От кога чашка?

• 2 405
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
На 7 месеца сложих накрайника и го прие много добре и млякото си пие с него. На Нук силиконов  Peace

# 16
  • На тиха улица
Моето дете отказа да пие с накрайник и започнах да го уча направо от обикновена чашка към година.Бързо се научи.Мисля, че беше около 10 месечна тогава, но не съм много сигурна.

# 17
След 8 месеца купих две чашки-със силиконов накрайник и обикновена.
Силиконовата на Нуби я прегриза ,купих нова ,но я слетя същата участ.
Продължихме от обикновената да пием .

# 18
Мисля си, че е рано още. Аз предложих такава чаша на 11 месеца, не беше одобрена. Месец по-късно купих едно шише със сламка и беше веднага прието. Simple Smile

# 19
  • Бургас
Марина категорично отказваше шише с биберон (може би защото я кърмех и не искаше нищо, различно от гърда първите 6 месеца). Затова купих чаша с твърд накрайник на "Нюби" (от тези с клапа и дупчици) и още преди годинката свикна да пие от нея сокче. Струват ми се много по-практични от тези със силиконов накрайник. Купих и такава, но накрайникът бе прегризан буквално за два дена. Сега, когато е на година и единадесет месеца, пие и от обикновена чаша.
Мисля, че не пречи да опиташ отново - децата понякога реагират досущ като възрастните - с недоверие към новите неща, и им трябва малко време.  Grinning
Успех!  Simple Smile

# 20
Дъщеря ми започна да пие от чашка самостоятелно без да помагам на година и половина.
Преди това пиеше от чашка с накрайник, миенето не е най-лесно, само в миялната се измива хубаво.-предложих я около 10м.

# 21
Не знам от кога.Аз никога не съм ПРЕДЛАГАЛА,просто се случи.Дъщеря ми беше на десет месеца и понеже много настояваше да опита какво аз пия й дадох чашата - да се олее и да спре да иска.Е,да,ама не - детето си надигна чашата сякаш цял живот от чаша е пило и я пресуши до дъно.

# 22
  • София
Купих чаша на Авент, Алекс може би е бил 7-8ми месец. 1во вода не пие (по принцип). 2ро чашата не му беше особено удобна.
След това му купих шише на MagMag със силиконова сламка. Удобно му беше, пиеше вода. Счупи му капачката и се оливаше.
Последното шише е на Nuby. Според мен е трудно да се "дърпа" от сламката, но Алекс се оправя.

# 23
в деветия месец започнах да го уча точно в чашка с пластмасов накрайник на авент.
Отдолу нали има едно прозрачно уплътнение, махнах го и давам да пийне и го вдигам, така постепенно се научи и си сложих уплътнението да дозира, вече можеше сам.
А за сокчетата със сламка, учи го, защото казват, че се развива повече говорната реч.

# 24
Първата ни чаша беше с мек накрайник, после с твърд (много си обича), а днес си купихме и със сламка!Всичките са на Disney,много са добри и удобни за детето и са на прилична цена!

# 25
Дъщеря ми не пие от чаша с накрайник - нещо не я харесва. Пие от чаша със сламка и от обикновена чаша. Нормално е в началото да си играе с чашата. Малко по малко ще свикне. Аз започнах да предлагам вода и чай от чаша, когато тя стана на 8-9 несеца, но тя започна да пие по-големи количества от тях чак около годинка.

# 26
  • в Надежда-та
На 7м. му купихме чаша с накрайник, в началото я използваше само, за да си чеши венците, изобщо не знаеше за какво иде реч ooooh!
Няколко седмици след това пропи от нея.

# 27
Първата чаша - на Нук, със силиконов накрайник, купихме около 1 г. Преди нея имаше магическата чаша на Авент, но не искаше да пие от нея, не я поглеждаше.
След това пропи директно от бутилка и чаша, но все още си ползва бебешката чаша и много си я обича.

# 28
Със сламка се научи да пие към 10-11м, а от чашата с накрайник много по късно.

# 29
На около 6,5 месеца и предложих  вода в обикновена плитка и масивна стъклена чаша. До днес така я пие, но нямаме биберони  Blush

Общи условия

Активация на акаунт