СЕПТЕМВРИ - 09'27

• 13 652
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
здравейте бих искала да ме запишете при вас от София,на 34 години  2-ра бременност с момиченце термина ми е на 28,09

# 106
добре дошла в нашия отбор ети-  лека бременност  Hug

ех бубара, моето неразположение къде го има, къде го няма Simple Smile една нощ спя добре, а друга съм като бухал. По сред нощите се разхождам из апартамента, вися по терасата.. абе шантава работа. Поне ме утешава мисълта, че това е нещо временно и се надявам скоро да отшуми.
А иначе заместничката- работи детето... Делегирала съм й голяма част от задачите, а аз гледам да не се преуморявам. Смятам обаче да ходя на работа до края на Юли, когато ще ми почват 45 дена преди термин. Просто имам нужда да ходя на работа, защото поне се разсейвам и не мисля за глупости.... А в тази жега ако съм си вкъщи няма и къде да изляза на разходка...
Следващото бебе смятам да го "планирам" да се ражда пролетно време, защото жеги и напреднала бременност е много несъвместимо за мен Simple Smile
На работата не ми дават да си пускам климатика, щото им духало...  ooooh! а аз милата цялата се потя като магаре... Днес поне докато бяхме на обяд, засилих климатика да охлади стаята  Rolling Eyes

# 107
  • София
Ети добре дошла сред нас! Лека и безпроблемна бременност Peace

Горска
как така не ти дават да пускаш климатика?! ДА НЕРАБОТИШ С африкнци?! ПАЗИ се повече! Ти нямаш ли отпуска за тази година да ползваш? Мисля , че по добре да се потиш в къщи отколкото по градския транспорт или офиса. Най-малкото има паркове и градинки където да се разхождаш..но ти решаваш Peace

# 108
Ети,добре дошла в септемврииската ни групичка! Hug
Бубара,аз пак да ти подосаждам  Embarassed ,инжекциите как се слагат-венозно,мускулно или подкожно? newsm78

# 109
eti_74 , добре дошла при нас, леко бременеене и честити розови гащи stork-girl Айде още момиченца да се пръкват, че са  по-малко от момченцата, а ние мъжките майки къде ще си търсим снахи Crazy

# 110
Аз лежейки сега измислих още един въпрос- дали може да планираш естествено раждане newsm78.Искам да си планирам раждането , не съм решила дали секцио или нормално и понеже знам че секциото си се планира ми стана чудно дали може и другото.Предполагам че ако може като отидеш  ти предизвикват ражданетои така. Замислих се защото от Токуда ми дадоха "ценоразпис"на едното и на другото и там по това което пише в листа ми се стори че планират и нормалното раяждане. Пише така" Болницата не приема родилки по спешност", което ме кара да мисля че го планират. А как ли е в Шейново???? newsm78 Rolling Eyes

# 111
  • София
Мимчето мускулно майка, на мен ми ги бият в дупето
Дундито могат да ти го предизвикат планирано ако си ги носиш до края, нямаш изтичане на води и т.н. поне така знам, ама да се включат мамите Peace

# 112
  • София; Дружбето
В Токуда раждането не е по ЗК, затова н еприемат по спешност, докато по другите болници е по ЗК, тоест безплатно. Предизвиква се само при преносване или други медицински причини. Моето го предизвикаха

# 113
Аз лежейки сега измислих още един въпрос- дали може да планираш естествено раждане newsm78.Искам да си планирам раждането , не съм решила дали секцио или нормално и понеже знам че секциото си се планира ми стана чудно дали може и другото.Предполагам че ако може като отидеш  ти предизвикват ражданетои така. Замислих се защото от Токуда ми дадоха "ценоразпис"на едното и на другото и там по това което пише в листа ми се стори че планират и нормалното раяждане. Пише така" Болницата не приема родилки по спешност", което ме кара да мисля че го планират. А как ли е в Шейново???? newsm78 Rolling Eyes
ами да, една позната така роди, но си има недостатъци. ако все пак не е решило бебето да излезе, може да се стигне до секцио тогава. та моята позната я сложиха на системи и девет часа го мъчиха бебо да излезе. според мен не е за предпочитане, но това си е само мое мнение

# 114
Еи Бубара,радвам се,че са мускулно!Мъж ми ще ми ги бие! newsm10Поне няма да търся кой да ми ги слага,ако се наложи! newsm44

