От кога чашка?

• 2 407
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Дадох чаша с накрайник на 1 годинка като беше дъщеря ми ,но пи от нея точно 20 дни и мина на сламка.

# 31
Моите деца започнаха да пият от чаша с твърд накрайник преди да навършат година - около 9-10 месечни да са били. С такава чаша давах само вода. Към края на първата година се научиха да пият от сламка, а малко по-късно - от обикновена чаша.
Но и до днес си ползват неразливните чаши с твърд накрайник, за да пият с тях вода през нощта. Удобно е, защото не мокрят, а и на мен не ми се налага да ставам, за да им давам вода.
Сокове не са пили, докато не се научиха да пият от сламка.

# 32
Ние от два месеца и повече пием вода от обикновена чаша./Е аз я държа естествено/...просто такова е желанието на детето.Вижда ми се смешно деца по на две години и косур със шишетата с бибероните и биберон-залъгалките...Иначе чашката с накрайника /капачката с дупките имам предвид/ я ползвахме само един месец ...Неудобството идва от това,че детето разлива водата,когато му се даде чашката вместо да пие,а с тези дупки няма как да се контролира водата да не изтече.Иначе с нея почнахме на 8 месеца,като преди това минахме на биберона с три дупки и после чашата...

# 33
купих на Авент чаша с твърд накрайник и започнах да давам на дъщеря ми да пие от нея около годинката и свикна с нея много бързо и сега я ползваме за вода а сок пие със сламка

# 34
Дадох на дъщеря ми чашка на Авент с мек накрайник малко преди да стане на 7м и тя веднага започна да пие и много й хареса. Сега е на 8 и 1/2 и си я ползваме много. Наложи се да й дам чашка, защото отказваше биберон, а като минахме на смесено хранене трябваше да приема вода. Докато бяхме само на кърма, тя отказваше вода и затова не хареса и биберона.

# 35
  • София
Опитай - то детето ще си покаже. Или ще започне да пие от нея, или не.

# 36
Не помня от кога започнах да предлагам, но на година и два-три месеца се научи да пие от мек накрайник и от сламка. Обаче пиеше по няколко глътки, после си търсеше шишето с биберона. От няколко дена навън изнасям само чаши с накрайник и днес вече си изпи цялото шише вода от чаша с мек накрайник на Авент. Мисля вече да не давам биберони за водата, евентуално след седмица-две ще започна да предлагам само твърд накрайник.

# 37
Ами много зависи от самото дете.Може би между 10 и 12 месеца започнах да предлагам на Габи чашките на Авент(дотогава не пиеше вода).Прие ги,но и до днес предпочита да пие от обикновена чаша за големи хора и се справя чудесно.

# 38
аз лично от петия месец предложих чаша с накрайник ,а от годинката нормална чаша!моето дете пие само вода и сок от чаша и дума не маже да става за мляко!но в началото може да се пробва и с мляко,ако друго не се приема с интерес!

# 39
  • София
Синът ми така и не пропи от чаша с накрайник, а от истинска такава пропи чак след 2 годишна възраст... Crazy

# 40
Дъщеря ми категорично отказва да пие от чашата с накрайник на Нуби. За сега си е с шише, но днес пробвах да дам от обикновена чаша и не се задави, нито отказа. Определено прояви интерес и мисля да почна да предлагам основно по този начин.

# 41
Не съм купувала чапа с накрайник.Купих шише със силиконова сламка,от нея започна да пие към 9месец...мисля на 11месеца вече спрях да давам шишето с биберона.От обикновена чаша пие също доста добре сам,но и доста често се олива,така че все още си е със сламката

# 42
  • София
И, предложих му мек накрайник на Авент - е, не му допадна. Ще пробвам пак тия дни и може да му купя чаша на Нуби с мек накрайник. Той, май, е по-близък като форма до биберона...

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 17:40 от Kia

# 43
Ами моите пият от чашка от новородени още  Simple Smile Тъй като след раждането успях да кърмя само първата на втората й дадоха мляко с чашка, за да не й се обърка сукателния рефлекс, те са едни такива специални:

Следващите няколко дни така сме я и дохранвали, после нямаше повече нужда.  Бебетата пият прекрасно от чашка, т.е. "лочат" един вид. Никога не са се задавяли. Таткото им е давал с чашка и изцедена кърма ако се е налагало. Почти не са пили от биберон. На 6 месеца като започнах захранването водата пак я предлагах в обикновена малка пластмасова чашка. Още от самото начало им беше много интересно сами да си я държат и страшно бързо се научиха сами да пият от нея. Така че може да се мине и въобще без чашките с накрайници и сламките  Simple Smile

# 44
  • София
от нормална чеше или шише се опитваше от 10 месечен...на годинка можеше що-годе без да се залее....
от чаша с накрайник, малко след годинка се научи...преди това не можеше да схване как да засмуче точно повада....

Общи условия

Активация на акаунт