира се и дай Боже всичко да е наред до тогава  Praynig

Пак се отплеснах много, извинявайте за дълбия пост   bouquet
По здравна каса или на частно ще ходиш? Thinking

# 102
  • Бургас
 Радост76 има тема за бургаските гинеколози,разгледай там и се ориентирай. Аз съм се спряла на Мърмарова засега,ходих при нея и ми хареса.
А отностно неразположенията -болки в гърдите и ниско долу.Иначе нямам гадене и се надявам така да си остане.Като цяло се чувствам добре ,но ме притеснява,че корема ми е доста подут.
Като показахме снимката от ехографа на баткото и той каза " Такова малко бебе а виж какъв корем имаш!!!" Laughing

# 103
Ихаааааааааа! Заформя  се и бургаса агитка! Аз съм при Лазарова,а  по ЗК при Вълкадинова в поликлиника Бургас, за да мога а ползвам привилегиите, които се полагат по ЗК. От първата си бременност имам син на 1 год и 6 мес. Лазарова ми прави секциото и се грижеше за мене в болницата. Много съм доволна е меко казано! Втората ми бременност завърши злополучно в началото на април, а бях вече в шестия месец #2gunfire. И двете лекарки реагираха много адекватно на ситуацията, ама в болницата се поосраха, че се наложи да ходим до Варна, за да извадят мъртвия плод. Та и мене като Харемчето ме гони бъзето, че чак ме е страх да се зарадвам. Иначе сакчето го видяхме още предния понеделник.
За протокола: Венета, 28 год, трета бременност, Бургас.
Сутрнта се претеглих - този път започвам от 46кг. Искате ли да следим теглото си зедно?
PP:аз имам регистрация, но нещо не мога да я ползвам, може ли някой да информира модератор

# 104
Ама много съм разсеяна. Забравих да напиша термин - 06.02. и потребителско име - venivet.

Общи условия

Активация на акаунт