# 115
  • София
Мимчето ти с и късметлийка!
Айде аз отивам да гледам Хаус, а утре пак!![

# 116
познавам момиче родило така обикновено е около седмица две максимум преди термин...просто и харесала определена дата и решила да и влеят системи за предисвикване на раждане.всичко минало ок Simple Smile

# 117

Ети, добре дошла. Леки бременност и раждане и здраво и щастливо бебче на финала.   bouquet

Момичета, днес голямо писане му ударих в темата, ама срам, несрам, още не мога да определя още що е то контракция.
Като дълго време се заседя, после като стана, ми се стяга корема, друг път като се сетя да си пипна корема той е твърд, все едно съм преяла здраво. Е, понякога наистина може да е защото съм се понатъпкала, ама друг път и без да ям, пак е твърд.
Не знам контракцията свиване и стягане на корема ли е, или може да бъде пак контракция дори само ако коремът е втвърден, без да усещам свиване?!  newsm78
То като ми се стегне или ми се втвърди корема, при мен май продължава повече - не са секунди някакви, както една мама беше писала по-нагоре.  ooooh!

Атракция, на мен лекарката ми каза ако усетя зачестени стягания, че мога да пия Магнерич до 2 таблетки 3 пъти на ден. Също, ако ще пътувам, 2-3 дни това да карам по тази схема, за да се натрупа магнезий в организма.
Ама аз нали не съм сигурна за стяганията и втвърдяванията какво са точно, максимално сега пия по 2 таблетки 2 пъти на ден, че да не прекалявам още от сега.
Но шпа не пия, нещо съм си въобразила, че не ми е добре от него. Иначе си нося в чантата един блистер.
Добре е, че ще ходиш при твоята лекарка да каже какво да правиш.
Казват, че на УЗ контракциите се виждали, ама те нали не са баш постоянно, та явно си е на късмет дали ще се види нещо или не на самия преглед?

Меси за мненията за крема за гъбите.   bouquet Поне се успокоих, че и на други бременни го предписват. Ако ще правя нещо, то ще е след морето. Така и така в момента течение засилено нямам.

За стволовите клетки гледах някаква цена от порядъка на 3000 лв най-евтиния вариант. Изчетох и темата в Майки(бъдещи и настоящи), но от мненията там нещата не ми станаха по-ясни. Сумата е наистина доста голяма.  ooooh!

Аз нямам цитонамазка. На ЖК като се записвах ми бяха взели материал, но после или резултатът се беше загубил, или самият материал, но така и не се разбра какво е положението с шийката.
Дори и да се открие някакъв проблем с шийката на матката, какво може да се направи преди да се роди бебето, и прави ли се нещо въобще?

# 118
хах Бубара, ми не работя с африканци, ама всички са много зиморничави Simple Smile На един му духало във врата, на трети- на гърба, на кръста и тн...
А иначе аз си имам отпуска- към 25 дена, но просто не ми се седи вкъщи. А и работата ми е такава, че не мога да работя дистанционно. Хубавото е поне, че не ползвам градски транспорт, а си имаме служебен, т.е вземат ме почти от вкъщи и си ме оставят после почти до нас. А в колата има климатик. Добре, че имаме такива екстри, защото ако трябваше да се блъскам в транспорта сигурно щях вече да съм си пуснала отпуската. От друга страна гледам да я кътам, защото след като ми свърши майчинството мога да се върна за 1 ден на работа и после да си взема цялата отпуска и да си погледам още малко бебчето.

рефреш, цитонамазката се прави, за да се види дали не са се изменили клетките на маточната шийка по време на бременност. По принцип през бременността имунната система отслабва много и това може да окаже влияние върху резултатите от цитонамазка. Естествено, ако се наложи някакво лечение, то се прави след раждане- или антибиотик, или имуностимулант, или отстраняване/изгаряне на засегнат участък в зависимост от ПАП групата и в зависимост от това дали има наличие на HPV.

# 119
  • Троян
Аз не съм влизала от месеци Embarassed Но да се отчета,засега се очертава да си имаме отново момиченце,качила съм 7 килца,но имам чувството че всичките са в корема и започва да ми става трудно с навеждането.Все още нямам сериозни оплаквания ,дано е така до края.
Желя ви лека вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт