СЕПТЕМВРИ - 09'27

• 13 645
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
[
Цитат
b]Гингерина[/b] за Токуда ще ти разкажа накратко, а пък ти ако искаш отиди другия месец да слушаш. Обясненията бяха в две части - от лекар акушер-гинеколог и от шефката на неоанатологичното отделение /много готина жена/. Докторът обясни, че политика на болницата......
[/quote]
Доста полезна информация според мен, а цените как вървят там, май около 2 000 лв , и другото което ме интересува е задължително ли избираш екип...

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 17:03 от A_S_Y_77

# 91
И на мен ми направиха цитонамазка още първия път като отидох да установим бременноста, а и преди това са ми правили.
Atrakcia , я без такива черни мисли - мисли положително и всичко ще е наред Hug Тц, тц, голяма съм психоложка, ама като ме заболи нещо и аз веднага се вкарвам във какви ли не филми. Абе важното е да се подкрепяме Crazy

# 92
Паааак  сте изписали света ,  Stuck Out Tongue. Снощи ви четох до никое време. Само да се запиша в новата тема и да споделя че бях на док вчера- нешо мн контракции изведнъж и се уплашх newsm12 Ама доктора каза че това не били контракции. Питам аз защо тогава ми се стяга така корема. Бърка, рови доктора  и вика "виж сега нищо не се случва" Странна работа smile3506. Не съм имала до сега контракции и незнам как да ги различавам.
За раждането и аз съм се ориентирала към Шейново. Аз лежах там 1 път и ми се видя че условията не са нищо осбенно. Не успях да отида да им видя обаче Вип стаите, ако някои има впечтление от там нека да сподели моляяяя Wink.Мисля да си платя за избора на екип , той моя доктор си е там така че мисля него и неговия екип да си избера. Нещо друго да питам??? Тези които ходятна ЖК в шейново, колко пъти ви гледха на УЗ и вие ли си го поискахте, защото мен до сега не са е гледали нито веднъж. Аз си ходя при моя доктор в същата болница, но не съм им казала че е там моя доктор. Чудя се как така не проявиха желание поне веднъж да ме погледнат на техния УЗ  smile3515 ВАС ГЛЕДАТ ЛИ ВИ???

# 93
Момичета искам да ви попитам нещо, знаете ли какво означава циитонамадска и трябва ли да се прави по време на бременност, защото днес една подната ми каза че на нея и правили 2 пъти, в началото и в края на бременността. Аз на 23.06 съм на ЖК и ще питам доки.
desi_k84, да не би да става дума за цитонамазка newsm78

Да това имах предвид

# 94
desi_k84,
тъкмо си разглеждах библиотеката в "Бъдещи майки и настоящи" и попаднах на тази статия:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=655 за цитонамазката. Гинеложките, при които съм била винаги са настоявали да си правя цитонамазка дори на 6 месеца веднъж или поне веднъж годишно за профилактика. За бременността не съм сигурна, в началото ми взеха , но сега като ходих на ЖК едната лекарка пита другата ще ми пускат ли цитонамазка, а тя каза "ааа, вече не". Така, че незнам дали не е късно вече в напреднала бременност, ще взема да питам другата седмица.

# 95
Ами до сега никога не се ми правили такова нещо и затова се учудих когато това момиче ми каза, а пък и аз знам че сега вече не е хубаво да се бърка.

# 96
  • София
Атракция не се  паникьосвай! Ти по колко магнезий взимаш? Може доктора да ти повиши дозата или да ти добави Гинипрал като на мен! Между другото само за успокоение да ти кажа, че моята приятелка има 3 деца и при трите през цялата бременност е изала контракции и си ги роди около термина Peace така че споко!
Дундито по ЖК ти се полагат 2 безплатни прегледа на УЗ. Другото или си го плащаш или ако е свет доктора ти ги прави без пари. При рискова бременност са 4 бр. Искай си ги поне УЗ. Ако им е читав апарата де. В нашата поликлиника при ЖК техниката е от Втората световна. Да не казвам, че лекарката два пъти премери главата на едно и също бебе щото не намери втората....

# 97
Атракция не се паникьосвай!И мен сутринта като ме сви по-силничко и си помислих веднага за преждевременно раждане,ама после си му казвам на бебето,че му е рано и да не напъва и ми става смешно и се успокоявам,че е нормално сега да имаме разни болежки,ако не е много силно и често няма страшно newsm10

# 98
Ти по колко магнезий взимаш? Може доктора да ти повиши дозата или да ти добави Гинипрал като на мен! Между другото само за успокоение да ти кажа, че моята приятелка има 3 деца и при трите през цялата бременност е изала контракции и си ги роди около термина Peace така че споко
До онзи ден 2*1 + но-шпа. От 2-3 дни 3*1 + но-шпа-то . Отивам утре, дано се укротя,че не мога да се трая вече  Simple Smile

Да не казвам, че лекарката два пъти премери главата на едно и също бебе щото не намери втората....

Еее,не  Laughing  ooooh!

# 99
Цитат
Да не казвам, че лекарката два пъти премери главата на едно и също бебе щото не намери втората....
луда работа  Crazy.

Аз бях преди час да си взема детенце от яслите пак ми го похвалиха. А най смешното е че не искаше да си тръгва  ooooh!. То тва е хубавко де, нали за мама ще има свободно време.
При нас иначе нищо интересно няма. Утре съм на преглед та тогава ще се отчета повече. Добре дошла и от мен на новата мама и хубава вечер на всички  Hug...

# 100
На мен от 2-3 дни ми се позасилиха контракциите. Май ще трябва да увелича дозата Магнерот.Ще си запиша час.Почвам да се шашкам,че ще родя преждевременно-ей такава мисъл ми се е набила и не мога да си я изкарам от главата  Tired

Атракция, и аз имам контракции, доста отдавна при това. Даже си мислех да те питам на лични понеже си спомням, че и ти споделяше по- рано.
Ето какво ми обясниха на последната консултация:

Контракциите не са опасни, ако:
- са само отпред;
- не са болезнени (аз се шашаках, защото ме болеше мускулът при самото стягане, но ми обясниха, че понеже наддавам на корем и съм слаба, когато се разтягат връзките няма как да не боли)
- не са регулярни и не продължават повече от 15-20 сек.
- отминават при сменяне на позата (при мен се появяват изключително през нощта, защото сменям поза на спане само ако се събудя)
---
Да се обадя веднага в родилното, за да съм под наблюдение, ако станат повече от 4 за час и започват от кръста и "опасват" целия  корем.
---
Препоръки:
ВОДА, ВОДА, ВОДА.
Тук магнезий не предписват.
---

dd2, бих се посъветвала с друг лекар веднага за гест. диабет. Аз едвам минах теста за диабет и сега съм под наблюдение. Опасността идва от това, че бебе расте бързо, може да се роди по- рано и в същото време е недоразвито. Гест. диабет минава след раждането и се случва доста често, затова не се притеснявай дори и да е това.

# 101
  • София
Атракция аз взимам 3х2 Магнерич. И отделно Гинипрал 3х1/2. Ако пиеш желязо не го пий едновременно с магнезия защото взаимно си намаляват ефекта Peace И не прекалявай с но шпа - само при болки
Клара абе твоето дете златно. Поръчвам си и аз моите да са така. Браво - така намаш проблема със стреса всяка сутрин

Забравих да поздравя новите мами и да пожелая весела отпуска на отпътуващите към морето!

# 102
много сте писали пак  Simple Smile както винаги, едва ли ще запомня много.
атракция, аз също си имам едно наум за преждевременно раждане, не знам защо и кога си набих тази мисъл в главата, но ето я и ме тормози и си се нервя сама на себе си. последните два дни започнах пак да ходя на работа и контракциите ми се увеличиха. пия магнерот 3*1 на ден, контаркциите ми са най-малко 3-4. това за водата не знам колко помага, не ми прави впечатление.
за стволовите клетки съм чела малко, но знам цената на тази услуга, а тя е четири цифри. и три са ми много  Embarassed
за влагалищния крем, аз също го ползвах. бебо си е добре след него.
 има ли мами тук от стара загора?
цитонамазка ми вземаха в малките седмици, от тогава не са.
повече не помня, другият път ще си записвам.
 усмивки и прегръдки за вас  Hug

# 103
Здравейте момичета.

привет на новите майчета. Лека бременност  Hug

деси-к84, цитонамазка се полага 2 пъти по здравната каса- веднъж в началото на бременността и веднъж към края. Същото важи и за влагалищен секрет за микробиология( поне така си мисля де Simple Smile )

бубара, всичко с бебчетата ще е наред. Поне си попаднала на читав лекар, който да те информира добре и да вземете всички превантивни мерки, които са необходими  Hug

Атракция, дано всичко с теб и бебчо да е наред. Наистина най- добре се консултирай с доктор, но според мен няма причина да се притесняваш.
Както е споменала и Niki, пиенето на повече вода помага доста срещу контракциите, а е и добре за околоплодните води Simple Smile

Клара, твоето детенце е наистина златно Simple Smile Много е готино това, че детето се забавлява с другите деца и му харесва на детската градина.
Аз като малка съм била от децата темерутчета и изобщо не обичах да ходя на ДГ и да общувам с другите. Редовно повръщах преди ДГ или на път, а и често пъти съм симулирала, че не съм добре, само и само мама да не ме води там...

Що се отнася до стволовите клетки, надали ще имаме възможност да си позволим този лукс, защото цената доколкото знам е наистина висока.

# 104
  • София
Ей Горска как си? Отшумя ли твоето неразположение? До кога ще ходиш на работа? Аз си взех отпуска тази и другата седмица за да полежавам, че страх лозе пази... Заместничката тормози ли те? АЗ така и не намерих човек и съм си постоянно на компютъра и телефона в къщи
Миринда нещо зачезна
Момичета имаше една мацка Таня Цвете тя определено ми се губи от месеци..дано всичко е наред

За стволовите клетки знаете ли каква е цаната на замръзяване? Някъде бях чела 2000 лева, но беше преди 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт